-
Ο χρήστης andreasg έγραψε:
Οποτε αυτα που μας εμειναν ειναι:
- Citroen c3 1.6 BlueHDi 75 ps Live
Αρεσει πολυ στην συζυγο με διχρωμια ομως. Εμενα παλι δεν.... - Renault clio 1.5 Dci 75 ps Authentic
Αρεσει και στους δυο. - Dacia sandero stepway 1.5 Dci 90 ps Life η Style
Αρεσει και στους δυο.
Εσεις τι θα επιλεγατε?
Επειδή αφορά αυτοκίνητο που θα κάνει πολλά χιλίομετρα (3000χλμ/μήνα) θα επέλεγα εκείνο που αφενός θα με κάλυπτε οδηγικά, θα ήταν ξεκούραστο και με καλή ηχομόνωση.
Από αυτά έχω οδηγήσει μόνο το C3 1.6/75ps Diesel. Το οδήγησα μόνος μου για περίπου 60 λεπτά σε διαφόρους δρόμους.
Το C3 μου αρέσει υπερβολικά πολύ. Και μέσα και έξω.
Αλλά εμένα με προβλημάτισε πολύ σε κάποιους τομείς και το απέρριψα.
Αλλά άλλο εγώ, άλλο εσύ. - Citroen c3 1.6 BlueHDi 75 ps Live
-
Εγω το εχω 5 μηνες, το 1200αρι 82αλογα, και ειμαι πολυ ευχαριστημένος. Ανετο, καθεσαι ψηλα, πολυ ομορφο εσωτερικο, ηχομονωση, ανετη αναρτηση χωρις κλισεις , πολυ δυνατος κλιματισμος σχεδον με ποναει ο λαιμος οταν τον ανοιγω, ομορφα τασια που μοιαζουν με ζαντες αλουμινιου, μεγαλη ρεζερβα 16', κουκλι σε ασπρο με κοκκινη οροφη, ατοκο χρηματοδοτικο με δωρα εργοστασιακη καμερα και navi.
-
Φιλε Lap πολυ καλα και τα 2 αυτοκινητα απο τις αγγελιες που εβαλες... Αλλα το fiesta ειναι απο ιδιωτη και θα θελει μετρητα,εγω παω με χρηματοδοτηση και το Kia ειναι στην αλλη ακρη της Ελλαδας. Ο εδω αντιπροσωπος της Kia για την απλη εκδοση του Rio ζηταει 1000€+ και επιτοκιο 9.5%.
Ξερω που υστερει το Dacia αλλα οπως λεει και ο τιτλος η αγορα ειναι 'αναγκαστικη'. Δεν υπαρχει δυστυχως αλλο στα 14.000€ (το punto εχει αποκλειστει). Ακομα και το C3 φοβαμαι οτι θα ξεφυγει οταν μου στειλουν την γραπτη προσφορα...Φιλε cruiser αν ηταν ατοκο με 48 η 60 δοσεις ηταν σιγουρη αγορα το Citroen. Στις 36 δοσεις φοβαμαι οτι θα ειναι μεγαλες και πανω απο τις δυνατοτητες μου. Οσο για leasing ουτε το σκεφτομαι καθολου,δεν ειναι για μενα.
Φιλε xplicit οτι υπαρχει σε Kia προσφορα ειτε Ceed ειτε Rio ειναι στην αλλη ακρη της Ελλαδας. Οπως ειπα και πριν ο εδω αντιπροσωπος ειναι αλλου...
Φιλε Storm εχεις κανει μια απο τις καλυτερες ερευνες αγορας παρομοια με την δικια μου αν και εψαχνες για βενζινη. Θα ηθελα να μου πεις τους λογους που απερριψες το C3 καθως και πως το ειδες το diesel στον δρομο. Ξερω οτι ειναι διαφορετικα τα ' θελω' και οι 'απαιτησεις' του καθενος αλλα η γνωμη σου θα με ενδιεφερε.
Φιλε barimagas ευχαριστω για τις πληροφοριες. Πολλα καλα και ασφαλη χλμ ευχομαι. Η αληθεια ειναι οτι ειναι η πρωτη επιλογη της γυναικας αλλα μονο με διχρωμια... Αν ειναι χωρις καλυτερα το Stepway σε μπλε azzurite...
-
Εκτυπωσε προσφορες του κια ριο απο το καρ ή απο οπου αλλου (μην κανουμε και διαφημιση) και πανε στον τυπα εκει στην κια και πες του πως ενα ταξιδι ως εκει σου κοστιζει χ ποσο. Ζητα το ριο στις ιδιες τιμες πλην τουλαχιστον τα εξοδα ταξιδιου και δες τι θα πει.
Και οχι εκφρασεις 'ποσο μου το δινεις;.'
Ευθεια και σταρατα 'δωστο μου τοσο σε διευκολυνω και με διευκολυνεις' και αν αρχισει τα σουξουμουξου μανταλακια, αρχησε εντονα και αγανακτησμενος 'μα ειναι δυνατον; να πουλησεις δεν θελεις ή να πουλησει ο αλλος;' Πιεσε τον και μην φυγεις απο εκει με απαντηση 'θα το δουμε'Δες ακομα και τον διευθυντη της αντιπροσωπειας και πες του κατ'ιδιαν πως ο πωλητης σου κανει προτασεις σαν να δουλευει για αλλον και προσπαθει να σε στειλει αλλου, ενω εσυ θελεις να γλυτωσεις τον κοπο του ταξιδιου και αυτος (αντιπροσωπος) να κερδισει εναν πελατη που ειναι ετοιμος να αγορασει απο αλλου.
Κανε προβες
Γενικα η καταστασις να ειναι καπως ετσι
Παντως το ατοκο σε τρια χρονια του σιτροεν ειναι πολυ καλη προσφορα. Μπροστα σε ατοκα προγραμματα ολα τα αλλα μοιαζουν κοροϊδια.
Αν δεν αλλαζεις γνωμη και το τραβαει ο οργανισμος σου , καλοταξιδο και ατρακαριστο.
-
Φιλε cruiser αν ηταν ατοκο με 48 η 60 δοσεις ηταν σιγουρη αγορα το Citroen. Στις 36 δοσεις φοβαμαι οτι θα ειναι μεγαλες και πανω απο τις δυνατοτητες μου. Οσο για leasing ουτε το σκεφτομαι καθολου,δεν ειναι για μενα.
Ισως με τα χλμ που κάνεις το λήζινγκ να είναι ΜΟΝΟ για σένα...
-
Ένα τηλ στην αντιπροσωπεία για περαιτέρω πληροφορίες δε βλάπτει.. στη τελική να φύγεις διημερακι με τη σύζυγο.. both happy!
-
Φιλε Storm εχεις κανει μια απο τις καλυτερες ερευνες αγορας παρομοια με την δικια μου αν και εψαχνες για βενζινη. Θα ηθελα να μου πεις τους λογους που απερριψες το C3 καθως και πως το ειδες το diesel στον δρομο. Ξερω οτι ειναι διαφορετικα τα ' θελω' και οι 'απαιτησεις' του καθενος αλλα η γνωμη σου θα με ενδιεφερε.
Για να μην επαναλαμβάνομαι :
viewtopic.php?f=15&t=60471&p=3217794#p3217973Από εκεί και πέρα θα πρέπει να τονίσουμε ότι ακόμη έχω μείνει με την απορία για το C3.
Σε μένα έτυχε περίεργο C3; Έτσι είναι όλα; Δεν ξέρω.Θα ομολογήσω όμως ότι σκέφτομαι ότι θα ήταν καλύτερα να μην το κάνω test drive και να το πάρω στα τυφλά.
Με το καιρό θα το συνήθιζα.Οι τιμές του, οι προσφορές, ο εξοπλισμός του ήταν εξωπραγματικά.
viewtopic.php?f=15&t=59315&start=495#p3217932
Το Fabia είναι πάμπτωχο σε εξοπλισμό μπροστά του.Τα **θετικά **του C3 δεν διαγράφονται εύκολα. Κακά τα ψέμματα.
-
Καλησπερα στην παρεα. Και ξεκιναω:
Ο αντιπροσωπος ειναι ενημερος για την αγγελια και την τιμη αλλα αυτος κατι αναλογο δεν μπορει να προσφερει λεει. Μαλλον προκειται για πινακιδομενο αυτοκινητο μου ειπε. Εχει μονο ενα hyundai i20 diesel 1.1 βασικη εκδοση (πιο βασικη δεν γινεται) που μου το δινει 13.500€ με το κλειδι. Kia rio δεν εχει καθολου στην εκθεση αλλα θα φερει ενα σε 10 μερες και θα κοιταξει να δει τι καλυτερο μπορει να κανει... Με λιγα λογια φως δεν βλεπω!Καλη θα ηταν μια εκδρομουλα στην Αλεξανδρουπολη φιλε xplicit αλλα προς το παρον δεν ξεκιναω. Πρεπει να πουληθει το παρον αυτοκινητο πρωτα και μετα αν υπαρξουν προσφορες σαν και αυτη του kia της αγγελιας δεν κολλαω... Κοιταω ομως μπας και βρεθει κατι κοντα μου.
Για ιδιωτες δεν ξερω τι παιζει με τα ληζινγκ φιλε cruiser. Δεν νομιζω ομως οτι θα μου ερθει οικονομικοτερη η αγορα οποιουδηποτε αυτοκινητου. Αγοραζω αυτοκινητο για 10+ χρονια υγεια να εχουμε...
Φιλε storm ευχαριστω για τις πληροφοριες.
Δεν εχει τυχει να κανω test drive ακομα το C3 γιατι βρισκω μονο των 100 ps στην περιοχη μου. Αν δεν βρω 75αρι θα κανω καποιο 100αρι ετσι ωστε να παρω μια γευση. Απο εξοπλισμο οντως ειναι πληρες σε ολες τις εκδοσεις,ακομα και στην βασικη και το ατοκο πραγματικα αξιζει αλλα δυστυχως δεν μπορω να διαχειριστω τις τοσο μεγαλες δοσεις που σιγουρα θα προκυψουν βαση της προκαταβολης που μπορω να διαθεσω -
Επειδή πρέπει να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα .
Κάνεις ήδη 3000 χλμ τον μήνα και με καύσιμο που πονάει . Αν πάρεις αμάξι που καίει τα μισά γιατί τόσο είναι η διαφορά τους ίσως και παραπάνω λόγω παλιάς τεχνολογίας του αμαξιού σου , εύκολα θα ανέβεις 8-12000 τον χρόνο παραπάνω αφού δεν θα σε πονάει τόσο το καύσιμο .
Δηλαδή τα 36000 τον χρόνο , μπορούν να πάνε 45000 με 50000 . Αυτό σημαίνει ότι το αμάξι σου στα 4 χρόνια θα πλησιάζει τα 200.000 και στα 5 θα τα έχει ξεπεράσει . Στα 10 χρόνια πόσα θα έχεις κάνει ? Υπ΄ όψη ότι οι βλάβες στα ντίζελ κοστίζουν πολύ .
Αρα για μένα λήζινγκ 4ετίας είναι μια καλή επιλογή .
Για πες μου πόση προκαταβολή δίνεις και πόσο δόση ?
Αυτό σε βολεύει ?
-
Στα λιζινγκ δεν εχει περιορισμο χιλιομετρων;.
Δηλαδη το υψος του μισθωματος συσχετιζεται με τα ετησια χιλιομετρα.
Στα τεσσερα- πεντε ετη το αυτοκινητο θα ναι για αποσυρση.
@ βρε πιεσε εσυ και αλλο, μιλα με τον διευθυντη. Ειδες;;;
τωρα αρχισε τα θα φερει ενα, θα δει τι θα κανει, αν εχει καλο καιρο, αναδρομο τον ερμη...κατι γινεται.
Πιεσε κ αλλο
https://www.car.gr/11274834-kia-rio-5-service-diesel
https://www.car.gr/12758965-hyundai-i-20-new-go-diesel
https://www.car.gr/12805321-hyundai-i-2 ... ect-diesel
https://www.car.gr/6930199-renault-clio ... 5ps-expres
https://www.car.gr/9048933-citroen-c3-c3 -
Λοιπον να ξεκαθαρισουμε τα πραγματα.
Προκαταβολη 5000-5500€.
Δοσεις εως 60 max.
Ποσο δοσης 180€ max.
Το 90% των χλμ που κανω τωρα ειναι αποκλειστικα για την μετακινηση μου στην εργασια μου. Παραπανω 8000-12000 χλμ αποκλειεται να φτασω.2000-3000 χλμ για βολτες-διακοπες λογω οικονομικης καταναλωσης μπορει... Επισης ενδεχεται (δεν ξερω ποτε και αν) τα χλμ που κανω για την δουλεια μου να μειωθουν απο 36κ σε 20κ. Το παραδειγμα που εβαλες φιλε cruiser ειναι για 20κ το χρονο οποτε αν παω σε 35κ η 40κ θα ξεφυγει το μηνιαιο μισθωμα + οτι στο τελος αν θελησω να το κρατησω θα πρεπει να πληρωσω ενα χ ποσο ενω αν το δωσω πισω οτι λεφτα εχω δωσει χανονται. Πιστευω οτι αν το αγορασω κανονικα και λιγοτερο θα μου στοιχησει συνολικα και θα μου μεινει και το αυτοκινητο που ασχετως χλμ που θα εχει θα πιανει ενα ψ ποσο σε περιπτωση πωλησης του.Και ο αγιος φοβερα θελει που λενε φιλε Lap αν και ο συγκεκριμενος αντιπροσωπος δεν πιστευω να κανει κατι καλο. Το θεμα ειναι να φυγει το τωρινο αυτοκινητο. Απο εκει και μετα υπαρχουν επιλογες.
Για καινουργιο παντως με βαση προσφορες που εχω παρει και budget που διαθετω δεν εχω πολλες επιλογες.
Hyundai i20
Kia rio
Dacia duster stepway
Renault clio
Citroen C3
Fiat punto
Θα παιξει βεβαια ρολο και το επιτοκιο της καθε εταιριας γιατι αν ειναι μεγαλο καποια απο τα παραπανω μπορει να βγουν εκτος...
Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιο αλλο μεσα στο budget μου. -
Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιο αλλο μεσα στο budget μου.
Seat ibiza ξανά θα πρότεινα (μιας και το έχεις), αλλά το tgi (φυσικό αέριο), αν σε βολεύει κάποιο πρατήριο μιας και είσαι κι εσύ επαρχία , αλλιώς το tdi
-
Λοιπόν για να τα βάλουμε κάτω και να δούμε τα πάντα .
Αρχικά αφού δεν μπορείς να δώσεις δόση για τα 3 χρόνια και θα πας στα 5 θα έχεις επιτόκιο τουλάχιστον 6 % και με την εισφορά πας 6,70 % .
Πάμε να δούμε κόστος για το 3άρι με αγορά και λήζινγκ .
Αγορά για αξία 15000 με την έκπτωση . Προκαταβολή 5000 και άλλα 500 σαν έξοδα για τράπεζες κλπ σύνολο 5500 .
Υπόλοιπο 10000 . Τόκοι για τα 5 χρόνια 1700 περίπου με έναν χοντρικό τρόπο που τα βγάζω . Ασφάλεια απλή με κλοπή , 1500 για την 5ετία , μικτή για τα πρώτα 3 και απλή μετά 2500 . Τέλη κυκλοφορίας 500 € . Λάστιχα 800 € . Σέρβις σε αντιπροσωπεία λόγω εγγύησης και κάποια επιπλέον , τακάκια κλπ 1000 € . Σύνολο ανάλογα με την ασφάλεια 5500+10000+1700+1500(2500)+500+800+1000 = 21000 (22000) . Πόσο θα πουλήσεις ένα αμάξι με 150000-170000 χλμ σε 4 χρόνια ? 7000 το πολύ . Θα έχεις χάσει δηλαδή 14-15000 € .
Πάμε στο λήζινγκ . Θα ανεβάσω το μίσθωμα για τα χμλ από 185 στα 215 που ίσως είναι και πολλά . Θα δώσεις συνολικά 3720+47 Χ 215 = 13825 .
Δηλαδή στην καλύτερη για την αγορά θα έχεις χάσει από 175 έως 1175 € σε σχέση με το λήζινγκ με όλο το ρίσκο των βλαβών δικό σου και της όχι μικτής για όλο τον καιρό .
-
Tο leasing είναι μεγάλη υπόθεση
Με την επιλογή ναι/όχι προκαταβολή
Να έχεις να σκέφτεσαι μόνο καύσιμα και δόση -
Φιλε terry308 Φ.Α. εδω που ειμαι δεν εχει ουτε ενα πρατηριο και θα αργησουν και να γινουν απο οτι φαινεται οποτε το tgi αποκλειεται.
Οσο για το ibiza μου αρεσει παρα πολυ. Ειμαι και απολυτα ευχαριστημενος κατοχος προηγουμενης γενιας οποτε εχω μια αδυναμια. Πηγα το ειδα απο κοντα,εκδοσεις fr και excellence τα σπανε! Δυστυχως ξεφευγουν κατα πολυ σε τιμη οποτε πηρα προσφορα για την style. 15.100€ κλειδι με μετ. χρωμα αλλα και με τα 2 χρηματοδοτικα προγραμματα που εχει η δοση παει στα 230€ οποτε δυστυχως απορριφθηκε.Φιλε cruiser εγω πιστευω οτι βγαινει πανω κατω το ιδιο. Οι τιμες των εξοδων που γραφεις θεωρω οτι ειναι κατα πολυ υψηλοτερες απο αυτες που ισχυουν κανονικα. Κερδιζω χανω πανω κατω 200 €. Οσο για τις βλαβες γι'αυτο το παιρνω καινουργιο για να ειμαι οσο το δυνατον πιο συγουρος οτι δεν θα μου τυχουν και θα κοιταξω αυτο που θα παρω να εχει 4-5 χρονια εγγυηση. Μεχρι στιγμης εχω αγορασει 4 καινουργια αυτοκινητα και κανενα δεν με αφησε ποτε στο δρομο ουτε με επιβαρυνε με μηχανικες 'ακριβες' βλαβες περαν της ευλαβικης συντηρησης τους και καποιων φυσιολογικων φθορων που δικαιολογουνται λογω χλμ η ηλικιας (π.χ. ρουλεμαν τροχου,θερμοστατη,μπαρακι ζαμφορ,προθερμανσεις κτλ κτλ). Τυχερος? Ισως... Ελπιζω να συνεχισει να ισχυει σε ολα τα αυτοκινητα μου...
-
http://www.arcadia938.gr/index.php/epik ... hn-tripolh
andreasg νομίζω ότι μένεις Τρίπολη ???
-
Ναι Τριπολη μενω. Καλα λενε θα αρχισουν το 2019 τα εργα και ενας θεος ξερει ποτε θα τελειωσουν... Το κοβω για 2021+... Στα 3 χρονια θα εχω κανει 100 χιλιαδες χλμ με βενζινη? Δεν συμφερει. Αυτη την στιγμη μονο diesel για μενα.
-
Φιλε terry308 Φ.Α. εδω που ειμαι δεν εχει ουτε ενα πρατηριο και θα αργησουν και να γινουν απο οτι φαινεται οποτε το tgi αποκλειεται.
..Κρίμα, όντως το πρόγραμμα που μπήκα εγώ αν και με 3.9% θέλει 30%προκαταβολή και 48 δόσεις των 256€ (tgi) με μόνο 1 πρατήριο που βολεύει, 6χλμ από την εργασία μου.
Ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο leon στα 14500€ στο car gr φαίνεται καλή ευκαιρία
αλλά δυστυχώς είναι από ιδιώτη, οπότε πάει σε τραπεζικό δάνειο κτλ κτλ..
Το αδερφάκι polo καινούργιο βγαίνει πιο ακριβό... σε μεταχειρισμένο με 25000χλμ κοντά στα 12.000€, αλλά αν σκέφτεσαι όπως σκεφτόμουν και εγώ... θα πας σε καινούργιο.
Το Corsaκι με μεταλλικό χρώμα και πακέτο αισθητήρες και κάμερα οπισθοπορειας
πάει 15500 περίπου...Το εργοστασιακό lpg καινούργιο αμάξι το αποκλείεις;
Το Punto δε νομίζω να σου αρέσει ...
Και το auris δεν είναι εργοστασιακό - εργοστασιακό αλλά οι toyota βάζουν το κορυφαίο viale οπως αυτό της αγγελίας
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/12780127/ -
Αυτοκινητο με lpg αποκλειεται. Αν ηταν θα εκανα το δικο μου. Επισης μτχ diesel αποκλειεται εκτος αν ειναι με 5000 χλμ πανω κατω και πανω απο 2500 ευρω εκπτωση (πρεπει να ειναι deal of the year που λενε). Απο ιδιωτες δεν μπορω αφου δεν υπαρχει μετρητο. Το corsa ξεφευγει σε τιμη.
Με βαση την ερευνα μου μονο τα αυτοκινητα που εχω βαλει σε λιστα καποια post πιο πανω ειναι εντος οριων και καποια οριακα (μπορει να αποκλειονται) λογω χρηματοδοτισης και επιτοκιου. Εκτος και αν βγαλει καποια εταιρεια καμια προσφορα..... Ολα τα παραπανω ισχυουν βεβαια αφου πρωτα πουληθει το υπαρχουν αυτοκινητο αλλιως..... -
Εγώ δύο αμάξια και πολύ ακριβά πήρα με λήζινγκ και μου έβγαλαν πολλά προβλήματα και ευτυχώς δεν τα πλήρωνα , αλλά τότε ήταν 1-2 χρόνια οι εγγυήσεις .
Φιλε cruiser εγω πιστευω οτι βγαινει πανω κατω το ιδιο. Οι τιμες των εξοδων που γραφεις θεωρω οτι ειναι κατα πολυ υψηλοτερες απο αυτες που ισχυουν κανονικα. Κερδιζω χανω πανω κατω 200 €. Οσο για τις βλαβες γι'αυτο το παιρνω καινουργιο για να ειμαι οσο το δυνατον πιο συγουρος οτι δεν θα μου τυχουν και θα κοιταξω αυτο που θα παρω να εχει 4-5 χρονια εγγυηση. Μεχρι στιγμης εχω αγορασει 4 καινουργια αυτοκινητα και κανενα δεν με αφησε ποτε στο δρομο ουτε με επιβαρυνε με μηχανικες 'ακριβες' βλαβες περαν της ευλαβικης συντηρησης τους και καποιων φυσιολογικων φθορων που δικαιολογουνται λογω χλμ η ηλικιας (π.χ. ρουλεμαν τροχου,θερμοστατη,μπαρακι ζαμφορ,προθερμανσεις κτλ κτλ). Τυχερος? Ισως... Ελπιζω να συνεχισει να ισχυει σε ολα τα αυτοκινητα μου...
Λοιπόν για να τα βάλουμε κάτω και να δούμε τα πάντα .
Αρχικά αφού δεν μπορείς να δώσεις δόση για τα 3 χρόνια και θα πας στα 5 θα έχεις επιτόκιο τουλάχιστον 6 % και με την εισφορά πας 6,70 % .
Πάμε να δούμε κόστος για το 3άρι με αγορά και λήζινγκ .
Αγορά για αξία 15000 με την έκπτωση . Προκαταβολή 5000 και άλλα 500 σαν έξοδα για τράπεζες κλπ σύνολο 5500 .
Υπόλοιπο 10000 . Τόκοι για τα 5 χρόνια 1700 περίπου με έναν χοντρικό τρόπο που τα βγάζω . Ασφάλεια απλή με κλοπή , 1500 για την 5ετία , μικτή για τα πρώτα 3 και απλή μετά 2500 . Τέλη κυκλοφορίας 500 € . Λάστιχα 800 € . Σέρβις σε αντιπροσωπεία λόγω εγγύησης και κάποια επιπλέον , τακάκια κλπ 1000 € . Σύνολο ανάλογα με την ασφάλεια 5500+10000+1700+1500(2500)+500+800+1000 = 21000 (22000) . Πόσο θα πουλήσεις ένα αμάξι με 150000-170000 χλμ σε 4 χρόνια ? 7000 το πολύ . Θα έχεις χάσει δηλαδή 14-15000 € .
Πάμε στο λήζινγκ . Θα ανεβάσω το μίσθωμα για τα χμλ από 185 στα 215 που ίσως είναι και πολλά . Θα δώσεις συνολικά 3720+47 Χ 215 = 13825 .
Δηλαδή στην καλύτερη για την αγορά θα έχεις χάσει από 175 έως 1175 € σε σχέση με το λήζινγκ με όλο το ρίσκο των βλαβών δικό σου και της όχι μικτής για όλο τον καιρό .
Τα έβαλα μαζί για να τα δούμε .
Για την ασφάλεια δεν το συζητάω νομίζω ότι είμαι εντάξει μια και είναι το πιο εύκολο να το τσεκάρουμε ...
Και να πω την αλήθεια τα θεωρώ και λίγα . Γιατί τώρα που το ψάχνω μου ζητάνε 260 € τον χρόνο για αμάξι 13 ετών 1600 κ.εκ βενζίνη και αξία χαμηλή . Νομίζω ότι τα 300 κατά μέσο όρο στην 5ετία για ντίζελ ίσως είναι και λίγα . Για την μικτή επίσης παίζει να είναι λίγα τα 500 τον χρόνο . Τέλη κυκλοφορίας 100 τον χρόνο επίσης μπορεί να είναι λίγα .Λάστιχα θα αλλάξεις 2 φορές , από 400 € η τετράδα , νομίζω είναι κανονική η τιμή . Το σέρβις είναι 135-150 € στην αντιπροσωπεία τον χρόνο που θα πηγαίνεις λόγω εγγύησης . Αρα 700 € . Για τα μεγαλύτερα σερβις που θα σου χρειαστούν στα 180-200000 χλμ που θα κάνεις πόσο θα είναι ? Για αυτές τις φυσιολογικές φθορές που αναφέρεις έβαλα 300 € για τα 5 χρόνια . Σε καμία περίπτωση δεν είναι πολλά .
Μάλιστα τώρα που τα ξανακοιτάω θα έβαζα 300/500 παραπάνω στις ασφάλειες και άλλα 300 για τα σέρβις-βλάβες για τόσα χρόνια και χλμ . Δηλαδή θα χάσεις από 800 μέχρι 1800 € και όλα αυτά αν το πουλήσεις που είδα ότι το είχα βάλει για 4ετίας στην πώληση , ενώ θα είναι 5ετίας και κοντά ή και πάνω από 200000 χλμ .
Τώρα που το ξαναυπολογίζω για σένα το λήζινγκ είναι μονόδρομος και αν μπορούσες να έχεις και κάποιο φορολογικό όφελος θα κέρδιζες αρκετά λεφτά .
''Αναγκαστικη'' αγορα μεταχειρισμενου φθηνου diesel