-
χαιρετω τους συμφορουμιτες! πρωτο θεμα απο μενα! λοιπον ξεκιναω! εχω ενα daewoo lanos 1997
τον τελευταιο καιρο εχω ενα σφυριγμα απο ιμαντα η τροχαλια.. πριν 2-3 μερες που το ακουσε καποιος μου εριξε νερο στους ιμαντες και σταματησε... την επομενη μερα παλι τα ιδια... σημερα ξαναριχνω στον ιμαντα του δυναμου για να τσεκαρω απο που ακουγεται και σταματησε αμεσως.. το αυτοκινητο το πηρα μεταχειρισμενο και οπως ειπε ο προηγουμενος κατοχος ειχε κανει μεγαλο service τα αλλαξε ολα... αππ τοτε εχω κανει 4.000 χλμ και τωρα αρχισε αυτο το σφυριγμα... που μπορει να οφειλεται? -
χαιρετω τους συμφορουμιτες! πρωτο θεμα απο μενα! λοιπον ξεκιναω! εχω ενα daewoo lanos 1997
τον τελευταιο καιρο εχω ενα σφυριγμα απο ιμαντα η τροχαλια.. πριν 2-3 μερες που το ακουσε καποιος μου εριξε νερο στους ιμαντες και σταματησε... την επομενη μερα παλι τα ιδια... σημερα ξαναριχνω στον ιμαντα του δυναμου για να τσεκαρω απο που ακουγεται και σταματησε αμεσως.. το αυτοκινητο το πηρα μεταχειρισμενο και οπως ειπε ο προηγουμενος κατοχος ειχε κανει μεγαλο service τα αλλαξε ολα... αππ τοτε εχω κανει 4.000 χλμ και τωρα αρχισε αυτο το σφυριγμα... που μπορει να οφειλεται? -
Γλυστράει ο ιμάντας, μόνο με αλλαγή θα σταματήσει (όσο spray και αν ρίξεις, θα σταματάει για 1-2 μέρες και θα ξαναξεκινάει χειρότερα από πριν)
-
Ποιος έριξε νερό σε ιμάντα; Λιπαντικό σε σπρέι δοκίμασες;
-
Μπορείς να δοκιμάσεις να τους ξανά τεντωσετε. Το ίδιο αντιμετώπισα και εγώ σε αλλαγή στο Jimny και προς το παρόν τουλάχιστον έφτιαξε.
Τωρα αν είναι παλιοί, αλλαγή...Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ποιος έριξε νερό σε ιμάντα; Λιπαντικό σε σπρέι δοκίμασες;Έτσι έκανε και ο δικός μου μηχανικός για να δω τι ήταν αυτό το σφύριγμα που άκουγα. Με το νερό σταματούσε. Προσωρινή λύση βέβαια.
Πλέον τον άλλαξα (τον ιμαντα, όχι τον μηχανικό!) και δεν σφυρίζει.
Σε παλιότερα αυτοκίνητα κατά καιρούς 'πειραζαν' το ροδακι και εσφιγγε ο ιμαντας. Στο Micra τον άλλαξα γιατί δεν ξέρω αν ποτέ ρυθμιστηκε ή αλλαχτηκε. -
Eμένα όταν είχαν μπει νερά είχε ξεκινήσει να σφυρίζει. Έριξε ο μηχανικός λίγο γρασοσπρέυ και σταμάτησε. Βέβαια είναι γνωστή η απέχθεια του MX5 προς το νερό.
σφυριγμα ιμαντα