-
Ένα καινούριο μοντέλο δεν καταργεί απαραιτήτως το προηγούμενο. Πολλές φορές παράγονται ταυτόχρονα, ειδικά σε διαφορετικές διαστάσεις.
-
Γράφω παράλληλα σε πολλά νήματα κοιτάζοντας διάφορα αυτοκίνητα, τουλάχιστον στα χάρτια, από δοκιμές, βίντεο κλπ.
Σε αυτά που ζητάω, και έχοντας κατά νου να πάρω όσο πιο vfm όχημα γίνεται, τείνω να καταλήξω πως αυτό που με καλύπτει περισσότερο απ' όλα είναι το Active βάγκον. Είναι πλέον η πρώτη μου επιλογή...
Μάλλον στη βασική του έκδοση (active business), που βλέπω στο διαμορφωτή την έχουν τιμολογήσει προ φόρων 16.997€
Θα ήθελα να αποφύγω την υπέρβαση και το σκαλί φόρου, γι αυτό αφήνω σα δεύτερη επιλογή το ντίζελ και το αυτόματο που θα το ήθελα (καθώς οδηγώ το 6τάχυτο Aisin τώρα). Λογικά και η ροπή του βενζινοκίνητου θα με καλύψει (250 Νm).- 'Δικαιολογία' για να μείνω στο φθηνότερο χειροκίνητο, πέρα του κόστους, είναι ότι θα γίνεται αρκετή χρήση και σε ορεινές περιοχές, και δεν έχω τεστάρει αυτόματο σε τέτοιες συνθήκες. Γνώμες;
- Όσον αφορά το ντήζελ, έχει μια διαφορά τιμής περίπου 3μιση χιλιάδες ευρώ αν τα θυμάμαι καλά.
Η χρήση θα είναι 10-15.000 χλμ. το χρόνο, το αυτοκίνητο όμως προβλέπεται να μείνει πολά χρόνια στην οικογένεια, ίσως 'όσο πάει' και δεν ζούμε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Θα άξιζε με αυτό το σκεπτικό, το επιπλέον κόστος του ντήζελ;
Μπορεί κάποιος που οδηγεί το καινούριο φόκους να μας πει πραγματική κατανάλωση βενζίνης ή ντήζελ. Γνώμες καλοδεχούμενες.
-
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Γράφω παράλληλα σε πολλά νήματα κοιτάζοντας διάφορα αυτοκίνητα, τουλάχιστον στα χάρτια, από δοκιμές, βίντεο κλπ.
Σε αυτά που ζητάω, και έχοντας κατά νου να πάρω όσο πιο vfm όχημα γίνεται, τείνω να καταλήξω πως αυτό που με καλύπτει περισσότερο απ' όλα είναι το Active βάγκον. Είναι πλέον η πρώτη μου επιλογή...
Μάλλον στη βασική του έκδοση (active business), που βλέπω στο διαμορφωτή την έχουν τιμολογήσει προ φόρων 16.997€
Θα ήθελα να αποφύγω την υπέρβαση και το σκαλί φόρου, γι αυτό αφήνω σα δεύτερη επιλογή το ντίζελ και το αυτόματο που θα το ήθελα (καθώς οδηγώ το 6τάχυτο Aisin τώρα). Λογικά και η ροπή του βενζινοκίνητου θα με καλύψει (250 Νm).- 'Δικαιολογία' για να μείνω στο φθηνότερο χειροκίνητο, πέρα του κόστους, είναι ότι θα γίνεται αρκετή χρήση και σε ορεινές περιοχές, και δεν έχω τεστάρει αυτόματο σε τέτοιες συνθήκες. Γνώμες;
- Όσον αφορά το ντήζελ, έχει μια διαφορά τιμής περίπου 3μιση χιλιάδες ευρώ αν τα θυμάμαι καλά.
Η χρήση θα είναι 10-15.000 χλμ. το χρόνο, το αυτοκίνητο όμως προβλέπεται να μείνει πολά χρόνια στην οικογένεια, ίσως 'όσο πάει' και δεν ζούμε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Θα άξιζε με αυτό το σκεπτικό, το επιπλέον κόστος του ντήζελ;
Μπορεί κάποιος που οδηγεί το καινούριο φόκους να μας πει πραγματική κατανάλωση βενζίνης ή ντήζελ. Γνώμες καλοδεχούμενες.
Για κατανάλωση μπορώ να σου την δικιά μου με το 1.0 st line. Με κανονική χρήση πόλη κυρίως και Αττική οδό Παιανία που δουλεύω καθημερινά και αρκετή κίνηση στο πήγαινε και στο γυρνά κυρίως στην περιφερειακή Υμηττού είμαι στα 6.1 λίτρα Χρησιμοποιώ σούπερ αμόλυβδη ECO. Το στυλ οδήγησης μου δεν είναι νωχελικο σε καμιά περίπτωση ώστε να πηγαίνω και σαν κότα για να έχω καλά νούμερα στην κατανάλωση αλλά ούτε πηγαίνω στα κόκκινα.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
-
harisma23 mode on
Νωχελικο και κοτα ειναι παρομοια.
Edit, το διορθωσες, well done
-
Τα 15 χιλιάδες τον χρόνο δεν είναι πολλά. Για εμένα δεν υπάρχει λόγος να πάρεις πετρέλαιο.
Σχετικά με την κατανάλωση, το δικό μου ST Line Wagon με τα 182 άλογα, σε μικτή χρήση με περισσότερο πόλη, έχει απο 7.5 έως 8.5 ανάλογα την κίνηση. Στο ταξίδι έχει πολύ λιγότερο. 5.5 με 6.5. Η απενεργοποίηση κυλίνδρων (πάει με 2) κάνει θαύματα όταν είσαι σε σταθερή ταχύτητα. Το πρόγραμμα eco επίσης βοηθάει τρομερά στο σταμάτα ξεκίνα της πόλης (ρίχνει την απόκριση του γκαζιού)
Όσο για το αυτόματο, εφ όσον δεν θες να ανέβεις σκαλί, για εμένα δεν υπάρχει λόγος. Το χειροκίνητο κιβώτιο είναι βούτυρο. Καταπληκτικές αλλαγές και για εμένα πιο διασκεδαστικό στην οδήγηση. Βέβαια αυτά είναι γούστα, εγώ θεωρώ βαρετά τα αυτόματα αλλά εσύ μπορεί να είσαι κάθε μέρα όλη μέρα στην κίνηση και να βαριέσαι να αλλάζεις...
Η ροπή της βενζίνης είναι και πάνω από 250 όταν είσαι σε overboost (για μερικά δευτερόλεπτα στο άνοιγμα). Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε καλύψει και 30 άλογα παραπάνω δεν είναι και λίγα!
Έχοντας ένα wagon με πολλά έξτρα, αν κάτι θα είχα να σου προτείνω όπως δήποτε, γνωρίζοντας τα όλα πια και έχοντας δει την αξία τους, είναι τα LED φώτα (έστω και τα σταθερά) και ο αυτόματος κλιματισμός. Αν είναι να ανέβεις κλίμακα, εγώ θα ανέβαινα γι αυτά και όχι για αυτόματο ή πετρέλαιο...
-
(δεν μπορώ ακόμη να κάνω παράθεση σχολίου στον υπολογιστή)
Σε ευχαριστώ dimitriscsd για την απάντηση. Και το φίλο πιο πριν με το χιλιάρι. Σύμφωνα με ότι λέτε, στο 1.5 που φοράει το active δεν θα δω ποτέ κατανάλωση πάνω από 8 λίτρα, έτσι φαίνεται εύκολα πως για να αποσβεστεί η διαφορά για το ντήζελ στο σκαλί του φόρου, μιλάμε για 7-8 χρόνια με τη χρήση που κάνουμε.
Επίσης, οι εποδόσεις αυτου του 1.5 βενζίνης μάλλον 'ξεπερνούν' συνολικά την απόδοση του ντήζελ για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
Το κοιτάζω για να αντικαταστήσει ένα Focus wagon 'Ghia' πρώτης γενιάς, που είχε από τότε εντυπωσιακά καλό κιβώτιο, τιμόνι και πάτημα. Εφόσον η αίσθηση του κιβωτίου παραμένει σε τέτοιο επίπεδο, τότε μάλλον κι εγώ δεν θα ήθελα αυτόματο (όπως έγραψα το σκεπτικό μου πριν) γιατί το αυτοκίνητο θα κινείται αρκετά σε όλα τα ορεινά της Θεσσαλίας.
Τα LED και ο κλιματισμός θα ήταν καλοδεχούμενα, αλλά δεν νομίζω να πληρώσω 3-4 χιλιάρικα επιπλέον για να μπορώ να έχω αυτά τα αξεσουάρ. Ένας ακόμη λόγος που με ενδιαφέρει το αυτοκίνητο, είναι πως δεν βλέπω κάποια σημαντική -για μένα- έλειψη στον εξοπλισμό (άσχετα αν θα μου άρεσαν ένα δυο πραγματάκια παραπάνω). Γνωρίζει κάποιος πραγματική τιμή πιάτσας αυτή τη στιγμή, κι αν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα; Σύμφωνα με τους καταλόγους έχει γύρω στα 22500€ ? Επίσης κάποιος που αγόρασε πρόσφατα, γνωρίζει αν υπάρχουν κάποια 'δώρα' που κάνουν οι έμποροι με σχετική ευκολία;
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, είναι σημαντικές. -
Το πιο εύκολο δώρο και αξιόλογο που μπορείς να πάρεις είναι η 8ετής εγγύηση.
Στο πετρέλαιο μη κοιτάς μόνο το έξτρα κόστος αγοράς, αλλά και το έξτρα κόστος συντήρησης που θα έχεις στο μέλλον (DPF κτλ). Γενικά αν δε κάνεις 20-25χιλ χμ τον χρόνο, δεν υπάρχει λόγος για ντίζελ.
Όσο για το δε θα δεις πάνω από 8 ποτέ, είναι πολύ σχετικό. Είναι ανάλογα πως θα το πηγαίνεις! Εγώ πχ το δικό μου όσο συνετός και να προσπαθώ να είμαι όταν μου δίνεται η ευκαιρία, ε θα το ανοίξω και λίγο γιατί το αμάξι είναι απλά απολαυστικό και με τους πολλαπλούς πίσω πάει τρένο! (St Line 182 βέβαια, χαμηλωμένο αντί για το ψηλωμένο Active, αλλά όσο να ναι και το active θα σου δίνει χαμόγελα μέχρι τα αυτιά!)
-
Το αυτόματο για τις διαδρομές που θα κάνεις δεν είναι απαραίτητο.
Έτσι κι αλλιώς σε ορεινές διαδρομές το αυτόματο κιβώτιο θα το βάζεις σε χειροκίνητη λειτουργία. Αλλιώς θα ανεβοκατεβαζει ταχύτητες συνέχεια.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Είχαμε δύο αυτοκίνητα στην οικογένεια, εγώ εργάζομαι στο εξωτερικό πλέον και πούλησα το δικό μου αυτοκίνητο, ίσως μετά από ένα διάστημα επαναπατριστώ (ειδικά τώρα που η καινούρια κυβέρνηση θα φέρει την ανάπτυξη, γελάσαμε και σήμερα, σε καλό να μας βγει), οπότε το active θα(?) το πάρω να το χρησιμοποιεί συνταξιουχικά ο παππούς, και ανά διαστήματα να το χαίρεται κι ο αγοραστής, μέσο όρο χαμηλή κατανάλωση θα έχουμε...[emoji16]
Υπάρχει περίπτωση να μην δοθεί η 8ετης; αυτό θα ήταν λόγος μη αγοράς... πόσο υποτίθεται ότι κοστίζει;
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Είχαμε δύο αυτοκίνητα στην οικογένεια, εγώ εργάζομαι στο εξωτερικό πλέον και πούλησα το δικό μου αυτοκίνητο, ίσως μετά από ένα διάστημα επαναπατριστώ (ειδικά τώρα που η καινούρια κυβέρνηση θα φέρει την ανάπτυξη, γελάσαμε και σήμερα, σε καλό να μας βγει), οπότε το active θα(?) το πάρω να το χρησιμοποιεί συνταξιουχικά ο παππούς, και ανά διαστήματα να το χαίρεται κι ο αγοραστής, μέσο όρο χαμηλή κατανάλωση θα έχουμε...[emoji16]Υπάρχει περίπτωση να μην δοθεί η 8ετης; αυτό θα ήταν λόγος μη αγοράς... πόσο υποτίθεται ότι κοστίζει;
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Διάβασε την συζήτηση μερικές σελίδες πίσω. Τα έχω ξανα αναφέρει.
Οι περισσότεροι την παίρνουν δώρο. Δεν είναι όμως η στάνταρ εγγύηση. Προσωπικά, πλήρωσα 500 ευρώ για να την πάρω, καθώς είχα μη άλλη προσφορά σαν διευκόλυνση και δεν συνδυαζόταν με την εγγύηση. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα 500 που έδωσα ήταν ξεχωριστή συναλλαγή και δεν συμπεριλήφθηκαν στην τιμή του αυτοκινήτου, οπότε ήταν άσχετα ως προς το τέλος ταξινόμησης.
Ξανα λέω ότι πολύς κόσμος (ίσως οι περισσότεροι) την έχουν πάρει δωρέαν σαν 'δώρο' από την αντιπροσωπεία.
-
Να σε ρωτήσω κάτι άλλο, τώρα που είδα προηγούμενο ποστ που γράφεις για το ice 49 που έβαλες.
Όταν βάλω στο configurator το active, στη σύνοψη αναφέρει τα δύο πακέτα εξοπλισμού. Μήπως γνωρίζεις τί είναι αυτά τα δύο; το 46 αναφέρεται νομίζω ως έξτρα λειτουργίες του Sync 3, το 47 όμως δεν κατάφερα να βρω τί περιέχει.Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Ο χρήστης dimitriscsd έγραψε:
Το πιο εύκολο δώρο και αξιόλογο που μπορείς να πάρεις είναι η 8ετής εγγύηση.Στο πετρέλαιο μη κοιτάς μόνο το έξτρα κόστος αγοράς, αλλά και το έξτρα κόστος συντήρησης που θα έχεις στο μέλλον (DPF κτλ). Γενικά αν δε κάνεις 20-25χιλ χμ τον χρόνο, δεν υπάρχει λόγος για ντίζελ.
Όσο για το δε θα δεις πάνω από 8 ποτέ, είναι πολύ σχετικό. Είναι ανάλογα πως θα το πηγαίνεις! Εγώ πχ το δικό μου όσο συνετός και να προσπαθώ να είμαι όταν μου δίνεται η ευκαιρία, ε θα το ανοίξω και λίγο γιατί το αμάξι είναι απλά απολαυστικό και με τους πολλαπλούς πίσω πάει τρένο! (St Line 182 βέβαια, χαμηλωμένο αντί για το ψηλωμένο Active, αλλά όσο να ναι και το active θα σου δίνει χαμόγελα μέχρι τα αυτιά!)
Δεν υπάρχει γενικός κανόνας. Τα πάντα εξαρτώνται από τη διαφορά τιμής και τη διαφορά επιδόσεων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση με 3.500 μικρότερο κόστος αγοράς και 30 άλογα περισσότερα για έναν οικονομικό για την απόδοσή του 1500άρη βενζίνης ασφαλώς και δεν αξίζει τον κόπο η επιλογή του diesel αν δεν γράφεις πολλά χιλιόμετρα.
Στη Ford όμως υπάρχει και η εντελώς αντίθετη περίπτωση στην γκάμα του Fiesta, όπου ο 1500 diesel είναι 100-200 ευρώ ακριβότερος από τον 125 βενζίνης στο ίδιο επίπεδο εξοπλισμού, που σημαίνει ότι και με 10.000 km το χρόνο έχεις κάνει απόσβεση στο πρώτο 3μηνο.
Φυσικά υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις που κυμαίνονται ενδιάμεσα αυτών των ακραίων περιπτώσεων όσον αφορά τα κόστη τους. Όλα είναι σχετικά.
-
Να σε ρωτήσω κάτι άλλο, τώρα που είδα προηγούμενο ποστ που γράφεις για το ice 49 που έβαλες.
Όταν βάλω στο configurator το active, στη σύνοψη αναφέρει τα δύο πακέτα εξοπλισμού. Μήπως γνωρίζεις τί είναι αυτά τα δύο; το 46 αναφέρεται νομίζω ως έξτρα λειτουργίες του Sync 3, το 47 όμως δεν κατάφερα να βρω τί περιέχει.Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο. Ενδεχομένως το 47 να έχει ψηφιακό ραδιόφωνο DAB και το άλλο όχι.
-
To 47 έχει DAB.
-
Σε δύο βενζινάδικα πήγα και τσέκαρα τα λάστιχα να έχουν την σωστή πίεση. Έβαλα σε όλα 33. Στον υπολογιστή δείχνει 30-31. Τελικά ποιο είναι πιο αξιόπιστο?
-
Ο χρήστης gmag έγραψε:
Σε δύο βενζινάδικα πήγα και τσέκαρα τα λάστιχα να έχουν την σωστή πίεση. Έβαλα σε όλα 33. Στον υπολογιστή δείχνει 30-31. Τελικά ποιο είναι πιο αξιόπιστο?Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Το αμάξι δείχνει ακριβώς. Να πας σε βουλανιζατέρ που συνήθως έχουν σωστά καλιμπραρισμένο μηχάνημα και όχι σε βενζινάδικο.
Στο δικό μου, αμάξι και μηχάνιμα είχαν μια απόκλιση μισού PSI.
-
Ο χρήστης dimitriscsd έγραψε:
Σε δύο βενζινάδικα πήγα και τσέκαρα τα λάστιχα να έχουν την σωστή πίεση. Έβαλα σε όλα 33. Στον υπολογιστή δείχνει 30-31. Τελικά ποιο είναι πιο αξιόπιστο?
Το αμάξι δείχνει ακριβώς. Να πας σε βουλανιζατέρ που συνήθως έχουν σωστά καλιμπραρισμένο μηχάνημα και όχι σε βενζινάδικο.
Στο δικό μου, αμάξι και μηχάνιμα είχαν μια απόκλιση μισού PSI.
Όταν ζεσταθούν λίγο πάνε στις σωστές πιέσεις (33). Κρύα τα δείχνει 30-31. Όταν είναι κρύα πρέπει να δείχνουν 33?
-
Ο χρήστης gmag έγραψε:
Όταν ζεσταθούν λίγο πάνε στις σωστές πιέσεις (33). Κρύα τα δείχνει 30-31. Όταν είναι κρύα πρέπει να δείχνουν 33?Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Ναι, όταν είναι κρύα.
-
Ο χρήστης gmag έγραψε:
Σε δύο βενζινάδικα πήγα και τσέκαρα τα λάστιχα να έχουν την σωστή πίεση. Έβαλα σε όλα 33. Στον υπολογιστή δείχνει 30-31. Τελικά ποιο είναι πιο αξιόπιστο?Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Εχω την εντυπωση οτι τα βενζιναδικα-βουλκανιζατερ που δειχνουν σωστα τις πιεσεις παιζει να ειναι μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου.. (για ολη την Ελλαδα.. ) λολ....
Εγω παντα το αυτοκινητο εμπιστευομαι!!!
-
Πάντα βάζουμε/μετράμε πίεση με κρύα ελαστικά. Το έγραψα και στην αρχή της κουβέντας.
Ford Focus MK4