-
Ο Δημήτρης μιλάει για την online διαμόρφωση, που δίνει ΜΟΝΟ ΛΤΠΦ και όχι την τελική τιμή. Έτσι κάποιος διαμορφώνει ένα αυτοκίνητο online, βλέπει €26.000, πάει να το παραγγείλει και του λένε: 'Ααα αυτή είναι η ΛΤΠΦ, τελική τιμή έχει €36.000'!!
-
Στον configurator ακριβώς δίπλα στην τιμή έχει μια παράθεση που άμα κάνεις κλικ λέει 'η λιανική τιμή προ φόρων και δασμών κλπ κλπ'.
Μου φαίνεται λίγο 'παιδικό' να μπερδευτεί τόσο πολύ κάποιος. Ειδικά όταν αγοράζεις αμάξι, όχι τσίχλες από το περίπτερο (δλδ μπαίνεις στη διαδικασία και ακούς τι είναι το τέλος ταξινόμησης κλπ)
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Στον configurator ακριβώς δίπλα στην τιμή έχει μια παράθεση που άμα κάνεις κλικ λέει 'η λιανική τιμή προ φόρων και δασμών κλπ κλπ'.Συμφωνούμε!! Δεν λέω ότι είναι παραπλανητικό, απλά δεν είναι ξεκάθαρο. Και εαν κάποιος έχει συνηθίσει από άλλους διαμορφωτές (σε ΟΛΕΣ τις εταιρείες που έχουν διμαορφωτή δίνει την τελική τιμή), είναι πολύ εύκολο να μπερδευτεί.
Επίσης, ακόμα και την φορολογική κλίμακα κάποιος να έχει ανα χείρας, πάλι δεν είναι εύκολο να υπολογίσει την τελική τιμή και φυσικά δεν μπορεί να ξέρει οι επιλογές του έξτρα εξοπλισμού εαν και πόσο επηρρεάζουν τους ρύπους, που και αυτοί επηρρεάζουν (σε κλίμακες) τον φορολογικό συντελεστή.
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Στον configurator ακριβώς δίπλα στην τιμή έχει μια παράθεση που άμα κάνεις κλικ λέει 'η λιανική τιμή προ φόρων και δασμών κλπ κλπ'.Μου φαίνεται λίγο 'παιδικό' να μπερδευτεί τόσο πολύ κάποιος. Ειδικά όταν αγοράζεις αμάξι, όχι τσίχλες από το περίπτερο (δλδ μπαίνεις στη διαδικασία και ακούς τι είναι το τέλος ταξινόμησης κλπ)
Και όμως δεν είναι σωστό να διαφημίζεις τιμές προ φόρων για κάτι που πουλάς στην Ευρωπαική Ένωση, ακόμα και αν έχεις υποσημειώσεις με ψιλά γράμματα. Δεν είμαστε Αμερική.
Δεν γίνεται πχ να πηγαίνω στο σουπερ μαρκετ να πάρω πράγματα και οι τιμές να αναγράφονται όλες χωρίς ΦΠΑ και να πρέπει εγώ να κάνω έρευνα και υπολογισμούς για να βγάλω την τελική τιμή. Οι περισσότερες εταιρίες αυτοκινήτων, έχουν στους διαμορφωτές τους τις ΤΕΛΙΚΕΣ τιμές.
https://europa.eu/youreurope/citizens/c ... dex_el.htm
-
Η τιμή προ φόρων είναι χρήσιμη για όσους πρόκειται να το πάρουν με leasing.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η τιμή προ φόρων είναι χρήσιμη για όσους πρόκειται να το πάρουν με leasing.Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Δεκτό και απόλυτα κατανοητό. Δεν λέει κανεις να μην αναφέρεται η ΛΤΠΦ, λέμε απλά να υπάρχει εμφανώς και ως τελική και η τελική τιμή.
-
Ο χρήστης dimitriscsd έγραψε:
Αυτό που με έκανε να διαλέξω το focus ήταν η 8ετής εγγύηση, η ανάρτηση πολλαπλών..........
και τέλος η οικονομία λόγω απενεργοποίησης κυλίνδρων. Όταν οδηγώ οικονομικά, ειδικά με ACC σε ταξίδια, δεν καίει πραγματικά τίποτα!το αμάξι είναι πολύ όμορφο και εχω την εντύπωση σπάνιο στους δρόμους της χώρας μας φίλε μου
και σε σχέση με άλλα station κούκλα
Αν έχεις την καλοσύνη μπορείς να μας πεις τι σου καίει σαν μέση και στα 100-110 ας πούμε στιγμιαία κατανάλωση σε ευθεία?καλοτάξιδο!!
-
Ο χρήστης Slowmotion έγραψε:
Αυτό που με έκανε να διαλέξω το focus ήταν η 8ετής εγγύηση, η ανάρτηση πολλαπλών..........
και τέλος η οικονομία λόγω απενεργοποίησης κυλίνδρων. Όταν οδηγώ οικονομικά, ειδικά με ACC σε ταξίδια, δεν καίει πραγματικά τίποτα!το αμάξι είναι πολύ όμορφο και εχω την εντύπωση σπάνιο στους δρόμους της χώρας μας φίλε μου
και σε σχέση με άλλα station κούκλα
Αν έχεις την καλοσύνη μπορείς να μας πεις τι σου καίει σαν μέση και στα 100-110 ας πούμε στιγμιαία κατανάλωση σε ευθεία?καλοτάξιδο!!
Σε ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι κ αυτοί που μου έλεγαν τα κλασσικά περι 'νεκροφόρας' και με πείραζαν πριν το πάρω, όταν το είδαν από κοντά άλλαξαν γνώμη!
Μέση κατανάλωση, επειδή αυτό τον καιρό είμαι στο Ηράκλειο Κρήτης και οι περισσότερες μετακινήσεις γίνονται μέσα στην πόλη με σταμάτα ξεκίνα (περίπου 70% πόλη 30% ανοιχτό δρόμο), και επειδή το όριο εδώ είναι μέχρι 90, είμαι περίπου στα 8.0 με 8.3
Σε επίπεδο δρόμο με 110 που λες και 6η, η στιγμιαία είναι κάπου στο 4.5 - Θυμίζω ότι υπάρχει απενεργοποίηση κυλίνδρου σε σταθερή ταχύτητα χωρίς ζόρι (ανηφόρα/πολλές στροφές), οπότε το αμάξι είναι πραγματικά οικονομικό.
Τον Ιούλιο θα κάνω 700 χμ Πειραιά - Καβάλα με 2 άτομα και πράγματα + 2 ποδήλατα, οπότε θα μπορέσω να δω τι καίει και σε μεγάλο ταξίδι. Πιστεύω πάντως ότι με ACC και λογική οδήγηση θα δω ένα πολύ εντυπωσιακό νούμερο!
-
Μην πηγαίνεις σαν κότα με μοτέρ 182 άλογα για να δεις εντυπωσιακό νούμερο κατανάλωσης, μόνο.
Να φτάσετε και κάποια στιγμή!
Τούμπανο αμαξάκι, μην του γ@μησεις το μοτέρ για να κάνεις οικονομική οδήγηση. Αλλιώς τσάμπα έδωσες τα 30000+€.
Να έμενες στα 20κατι και να έπαιρνες το χιλιαρι.Χωρίς παρεξήγηση, έτσι
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Μην πηγαίνεις σαν κότα με μοτέρ 182 άλογα για να δεις εντυπωσιακό νούμερο κατανάλωσης, μόνο.
Να φτάσετε και κάποια στιγμή!
Τούμπανο αμαξάκι, μην του γ@μησεις το μοτέρ για να κάνεις οικονομική οδήγηση. Αλλιώς τσάμπα έδωσες τα 30000+€.
Να έμενες στα 20κατι και να έπαιρνες το χιλιαρι.Χωρίς παρεξήγηση, έτσι
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτή η λογική μου. Εννοείται στην αρχή με το στρώσιμο είμαι λίγο πιο προσεκτικός αλλα τώρα που πλησιάζω τα 2000 χμ σκοπεύω να το χαρώ, σε λογικα και νόμιμα πλαίσια
Δυστυχώς όμως το πρόβλημα στη Κρήτη είναι το οδικό δίκτυο. Οι δρόμοι είναι τραγικοί, ακόμα και ο εθνικός που ενώνει τους νομούς. Όποιος έχει έρθει ή ζει εδώ θα καταλάβει τι εννοώ.
Καλοκαίρι πάντως που θα είμαστε βόρεια Ελλάδα (πατρίδα) σκοπεύω να κάνω απόσβεση τα διόδια που πληρώνω στην Εγνατία, χαχα
Ευτυχώς για οικονομία έχουμε και ένα Picanto 1000ρι οπότε δε με απασχολεί να βγάλω από την μύγα ξύγκι με το focus. Παρ όλα αυτά, σε ένα ταξίδι 700 χιλιομέτρων, θέλω να δω πόσο θα κάψει σε σχέση με το προηγούμενό μου
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Στον configurator ακριβώς δίπλα στην τιμή έχει μια παράθεση που άμα κάνεις κλικ λέει 'η λιανική τιμή προ φόρων και δασμών κλπ κλπ'.
Συμφωνούμε!! Δεν λέω ότι είναι παραπλανητικό, απλά δεν είναι ξεκάθαρο. Και εαν κάποιος έχει συνηθίσει από άλλους διαμορφωτές (σε ΟΛΕΣ τις εταιρείες που έχουν διμαορφωτή δίνει την τελική τιμή), είναι πολύ εύκολο να μπερδευτεί.
Επίσης, ακόμα και την φορολογική κλίμακα κάποιος να έχει ανα χείρας, πάλι δεν είναι εύκολο να υπολογίσει την τελική τιμή και φυσικά δεν μπορεί να ξέρει οι επιλογές του έξτρα εξοπλισμού εαν και πόσο επηρρεάζουν τους ρύπους, που και αυτοί επηρρεάζουν (σε κλίμακες) τον φορολογικό συντελεστή.
Στον ελληνικό configurator της VW αναγράφεται και η ΛΤΠΦ και το κόστος του έξτρα εξοπλισμού και τα μανίκια του ΕΛκράτους και φυσικά η τελική λιανική τιμή.
Μεγάλο φάουλ της Ford αυτό! -
Το βάγκον Φόκους κορυφή, το ότι δεν δίνουν τη τελική τιμή με ΦΠΑ στην ιστοσελίδα, απλά παράνομο!
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Στείλτε μερικά χεστήρια ημέιλ και καμιά επιστολή σε καμιά φυλλάδα, μπας και βάλουν μυαλό. Γιατί αλλιώς θα το συνεχίσουν το βιολί τους.
-
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Το βάγκον Φόκους κορυφή, το ότι δεν δίνουν τη τελική τιμή με ΦΠΑ στην ιστοσελίδα, απλά παράνομο!Μπορεί να είναι βλακώδες, μπορεί να μπερδεύει, μπορεί να δίνει λάθος εντυπώσεις, μπορεί να είναι πολλα πράγματα ακόμη, αλλά μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ είναι παράνομο!
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Το βάγκον Φόκους κορυφή, το ότι δεν δίνουν τη τελική τιμή με ΦΠΑ στην ιστοσελίδα, απλά παράνομο!
Μπορεί να είναι βλακώδες, μπορεί να μπερδεύει, μπορεί να δίνει λάθος εντυπώσεις, μπορεί να είναι πολλα πράγματα ακόμη, αλλά μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ είναι παράνομο!
Δε ξέρω αν είναι χόμπυ μερικών ανθρώπων σε φόρουμ, να αντιτίθενται σε ΟΛΑ 'για το γαμώτο' της υπόθεσης και να πρέπει να αποδειχθεί το αυτονόητο.
Είναι ευρωπαϊκός κανονισμός και νόμος όλων των κρατών της ΕΕ, να αναγράφονται υποχρεωτικά οι τελικές τιμές λιανικής με ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα.
Και επίσης τώρα που ανθεί η ελεύθερη αγορά και μας τα χουν κάνει τσουρέκια με τη διαφάνεια και την εταιρική ευθύνη και το σεβασμό στον πελάτη κλπ. είναι η Φορντ η μοναδική εταιρία που αποκρύπτει το συνολικό κόστος στο διαμορφωτή προϊόντων της σελίδας.
Αν υπάρχει κάποια εξαίρεση στη νομοθεσία για τη ιστοσελίδα της Φορντ, τουλάχιστον έμαθα κάτι νέο και σήμερα.
Η νομοθεσία δεν λέει ότι αν υπάρχει κάπου κρυμμένο ένα PDF ή ένα ντοσιέ με τις πραγματικές τιμές σε κάποιο ράφι όλα καλά, αλλά σε όλα τα προϊόντα που διαφημίζονται να αναγράφονται τελικές τιμές.
Και μόνο η παγαποντιά και η κουτοπονηριά της εταιρείας, είναι κατακριτέα και δείχνει στραβή αρχή στη συνεργασία μαζί της και στην εμπιστοσύνη που μπορεί να έχει κανείς σε ότι χρειαστεί μελλοντικά.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk -
Μάλιστα... Αφού με στόλισες, πράγμα το οποίο προσπερνάω, θεωρείς ότι μπορεί η επίσημη ιστοσελίδα κάποιου εισαγωγέα (εν προκειμένω της Ford) να έχει μια τόσο καραμπινάτα παράνομη πρακτική επί σειρά ετών;
Άσε το ηθικό κομμάτι απέξω (ούτε διαφωνούμε εκεί, ούτε είναι το θέμα αυτό) και περιορίσου στο νομικό, σε παρακαλώ.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Μάλιστα... Αφού με στόλισες, πράγμα το οποίο προσπερνάω, θεωρείς ότι μπορεί η επίσημη ιστοσελίδα κάποιου εισαγωγέα (εν προκειμένω της Ford) να έχει μια τόσο καραμπινάτα παράνομη πρακτική επί σειρά ετών;Άσε το ηθικό κομμάτι απέξω (ούτε διαφωνούμε εκεί, ούτε είναι το θέμα αυτό) και περιορίσου στο νομικό, σε παρακαλώ.
Σου είπα ότι διαφωνείς για τη χαρά της αντιπαράθεσης, τίποτε παραπάνω.
Χαρακτηρισμούς έκανα προς τις εταιρείες και τις πρακτικές τους.
Είναι αγορανομική υποχρέωση να αναγράφονται οι τελικές τιμές με ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα και μάλιστα ακριβή παράβαση για όσους τη διαπράττουν.
Θυμάσαι ότι υπήρχε μια εποχή που όλα τα φυλλάδια (Το ίντερνετ είχε μικρότερη διείσδυση τότε) ανέγραφαν τιμές και το ΦΠΑ από κάτω με μικρά γράμματα.
Από τότε έχει επιβληθεί η αναγραφή μίας και μοναδικής τιμής λιανικής με όλους τους δασμούς.
Οι έμποροι αυτοκινήτων, με τη δικαιολογία της χονδρικής πώλησης, διατηρούν τιμοκαταλόγους με δύο ή τρεις στήλες, όπου κάνουν ανάλυση φόρων και δασμών, να δείξουν και τους υψηλούς φόρους που επηρεάζουν τη τιμή και φαντάζομαι αυτό είναι νόμιμο καθώς αναγράφεται η τελική συνολική τιμή σε κάποια στήλη και καθώς πρόκειται για 'προτεινόμενες' τιμές.
Η Φορντ έχει πάει τη κουτοπονηριά ένα βήμα παραπέρα, με τη δικαιολογία πως ο επίσημος τιμοκατάλογος είναι το PDF που μπορείς να κατεβάσεις, όπου φαίνεται η τιμή με ΦΠΑ. Αυτό προφανώς την καλύπτει σε περίπτωση δίωξης από την αγορανομική παράβαση μη αναγραφής τελικής τιμής με ΦΠΑ.
Στο διαμορφωτή όμως έχει παραπλανητικές τιμές, και αυτό είναι διαφορετική παράβαση. Σε άλλο κράτος με σοβαρές αρχές θα διωκόταν αυτεπάγγελτα, και δεν θα καθόσουν κι εσύ να αντιδικείς μαζί μου χωρίς λόγο.
Εκτός κι αν θεωρείς αρκετό λόγο διαφωνίας το 'μία εταιρεία σαν τη Φορντ δεν θα το έκανε'.Και αν το συζητάμε χωρίς πάθος, θεωρώ πως αυτή δεν είναι η μοναδική παράνομη πρακτική που διατηρούν εισαγωγικές εταιρείες επί σειρά ετών. Σαν γενικός κανόνας του κλάδου, οι άνθρωποι είναι τριτοκοσμικοί, ακριβώς όπως η ανοχή και διαπλοκή του κράτους απέναντί τους.
Αλλά αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης...Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Στο Ιταλικό site πάντως, που έχει ακριβώς το ίδιο configurator, οι τιμές είναι τελικές. Η μόνη υπόθεση που μπορώ να κάνω είναι ότι η εταιρία που έφτιαξε το configurator για τα Ευρωπαϊκά portal της Ford, δεν πρόβλεψε τον κλιμακωτό φόρο της Ελλάδας. Έτσι δεν μπορούν να δείξουν τελικές τιμές, και αναγκαστικά δείχνουν μόνο τιμές προ φόρων. Αν κάποιος γνωρίζει άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει κλιμακωτό φόρο όπως στην Ελλάδα, θα μπορούσαμε να το τσεκάρουμε.
-
Κατά 99% είναι όπως τα λέει ο Infide1, θα ήθελε ξεχωριστό κώδικα για να μπορεί να υπολογιστεί ο κλιμακωτός φόρος και προφανώς δεν ασχολήθηκαν / δεν ήθελαν να πληρώσουν έξτρα / βαρέθηκαν ή ο,τιδήποτε άλλο.
-
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Σου είπα ότι διαφωνείς για τη χαρά της αντιπαράθεσης, τίποτε παραπάνω.Έχω ξαναεξηγήσει ότι δεν είμαι φύσει αντιδραστικός χαρακτήρας, αλλά οπαδός του διαλόγου. Και στην ουσία διάλογος γίνεται μόνο με διαφορετικές απόψεις και όχι με ομοφωνία. Γι' αυτό το λόγο και περισσότερα ποστ μου εκφράζουν διαφωνία με κάποια άποψη, παρά συμφωνία.
Εννίοτε θα γράψω και σε κάποιον ότι συμφωνώ απόλυτα, αλλά δεν το κάνω συχνά γιατί απλώς δεν προσφέρει τίποτα σε μια συζήτηση. Πολύ πιο συχνά θα καταγράψω τη διαφωνία μου, παραθέτοντας τα όποια επιχειρήματα μου, γιατί έτσι προχωράει η συζήτηση.
Νομίζω ότι έγινα κατανοητός...
Η Φορντ έχει πάει τη κουτοπονηριά ένα βήμα παραπέρα, με τη δικαιολογία πως ο επίσημος τιμοκατάλογος είναι το PDF που μπορείς να κατεβάσεις, όπου φαίνεται η τιμή με ΦΠΑ. Αυτό προφανώς την καλύπτει σε περίπτωση δίωξης από την αγορανομική παράβαση μη αναγραφής τελικής τιμής με ΦΠΑ.
Έρχεσαι στα λόγια μου... Η νομική επιστήμη δεν κινείται με ηθικά κριτήρια ούτε με την κοινώς αποδεκτή αίσθηση περί του δικαίου και σωστού, αλλά με την εφαρμογή των νόμων. Αν καλύπτεται νομικά η Ford με αυτόν τον τρόπο, τότε απλώς δεν είναι παράνομη πρακτική.
Ford Focus MK4