-
Επιτέλους σήμερα είχαμε ένα μικρό διάλειμμα από τις βροχές, τα χιόνια και τους αέρηδες, οπότε κατάφερα να περάσω τα φώτα των ποδιών.
Αρκετά πιο περίπλοκο απ ότι περίμενα, κυρίως λόγω περιορισμένου χώρου. Ζορίστηκα να αποσυνδέσω την κετρική παροχή ρεύματος αλλά και να χωρέσουν τα χέρια μου να πιάσω με δεματικά τα καλώδια κάτω από το κάθισμα... Έχω μικρο γδαρσίματα και κοψιματάκια σε 4-5 σημεία στα χέρια μου από τα πλαστικα χαχα.
Τέλος καλό όλα καλά όμως. Όλα μπήκαν όπως ήθελα.
Δεν άντεξα τελικά και βγήκα μια βόλτα μόλις στοτείνιασε, παρόλο που ψιχάλιζε.
Είμαι υπερ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα! Καλύτερα απ' ότι περίμενα, ειδικά πίσω που οι βάσεις είναι custom!
Ορίστε μερικές φωτογραφίες. Παρακαλώ αγνοήστε τα πατάκια, τα οποία λόγω καιρού δεν είναι στα καλύτερά τους
-
Πολύ ωραία...μπράβο σου!
Μία απορία που έχω από καιρό...
Ο φωτισμός παραμένει όσο κινείσαι?
Ανάβει με τη λειτουργία του κινητήρα ή με το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου?
Αν θές να μην έχεις αναμμένα τα λεντ σε ταξίδι, μπορείς?
-
Φοβερά πατακια
-
@antoniokon said in Νέο Ford Focus MK4:
Πολύ ωραία...μπράβο σου!
Μία απορία που έχω από καιρό...
Ο φωτισμός παραμένει όσο κινείσαι?
Ανάβει με τη λειτουργία του κινητήρα ή με το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου?
Αν θές να μην έχεις αναμμένα τα λεντ σε ταξίδι, μπορείς?
Αν έχεις το αμάξι, ο ευκολότερος τρόπος να σου απαντήσω για να καταλάβεις και από το δικό σου είναι ο εξής:
Τα φώτα ανάβουν όποτε ανάβει και το μπλε φωτάκι που βρίσκεται στον χώρο που αφήνεις το κινητό (wireless charger). Από εκεί "κλέβεις" ρεύμα (plug and play όχι κόψιμο καλώδια κτλ).
Είναι δηλαδή αναμένα πάντα όταν το αυτοκίνητο είναι στη σκάλα accessories ή και με κινητήρα να δουλεύει. Όταν ανάψουν τα φώτα (βράδυ) ο φωτισμός γίνεται πιο έντονος. Ακολουθεί τον υπόλοιπο φωτισμό του καντράν και των κουμπιών δηλαδή. Επίσης αλλάζει η έντασή τους από το +- αριστερά του τιμωνιού, μαζί με την υπόλοιπη καμπίνα.
Κατα την οδήγηση λοιπόν είναι αναμένα, αλλά επειδή βρίσκονται στα συγκεκριμένα σημεία, δεν ενοχλούν καθόλου. Δεν είναι ούτε πολύ έντονα ούτε πολύ χαμηλά. Είναι όσο πρέπει!
-
-
Δε ξέρω αν το λέτε σοβαρά ή με πειράζετε επειδή είναι λασπωμένα χαχα
Πάντως είναι πολύ καλής ποιότητας και με τρομερή κάλυψη. Τα πήρα τον πρώτο χειμώνα για να γλιτώσω τα βελούδινα με τις κόκκινες ραφές από τα νερά, αλλά τελικά με βόλεψαν τόσο πολύ που δεν τα ξανα έβγαλα!
Είναι μεγάλη υπόθεση να μπαίνεις μέσα χωρίς να σκέφτεσαι νερά και στο πλύσιμο να τα περνάς με το πιεστικό μέσα σε 2 λεπτά.
-
Όμορφο το αποτέλεσμα και σωστός χρωματισμός του φωτισμού.
Χαράς στο κουράγιο σου μέσα στο ψοφόκρυο να κάνεις τέτοιες εργασίες. Ωραίος!... -
Ωραίος, μερακλής, καραμπουζουκλής, καλορίζικος! ΟΕΜ αποτέλεσμα! Άντε και με δισκόμπαλα μέσα
Λαστιχένια/λασπωμένα πατάκια έβαλα και εγώ.. Καλή φάση, πλένονται εύκολα. Μόλις στεγνώσουν ξαναδείχνουν άμεσα βρώμικα βέβαια.. α, και μυρίζουν! Μόνο για κυνηγούς (πρέπει να αρχίσω το κυνήγι ή να ξαναβάλω μοκέτα )
ΥΓ Stan smith floros check
-
Βάλτε πατάκια λαστιχένια αυτού του τύπου στο χρωματισμό που θέλετε και δεν θα φαίνεται ούτε βρώμα, ούτε σκόνη, ούτε πατημασιές. Καθαρίζονται πανεύκολα και στεγνώνουν αμέσως.
-
@dimitriscsd said in Νέο Ford Focus MK4:
Δε ξέρω αν το λέτε σοβαρά ή με πειράζετε επειδή είναι λασπωμένα χαχα
Πάντως είναι πολύ καλής ποιότητας και με τρομερή κάλυψη. Τα πήρα τον πρώτο χειμώνα για να γλιτώσω τα βελούδινα με τις κόκκινες ραφές από τα νερά, αλλά τελικά με βόλεψαν τόσο πολύ που δεν τα ξανα έβγαλα!
Είναι μεγάλη υπόθεση να μπαίνεις μέσα χωρίς να σκέφτεσαι νερά και στο πλύσιμο να τα περνάς με το πιεστικό μέσα σε 2 λεπτά.
Όχι εμένα μ άρεσαν. Έχουν τέλεια εφαρμογή και ωραίο σχεδιασμό
-
@storm said in Νέο Ford Focus MK4:
Βάλτε πατάκια λαστιχένια αυτού του τύπου στο χρωματισμό που θέλετε και δεν θα φαίνεται ούτε βρώμα, ούτε σκόνη, ούτε πατημασιές. Καθαρίζονται πανεύκολα και στεγνώνουν αμέσως.
Μα τις χίλιες αστραπές! Καλύτερα να τα βλέπω λερωμένα!
-
χα!χα! καλό!...
-
Ρε συ Δημήτρη, αμαρτία είναι να έχεις αυτές τις αηδίες για πατάκια σε ένα καλοεξοπλισμένο αυτοκίνητο, στερώντας σου την πολύ ανώτερη αίσθηση που δίνει ένα καλό πατάκι με ικανό πέλος. Καταλαβαίνω τα πλαστικά ως μια λύση για τη χάση και τη φέξη, όταν θα πας σε λασπουριές, αλλά να έχω συνεχώς κάτω από τα πόδια μου ένα λαστιχένιο, τριζάτο και "μυρωδάτο" πατάκι αντί για μια ωραία μοκέτα, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
-
@harisma23 said in Νέο Ford Focus MK4:
Ρε συ Δημήτρη, αμαρτία είναι να έχεις αυτές τις αηδίες για πατάκια σε ένα καλοεξοπλισμένο αυτοκίνητο, στερώντας σου την πολύ ανώτερη αίσθηση που δίνει ένα καλό πατάκι με ικανό πέλος.
Πίστεψέ με η ποιότητά τους είναι φοβερή. Καμία σχέση με φθηνιάρικα λαστιχένια του εμπορίου. Κοστίζουν μάλιστα παραπάνω από τα βελούδινα της Ford. Θόρυβο δε κάνουν (μάλλον λόγω των εγκοπών) και δε μυρίζουν ΚΑΘΟΛΟΥ. Ούτε καινούρια μύριζαν! Δε ξέρω τι υλικό είναι ακριβώς.
Όπως έγραψα και στο παρελθόν αρχικά τα πήρα για να γλιτώσω τα βελούδινα (με τις κόκκινες ραφές) από τα νερά και τις λάσπες τον χειμώνα αλλά έμεινα τόσο ευχαριστημένος με την ποιότητα, την κάλυψη και την ευκολία καθαρισμού, που τελικά την επόμενη άνοιξη δε τα ξανα άλλαξα! Με έσωσαν και μια φορά που άφησα ένα μπιτονάκι νερό για υαλοκαθαριστήρες πίσω από την θέση του οδηγού το οποίο δεν είχε κλείσει καλά και έσταζε.
Ένα παράπονο που έχω από τα άλλα, που όντως είναι πανέμορφα στο μάτι με τις κόκκινες ραφές, είναι πως δεν έχουν καμία ενίσχυση στο σημείο που είναι το τακούνι του δεξιού ποδιού, με αποτέλεσμα μετά από μόλις 1.5 χρόνο να αρχίσω να βλέπω ίχνη φθοράς τοπικά... Θα έπρεπε να υπάρχει είτε λάστιχο εκεί είτε μια ακόμα στρώση μοκέτας, πιο ανθεκτικής...
Δεν έχω βρει κάτι άλλο, καλύτερο, σε aftermarket προς το παρόν...
-
Δημήτρη είχα κι εγώ κάποτε εργοστασιακά λαστιχένια και ξέρω πόσο καλή εφαρμογή έχουν και πόσο πρακτικά είναι ενίοτε, αλλά έχουν δύο τεράστια μειονεκτήματα:
α) Απέχουν πολύ από την ποιοτική αίσθηση που δίνει στο πάτημα η μοκέτα και
β) Δε δείχνουν ποτέ καθαρά! Είτε λάσπη είτε νερά είτε χώματα είτε σκόνη "γράφουν" πάνω στο λάστιχο αμέσως.
Οπότε από μένα ένα μεγάλο Χ! Όσο για τη φθορά που φοβάσαι στα εργοστασιακά μοκετένια πατάκια, δεν είναι σε καμιά περίπτωση τόσο σημαντική. Μετά από 60.000 Km είναι μόλις ορατή στα δικά μου εργοστασιακά. Και σε τελική ανάλυση θα τα "φάω" για να τα χαρώ εγώ και όχι ο επόμενος, σαν κάποιους που ντύνουν το σαλόνι με άθλια καλύμματα για να έρθει να το χαρεί σαν καινούριο μετά από 5-10 χρόνια ο επόμενος. -
Δημήτρη είχα κι εγώ κάποτε εργοστασιακά λαστιχένια και ξέρω πόσο καλή εφαρμογή έχουν και πόσο πρακτικά είναι ενίοτε, αλλά έχουν δύο τεράστια μειονεκτήματα:
α) Απέχουν πολύ από την ποιοτική αίσθηση που δίνει στο πάτημα η μοκέτα και
β) Δε δείχνουν ποτέ καθαρά! Είτε λάσπη είτε νερά είτε χώματα είτε σκόνη "γράφουν" πάνω στο λάστιχο αμέσως.
Οπότε από μένα ένα μεγάλο Χ! Όσο για τη φθορά που φοβάσαι στα εργοστασιακά μοκετένια πατάκια, δεν είναι σε καμιά περίπτωση τόσο σημαντική. Μετά από 60.000 Km είναι μόλις ορατή στα δικά μου εργοστασιακά. Και σε τελική ανάλυση θα τα "φάω" για να τα χαρώ εγώ και όχι ο επόμενος, σαν κάποιους που ντύνουν το σαλόνι με άθλια καλύμματα για να έρθει να το χαρεί σαν καινούριο μετά από 5-10 χρόνια ο επόμενος.Για το (α) δεν είμαι σίγουρος αν έχω την ίδια άποψη. Μάλλον αναφέρεσαι στην αίσθηση του "μαλακού" που νιώθεις με τη μοκέτα. Εντάξει, οκ δεν είναι το ίδιο με τα λαστιχένια αλλά δε τρελαίνομαι κιόλας.
Στο (β) συμφωνώ. Όντως σκονίζονται πιο εύκολα αλλά καθαρίζουν και ΠΟΛΥ πιο εύκολα! Άσε που είναι και πιο ανθυγιεινό να μαζεύεται η σκόνη μέσα στη μοκέτα "κρυμμένη".
Για την φθορά δε ξέρω, ίσως να μένει στάσιμη μετά από κάποιο σημείο. Πάντως έτσι όπως το είδα μετά από 15χιλ χμ περίπου τότε, αν συνέχιζε να φθείρεται με τον ίδιο ρυθμό, στα 30χιλ που είμαι τώρα θα είχαν τρύπα!
Και εγώ δεν είμαι άνθρωπος που σκέφτεται την κατάσταση για τον επόμενο. Μάλιστα δε σκέφτομαι καν τον επόμενο... Όσα αυτοκίνητα είχα μέχρι τώρα (δεν είναι πολλά), τα κράτησα μέχρι να είναι για πέταμα. Είμαι όμως και ψυχαναγκαστικός και μόνο που βλέπω εκεί έναν κύκλο φθοράς χαλιέμαι! Σίγουρα είναι κάτι αναλώσιμο και αναμενόμενο. Αν πουλούσαν σκέτο πατάκι οδηγού δε θα με ενδιέφερε. Θα το άλλαζα μια φορά στα 2-3 χρόνια. Τα πουλάνε όμως σετ οδηγού συνοδηγού και του συνοδηγού μάλλον δε πρόκειται να χαλάσει ΠΟΤΕ!
-
Για την φθορά δε ξέρω, ίσως να μένει στάσιμη μετά από κάποιο σημείο. Πάντως έτσι όπως το είδα μετά από 15χιλ χμ περίπου τότε, αν συνέχιζε να φθείρεται με τον ίδιο ρυθμό, στα 30χιλ που είμαι τώρα θα είχαν τρύπα!
Και εγώ δεν είμαι άνθρωπος που σκέφτεται την κατάσταση για τον επόμενο. Μάλιστα δε σκέφτομαι καν τον επόμενο... Όσα αυτοκίνητα είχα μέχρι τώρα, τα κράτησα μέχρι να είναι για πέταμα. Είμαι όμως και ψυχαναγκαστικός και μόνο που βλέπω εκεί έναν κύκλο φθοράς χαλιέμαι! Σίγουρα είναι κάτι αναλώσιμο και αναμενόμενο. Αν πουλούσαν σκέτο πατάκι οδηγού δε θα με ενδιέφερε. Θα το άλλαζα μια φορά στα 2-3 χρόνια. Τα πουλάνε όμως σετ οδηγού συνοδηγού και του συνοδηγού μάλλον δε πρόκειται να χαλάσει ΠΟΤΕ!
Δημήτρη κι εγώ είμαι πολύ προσεκτικός με τα αυτοκίνητα μου και όλα τα έχω πουλήσει σε άψογη κατάσταση. Αλλά τραβάω και μια γραμμή μεταξύ φροντίδας και ψυχαναγκασμού! Παραδείγματος χάριν, για 2-3 καλοκαιρινούς μήνες το χρόνο που πάμε στη θάλασσα, βάζω καλύμματα στα μπροστινά καθίσματα και μια πετσέτα στο πίσω. Τον υπόλοιπο χρόνο όμως τα χαίρομαι. Επίσης μπορεί να μην πλένω συχνά το αυτοκίνητο μου, αλλά στα 3 χρόνια του έκανα ένα PDR που εξαφάνισε όλα τις μικρά βαθουλώματα στη λαμαρίνα που μου είχαν κάνει.
Τα εργοστασιακά πατάκια μοκέτας επίσης τα χαίρομαι. Στο θέμα της προστασίας θα μπορούσες να ράψεις μια έξτρα μοκέτα (με ωραία κόκκινη ραφή και ρέλι) εκεί που ακουμπάνε οι φτέρνες σου.
-
Στο θέμα της προστασίας θα μπορούσες να ράψεις μια έξτρα μοκέτα (με ωραία κόκκινη ραφή και ρέλι) εκεί που κουμπάνε οι φτέρνες σου.
Το έχω σκεφτεί αυτό. Αν βρώ κάποιον που να μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο μάλλον θα το δοκιμάσω!
-
Πωπω….τοσα μηνύματα για πατάκια!!! Έλεος…και μετα κραζετε για τα μηνύματα κατανάλωσης..αχαχα!!
ΠΟΤΕ δεν ασχοληθηκα…τα εργοστασιακα μαλακουλια μια χαρα. Λαστιχενια ποτε, ειναι χαλια…
-
Κάποτε σνόμπαρα τα πλαστικά, πλέον μόνο πλαστικά σκαφακια.
Ford Focus MK4