-
Προσπαθούν το πιο "μελετημένο" και τεχνικά ανώτερο χατσμπακ της αγοράς, να το κάνουν ένα επιβατικό του συρμού που δεν θα διακρίνεται για τίποτα και θα χει κόστος δυσανάλογο αυτών που προσφέρει...
-
Καλησπέρα,
Θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους Focus που έχουν παραλάβει το καινούριο τους αυτοκίνητο, τι σας είπαν κατά την παραλαβή για το στρώσιμο; Τι οδηγίες έδωσαν; Τι πρέπει να προσέξουμε και για ποσά χλμ; Μέχρι στιγμής έχω στρώσει δυο καινούριες μηχανές που είχα και δυο τρία παπάκια, αυτοκίνητο δεν έχω στρώσει ποτέ ( είναι το πρώτο μου καινούριο αυτοκίνητο ) και επειδή είμαι πολύ σχολαστικός με τέτοιου είδους πράγματα, θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε την εμπειρία σας και τις συμβουλές σας πάνω σε αυτο το κομμάτι. Επρόκειτο σε λίγο καιρό να παραλάβω και εγώ το δικό μου ( Focus St Line-X 1.5 182 8AT ) και θέλω να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερα διαβασμένος ούτως ώστε να κάνω αυτά τα πρώτα χλμ ακολουθώντας ευλαβικά την σωστή διαδικασία. Είναι ένα ( αν όχι το ποιο ) σημαντικό κομμάτι στην ζωή ενός αυτοκινήτου το λεγόμενο ´´στρώσιμο´´. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν σας κούρασα με τις ερωτήσεις μου, που αντικειμενικά είναι πολλές
-
Στο αυτόματο δεν έχεις και τίποτα σημαντικό να κάνεις ως στρώσιμο... θα τα κάνει το κιβώτιο για σένα. απλά μην το πηγαίνεις τάπα απ τις πρώτες μέρες.
Ωραίο αμάξι. -
@soulis-0 said in Νέο Ford Focus MK4:
Καλησπέρα,
Θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους Focus που έχουν παραλάβει το καινούριο τους αυτοκίνητο, τι σας είπαν κατά την παραλαβή για το στρώσιμο; Τι οδηγίες έδωσαν; Τι πρέπει να προσέξουμε και για ποσά χλμ; Μέχρι στιγμής έχω στρώσει δυο καινούριες μηχανές που είχα και δυο τρία παπάκια, αυτοκίνητο δεν έχω στρώσει ποτέ ( είναι το πρώτο μου καινούριο αυτοκίνητο ) και επειδή είμαι πολύ σχολαστικός με τέτοιου είδους πράγματα, θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε την εμπειρία σας και τις συμβουλές σας πάνω σε αυτο το κομμάτι. Επρόκειτο σε λίγο καιρό να παραλάβω και εγώ το δικό μου ( Focus St Line-X 1.5 182 8AT ) και θέλω να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερα διαβασμένος ούτως ώστε να κάνω αυτά τα πρώτα χλμ ακολουθώντας ευλαβικά την σωστή διαδικασία. Είναι ένα ( αν όχι το ποιο ) σημαντικό κομμάτι στην ζωή ενός αυτοκινήτου το λεγόμενο ´´στρώσιμο´´. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν σας κούρασα με τις ερωτήσεις μου, που αντικειμενικά είναι πολλές
Διάβασε το μάνουαλ
-
Παραθέτω κάποιες φωτογραφίες που βρήκα, για όποιον ενδιαφέρεται.
Η έκδοση trend, ανάλογα με την τιμή που θα την δώσουν, ίσως να είναι καταπληκτική πρόταση για οικονομικό αυτοκίνητο!
-
Το Trend δεν θα εχει την 13.2 οθονη.
-
Αυτοκίνητο που εχει εγκαταλειφθεί απο την ίδια την Ford πως περιμένετε να εχει πωλήσεις , κομμένο απο το 2018 στην Β Αμερική είναι η τελευταία γενιά αυτή που βγαίνει με το face lift ...Μετα μόνο Raptor ,F-150 , φορτηγά δηλ και ηλεκτρικές mustang . Άντε για την Ευρώπη τίποτα επαγγελματικά transit που θα είναι VW με άλλο σήμα και ετοιμαστείτε για Fiesta που θα είναι Polo ! 'Οτι έγινε με την Opel θα ξαναγίνει και αυτό είναι το καλό σενάριο γιατί υπάρχει και το κακό ...της Chevrolet στην Ευρώπη ,αιωνία της η μνήμη ...
-
@a-ctive said in Νέο Ford Focus MK4:
Το Trend δεν θα εχει την 13.2 οθονη.
Ναι αλλά προσωπικά δε με απασχολεί καθόλου. Αν η τιμή είναι σωστή δε θα μου λείψει το home cinema.
Θα έχει την παλιά. Και φυσικούς διακόπτες.
-
@monman2 said in Νέο Ford Focus MK4:
Αυτοκίνητο που εχει εγκαταλειφθεί απο την ίδια την Ford πως περιμένετε να εχει πωλήσεις , κομμένο απο το 2018 στην Β Αμερική είναι η τελευταία γενιά αυτή που βγαίνει με το face lift ...Μετα μόνο Raptor ,F-150 , φορτηγά δηλ και ηλεκτρικές mustang . Άντε για την Ευρώπη τίποτα επαγγελματικά transit που θα είναι VW με άλλο σήμα και ετοιμαστείτε για Fiesta που θα είναι Polo ! 'Οτι έγινε με την Opel θα ξαναγίνει και αυτό είναι το καλό σενάριο γιατί υπάρχει και το κακό ...της Chevrolet στην Ευρώπη ,αιωνία της η μνήμη ...
Πωλήσεις Ford στην Ευρώπη 2019= 870.000
Πωλήσεις Chevrolet Ευρώπη 2013= 130.000Ακυρη η σύγκριση.
-
Δες στο pdf. Μιλάμε για το Φόκους, που είναι πολύ πίσω από fiesta, kuga, puma και πολύ πολύ πίσω από τα transit...
Ακόμη και το Ranger έχει σημαντικές πωλήσεις... -
@piliourits said in Νέο Ford Focus MK4:
Δες στο pdf. Μιλάμε για το Φόκους, που είναι πολύ πίσω από fiesta, kuga, puma και πολύ πολύ πίσω από τα transit...
Ακόμη και το Ranger έχει σημαντικές πωλήσεις...Ο φιλος πανω μιλησε γενικα να κλείσει η Ford απο την Ευρώπη. Οσο αφορα το Focus το 2019 ηταν τοΕυρωπαικο Best seller της εταιρείας σ με 227.000 πωλησεις, τωρα η αγορα εχει διαταρχθει λογω της πανδημιας.
-
Ε φέτος θα είναι το Puma με τις περισσότερες πωλήσεις.
-
@super-t said in Νέο Ford Focus MK4:
Ε φέτος θα είναι το Puma με τις περισσότερες πωλήσεις.
Αυτο δεν σημαινει οτι η Ford πρεπει να καταργησει το Focus ομως, ακομα και ενα παιδι Α δημοτικου το καταλαβαινει. Το Focus και το Fiesta ειναι τα 2 μοντελα που εφτασαν την Ford εδω που ειναι σημερα. Το Puma απευθυνεται σε κοινο που του αρεσουν τα SUV!!
-
Παιδιά τι λέμε τώρα; Το φοκους εδώ και 20+ χρόνια είναι η κολώνα της Φορντ στην Ευρώπη και εννοείται στην Ελλάδα. Μοντέλο που διαχρονικά πουλά. Φυσικά την τελευταία 5ετια έχει μεγάλη φθίνουσα πορεία Ελλάδα και οι κύριοι λόγοι είναι η αύξηση της τιμής του , και η στροφή του κοινού στα σουβ.
Κάποτε με 17-18 χιλιάδες έπαιρνες το αμάξι που τώρα κοστίζει 23-24. Οκ τα αμάξια εξελίχθηκαν φορτώθηκαν κάμερες και λογισμικά που δεν είχε το αμάξι των 17-18Κ όμως το αμάξι έγινε βαρύ για το ελληνικό πορτοφόλι.
Το target group του δεν το σηκώνει.
Το 2005 ένας 25 αρης πιτσιρικάς που ξεκινούσε την ζωή του έπιανε την πρώτη του ψιλοκαλη δουλειά μπορούσε να το πάρει , πλέον εκεί που έχει πάει η δύναμη του και εκεί που έχει πάει το αμάξι δεν μπορεί ούτε το Φορντ κα να πάρει ο ίδιος που πριν 15-20 χρόνια έπαιρνε φοκους!
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να το εξαφανίσει η Φορντ ή πρέπει να το χαντακωνει με τις επιλογές της
Από την άλλη όπως έχουμε πει πολλές φορές από την Φορντ Ευρώπης λείπει ένα αμάξι 4.401.851.60 με 500λτ χώρο αποσκευών! Ένα τέτοιων διαστάσεων αμάξι με τα τιμόνια , αναρτήσεις , φρένα και το στήσιμο Φορντ θα εκτόξευε την μάρκα.
Το Κούγκα είναι πολύ μεγάλο και το πούμα πολύ μικρό και το ακτιβ φοκους έχει 350λτ! Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν εκεί στην Φορντ; -
@tkin73 said in Νέο Ford Focus MK4:
Παιδιά τι λέμε τώρα; Το φοκους εδώ και 20+ χρόνια είναι η κολώνα της Φορντ στην Ευρώπη και εννοείται στην Ελλάδα. Μοντέλο που διαχρονικά πουλά. Φυσικά την τελευταία 5ετια έχει μεγάλη φθίνουσα πορεία Ελλάδα και οι κύριοι λόγοι είναι η αύξηση της τιμής του , και η στροφή του κοινού στα σουβ.
Κάποτε με 17-18 χιλιάδες έπαιρνες το αμάξι που τώρα κοστίζει 23-24. Οκ τα αμάξια εξελίχθηκαν φορτώθηκαν κάμερες και λογισμικά που δεν είχε το αμάξι των 17-18Κ όμως το αμάξι έγινε βαρύ για το ελληνικό πορτοφόλι.
Το target group του δεν το σηκώνει.
Το 2005 ένας 25 αρης πιτσιρικάς που ξεκινούσε την ζωή του έπιανε την πρώτη του ψιλοκαλη δουλειά μπορούσε να το πάρει , πλέον εκεί που έχει πάει η δύναμη του και εκεί που έχει πάει το αμάξι δεν μπορεί ούτε το Φορντ κα να πάρει ο ίδιος που πριν 15-20 χρόνια έπαιρνε φοκους!
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να το εξαφανίσει η Φορντ ή πρέπει να το χαντακωνει με τις επιλογές τηςΠες τα γιατι θα τρελαθουμε εδω. Με την ιδια λογικη ας καταργησει και η Honda το Civic και η Toyota το Corolla. Το Focus αν η Ford δεν το σταματαγε στη Βορεια Αμερικη θα ηταν στα τοπ 10 αυτοκίνητα με τις περισσότερες πωλησεις παγκοσμια, ειδη το 2012-2013 ηταν Νο1 παγκοσμια με 1 εκατομμύριο πωλησεις καθε χρονο (τωρα πουλάει 350-390.000). Το Focus θα συνεχιστεί στην Ευρωπη τουλαχιστον για τα επόμενα 10 χρονια.
-
Ευχαριστούμε για τις εικόνες @dimitriscsd ..!
Επίσημα λοιπόν ο 1.5Τ τέλος, μόνο 1000αρι.Μία τιμή για Focus 1.0Τ 155hp ST-Line Desert Island Blue με Matrix LED και τα καθίσματα του ST. Ζητάω πολλά;
-
Ε να μην κάνει 25 με 26k;;;;;;;
-
@babisstinson said in Νέο Ford Focus MK4:
Ευχαριστούμε για τις εικόνες @dimitriscsd ..!
Επίσημα λοιπόν ο 1.5Τ τέλος, μόνο 1000αρι.Μία τιμή για Focus 1.0Τ 155hp ST-Line Desert Island Blue με Matrix LED και τα καθίσματα του ST. Ζητάω πολλά;
Για τα καθίσματα τα φουλ δερμάτινα του ST Line Vignale φαίνονται πολύ όμορφα! Καμία σχέση με τα παλιά ημιδερμάτινα. Σίγουρα δεν θα έχουν το κράτιμα των Ford Performance αλλά είναι μια καλή μέση λύση αν σκεφτεί κανείς ότι θα είναι και καθημερινό αυτοκίνητο.
Ειδικά αν έχεις και την οσφυϊκή υποστήριξη είναι φοβερά.
-
προβλεπω 1500-2000€ πανω απο τις σημερινες εκδοσεις
-
@spiros-0 said in Νέο Ford Focus MK4:
προβλεπω 1500-2000€ πανω απο τις σημερινες εκδοσεις
Εννοείται! Εδώ πήρε +10% από όταν κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα το ίδιο μοντέλο αφαιρώντας εξοπλισμό! Τώρα με το τάμπλετ 13" εννοείται θα τσιμπήσει σεβασμό ποσό.
Ford Focus MK4