-
Όπως δε τρέχουμε με το αμάξι για να φτάσουμε γρήγορα αλλά επειδή μας αρέσει, έτσι και δεν ασχολούμαστε με λαμαρινες για να είναι καθαρές, για το sport το κάνουμε.
Όπως τη βρίσκει ο καθένας..
-
Το να θέλει να βλέπει το όχημα του λαμπερό κάποιος το κάνει γιατί γουστάρει. Όχι για να σκάσει.
Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα να βγαίνεις βόλτα μια ωραία μέρα όπως εχθές με καθαρό αυτοκίνητο.
Και πέρα από τα υπόλοιπα το να διατηρείς τέλειο το εργοστασιακό χρώμα έχει κάποια αξία. Άλλο να είναι καθρέφτης στον ήλιο και άλλο φουλ στη γρατζουνιά στον ήλιο από άρπα κόλλα πλυσίματα.
Εχθές σταματήσαμε να πάρουμε καφέ και με ρωτούσε για το αμάξι ένας κύριος και όταν του είπα ότι είναι 2 χρόνων δεν με πιστευε.
-
Και πέρα από τα υπόλοιπα το να διατηρείς τέλειο το εργοστασιακό χρώμα έχει κάποια αξία. Άλλο να είναι καθρέφτης στον ήλιο και άλλο φουλ στη γρατζουνιά στον ήλιο από άρπα κόλλα πλυσίματα.
Σίγουρα είναι για τον ιδιοκτήτη. Αλλά στην μεταπώληση (από την εμπειρία μου) δεν μετράει καθόλου. Άσε που με πολύ μικρότερο κόστος από το κεραμικό μπορείς να κάνει ένα γυάλισμα πριν το πουλήσεις και να είναι άψογο.
-
Το να θέλει να βλέπει το όχημα του λαμπερό κάποιος το κάνει γιατί γουστάρει. Όχι για να σκάσει.
Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα να βγαίνεις βόλτα μια ωραία μέρα όπως εχθές με καθαρό αυτοκίνητο.
Εχθές σταματήσαμε να πάρουμε καφέ και με ρωτούσε για το αμάξι ένας κύριος και όταν του είπα ότι είναι 2 χρόνων δεν με πιστευε.
Εμένα, όπως έγραψα και στο νήμα του 2008, ήρθαν και με ρώταγαν, και το αυτοκίνητο είχε περάσει χωράφια/τριφτεί σε ελιές και πορτοκαλιές, και γενικά το αγροτικό αυτή τη στιγμή είναι σε καλύτερη κατάσταση (εξωτερικά)!
-
dimitriscsd wrote:
Σίγουρα είναι για τον ιδιοκτήτη. Αλλά στην μεταπώληση (από την εμπειρία μου) δεν μετράει καθόλου. Άσε που με πολύ μικρότερο κόστος από το κεραμικό μπορείς να κάνει ένα γυάλισμα πριν το πουλήσεις και να είναι άψογο.
Δεν είναι έτσι Φάνη. Αν ο αγοραστής ξέρει τι έχει μπροστα του φυσικά και μετράει. Για έναν άσχετο φυσικά μετράει μόνο η εικόνα που θα δει. Σαν το εργοστασιακό χρώμα δεν έχει.
Και όχι δεν είναι το ίδιο με ένα γυάλισμα. Ένα αμάξι που δεν έχει φορτιστεί ποτε του και απλά γίνεται ένα γυάλισμα στα 5 6 χρονια, θα χάσει μεγάλο κομμάτι από το βερνίκι του για να χαθούν οι αράχνες και οι γρατσουνιές. Ένω αν έχει διορθωθεί και σφραγιστεί σωστά από την αρχή, το βερνίκι του θα είναι στο ίδιο επίπεδο με όταν βγήκε από το εργοστάσιο, συν την έξτρα στρώση του κεραμικού.
Επίσης, κάποιους από εμάς η μεταπώληση δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα. Επιλέγουμε και χαιρόμαστε τα αυτοκίνητά μας για εμάς. Όταν έρθει η ώρα για το επόμενο, ψάχνεις την καλύτερη συμφωνία τότε, χωρίς αυτό να είναι κριτήριο επιλογών αποφάσεων κατά την διάρκεια της χρήσης.
-
Θέλω να συμφωνήσω με τον Δημήτρη... Η βαρεμάρα μου ομως φωνάζει όχι.
Αλλα οκ 700 ευρώ για αυτοκινητο 4.7 μέτρα.... Αρα σε κανα 4 μέτρα θα κοστίζει κανα 500-600αρι.
Οκ δεν τα λες και παρα πολλά.
Θέλει ιδιαίτερα sampoo στο κεραμικό;
Τα νέα που λενε γραφένιο τι λενε;
-
Όχι δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο για σαμπουάν. Εννοείται θέλει σαμπουάν για αυτοκίνητα όχι Ava Perle... Περισσότερο έχει να κάνει η προσοχή με τον τρόπο σαπουνίσματος και στεγνώματος, παρά με τα προϊόντα.
Και αυτά με το γραφένιο κεραμική επίστρωση θεωρούνται απλά με λίγο διαφορετική σύνθεση. Τέτοιο είναι και το echelon που χρησιμοποίησα. Όσο περνάει ο καιρός τα υλικά και οι τεχνικές βελτιώνονται. Αυτά που περιέχουν γραφένιο απ' ότι ξέρω είναι λίγο πιο εύκολα στην εφαρμογή.
-
Μμμμ πολύ ενδιαφέρον. Είδα κάτι αλλά σε κάτι ινδικά βίντεο που έλεγαν για cevlar. Τι είναι αυτό;
-
Για επιστρώσεις με Kevlar δεν γνωρίζω. Μπορεί να είναι κάτι ακόμα πιο καινούριο. Για Echelon πάντως, μπορείς να διαβάσεις εδώ:
http://www.echelon-coating.com/english/
Ως τζαπανόφιλος νομίζω θα εκστασιαστείς!
-
Επίσης, κάποιους από εμάς η μεταπώληση δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα. Επιλέγουμε και χαιρόμαστε τα αυτοκίνητά μας για εμάς.
Συμφωνώ απόλυτα (κάποτε όπως είπα το έκανα και εγώ, πλέον το χαίρομαι αλλιώς) και είμαι μαζί σου 100%! Το ποστ μου ήταν απλά για να σχολιάσω το σημείο που είπες ότι έχει 'το να διατηρείς τέλειο το εργοστασιακό χρώμα έχει κάποια αξία' και είπα ότι δεν έχει αξία με την έννοια της μεταπώλησης. Προφανώς και έχει αξία για τον ιδιοκτήτη, ψυχολογική.
Έχω αλλάξει πολλά αυτοκίνητα και έχω περάσει από διάφορα στάδια (οι κολλητοί μου ακόμα με κοροϊδέουν για το OCD που είχα κάποτε με το detailing!), πλέον δεν με ενδιαφέρουν...αλλά είναι καθαρά προσωπικό. Ένα πλύσιμο μια στο τόσο (μπορέι και κάθε 2-3 μήνες...αχαχα) σε ένα πλυντήριο και είμαι ευχαριστημένος. Ακόμα έχω περίσσευμα (έχει χαλάσει μάλλον!) από Swisswax κερί του πανακρίβου (χωρίς λόγο) που έβαζα στο Mini.
-
Xτες πηγα για την ετησια προγραμματισμενη συντηρηση του MK4 Focus ST Line 1.0. Επειδη θα αργουσαν μου εδωσαν ενα αυτοκινητο αντικαταστασης να κάνω τις δουλειες μου. Ηταν eνα Focus MK3 1.5 Diesel 90 ιππων (ή 95 δεν ειμαι σιγουρος) οποτε η συγκριση ηταν αναμενομενη. Ξεκιναω απο την εηωτερικη του εμφανιση που το θεωρω ενα πολυ ομορφο αμαξι που γερναει καλα. Το ΜΚ4 θεωρω ειναι πολυ πιο ομορφο. Στο εσωτερικο τα πραγματα ομως ειναι διαφορετικα. Το αμαξι εμενα δεν μου αρεσει. Το θεωρω πολυ παρωχημενο. Στο ΜΚ4 η ποιοτητα ειναι εμφανως καλυτερη και γενικοτερα η εμφανιση ειναι πολυ πολυ καλυτερη. Παρολαυτα το αμαξι στον δρομο δεν εκανε κιχ και το εριχνα επιτηδες σε λακουβες. Παμε στην αναρτηση τωρα. Εκει τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Ενω η ποιοτητα κυλησης του ΜΚ4 ειναι καλυτερη και γενικα το αυτοκινητο ειναι πιο αθορυβο το ΜΚ3 ειναι πιο ανετο. Οχι μεγαλη διαφορα αλλα την καταλαβαινεις απο τα πρωτα μετρα. Σιγουρα παιζει ρολο η 16αρα ζαντα και η στανταρ αναρτηση σε σχεση με την πιο σφιχτη του ST Line. Στον δρομο και με αποτομες εναλλαγες το αμαξι γνησιο Ford. Παρεμενε καρφωμενο, σταθερο και σου ενεπνεε ασφαλεια. Το ΜΚ4 θεωρω οτι ειναι ενα κλικ καλυτερο αλλα και παλι ισως εκει παιζει ρολο και το στησιμο του ST Line. Οσο αφορα τον κινητηρα εκει τα πραγματα δεν ειναι οπως τα περιμενα. Η αποδοση του με εξεπληξε, Δεν ξερω τι μαγικα εχουν κανει η μηχανικοι της Ford αλλα το αμαξι θυμιζει 150αρη κινητηρα βενζινης με τουρμο. Ειδικα με τριτη και φυρω στα 50 χιλιομετρα οταν βυθιζεις το ποδι σου στο γκαζι το αμαξι ορμαει μπροστα με μανια. Ενιωθα σαν να τρωω κλωτσια στην πλατη. Την πρωτη φορα μαλιστα αναφωνησα μονος μου. Περιμενα να εχει ροπη απο χαμηλα αλλα δεν περιμενα τετοιες επιδοσεις. Το ΜΚ4 με την γραμμικοτητα του χωρι ξεσπασματα σου γινει την αισθηση ατμοσφαιρικου 1800 cc. Την προηγουμενη εμδομαδα πηγα Χαλκιδα για επαγγελματικο ταξιδι με ενα πετρελαιο Leon MK3. Δεν υπαρχει καμια σχεση αναμεσα στου δυο κινητηρες.Στο Focus οι επιδοσεις του πραγματικα με εντυπωσιασαν. Αυτο που δεν με εντυπωσιασε βεβαια ηταν η λειτουργια του κινητηρα στο ρελαντι οπου ενιωθες τον κινητηρα να τρεμοπαιζει και φυσικα αυτος ο απαισιος ηχος που καθε φορά που ειχε λιγο ησυχια και τον ακουγα νομιζα οτι οδηγω ταξι. Αυτο πραγματικα με ξενερωσε. Αυτο που θα θυμαμαι παντως ειναι η ροπη του κινητηρα, η δυναμη του και η πιο ανετη αναρτηση. Με τοση ροπη ενιωθα οτι οδηγω αυτοματο και περναγα πανω απο σαμαρακια και λακουβες χωρις πολλα πολλα. Αν δεν κανω λαθος αυτο ερχεται και με την καλη αναρτηση πολλαπλων. Επισης να αναφερω και το κιβωτιο του ηταν εξαιρετικο. Ειχε την οπισθεν επανω αριστερα. Το κουμπωμα γλυκο και θετικο. Πραγματικη απολαυση. Παντως σε σχεση με το MK4 δεν εχει μεγαλες διαφορες αν και εαν επρεπε να διαλεξω μαλλον θα πηγαινα σε αυτο του MK3. Αρα κιβωτιο και αναρτηση ΜΚ3 και λειτουργια κινητηρα ΜΚ4 με τις επιδοσεις του ΜΚ3. Απο καταλανωση το καντραν εγραφε 6.9 που μου φανηκαν αρκετα για τα 45000 χλμ που ειχε το αμαξι. Το δικο μου με 14000 ειναι στα 6,4. Αυτα απο εμενα.
-
Ο λογος που πηρα το active εκτος του περισσοτερου υψους ηταν και η ανεση της αναρτησης. Οταν ειχα κανει τεστ ντραιβ το st line οντως ειναι ενα αυτοκινητο αρκετα σφικτο. To active ειναι ποιο 'φυσιολογικο' σε αυτον τον τομεα. Οτι βαζει ο καθε οδηγος σαν προτεραιοτητα διαλεγει.
-
και οριον ειχε πιασει πατο. Ετσι ξαφνικα ερχεται το πρωτο φοκους και ανετρεψε τα παντα. Απο τοτε κανουν χιλιες δυο μετατροπες αλλαγες βελτιωσεις στο αυτοκινητο. Μονο ενα πραγμα δεν αλλαζουν και καλα κανουν. Την αναρτηση. Αυτη που ξεχωριζει το φοκους απο τους ανταγωνιστες του. Μπορει να εχει ταυτοχρονα σπορτιφ χαρακτηρα ακομη και με 100 αλογα αλλα και ταξιδιαρικο μαζι. Μια τζουλιετα μπορει να ειναι το ιδιο σπορ αλλα οχι τοσο ανετη. Ενα 308 μπορει να ειναι το ιδιο ανετο αλλα οχι τοσο σπορτιφ. Πραγματικος αντιπαλος μονο το σιβικ.
-
και οριον ειχε πιασει πατο. Ετσι ξαφνικα ερχεται το πρωτο φοκους και ανετρεψε τα παντα. Απο τοτε κανουν χιλιες δυο μετατροπες αλλαγες βελτιωσεις στο αυτοκινητο. Μονο ενα πραγμα δεν αλλαζουν και καλα κανουν. Την αναρτηση. Αυτη που ξεχωριζει το φοκους απο τους ανταγωνιστες του. Μπορει να εχει ταυτοχρονα σπορτιφ χαρακτηρα ακομη και με 100 αλογα αλλα και ταξιδιαρικο μαζι. Μια τζουλιετα μπορει να ειναι το ιδιο σπορ αλλα οχι τοσο ανετη. Ενα 308 μπορει να ειναι το ιδιο ανετο αλλα οχι τοσο σπορτιφ. Πραγματικος αντιπαλος μονο το σιβικ.
Η Guilietta ήταν σαφώς πιο σπορτίφ από το αντίστοιχο Focus, όπως ήταν και η 147 από το Focus Mk1. Μάλιστα όταν μπήκα από την 147 που μου είχε δώσει η AR για ένα ΣΚ στο δικό μου Focus Mk1, με έπιασε ένα σφίξιμο από την απογοήτευση...
-
Παραθέτω ένα POV video, από ένα πολύ σπάνιο σύνολο, που δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμο πλέον στην Ελλάδα...
Vignale Wagon 1.5 182, αυτόματο, φορτωμένο τέρμα με εξοπλισμό απ ότι φαίνεται. Παρ' ότι το αυτόματο περιορίζει λίγο τις δυνατότητες του συγκεκριμένου μοτέρ, νομίζω πως μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει πάρα πολλά! Επίσης δεν περίμενα να του πάει τόσο το λευκό χρώμα!
-
ελα μωρε την νεκροφορα....χαχαχ....φορτωμενο εξοπλισμο,...φωρτωμενο και σε κιλα 1525 γραφει....το 100-200 δεν θα το ελεγα και ιδιαιτερα εντυπωσιακο (35'') ...πολυ μακριες σχεσεις.. με 5η 200αρισε ? απο το 0-100 περίμενα 3-4 δευτερα καλύτερο 100-200.
Το 1.5 150 μηχανικο λεον βαγκον που δοκιμάζει επισης κανει σε 32 τα 100-200.
-
ελα μωρε την νεκροφορα....χαχαχ....φορτωμενο εξοπλισμο,...φωρτωμενο και σε κιλα 1525 γραφει....το 100-200 δεν θα το ελεγα και ιδιαιτερα εντυπωσιακο (35'') ...πολυ μακριες σχεσεις.. με 5η 200αρισε ? απο το 0-100 περίμενα 3-4 δευτερα καλύτερο 100-200.
Το 1.5 150 μηχανικο λεον βαγκον που δοκιμάζει επισης κανει σε 32 τα 100-200.
Το αυτόματο κιβώτιο είναι αρκετά πιο βαρύ από το χειροκίνητο. Είναι ένας από τους λόγους που έγραψα πως περιορίζει τις δυνατότητες του μοτέρ. Επίσης θυμίζω ότι πρόκειται για 8τάχυτο αυτόματο. Οπότε η 5η του δεν είναι όμοια με την 5η του χειροκίνητου. Δες στις πόσες στροφές αλλάζει ταχύτητα στο 0-100 και στις πόσες στο 100-200. Τα αποτελέσματα αυτά παρατηρούνται και στην σύγκριση των ST (auto-manual). Επίσης έχει και την ηλιοροφή που ζυγίζει περισσότερο.
Σε κάθε περίπτωση όμως, στο συγκεκριμένο πακέτο, λίγη σημασία έχει η επίδοση 100-200. Πόσες φορές θα χρειαστεί τέτοια επιτάχυνση; Θα περίμενα να σου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση το 0-100 σε 8 δευτερόλεπτα με αυτό το βάρος και σκάφος!
Για να γελάσουμε πάντως και λίγο, έχω να πω πως το γεγονός ότι τα μόνα αρνητικά που βρήκες να πεις εσύ συγκεκριμένα, ήταν το σχήμα 'νεκροφόρας' και το 100-200, δείχνουν πόσο καλά τα έχει πάει το Focus
-
Καλησπέρα , σήμερα είχα ενημέρωση ότι ήρθε το αυτοκίνητο Ελλάδα (st line x 182 hp automatic) στο τελωνείο , η παραγγελία είχε γίνει περίπου 20 Δεκεμβρίου, οπότε είναι θέμα ημερών πλέον για να παραλάβω.
-
Καλησπέρα , σήμερα είχα ενημέρωση ότι ήρθε το αυτοκίνητο Ελλάδα (st line x 182 hp automatic) στο τελωνείο , η παραγγελία είχε γίνει περίπου 20 Δεκεμβρίου, οπότε είναι θέμα ημερών πλέον για να παραλάβω.
Με το καλο να παραλάβεις. Καλοριζικο, καλοτάξιδο να ειναι.
-
Καλώς να το δεχτείς!
Το ότι θα παραλάβεις αμάξι επί παραγγελία σε 4 μήνες με αυτά που συμβαίνουν στην Φορντ θεωρείται ως θαύμα για εμένα!
Ford Focus MK4