-
Δύσκολο να βρεις κάποιον που έχει αγοράσει 180 αυτόματο στην Ελλάδα λόγω των δασμών. Ψάξου σε Αγγλικά και Γερμανικά forums που έχουν αγοράσει αρκετά.
Γενικά πάντως το αυτόματο λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά. Ομαλές αλλαγές και γρήγορες. Οχι σαν dsg αλλά όχι πολύ πίσω και ξέρεις πως θα αντέξει και περισσότερο λόγω torque converter. Επίσης με τις 2 ταχύτητες overdrive ταξιδεύει με πολύ χαμηλές στροφές στον αυτοκινητόδρομο!
Το θέμα είναι πως ενώ το αυτόματο της ford είναι πολύ καλό, απείρως βελτιωμένο από το προβληματικό powerhift της προηγούμενης γενιάς, το χειροκίνητο της είναι μάλλον το καλύτερο της κατηγορίας! Αφήνεις ένα άριστο χειροκίνητο για ένα πολύ καλό αυτόματο; Γούστα είναι αυτά και ανάλογα την χρήση του καθενός.
Ψάξε για κάποιο τεστ drive αυτόματο είτε 1.5 βενζίνη είτε πετρέλαιο. Θα σου δώσει αρκετές πληροφορίες για το πώς λειτουργεί. Ειδικά αν βρεις 1500 150 βενζίνη είναι σχεδόν το ίδιο απλά το 182 δίνει δύναμη για μερικές στροφές ακόμα.
-
Ε εντάξει, 30+ άλογα (20%) περισσότερα δεν τα λες κι αμελητέα ποσότητα. Κάνουν διαφορά στις ψηλές ΣΑΛ και ταχύτητες.
-
Αμελητέα δε τα λες... Σίγουρα. Για αυτό και τα πλήρωσα. Όμως αν το budget πρέπει να περιοριστεί, είναι ένα κομμάτι στο οποίο μπορείς να συμβιβαστείς. Άλλωστε είναι το ίδιο μοτέρ. Αλλάζει μόνο η κλιμάκωση του κιβωτίου (στο χειροκίνητο) και το πρόγραμμα. Αργότερα αν υπάρχει δυνατότητα βάζεις ένα πρόγραμμα και πας 190-210. Μέχρι τις 5 με 5500 στροφές η απόδοση είναι πάνω κάτω η ίδια μεταξύ 150 και 180. Από εκεί και μετά φαίνεται το 182.
Μακάρι να είχε τεστ ντραιβ ακριβως αυτό που θέλει το παιδί αλλά αμφιβαλω αν θα βρει...
-
Απορίες από τον νέο κατάλογο. Από όσο καταλαβαίνω πλέον 1,5Τ βενζίνη παίζει μόνο hatchback St-line X 182ps 8xauto ενω στο sw μόνο 1.0 βενζίνη και ecoblue; Επίσης σε άρθρο για την νέα σειρά διαβάζω ότι το 8αρι auto είναι dct και όχι tc;; Νόμιζα ότι είναι tc.
Στο επίπεδο εξοπλισμού τώρα το St-line X σε σχέση με το St-line έχει επιπλέον: 18αρες, σταθεροί full Led προβολείς, κόκκινες δαγκάνες φρένων, ημιδερματινα καθίσματα με 6 ηλεκτρικές ρυθμίσεις για τον οδηγό και χειροκίνητη ρύθμιση ύψους και οσφυϊκή για τον συνοδηγό, εμπρός θερμενομενα καθίσματα, θερμενομενο τιμόνι, dual clima (όχι a/c), 12,3' ψηφιακό πίνακα οργάνων, ηλεκτρονικο κλείδωμα όπισθεν θυρών για παιδιά και πατάκια με κόκκινες ραφές μπρος πίσω;
Τιμή λέει σχεδόν 27κ με φόρους; Τον εξοπλισμό του Χ δεν έβρισκα πληροφορίες από Ελλάδα και είδα το uk spec γι'αυτό ρωτάω εδώ. Τέλος με 125 co2 γύρω στα 150€ ΤΚ καλά υπολογίζω;
-
Paddles στο τιμονι εχει?
-
Επίσης σε άρθρο για την νέα σειρά διαβάζω ότι το 8αρι auto είναι dct και όχι tc;; Νόμιζα ότι είναι tc
Το πρόσεξα κι εγώ. Το λένε στον τιμοκατάλογο ως DCT, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είναι με μετατροπέα και συμπλέκτη.
-
Εγώ πήγα και πήρα προσφορά για το 1,0 155 hp MildHybrid St-lineX.
Το κακό είναι ότι δεν ξέρουν (!!!) τα επίπεδα εξοπλισμού καθώς και τις διαφορές ανάμεσα στα δύο επίπεδα εξοπλισμού. Επομένως δεν μπορώ ακόμα να επαληθεύσω τα προαναφερόμενα. Βασικά δεν έχω επαληθεύσει το παρακάτω : ημιδερματινα καθίσματα με 6 ηλεκτρικές ρυθμίσεις για τον οδηγό και χειροκίνητη ρύθμιση ύψους και οσφυϊκή για τον συνοδηγό . Τα άλλα λίγο πολύ τα αναφέρουν άλλοι εδώ ή σε άλλα φόρουμ.
Μια μικρή απορία είναι η διαφορά τιμής που αναφέρεται στην προσφορά που μου έδωσαν από τον κατάλογο σε σχέση με αυτή που μου έδωσε μαζί με το χρώμα ,περιμένω διευκρίνηση.
Για το 155άρι αξίζει να πας στην St-lineX αλλιώς μείνε στην St-line με τον 125άρη
Την άλλη βδομάδα θα κατευθυνθώ βόρεια απο τα νότια που πήγα....
-
Δεν έχει φωτό για δω εσωτερικό οπότε δεν γνωρίζω αν έχει paddles. Πάντως το πακέτο μου μοιάζει τίμιο πλέον. Να το δούμε και στον διαμορφωτή όταν θα δεήσει η FMH να τον κάνει update...
Επαφιομαι στον Φάνη να μου λύσει αργά η γρήγορα τις απορίες. Έχει δίαυλο επικοινωνίας δυνατό από ότι έχω καταλάβει. Εγώ στην Ford εδώ πάνω δεν θέλω να πάρω τηλέφωνο είναι αναγωγοι σαν συγγενείς που έπιασαν λαχείο και φοβούνται μην τους ζητήσεις δανεικά. Μα την Παναγία αν πάρω Ford θα πάω να το πάρω από άλλη πόλη. Μαζί τους δεν θέλω να έχω ούτε πυρετό...
-
Για paddles πρέπει να μπει προεγκατασταση κοτσαδορου σαν έξτρα. Αλλιώς δεν έχει και αντί για χειροκίνητη λειτουργία έχει το L το οποίο κρατάει χαμηλότερες ταχύτητες για περισσότερο (πχ για κάθοδο από βουνό)
Σου λέει όμως ότι αν θες να ρυμουλκήσεις πιθανότατα θα θέλεις περισσότερο χειροκίνητο έλεγχο οπότε σου δίνει paddles και το Μ
-
M@λακιες
Θυμησε μου dimitriscsd , εσενα ειναι χειροκίνητο?
-
Για paddles πρέπει να μπει προεγκατασταση κοτσαδορου σαν έξτρα. Αλλιώς δεν έχει και αντί για χειροκίνητη λειτουργία έχει το L το οποίο κρατάει χαμηλότερες ταχύτητες για περισσότερο (πχ για κάθοδο από βουνό)
Σου λέει όμως ότι αν θες να ρυμουλκήσεις πιθανότατα θα θέλεις περισσότερο χειροκίνητο έλεγχο οπότε σου δίνει paddles και το Μ
Εντάξει τώρα, το γιατί βάλανε δυο πλαστικά αυτάκια στο τιμόνι πακέτο με τον κοτσαδόρο κάνει νιάου νιάου, κάτι τέτοια βλέπω κι αντί να θυμώσω τους βγάζω το καπέλο, έχουν φτάσει τα εμπορικά τμήματα τη παπάτζα σε επιστημονικό επίπεδο... δηλαδή σκέφτεται κάποιος 'θα πάρω το πιο ακριβό και βαρβάτο οικογενειακό βάγκον της κατηγορίας, κι ενώ σέρνω και το τρέηλερ με τη βάρκα ή ξέρω γω, τα κλαδέματα απ' τις ελιές για το τζάκι (για μας τους ...πηλιορίτες), να μην έχω και ακριβή έλεγχο του κιβωτίου στο έμπα της στροφής; απαραίτητα τα αυτάκια στο τιμόνι...', ενώ ο άλλος που θα τα σκάσει για να πάρει το πιο στριφτερό hatchback με 180 άλογα, τί του χρειάζονται τα αυτάκια; άμα είναι σπορ οδηγός, θα βάλει και κοτσαδόρο! Γίνεται σπορ αμάξι να μην έχει κοτσαδόρο!?
Ελπίζω και εύχομαι να μην το δούμε κι αυτό εν καιρώ, να πετάξουν κάνενα DCT πάνω, που έχει και προϊστορία η Ford...
Για το κιβώτιο μετατροπέα ροπής με συμπλέκτη, έχω την εντύπωση πως όλα τα σύγχρονα κιβώτια αυτού του τύπου τον έχουν για να αποφεύγουν την 'ολίσθηση' που παράγει θερμικό φορτίο, και δεν είναι κάποια πρωτοτυπία της Ford.
Γι αυτό θεωρώ πως είναι ότι καλύτερο για σύγχρονα αυτοκίνητα καθημερινής χρήσης.
Παράδειγμα, Mazda (και πιστεύω και τα παρόμοια Aisin):
-
Έξυπνη ιδέα αλλά κάτι μου λέει ότι θα έχει θεματακια σαν τα δίπλα βολάν. Οπότε βλέπω αποσβεστηρες πάνω σε μετάδοση, δεν βγαίνει σε καλό μέτα από 100 150 χιλ χλμ
Αν θα το αγόραζα.......χθες
-
Για το κιβώτιο μετατροπέα ροπής με συμπλέκτη, έχω την εντύπωση πως όλα τα σύγχρονα κιβώτια αυτού του τύπου τον έχουν για να αποφεύγουν την 'ολίσθηση' που παράγει θερμικό φορτίο, και δεν είναι κάποια πρωτοτυπία της Ford.
Είναι πρωτοτυπία. Τα περισσότερα με μετατροπέα απλά κλειδώνουν τον μετατροπέα από ένα σημείο και μετά.
-
Μάλιστα άρα ουσιαστικά ακόμα δεν ξέρουμε λεπτομέρειες για τίποτα από αυτά. Οκ λοιπόν υπομονή. Καλά αν κάνουν και αυτό το τραγικό με το DCT πάνω που πάνε να διορθώσουν πράγματα τι να πω...
-
Συμφωνώ ότι κακώς έβγαλαν τα paddles. Επίσης όμως συμφωνώ για την απόφαση τους να τα κρατήσουν για αμάξια με κοτσαδορο ή προεγκατασταση. Όποιος έχει ρυμουλκήσει κάτι μεγάλο σε κατηφόρα καταλαβαίνει.
Η προεγκατασταση δεν είναι ολόκληρος κοτσαδορος και αν θυμάμαι καλά από όταν τα έψαχνα έκανε κάπου στα 150. Δεν αλλάζουν μόνο τα χειριστήρια αλλά και η κεντρική επιλογή στον επιλογέα ταχυτήτων.
Αλέξανδρε το δικό μου είναι χειροκίνητο. Δεν ήθελα αυτόματο από την αρχή. Μου αρέσει η ολοκληρωμένη εμπειρία ειδικά σε ένα αμάξι στημένο τόσο καλά με τόσο τέλειο χειροκίνητο.
Το κιβώτιο αποκλείεται να είναι διπλού συμπλέκτη. Δε νομίζω να αλλάξουν όλη την παραγωγή τους έτσι ξαφνικά. Είχε ακουστεί ότι θα έβαζαν διπλού συμπλέκτη στο ST. Για εκείνο δεν είμαι σίγουρος αν και νομίζω ότι και εκείνο είναι με μετατροπέα απλά με μια ταχύτητα λιγότερη.
-
Σχετικά με το αυτόματο της Μάζντα στο cx30 που το οδηγησα μου άφησε θετική εντύπωση. Είχε ομαλό ανέβασμα με ελάχιστη υστέρηση πολυ χαμηλά. Το kickdown να πω την αλήθεια δεν το πολυτσεκαρα. Στην χειροκίνητη λειτουργία δεν ήταν πολύ αισθητές οι παρεμβάσεις , όπως στο c5 aircross, λιγότερο από του φοκους.
Φυσικά το ντίζελ του Μάζντα είναι το λιγότερο ντίζελ που έχω οδηγήσει από πλευράς κροταλισματος! Μόνο από το στροφόμετρο καταλαβαίνεις ότι οδηγείς ντίζελ. Βέβαια αυτό είχε επιπτώσεις στην κατανάλωση που ήταν το μόνο ντιζελ που μου έγραψε τόσο μεγάλο νούμερο.
-
@Tkin73 από επιδόσεις πως ήταν το diesel του CX30;
-
Δεν είχα παράπονο πέρα από την υστέρηση κάτω από 1200 στροφές μετά ως τα 170 που του εδωσα πήγαινε όμορφα σβέλτα με καλές ρεπριζ.
-
piliourits wrote:
Είναι πρωτοτυπία. Τα περισσότερα με μετατροπέα απλά κλειδώνουν τον μετατροπέα από ένα σημείο και μετά.
Υπάρχει κάτι να διαβάσουμε ή να δούμε για το αυτόματο κιβώτιο της Ford, να καταλάβουμε πως δουλέυει;
-
Το μόνο που έχω είναι αυτό:
https://www.drive.gr/test-drives/apostoli/dokimazoyme-neo-ford-focus-10-ecoboost-125
Ford Focus MK4