-
dimitriscsd wrote:
6.2 Emissions αναγράφεται σε όλα τα καινούρια Focus στο Etis.
Για να δείτε όλες τις πληροφορίες πρέπει να κάνετε login
Εχω κάνει login και βλέπω αρκετές πληροφορίες ειδικά για τον εξοπλισμό του αμαξιού για αυτό είπα ότι οι αλλαγές που έχουν αναφέρει μέλη του forum για led φώτα, μόντεμ κτλ ισχύουν γιατί βλέπω τέτοια πράγματα στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου αλλά αυτό που λες δεν το έχω βρει. Ίσως δεν έχω πάει στο κατάλληλο μενού.
Από την αρχική σελίδα που βλέπεις για το αμάξι σου, που γράφει ημερομηνία παραγωγής πάνω αριστερά, εξοπλισμό απο κάτω κτλ, πας κάτω αριστερά και γράφει κάπου με μεγάλα μπλε γράμματα Type Approval Number click here
-
ypap77 wrote:
dimitriscsd wrote:
Εχω κάνει login και βλέπω αρκετές πληροφορίες ειδικά για τον εξοπλισμό του αμαξιού για αυτό είπα ότι οι αλλαγές που έχουν αναφέρει μέλη του forum για led φώτα, μόντεμ κτλ ισχύουν γιατί βλέπω τέτοια πράγματα στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου αλλά αυτό που λες δεν το έχω βρει. Ίσως δεν έχω πάει στο κατάλληλο μενού.
Από την αρχική σελίδα που βλέπεις για το αμάξι σου, που γράφει ημερομηνία παραγωγής πάνω αριστερά, εξοπλισμό απο κάτω κτλ, πας κάτω αριστερά και γράφει κάπου με μεγάλα μπλε γράμματα Type Approval Number click here
Όχι δεν το βλέπω κάπου, βλέπω Primary Features, Minor Fearures και αριστερά κάποια sections όπως Mechanical Repairs, wirings diagrams , check sheets, vehicle software, Ford service ... αλλά δεν βλέπω αυτό που λες ... δεν έχει και σημασία δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε εύκολα να βγάλουμε άκρη έτσι και αλλιώς.
Θα ρωτήσω σε κάποια φάση είτε τον έμπορο είτε την Ford Hellas για όλα αυτά.
-
Πάντως εμένα μου αρέσει που αναρωτιέστε που θα είναι τα αυτοκίνητα σας μέχρι να τα παραλάβετε... Σε κρεβατάκι, σκεπασμένα για να μην κρυώσουν!
Στην πράξη θα είναι όπου ήταν και όλα τα άλλα καινούρια αυτοκίνητα που αγοράσατε ποτέ: έξω, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες! Και λοιπόν; Μήπως γνωρίζατε στα προηγούμενα αυτοκίνητα σας την ημερομηνία παραγωγής τους και πόσοι μήνες μεσολάβησαν μέχρι να παραλάβετε;
Προτείνω να χαλαρώσετε, να μην τρελαίνεστε με το τι μπορεί να συμβεί (και που πιθανότατα δεν θα συμβεί), να ευχαριστηθείτε τη γλυκιά προσμονή και να διεκδικήσετε ότι μπορείτε εν είδει αποζημίωσης για οποίες καθυστερήσεις υπάρξουν με υπαιτιότητα της FMH.
-
Σπρωξανε χρήμα στο marketing..., ήδη στον ειδικό τύπο βγαίνει για το πόσο επιτυχημένο είναι στην Ευρωπη, συγκεκριμένα πωλείται ένα αμάξι κάθε δύο λεπτά, γράφουν sites στο internet.
-
Σπρωξανε χρήμα στο marketing..., ήδη στον ειδικό τύπο βγαίνει για το πόσο επιτυχημένο είναι στην Ευρωπη, συγκεκριμένα πωλείται ένα αμάξι κάθε δύο λεπτά, γράφουν sites στο internet.
Τα παραλένε, το σωστό είναι 1 κάθε 135 δευτερόλεπτα !!1!1
https://www.iefimerida.gr/aytokinito/ena-ford-focus-kathe-135-deyterolepta
Νομίζω πως κάποιοι έχετε πολύ ρομαντική εικόνα για τη μεταχείριση των αυτοκινήτων κατά τη μεταφορά τους. Επειδή μετά την αγορά έχετε το φετίχ του πλυσίματος στο χέρι, μαλακτικού, ενυδατικής-αντιρυτιδικής κρέμας, άνετων εσωρούχων κλπ. για το 4τροχο καμάρι σας, νομίζετε πως δεν έχει γνωρίσει τον έρωτα πριν από σας...
Γι' αυτό μεταφέρονται έχοντας κεριά-πλαστικά κλπ. λόγω των συνθηκών πριν τη πώληση, στεγασμένες αποθήκες για τεράστιο αριθμό οχημάτων ούτε το εργοστάσιο δεν είναι δυνατόν να έχει. Επίσης από πάντα, πριν τα πρώτα καμιά 30αρια χλμ. το κοντέρ μηδένιζε απλά με το κουμπάκι στο ταμπλό. Περιθώριο για όλες τις μετακινήσεις που θα χρειαστούν, απ' το παρκάρισμα στο εργοστάσιο, μέχρι τη φόρτωση και τη βόλτα στο τοπικό πλυντήριο κλπ. πριν παραδοθεί.
Σε ένα φιατάκι που είχα πάρει νεαρός, είχαν την ευγένεια να μου το δείξουν και να το μηδενίσουν μπροστά μου κατά την προετοιμασία του οχήματος για παραλαβή. Στο λιμάνι του Βόλου, όπου στέλναμε εργαζόμενο απ' το εργοστάσιο για επίβλεψη παραλαβή καραβιάς πρώτης ύλης, είχαν γίνει μάρτυρες καραβιάς Πόρσε με τα κλειδιά διαθέσιμα (δεν ξέρω που τις πήγαιναν) που έμπαιναν μέσα λιμενεργάτες και τελωνειακοί και έκαναν επιτόπου καγκουριές να περάσει η ώρα...
-
dimitriscsd wrote:
ypap77 wrote:
dimitriscsd wrote:
Όχι δεν το βλέπω κάπου, βλέπω Primary Features, Minor Fearures και αριστερά κάποια sections όπως Mechanical Repairs, wirings diagrams , check sheets, vehicle software, Ford service ... αλλά δεν βλέπω αυτό που λες ... δεν έχει και σημασία δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε εύκολα να βγάλουμε άκρη έτσι και αλλιώς.
Θα ρωτήσω σε κάποια φάση είτε τον έμπορο είτε την Ford Hellas για όλα αυτά.
3 πεδία πάνω από το Ford Service
-
Παρακάτω η απαντητική επιστολή από την Ford. Τα πράγματα είναι όπως τα είχα συμπεράνει
Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία και για την επιλογή στα προϊόντα μας.
Το αμάξι σας αναμένεται στην χώρα μας τις αμέσως επόμενες ημέρες και είναι MY 2020.25. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται και καινούργια έγκριση τύπου.
Tο 2020.25ΜΥ θα διατίθεται εκπέμποντας χαμηλότερες εκπομπές ρύπων CO2 σε σχέση με το 2019.75 ΜΥ και πιο συγκεκριμένα 92 g/km CO2 στο 5-θυρο αμάξωμα που ισοδυναμούν με χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας (Σημείωση: οι παραπάνω τιμές ρύπων CO2 αναφέρονται σε επίπεδο μέτρησης NEDC).
Επίσης θα διαθέτει όλες τις αλλαγές του νέου 2020.25 MY, για τις οποίες όπως μας αναφέρετε έχετε ενημερωθεί. -
Καλησπέρα συνάδελφοι!
Ενημερωτικά, για Ford Focus που έχω παραγγείλει από τέλος Αυγούστου με ενημέρωσε ο πωλητής με επιστολή από Ford Motors ΕΛΛΑΣ, πως υπάρχει καθυστέρηση στην ταξινόμηση του οχήματος, που υπολογίζεται από 25 έως 40 ημέρες. Με άλλα λόγια παραλαμβάνω τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου. Ο πωλητής με διαβεβαίωσε επίσης πως δεν υπάρχουν αλλαγές στο configuration του αυτοκινήτου σε σχέση με την παραγγελία. Τι να γίνει, θα κάνουμε λίγη υπομονή....
-
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα μοντέλα ανά τετράμηνο 'αναθεωρούνται' ανάλογα και πως πάει η αγορά, ο ανταγωνισμός, τα διαθέσιμα ανταλλακτικά, στρατηγικές αποφάσεις κτλ. Στην περίπτωση του 2020.25 μιλάμε για μια ελαφριά αναβάθμιση του μοντέλου (καλοδεχούμενο) εκτός από τα paddles που κατά την γνώμη μου είναι υποβάθμιση. Το πρόβλημα για μένα πάντως έγκειται στην έλλειψη ενημέρωσης και συγχρονισμού μεταξύ εργοστασίου, Ford Hellas και εμπόρων. Δηλαδή κάποια στιγμή η Ford λέει, σταματάω το 2019.75 και πάω στο 2020.25. Εκεί κανονικά πρέπει το εργοστάσιο να στείλει ενημέρωση στην Ford Hellas να πει ότι οποίο αμάξι κατασκευαστεί μετά από το Χ χρονικό διάστημα και μετά θα είναι 2020.25 και θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και μα ενημερώσει και τους καταλόγους. Όταν πάω λοιπόν εγώ στον έμπορο να αγοράσω αμάξι πρέπει κανονικά να μου πουν, ξέρετε αν παραγγείλετε το Χ αμάξι τότε αν κατασκευαστεί πριν τις Χ θα πάρετε το 2019.75 που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά αν κατασκευαστεί μετά θα πάρετε το 2020.25 που θα έχει αυτά. Αυτό θα ήταν το σωστό και προφανώς δεν γίνεται για πολλούς λόγους
-
Η ειδική παραγγελία που έχω κάνει από 17/09/2019 γράφει ξεκάθαρα 2019.75 MY!! Οπότε στην ουσία, νομικά, δεν μπορούν να μου στείλουν 2020.25 ΜΥ!! Όπως και σε όσους η παραγγελία αναφέρεται στη προηγούμενη σειρά!!
-
Η ειδική παραγγελία που έχω κάνει από 17/09/2019 γράφει ξεκάθαρα 2019.75 MY!! Οπότε στην ουσία, νομικά, δεν μπορούν να μου στείλουν 2020.25 ΜΥ!! Όπως και σε όσους η παραγγελία αναφέρεται στη προηγούμενη σειρά!!
Σίγουρα μπορείς να πεις ότι εγώ έχω παραγγείλει το 2019.75 και αναμένω να έρθει αυτό το αμάξι με τα χαρακτηριστικά που είχε την στιγμή της παραγγελίας. Τι θα σου απαντήσουν σε αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Βέβαια όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούν και να θέλουν να σου δώσουν αυτό το αμάξι (εκτός και αν έχουν κάποιο ήδη κατασκευασμένο με τα ίδια χαρακτηριστικά) γιατί η γραμμή παραγωγής τους έχει αλλάξει και φτιάχνει πλέον το 2020.25. Άρα αν δεν θες το 2019.75 υποθέτω ότι μπορείς να ακυρώσεις την παραγγελία σου και να σου δώσουν πίσω την προκαταβολή σου (αυτό θα ήταν το έντιμο από μεριάς τους). Αλλά δεν έχω ιδέα τι θα κάνουν.
-
Ρε παιδιά μου θυμίζετε το ανέκδοτο με τον τύπο που φορτώνει προκαταβολικά (άντε γ@μ.σου κι εσύ και ο γρύλλος σου) χωρίς να ξέρετε τελικά ποια θα είναι η σύνθεση του αυτοκινήτου που θα σας έρθει.
Αφήστε να σας έρθει, δείτε το, ζυγίστε τι κερδίζετε και τι χάνετε και μετά προβείτε (προ της εξόφλησης ή/και της παραλαβής) σε ότι ενέργειες κρίνετε σκόπιμες.
-
Οι τιμές του νέου ActiveX vignale.
ΈκδοσηΤιμή
1.0 EcoBoost 125 PS26.412€
1.5 EcoBoost 150 PS27.063€
1.5 EcoBoost 182 PS33.575€
1.5 Diesel 120 PS 27.264€
Για όλους εμάς που λέμε ότι το 1.0 xceed είναι ακριβο.!
-
Vignale είναι, τι περιμέναμε σε τιμές? Μιλάμε για την κορυφή (της Ford αλλά και σε σχέση με τον ανταγωνισμό) σε θέμα εξοπλισμού, ποιότητας και παροχών υπηρεσιών. Τα Vignale είναι ουσιαστικά πολύ αναβαθμισμένα, με καλύτερα υλικά, άλλη ηχομόνωση, πιο προσεγμένο φινίρσμα κλπ. δεν είναι απλά άλλο ένα επίπεδο εξοπλισμού.
-
Οι τιμές του νέου ActiveX vignale.
ΈκδοσηΤιμή
1.0 EcoBoost 125 PS26.412€
1.5 EcoBoost 150 PS27.063€
1.5 EcoBoost 182 PS33.575€
1.5 Diesel 120 PS 27.264€
Για όλους εμάς που λέμε ότι το 1.0 xceed είναι ακριβο.!
Aυξημένες, αλλά μπορείς να επιλέξεις και τις απλές Active 1000άρη βενζίνης και 1.5 diesel με 21000,23900 αυτομ. και αντίστοιχα 23800 και 26100. Oι vignale ,όπως λέει κι ο Fanis είναι οι τοπ με φουλ δέρματα,headup display,αυτόματο parking κ.τ.λ.
Βέβαια,δυστυχώς αν θέλεις τον 1.5 βενζίνης αναγκαστικά πας active x vignale.
-
Η vignale active είπαμε θα συνεχίσει να πολλαπλούς; Εντάξει η έκδοση από ποιότητα είναι αλλού τα δέρματα και οι ραφές είναι τρομερές.
-
Η vignale active είπαμε θα συνεχίσει να πολλαπλούς;
Ναι, απ'όσο έχουν πει.
-
Δεν έχω μπει σε Vignale. Είχα Ford Focus το προηγούμενο.
Είναι όντως τόσο κορυφαία τα υλικά;
-
Εντάξει στο ταμπλό νομίζω δεν έχει διάφορες αλλά τα δέρματα είναι τρομερά.
-
Αντέχονται τα δέρματα στην Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες; Εγώ δεν την παλεύω από τη ζέστη!
Πέρα από τα δέρματα, υπάρχει κάποιος άλλος σοβαρός λόγος στα υλικά να το επιλέξει κανείς;
Ford Focus MK4