-
Και εγώ από εκεί αγόρασα και η διαδικασία δυστυχώς είχε αρκετά εμπόδια... Ευτυχώς όμως με θετικά αποτελέσματα, μετά την σχετική πίεση που ασκήθηκε.
Σχετικά με την έγκριση τύπου, δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς σου λένε. Φυσικά και έχει έγκριση τύπου ο κινητήρας αφού έχουν εισαχθεί και κυκλοφορούν ήδη πάρα πολλά 1.5 με 150 στην Ελλάδα! Τι είδους έγκριση τύπου περιμένουν; Το πρώτο είναι; Δεν έχουν πουλήσει άλλο;
Συνέχισε να ρωτάς μην επαναπαύεσαι καθώς αν το αφήσεις πάνω τους μπορεί να παραλάβεις και το 2021!
Εδώ που φτάσαμε, ζήτα να έρθει το αμάξι στην ΒΕΛΜΑΡ στη Κρήτη, να πας να το δεις να το τσεκάρεις με την ησυχία σου και να το παραλάβεις με το νέο έτος, μη πληρώσεις τσάμπα τέλη κυκλοφορίας του 19.
Μίλα και με τα κεντρικά στην Αθήνα να δεις και αυτοί τι θα σου πουν. Ζήτα τις απαντήσεις τους γραπτά σε email γιατί αλλιώς μπορούν να σου λένε ότι ασυναρτησία τους έρχεται. Να τα έχεις όλα γραπτά.
Επίσης τσέκαρε με το VIN ότι όντως έχει κατασκευαστεί το αυτοκίνητο και πότε στο etis.ford.com
Έγκριση τύπου είχε με προδιαγραφές Euro 6d-Temp όπου Temp ίσον περίοδος χάριτος των εταιριών να προσαρμοστούν στο Euro 6.2 με το νέο πρότυπο WLTP από 1/9/2018 μέχρι και 1/9/2019. Κάποιες εταιρίες είναι ήδη έτοιμες με κάποια μοντέλα, η Ford με τον Ecoboost 1.5 δεν ασχολήθηκε. Κανείς φυσικά από πλευράς αντιπροσωπείας δεν φρόντισε να μας ενημερώσει για το πρόβλημα που θα προέκυπτε. Τώρα αναμένεται νέα έγκριση τύπου από το νέο έτος και φυσικά θα πληρωθούν και τέλη στο παλιό αυτοκίνητο για το 2020.
Ζητήσαμε ήδη να εκτελωνιστεί και να περιμένει ταξινόμηση στην Κρήτη στην αποθήκη της αντιπροσωπείας, η πρώτη απάντηση που πήραμε από το τελωνείο ήταν αρνητική και τώρα (κατά τα λεγόμενα τους) εξετάζουν πλάγιους τρόπους να το φέρουν. Δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει. Προσωπικά τους είπα να μην διανοηθούν να αφήσουν το αυτοκίνητο στο έλεος του χαλαζιού σε ανοιχτό χώρο μέχρι τον Ιανουάριο και μην τολμήσουν να μας παρουσιάσουν επισκευασμένο αυτοκίνητο.
Η επικοινωνία της ΒΕΛΜΑΡ είναι άθλια, κάθε φορά διαβεβαιώνουν ότι θα μας ενημερώσουν για την όποια εξέλιξη, κάθε φορά πρέπει να πηγαίνουμε από εκεί για να γίνει δουλειά. Όπως προανέφερα η κακή επικοινωνία από πλευράς τους αποτέλεσε και έναν από τους παράγοντες που δημιούργησαν το πρόβλημα της καθυστέρησης.
-
Αχ αυτη η Βελμαρ. Μου είναι γνωστή απο Opel που είχα πάρει κάποτε. Καινούριο αυτοκίνητο και μυριζε μύκητες το air condition, ηθελαν 130 ευρω να το λυσουν και να το απολυμάνουν. Έτσι μου έλεγαν στο συνεργείο και πήρα στα κεντρικά τους αλλά και αυτοι στήριζαν την απόφαση του συνεργείου
-
Αχ αυτη η Βελμαρ. Μου είναι γνωστή απο Opel που είχα πάρει κάποτε. Καινούριο αυτοκίνητο και μυριζε μύκητες το air condition, ηθελαν 130 ευρω να το λυσουν και να το απολυμάνουν. Έτσι μου έλεγαν στο συνεργείο και πήρα στα κεντρικά τους αλλά και αυτοι στήριζαν την απόφαση του συνεργείου
Απίστευτο... Ώρες ώρες σκέφτομαι ότι πραγματικά δεν θέλουν να κρατήσουν πελάτες... Απλά δεν τους νοιάζει.
Η δική μου εμπειρία ήταν πως ο πωλητής ήταν πολύ ευγενικός και πρόθυμος αλλά όταν παρουσιάστηκαν τα προβλήματα το πράγμα κάπου φρέναρε πάνω από αυτόν... Δηλαδή κι αυτός ο ίδιος σε κάποια πράγματα είχε κακή ενημέρωση...
Το μόνο που τους αναγνωρίζω είναι πως στο τέλος παρά τα αρκετά προβλήματα κατά την διάρκεια της παραγγελίας, με αποζημίωσαν χρηματικά (έκπτωση) και μου παρείχαν αυτοκίνητο αντικατάστασης. Φυσικά μετά από δική μου απαίτηση - δεν προσφέρθηκαν.
Από την άλλη αν ακύρωνα δε νομίζω ότι θα έπαιρνε κανείς άλλος το αμάξι που είχα παραγγείλει...
-
Milt wrote:
bgreg wrote:
Καλησπέρα, η παραγγελία του αυτοκινήτου έγινε τελευταία βδομάδα Αυγούστου, εκτιμώμενη ημερομηνία από αντιπροσωπεία ήταν πρώτη βδομάδα Νοεμβρίου, πριν από 2 μέρες με ενημέρωσε ο πωλητής και μου είπε πάμε νέο έτος γιατί δεν μπορεί το αμάξι, παρότι έχει τελειώσει η κατασκευή του, να πάρει έγκριση τύπου(!???!). Επίσης όταν ζήτησα να μου δώσει αριθμό παραγγελίας αρνήθηκε διότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του 'είναι απόρρητος'. Είχε κανένας αντίστοιχη εμπειρία ή έχω πέσει στη περίπτωση και έμπλεξα?
Ίδια ιστορία με τη ΒΕΛΜΑΡ Ηρακλείου.
Η αρχική μας πρόθεση ήταν ένας κινητήρας diesel όμως μετά από σκέψη ημερών προτιμήσαμε να καταφύγουμε στον Ecoboost 1.5 λόγω της πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων. Στο μεταξύ η Ford αποφάσισε να την καταργήσει.
Η παραγγελία και η προκαταβολή μπήκε τελικα στις 5 Ιουλίου με ορίζοντα τριμήνου για την παράδοση και με τη δέσμευση από την αντιπροσωπεία να μας ενημερώσει όταν θα ήταν γνωστή η ημερομηνία παραγωγής. Η ενημέρωση δεν ήρθε ποτέ.Κατά τις αρχές Οκτωβρίου επικοινωνήσαμε εμείς με τη ΒΕΛΜΑΡ για να μάθουμε ότι ακόμα δεν είχε πάρει το αυτοκίνητο ημερομηνία παραγωγής. Τρεις μήνες πίσω. Ως εκ θαύματος αυτό έγινε τις επόμενες ημέρες.
Κατά τα μέσα του ίδιου μήνα λάβαμε ένα email όπου μας ενημέρωναν πως πλέον είχε καταργηθεί η επιλογή του ηχοσυστήματος B&O χωρίς ψηφιακό δέκτη και κατά συνέπεια θα έπρεπε να πληρώσουμε μία διαφορά €190.
Μετά από επίσκεψη στην αντιπροσωπεία καταστήσαμε σαφές πως τη συγκεκριμένη διαφορά θα έπρεπε να την καλύψει η εταιρία μια που η κατάργηση του συγκεκριμένου εξοπλισμού ήταν συνεπεία της καθυστέρησης από πλευράς εταιρίας, πράγμα που έγινε δεκτό.
Η καθυστέρηση της αντιπροσωπείας να απαντήσει για το συγκεκριμένο θέμα στην εταιρία είχε σαν αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να χάσει τη σειρά παραγωγής του και να πάει στη αρχή της λίστας.Κατά τις αρχές Νοεμβρίου (πάντα μετά από δική μας επικοινωνία με τη ΒΕΛΜΑΡ) μάθαμε πως το αυτοκίνητο παρήχθη και ήταν προς αποστολή στην Ελλάδα.
Τέλος Νοεμβρίου, ενοχλούμε ξανά την αντιπροσωπεία για να μάθουμε πως το αυτοκίνητο είναι στην Μαγούλα, δεν μπορεί να εκτελωνιστεί γιατί ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν έχει έγκριση τύπου και πως το αυτοκίνητο θα μείνει έκθετο στα στοιχεία της φύσης μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου (καλώς εχόντων).
Τα σχόλια δικά σας.Και εγώ από εκεί αγόρασα και η διαδικασία δυστυχώς είχε αρκετά εμπόδια... Ευτυχώς όμως με θετικά αποτελέσματα, μετά την σχετική πίεση που ασκήθηκε.
Σχετικά με την έγκριση τύπου, δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς σου λένε. Φυσικά και έχει έγκριση τύπου ο κινητήρας αφού έχουν εισαχθεί και κυκλοφορούν ήδη πάρα πολλά 1.5 με 150 στην Ελλάδα! Τι είδους έγκριση τύπου περιμένουν; Το πρώτο είναι; Δεν έχουν πουλήσει άλλο;
Συνέχισε να ρωτάς μην επαναπαύεσαι καθώς αν το αφήσεις πάνω τους μπορεί να παραλάβεις και το 2021!
Εδώ που φτάσαμε, ζήτα να έρθει το αμάξι στην ΒΕΛΜΑΡ στη Κρήτη, να πας να το δεις να το τσεκάρεις με την ησυχία σου και να το παραλάβεις με το νέο έτος, μη πληρώσεις τσάμπα τέλη κυκλοφορίας του 19.
Μίλα και με τα κεντρικά στην Αθήνα να δεις και αυτοί τι θα σου πουν. Ζήτα τις απαντήσεις τους γραπτά σε email γιατί αλλιώς μπορούν να σου λένε ότι ασυναρτησία τους έρχεται. Να τα έχεις όλα γραπτά.
Επίσης τσέκαρε με το VIN ότι όντως έχει κατασκευαστεί το αυτοκίνητο και πότε στο etis.ford.com
Στις νέες παραλαβές σλλάζουν οι ρύποι με την προσθήκη κάποιων φίλτρων, πλέον τα τελη για τον 1000αρη θα ειναι 87€. Γιαυτό ίσως πρεπει να πάρει έγκριση τύπου
-
..σε αντίθεση με τα κεντρικά της ΒΕΛΜΑΡ η οποία έκανε πλάτες στην κακή συμπεριφορά του συνεργείου, τα κεντρικά της BMW κυνήγησαν αντιπρόσωπο Ηρακλείου για ανεβασμένη τιμή σε τρόμπα βενζίνης κατά 100 ευρω. Να πως έγινε:
Μένω Σάββατο μεσημέρι εκεί που πάρκαρα. Καλώ το 24ωρο BMW και στέλνει τον αντιπρόσωπο ο οποίος μου λέει τρόμπα βενζίνης και κάνει 386€. Λέω οκ δεν το φτιάχνω και θα περιμένω Δευτέρα πρωί μήπως βρω φθηνότερο ανταλλακτικό. Το απόγευμα μετανιώνω αλλά δεν είχα το τηλέφωνο αυτού που ήρθε, οπότε παίρνω κεντρικά να τον καλέσουν. Τους ανάφερα ότι μου φάνηκαν πολλά τα 386 αλλά αποφάσισα να το φτιάξω. Με ρωτάει η κοπέλα στο τηλέφωνο, πόσα;;;; Την άλλη μέρα ήρθε και το έφτιαξε 100 ευρω κάτω
-
Καλημέρα,
Με ενημέρωσαν από την Ford Hellas που είχα επικοινωνήσει για να ρωτήσω πότε αναμένεται το αμάξι μου και μου είπαν ότι μάλλον πάει για αρχές Ιανουαρίου γιατί θέλει έγκριση τύπου λόγω των νέων ρύπων. Όποτε η έγκριση τύπου αφορά όλους τους τύπους (όχι μόνο τον 1.5 αλλά και τον 1.0 που έχω παραγγείλει εγώ) και είναι γενικό πρόβλημα. Το δικό μου αμάξι έχει κατασκευαστεί στις 15/11 όπως είδαμε στο Etis οπότε μάλλον θα περιμένει τελωνείο υποθέτω μέχρι να πάρουν όλα τα αμάξια έγκριση. Δυστυχώς ο έμπορος δεν μου έχει αναφέρει ακόμα τίποτα ενώ η Ford Hellas μου είπε ότι ενημέρωσε τον έμπορο μου και ζήτησε από αυτόν να μου κάνει ενημέρωση. Προφανώς φοβούνται ακυρώσεις παραγγελιών και απαιτήσεις και κάνουν τον κινέζο ...
-
Που θα περιμένουν τα αυτοκίνητα μέχρι να γίνει η έγκριση τύπου; Σε κλειστό ή σε ανοικτό χώρο;
-
Που θα περιμένουν τα αυτοκίνητα μέχρι να γίνει η έγκριση τύπου; Σε κλειστό ή σε ανοικτό χώρο;
Δεν έχω ιδέα, έχω ζητήσει ενημέρωση με email από τον έμπορο σε πρώτη φάση να μου πει που βρίσκεται το αμάξι (γιατί έχει κατασκευαστεί από τις 15/11) αν και μέχρι να εκτελωνιστεί ένα αμάξι λογικά δεν νομίζω ο έμπορος να μπορεί να κάνει κάτι ... είναι θέμα τελωνίου που θα περιμένει. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε σκληρό χειμώνα με χαλάζι. Τι να πω, είναι απαγοήτευση όλη αυτή η ιστορία.
-
Μάλλον τα έχουν σε αλάνες και τα βλέπει ο καιρός. Και μετά σου λέει βάλε το καινούριο αμάξι στο γκαράζ. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα έχουν ακυρώσεις απο άτομα που δεν το ανέχονται αυτό. Το σίγουρο είναι όμως οτι θα χαρούν οι επόμενοι που θα τα πάρουν ετοιμοπαράδωτα χωρίς να ξέρουν την ιστορία τους.
Το δικό μου το παρέλαβα με 24 χιλιόμετρα. Ο θεος ξέρει τι βόλτες έκανε μέχρι να το πάρω και τι κόφτες έφαγε άστρωτο...
-
24;;;;;; Ετοιμοπαράδοτο;
Το δικό μου από ειδική παραγγελία είχε 9!
-
Μια 10ετια πριν , εμαθα οτι τα χλμ μπορουσαν να μηδενισουν αν ειναι μεχρι 100 και μαλιστα πανω απο 1 φορες (μεσω διαγνωστικου αντιπροσωπειας)
Δεν ξερω αν ισχυει πλεον
Δλδ μπορει πριν το παραλαβεις να εκανε 50χλμ και οταν ερχοταν η ωρα να το παραλαβεις εγραφε 5
-
Η αλήθεια είναι οτι δεν τους ρώτησα γιατί ήταν όλοι μες την ευγένεια και δεν ήθελα να χαλάσω το κλίμα...
-
Να ρωτήσω τώρα κάτι που μπορεί και να το έχετε πει ήδη αλλά ακόμα το χάνω. Ένα αυτοκίνητο για να εισαχθεί στην ΕΕ θέλει έγκριση τύπου κινητήρα. Αυτό υποθέτω ότι σημαίνει μια πιστοποίηση από τις αρχές της χώρας ότι μετά από κάποιον έλεγχο το αυτοκίνητο με τον συγκεκριμένο τύπο κινητήρα βγάζει τους ρύπους που ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι βγάζει με βάση κάποια μεθοδολογία. Όταν λοιπόν μου λένε ότι το αυτοκίνητο σου θέλει έγκριση τύπου αυτό σημαίνει ότι ο κατασκευαστής έχει κάνει αλλαγές στο αυτοκίνητο σε σχέση με το παρελθόν (διότι το συγκεκριμένο μοντέλο με τον συγκεκριμένο κινητήρα υπάρχουν πάνω από χρόνο) βάζοντας πχ φίλτρα ή αλλάζοντας πράγματα στον κινητήρα ώστε αυτός να έρθει και να είναι σύμφωνος με την νέα μεθοδολογία την WLTP ή επειδή έχει αλλάξει η μεθοδολογία και τώρα έχουμε το WLTP οι τιμές ρύπων έχουν αλλάξει σε σχέση με το NEDC και άρα το αυτοκίνητο έχοντας διαφορετικές τιμές στους ρύπους του σε σχέση με το παρελθόν αντιμετωπίζεται σαν 'νέος τύπος' που πρέπει να πάρει έγκριση.
Αν κάποιος είναι γνώστης ας μας πει
-
Η ερώτηση ποια είναι;
-
Να ρωτήσω τώρα κάτι που μπορεί και να το έχετε πει ήδη αλλά ακόμα το χάνω. Ένα αυτοκίνητο για να εισαχθεί στην ΕΕ θέλει έγκριση τύπου κινητήρα. Αυτό υποθέτω ότι σημαίνει μια πιστοποίηση από τις αρχές της χώρας ότι μετά από κάποιον έλεγχο το αυτοκίνητο με τον συγκεκριμένο τύπο κινητήρα βγάζει τους ρύπους που ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι βγάζει με βάση κάποια μεθοδολογία. Όταν λοιπόν μου λένε ότι το αυτοκίνητο σου θέλει έγκριση τύπου αυτό σημαίνει ότι ο κατασκευαστής έχει κάνει αλλαγές στο αυτοκίνητο σε σχέση με το παρελθόν (διότι το συγκεκριμένο μοντέλο με τον συγκεκριμένο κινητήρα υπάρχουν πάνω από χρόνο) βάζοντας πχ φίλτρα ή αλλάζοντας πράγματα στον κινητήρα ώστε αυτός να έρθει και να είναι σύμφωνος με την νέα μεθοδολογία την WLTP ή επειδή έχει αλλάξει η μεθοδολογία και τώρα έχουμε το WLTP οι τιμές ρύπων έχουν αλλάξει σε σχέση με το NEDC και άρα το αυτοκίνητο έχοντας διαφορετικές τιμές στους ρύπους του σε σχέση με το παρελθόν αντιμετωπίζεται σαν 'νέος τύπος' που πρέπει να πάρει έγκριση.
Χωρίς να έχω την απάντηση σε ακριβώς αυτό που ρωτάς, μπορώ να πω πως η έγκριση τύπου για το δικό μου (κατασκευασμένο τον περασμένο Φεβρουάριο), αναφέρει όλες τις τιμές κατά WLTP... Δεν γνωρίζω όμως τι ακριβώς έχει αλλάξει από τότε.
Στο ETIS αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης τύπου πάντως. Για την δική μου είναι τα παρακάτω:
Type Approval Number: e132007/461911*03
Category: M1
Type: DEH
Variant: Y1DA1PX
Version: 5YNBH6ACN AVΚάποιος με πιο καινούριο focus μπορεί να τα συγκρίνει με την δική του έτσι ώστε να δούμε αν υπάρχουν διαφορές.
Τονίζω ότι το δικό μου είναι wagon 182 οπότε ίσως υπάρχουν διαφορές και λόγω αμαξώματος, ιπποδύναμης
-
Μου κανει μεγαλη εντυπωση πως εδω και ενα χρονο εχω δει μονο 4-5 focus εντος Αθηνας. Και το θεωρω το πιο ομορφο στην κατηγορια του και σε ανταγωνιστικη τιμη. Περιεργο. Και t-roc εχω δει καμια 200αρια, ξερω διαφορετικη κατηγορια.
-
ypap77 wrote:
Χωρίς να έχω την απάντηση σε ακριβώς αυτό που ρωτάς, μπορώ να πω πως η έγκριση τύπου για το δικό μου (κατασκευασμένο τον περασμένο Φεβρουάριο), αναφέρει όλες τις τιμές κατά WLTP... Δεν γνωρίζω όμως τι ακριβώς έχει αλλάξει από τότε.
Στο ETIS αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης τύπου πάντως. Για την δική μου είναι τα παρακάτω:
Type Approval Number: e132007/461911*03
Category: M1
Type: DEH
Variant: Y1DA1PX
Version: 5YNBH6ACN AVΚάποιος με πιο καινούριο focus μπορεί να τα συγκρίνει με την δική του έτσι ώστε να δούμε αν υπάρχουν διαφορές.
Τονίζω ότι το δικό μου είναι wagon 182 οπότε ίσως υπάρχουν διαφορές και λόγω αμαξώματος, ιπποδύναμης
Δεν βλέπω τέτοιες πληφοριες στο Etis για το δικό μου (ή δεν ξέρω που να τις δω). Αυτό που βλέπω είναι Euro 6.2 Emissions.
Διαβάζοντας πάντως λίγο πιο προσεκτικά τα posts στο Forum και ψάχνωντας και λίγο στο internet νομίζω ότι αρχίζω να καταλαβαίνω τι έχει γίνει. Αν ψάξετε στο internet με focus 2020.25 MY θα δείτε ότι υπάρχει τιμοκατάλογος στο site της Ford στην Αγγλία που είναι effective από 21/10/2019 και ο οποίος έχει αλλαγές στα μοντέλα οι οποίες αλλαγές συνάδουν με αυτά που είχε γράψει ένας φίλος ότι πήρε σαν ενημέρωση από την Ford. Πιστεύω ότι σε κάποια φάση πιθανόν από τον Νοέμβριο έγιναν αλλαγές στην γραμμή παραγωγής οι οποίες έχουν επιφέρει αλλαγές στα μοντέλα σε διάφορα χαρακτηριστικά τις οποίες αλλαγές βλέπω να ισχύσουν και στο αμάξι μου από το Etis (led φώτα κτλ). Μέσα σε αυτές τις αλλαγές προφανώς είναι και αλλαγές στις εκπομπές ρύπων στην νέα αυτή release 2020.25ym αν την ονομάσω έτσι. Η αλλαγή στις εκπομπές έχουν φέρει και την ανάγκη για έγκριση τύπου σε όλα τα focus που έχουν κατασκευαστεί από Νοέμβριο (ίσως και πιο πριν δεν μπορώ να ξέρω πότε έγινε η αλλαγή) και έχει προκαλέσει όλο αυτό το μπάχαλο που βλέπουμε από πολλά μέλη του forum που περιμένουν αυτοκίνητο.
Μπορει να κάνω και λάθος ... θα δείξει ...
-
6.2 Emissions αναγράφεται σε όλα τα καινούρια Focus στο Etis.
Για να δείτε όλες τις πληροφορίες πρέπει να κάνετε login
-
Μου κανει μεγαλη εντυπωση πως εδω και ενα χρονο εχω δει μονο 4-5 focus εντος Αθηνας. Και το θεωρω το πιο ομορφο στην κατηγορια του και σε ανταγωνιστικη τιμη. Περιεργο. Και t-roc εχω δει καμια 200αρια, ξερω διαφορετικη κατηγορια.
Από τις πωλήσεις δικαιολογείται, αλλά όχι τόσο μεγάλη διαφορα (εγώ βλέπω αρκετά Φόκους). Πωλήσεις 2018-2019 είναι: 1.245 για το Φόκους και 2.472 για το Τ-Ροκ.
-
6.2 Emissions αναγράφεται σε όλα τα καινούρια Focus στο Etis.
Για να δείτε όλες τις πληροφορίες πρέπει να κάνετε login
Εχω κάνει login και βλέπω αρκετές πληροφορίες ειδικά για τον εξοπλισμό του αμαξιού για αυτό είπα ότι οι αλλαγές που έχουν αναφέρει μέλη του forum για led φώτα, μόντεμ κτλ ισχύουν γιατί βλέπω τέτοια πράγματα στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου αλλά αυτό που λες δεν το έχω βρει. Ίσως δεν έχω πάει στο κατάλληλο μενού.
Ford Focus MK4