-
Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω όλο το σκηνικό. Παράγγειλε ο άνθρωπος ενα αμάξι με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, εδωσε προκαταβολή, και ειναι στην διακριτική ευχέρεια της εταιρίας να αλλάξει ο,τι την βολεύει με κάτι που κρίνει η ίδια ισότιμο;
Δλδ ας πούμε μπορεί να αλλάξει τους πολλαπλούς ή το αυτόματο, με ενα κόκκινο φουλάρι; σοβαρολογούμε;
-
H Ford παραδοσιακά παίρνει διαφόρες περίεργες αποφάσεις, με το παρόν μπάχαλο βεβαίως με το Focus, τον 1500άρη κινητήρα, την πίσω ανάρτηση και τα επίπεδα εξοπλισμού, να είναι κορυφαίο!
Εγώ όλα αυτά τα 'κουλά' τα αποδίδω στη δυαδικότητα των κέντρων αποφάσεων. Νομίζω ότι η Ford Europe δεν έχει την απαιτούμενη αυτονομία ώστε να λαμβάνει αποφάσεις μόνη της κι έχω την αίσθηση ότι το πάνω χέρι το έχει το Detroit και η Wall Street. Κατ΄αυτό τον τρόπο αισθάνομαι ότι ενίοτε υπάρχει έλλειμμα αυτοκινητιστικής κουλτούρας, έλλειμμα πλήρους κατανόησης των επιθυμιών και αναγκών της ευρωπαϊκής αγοράς και πλεόνασμα επιχειρηματικής κουλτούρας, στοιχεία τα οποία 'εξηγούν' αποφάσεις που μας φαίνονται περίεργες με αυτοκινητιστικά κριτήρια.
-
Εγώ πάντως σοβαρολογώ απόλυτα! Ποια είναι όμως η αντίθεση σου με το ποστ μου, δεν κατάλαβα...
Βλέπεις να δικαιολογεί κάποιος την πολιτική της Ford; Μήπως δεν είναι ξεκάθαρο αυτό, όταν χρησιμοποιώ το χαρακτηρισμό κορυφαίο μπάχαλο;
-
Την αντίθεσή μου πως την κατάλαβες; επειδή έγραψα κάτω από το μήνυμα σου ή διαφωνώ σε κάτι;
Το μήνυμα μου εχει να κάνει με την διαφοροποίηση της γραμμής παραγωγής της εταιρίας ενόσω λαμβάνει παραγγελίες με χαρακτηριστικά που ΔΕΝ θα εξυπηρετεί πλέον.
-
Την αντίθεσή μου πως την κατάλαβες; επειδή έγραψα κάτω από το μήνυμα σου ή διαφωνώ σε κάτι;
Ναι, από αυτό ακριβώς! Αν έκανα λάθος συγχώρησε με, αλλά δεν ήσουν ξεκάθαρος.
-
Προφανώς και δεν διαφωνώ, σε τι να διαφωνήσω άλλωστε;.
Αν μπορεί να κατηγορηθεί για κάτι το μήνυμα μου ειναι ο πλεονασμός, αφού όλοι το ίδιο λέμε!
-
Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω όλο το σκηνικό. Παράγγειλε ο άνθρωπος ενα αμάξι με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, εδωσε προκαταβολή, και ειναι στην διακριτική ευχέρεια της εταιρίας να αλλάξει ο,τι την βολεύει με κάτι που κρίνει η ίδια ισότιμο;
Δλδ ας πούμε μπορεί να αλλάξει τους πολλαπλούς ή το αυτόματο, με ενα κόκκινο φουλάρι; σοβαρολογούμε;
Ναι - δυστυχώς - είναι στην διακριτική ευχέρεια κάθε εταιρείας να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου και φυσικά είναι στην ευχέρεια του αγοραστή αν θα τα αποδεχθεί ή όχι. Προσωπικά έχω ακυρώσει παραγγελία για τέτοιο λόγο (μετά την 3η αλλαγή μέσα σε 1 μήνα). Μπορεί η εταιρεία να διαφοροποιήσει τόσο τον εξοπλισμό όσο και τεχνικά χαρακτηριστικά. Μάλιστα κάποιες φορές δεν χρειάζεται και να ενημερώσει (π.χ. αλλάζει το τύπος των πολλαπλασιαστών, ή τα αμορτισέρ ή βιδώνεται αλλιώς η ανάρτηση, τέτοιες μικρές διαφορές).
Το φουλάρι με τους πολλαπλούς το εκλαμβάνω ώς αστείο.
-
Το φουλάρι...
Λοιπόν, πέρα από το unfair του πράγματος, αφήνει και μια απογοήτευση γενικότερη. Αν εταιρίες που έχουμε ως σταθερές στην πιστότητα, αρχίζουν να λειτουργούν με έπαρση ώστε να θεωρούν ότι το υποψήφιοι αγοραστές οδηγούνται ανάλογα, και δεν τους πέφτει και τόσο πολύ λόγος τι θα αγοράσουν ως πελάτες.. κάτι πάει θεόστραβα.
Ειναι σαν να τους δίνουμε όσα χρήματα μπορούμε και αυτοί θα αποφασίσουν τι θα πάρουμε, ανάλογα τα κέφια τους.
Ομορφιές.
-
Πάντως αυτό που γράφουν στις μπροσούρες ότι μπορούν να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά χωρίς προειδοποίηση, πάντα το εκλάμβανα ότι μπορεί στην πραγματικότητα να ισχύει κάτι διαφορετικό από τη μπροσούρα και όχι ότι μπορούν να σου ξεσκίσουν οποιαδήποτε στιγμή μια κλεισμένη παραγγελία ...
-
Το έχουμε διαβάσει στα προσπέκτους και ίσως στις προσφορές που παίρνουμε.
Αλλά στις παραγγελίες που κάνουμε και στους όρους του προτιμολογιου που λαμβάνουμε υπάρχει ορος ότι μπορεί να αλλάξουν εξοπλισμό και τεχνολογίες απροειδοποίητα;
Υπάρχει τέτοιος όρος; Τότε θα φτάσουμε στο άκρο να λέμε ότι ο εξοπλισμός που επιλέγουμε είναι ενδεικτικός!
Και συγκεκριμένα φίλε εσύ που έχεις το θέμα, υπάρχει κάπου αυτό γραμμένο; Ή απλά το υποθέτουμε προσπαθώντας να δικαιολογήσουμε την απαράδεκτη Φορντ;
-
Στο δελτίο παραγγελίας που μου έδωσαν στην Hyundai, αναφέρει ημερομηνία, το μοντέλο, τον τύπο, το χρώμα και τον εξοπλισμό. Και φυσικά την τιμή παραδοτέο.
Από την στιγμή που τα χαρακτηριστικά, ο τύπος και ο εξοπλισμός, την συγκεκριμένη ημερομηνία ειναι δεδομένα και σαφή, και βάση αυτού γίνεται η αγορά, δεν βλέπω τρόπο να μπορούν να αλλάξουν κάτι από αυτα που αναφέρονται ρητώς.
Το πολύ πολύ να πουν, δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε την παραγγελία ως έχει, αυτές ειναι οι αλλαγές. Αν δεν σας κάνει, πάρτε την προκαταβολή σας και χαρήκαμε που γνωριστήκαμε.
Το να έρθει αμάξι με διαφορετικά και υποδεέστερα χαρακτηριστικά, το θεωρώ αυταπόδεικτη εξαπάτηση.
-
Προφανώς και μπορούμε ως αγοραστές να αρνηθούμε να παραλάβουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που παραγγείλαμε.
-
Όπως τα λένε οι Nutsis & Zeus, εφοσον υο αυτοκίνητο ειναιδιαφορετικό απο την παραγγελία, ανετα ακυρώνεται και επιστροφή προκαταβολής.
-
Το να αλλάξει κάτι επουσιώδες ίσως είναι και λίγο συχνό αλλά να αλλάζει αρκετά ο εξοπλισμός είναι επιεικώς απαράδεκτο. Εγώ,οσο και να ήθελα το αμάξι, αν αυτός ο εξοπλισμός που έχει αφαιρεθεί είναι η αιτία επιλογής του μοντέλου κατευθείαν θα το ακύρωνα και θα τους έδινα και 10 ευρώ να πάνε να πάρουν ένα πεντόκιλο βαζελίνη για να καλύψουν το αμάξι όταν έρθει και να το βάλουν εκεί που ξέρουν.
-
Καλά η αφαίρεση τον paddles επουσιώδες ειναι, δεν είναι σοβαρή αλλαγή εξοπλισμού μην τρελαθούμε τώρα.
Εχει καθε δικαίωμα να μην το θέλει, αλλά δεν ειναι σοβαρή αλλαγή στον εξοπλισμό. -
Γενικά το είπα με αφορμή την περιπέτεια του φίλου μας....
-
Αλλά στις παραγγελίες που κάνουμε και στους όρους του προτιμολογιου που λαμβάνουμε υπάρχει ορος ότι μπορεί να αλλάξουν εξοπλισμό και τεχνολογίες απροειδοποίητα;
Υπάρχει τέτοιος όρος; Τότε θα φτάσουμε στο άκρο να λέμε ότι ο εξοπλισμός που επιλέγουμε είναι ενδεικτικός!
Και συγκεκριμένα φίλε εσύ που έχεις το θέμα, υπάρχει κάπου αυτό γραμμένο; Ή απλά το υποθέτουμε προσπαθώντας να δικαιολογήσουμε την απαράδεκτη Φορντ;
Ακομα και να υπαρχει στην παραγγελία, δεν ειναι τοσο απλό. Σε ενα συμφωνητικο μπορω να γραψω οτι μου κατεβει, δεν ειναι αυτοματως και ισχυρο, δηλαδη νομιμο.ΑΝ υπαρχει, συνηθως συνοδευεται απο την προσθηκη 'χωρις να υποβαθμιζεται η αξια και τα χαρακτηριστικα του προϊντος. Μην κοιτας τα ενημερωτικα φυλλαδια, δεν ειναι το ιδιο οταν υπαρχει συναλαγη.
-
Καλά η αφαίρεση τον paddles επουσιώδες ειναι, δεν είναι σοβαρή αλλαγή εξοπλισμού μην τρελαθούμε τώρα.
Εχει καθε δικαίωμα να μην το θέλει, αλλά δεν ειναι σοβαρή αλλαγή στον εξοπλισμό.Ο καθένας Φάνη μου θεωρεί διαφορετικά πράγματα σοβαρά. Απλά εσένα δεν σε ενοχλεί, εγώ που χρησιμοποιώ την χειροκίνητη λειτουργία συνέχεια, θα τα είχα πάρει στο κρανίο. Ίσως το δεχόμουν όμως, αν δεν έβρισκα κάτι καλύτερο για τις δικές μου ανάγκες, στον ανταγωνισμό.
-
Tkin73 wrote:
Ακομα και να υπαρχει στην παραγγελία, δεν ειναι τοσο απλό. Σε ενα συμφωνητικο μπορω να γραψω οτι μου κατεβει, δεν ειναι αυτοματως και ισχυρο, δηλαδη νομιμο.ΑΝ υπαρχει, συνηθως συνοδευεται απο την προσθηκη 'χωρις να υποβαθμιζεται η αξια και τα χαρακτηριστικα του προϊντος'. Μην κοιτας τα ενημερωτικα φυλλαδια, δεν ειναι το ιδιο οταν υπαρχει συναλλαγη.
-
Παιδιά δεν έχει κανέναν αστερίσκο, καθόλου ψιλά γράμματα!! Όπως είπε και κάποιος παραπάνω αναφέρει ημερομηνία, μοντέλο, κινητήρα, σασμάν και έχω επίσημο εξοπλισμό τυπωμένο της προηγούμενης μέρας!!
Ford Focus MK4