-
Καλησπέρα στο forum. Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός εκπαιδευτικού οχήματος, κατά προτίμηση Yaris ή C3, ανοιχτός βέβαια σε οποιαδήποτε πρόταση (Ford Fiesta;). Η χρήση θα είναι περισσότερο εντός πόλης με συχνά ξεκίνα-σταμάτα-στρίψε-παρκαρίσματα-οπισθογωνίες, κτλ. Γενικά το αυτοκίνητο θα δουλεύει σε χαμηλές στροφές. Τα δυο αυτοκίνητα που ανέφερα μου αρέσουν γιατί, Yaris=ευκολία για το μαθητή, αξιοπιστία, εγγύηση και C3=άνετο, όμορφο, σχετικά εύκολο.
Οι ντιζελοκινητήρες τους είναι αρκετά καλοί και από ότι ακούω της Citroen κάνει καλύτερη διαχείριση DPF (έξτρα μπεκ). Οι βενζινοκινητήρες 1.5 του Yaris 110 HP και 1.2 82 ή 116 του C3 δεν θα έχουν το πρόβλημα των DPF και φυσικά της ενδεχόμενης βλάβης λόγω νοθευμένου πετρελαίου. Σε αντίτιμο βέβαια την υψηλότερη κατανάλωση και τιμή της βενζίνης. Χιλιόμετρα ανά έτος περίπου 20.000, αρκετά εκ των οποίων θα γίνουν και από εμένα, καθότι θα αποτελεί ταυτόχρονα και εκπαιδευτικό, αλλά και προσωπικό αυτοκίνητο, με ότι αυτό συνεπάγεται (ξεμπουκώματα DPF).
Το ερώτημα μου λοιπόν είναι αν αξίζει η αγορά diesel ή βενζίνης για τα δυο αυτά οχήματα, ή κάποιο άλλο, με γνώμονα την ευκολία χρήσης, αξιοπιστία και χαμηλά πάγια έξοδα. Έχει οδηγήσει κάποιος τα δυο οχήματα κυρίως σε συνθήκες πόλης;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων... -
Καλησπέρα στο forum. Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός εκπαιδευτικού οχήματος, κατά προτίμηση Yaris ή C3, ανοιχτός βέβαια σε οποιαδήποτε πρόταση (Ford Fiesta;). Η χρήση θα είναι περισσότερο εντός πόλης με συχνά ξεκίνα-σταμάτα-στρίψε-παρκαρίσματα-οπισθογωνίες, κτλ. Γενικά το αυτοκίνητο θα δουλεύει σε χαμηλές στροφές. Τα δυο αυτοκίνητα που ανέφερα μου αρέσουν γιατί, Yaris=ευκολία για το μαθητή, αξιοπιστία, εγγύηση και C3=άνετο, όμορφο, σχετικά εύκολο.
Οι ντιζελοκινητήρες τους είναι αρκετά καλοί και από ότι ακούω της Citroen κάνει καλύτερη διαχείριση DPF (έξτρα μπεκ). Οι βενζινοκινητήρες 1.5 του Yaris 110 HP και 1.2 82 ή 116 του C3 δεν θα έχουν το πρόβλημα των DPF και φυσικά της ενδεχόμενης βλάβης λόγω νοθευμένου πετρελαίου. Σε αντίτιμο βέβαια την υψηλότερη κατανάλωση και τιμή της βενζίνης. Χιλιόμετρα ανά έτος περίπου 20.000, αρκετά εκ των οποίων θα γίνουν και από εμένα, καθότι θα αποτελεί ταυτόχρονα και εκπαιδευτικό, αλλά και προσωπικό αυτοκίνητο, με ότι αυτό συνεπάγεται (ξεμπουκώματα DPF).
Το ερώτημα μου λοιπόν είναι αν αξίζει η αγορά diesel ή βενζίνης για τα δυο αυτά οχήματα, ή κάποιο άλλο, με γνώμονα την ευκολία χρήσης, αξιοπιστία και χαμηλά πάγια έξοδα. Έχει οδηγήσει κάποιος τα δυο οχήματα κυρίως σε συνθήκες πόλης;
Λόγω της συγκεκριμένης χρήσης καθαρά θα πήγαινα σ αυτό με τη μεγαλύτερη εγγύηση δλδ τογιότα χωρίς να σημαίνει ότι το C3 υστερεί σε αξιοπιστία.
Μπορεί και να κύτταγα και κανά κορεάτικο με 7ετή εγγύηση ..
Μια ερώτηση οφτόπικ μια που είσαι εκπαιδευτής, επιτρέπεται τα μαθήματα και η εξέταση να γίνουν με αυτόματο αυ/το η θέλει υποχρεωτκά χειροκίνητο ? -
1η επιλογή yaris 1,5 βενζίνη
2η c3 diesel -
Ο χρήστης balex έγραψε:
Λόγω της συγκεκριμένης χρήσης καθαρά θα πήγαινα σ αυτό με τη μεγαλύτερη εγγύηση δλδ τογιότα χωρίς να σημαίνει ότι το C3 υστερεί σε αξιοπιστία.
Μπορεί και να κύτταγα και κανά κορεάτικο με 7ετή εγγύηση ..
Μια ερώτηση οφτόπικ μια που είσαι εκπαιδευτής, επιτρέπεται τα μαθήματα και η εξέταση να γίνουν με αυτόματο αυ/το η θέλει υποχρεωτκά χειροκίνητο ?Αν κάνεις μαθήματα με αυτόματο και δώσεις εξετάσεις με αυτόματο θα μπορείς να οδηγείς μόνο αυτόματο, ενώ με μηχανικό οδηγείς τα πάντα.
-
Το Citroen δεν έχει 5ο μπεκ, έχει το υγρό πρόσθετο eolys για γρηγορότερη αναγέννηση.. 5ο μπεκ έχουν τα Renault..
-
Όλο το group PSA χρησιμοποιεί πλέον adblue και όχι eolys.
-
Το adblue δεν έχει σχέση με την αναγέννηση του dpf..
-
Δύο δάσκαλοι που ξέρω έχουν το yaris diesel και είναι απόλυτα ευχαριστημένοι. Το ένα μάλιστα το είχα οδηγήσει για λίγα χιλιόμετρα και μου φάνηκε εξαιρετικό. Ευέλικτο και πάρα πολύ μαλακό σε όλα κάτι που κάνει την οδήγηση στην πόλη παιχνίδι.
Yaris από μένα. -
Diesel για τετοια χρηση δε θα χει θεμα με τις αναγεννησεις?
-
Ο γαμπρός μου με εκπαιδευτικό yaris diesel 2008 στην επαρχεία έχει Τώρα 370000 χλμ και δεν έχει ζητήσει ΤΊΠΟΤΑ. Η αξιοπιστία είναι σε άλλα επίπεδα.. ..
Αν θυμάμαι Καλά, έχει κάνει μια αλλαγή δίσκο πλατό στα 230Κ....
Μόνο σέρβις και φυσικά αναλώσιμα.... -
Ο χρήστης antons έγραψε:
Ο γαμπρός μου με εκπαιδευτικό yaris diesel 2008 στην επαρχεία έχει Τώρα 370000 χλμ και δεν έχει ζητήσει ΤΊΠΟΤΑ. Η αξιοπιστία είναι σε άλλα επίπεδα.. ..
Μόνο σέρβις και φυσικά αναλώσιμα....230000 χιλιόμετρα έκανε αλλαγή δίσκο πλατό και έχουν περάσει τόσοι νέοι οδηγοί; πράγματι πρόκειται για απίστευτο νούμερο...
-
Ο χρήστης antons έγραψε:
Μόνο σέρβις και φυσικά αναλώσιμα....Πιθανόν να μην έχει dpf του 2008...
-
Yaris του 08 σίγουρα δεν έχει DPF. 3 συνάδελφοι μου με Yaris diesel του 12 με DPF, ο ένας το έβγαλε, ο άλλος κανένα απολύτως πρόβλημα και ο 3ος παλεύει συνέχεια με αναγεννήσεις και καθαρισμούς στο συνεργείο. Γενικά σαν αυτοκίνητο είναι πολύ αξιόπιστο αλλά στην Ελλάδα δεν εμπιστεύομαι και πολύ το diesel σαν καύσιμο.
-
Να βάλουμε και στα υπόψιν Clio diesel, Captur diesel και Mini Cooper 5door diesel ή βενζίνη;
Clio +εύκολο, άνετο, πανέμορφο -περιφερειακή ορατότητα, αξιοπιστία;
Captur +ευρύχωρο, ψηλό, άνετο, ορατότητα, -ογκώδες
Mini +image, σχετικά εύκολο, -τιμή, κατανάλωση, αξιοπιστία. -
Mini και αξιοπιστία δεν ξέρω αν μπορούν να μπουν στην ίδια πρόταση.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μίνι και αξιοπιστία μόνο σε επιθεώρηση του Σεφερλή
-
Ο χρήστης rainbowalker1 έγραψε:
Yaris του 08 σίγουρα δεν έχει DPF. 3 συνάδελφοι μου με Yaris diesel του 12 με DPF, ο ένας το έβγαλε, ο άλλος κανένα απολύτως πρόβλημα και ο 3ος παλεύει συνέχεια με αναγεννήσεις και καθαρισμούς στο συνεργείο. Γενικά σαν αυτοκίνητο είναι πολύ αξιόπιστο αλλά στην Ελλάδα δεν εμπιστεύομαι και πολύ το diesel σαν καύσιμο.Εχω γραψει πολλακις για τα θεματα των yaris mk3 diesel με τις αναγεννησεις κτλπ και μαλιστα καποιοι με κοροιδευαν κιολας...
-
η γνωμη μου ειναι να παει σε c3 1.2 η οποιοδηποτε αλλο τρικυλιδρο κ να το κανει μετατροπη σε υγραεριο η φυσικο αεριο, το κοστος ανα χιλιομετρο θα ειναι σχεδον το ιδιο με το πετρελαιοκινητο, αλλα θα εχει φθηνοτερα σερβις κ ανταλλακτικα
Yaris vs C3 για εκπαιδευτικό