-
@elteo said in Hyundai i30 2017:
@the_dynamite said in Hyundai i30 2017:
Θα σου πρότεινα είτε να περιμένεις να έρθει το νέο i30 αν δεν βιάζεσαι, ή να πας σε xceed.
το "νέο" i30 είναι το 2ο f/l που είναι πολύ μικρό αν κρίνουμε από τις φωτό που κυκλοφορούν με την κάλυψη που έχουν και θα αργήσει πολύ να έρθει με τους ρυθμούς που πανε και βεβαίως θα είναι ακριβότερο. Το λέω γιατί το σκέφτηκα κι εγώ.
Κοίτα ωραιότατο το i30 και vfm. Αλλά ρε φίλε το σκέφτηκα και είπα αν όταν τελικά μου έρθει και πάω να παραλάβω και την ίδια χρονική στιγμή φιγουράρει στην αντιπροσωπεία το καινούργιο i30, θα φάω ξενέρα.
Το xceed είναι ήδη φρεσκαρισμένο οπότε δεν πρόκειται να βιώσω κάτι αντίστοιχο.
Άσε που έχω ξετρελαθεί με τον all around χαρακτήρα - crossover του αυτοκινήτου. -
Το FL i30 θα έχει λίγες αλλαγές θα μοιάζει στο σημερινό n line.
-
Θα σου πρότεινα είτε να περιμένεις να έρθει το νέο i30 αν δεν βιάζεσαι, ή να πας σε xceed.
το "νέο" i30 είναι το 2ο f/l που είναι πολύ μικρό αν κρίνουμε από τις φωτό που κυκλοφορούν με την κάλυψη που έχουν και θα αργήσει πολύ να έρθει με τους ρυθμούς που πανε και βεβαίως θα είναι ακριβότερο. Το λέω γιατί το σκέφτηκα κι εγώ.
Αν το αυτοκίνητο σου δεν κατασκευαστεί πριν το fl θα σου το ακυρώσουν οι ίδιοι και θα σου προτείνουν τη νέα έκδοση.
Τον Δεκέμβρη που παραλαμβανα ήμουν μπροστά στα τηλέφωνα ακύρωσης του παλιού kona λόγω έλευσης του νέου. -
@georgemit said in Hyundai i30 2017:
Αν το αυτοκίνητο σου δεν κατασκευαστεί πριν το fl θα σου το ακυρώσουν οι ίδιοι και θα σου προτείνουν τη νέα έκδοση.
Τον Δεκέμβρη που παραλαμβανα ήμουν μπροστά στα τηλέφωνα ακύρωσης του παλιού kona λόγω έλευσης του νέου.Η Βελμαρ μου είπε για τέλος Ιούλη. Αηδία κατάντησε έπρεπε να πάω στην Toyota αλλά με φόβισε το 12μηνο που μου είπαν τηλεφωνικά.
-
Ναι το f/l θα είναι πιο ακριβό. Εκθεσιακό είναι με 100χλμ. Γενικά δεν ήθελα να ανέβω σε χρήματα γιατί σε λίγο καιρό πρέπει να γίνει και άλλη αγορά αυτοκινήτου της γυναίκας.
Έχει 3θυρο FIAT punto και δεν βολεύει καθόλου με 2 παιδιά.
Το αυξημένο ύψος του XCEED που σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις θα βοηθήσει , προσωπικά δεν με τραβάει αφού δεν με τραβάνε γενικότερα τα ψηλά αυτοκίνητα.
Κατέληξα ότι με καλύπτει το i30 σε σύγκριση με το Leon που έχω τωρα σίγουρα σε μέγεθος, σε χώρο αποσκευών και γενικότερα σε μηχανή και τεχνολογικό εξοπλισμό. Σημειωτέον το Λεον 17 χρονια αμάξι με 330000χλμ βγήκε παλικαρι. Δεν με πρόδωσε ποτε. Ακομα τραβάει.
Κι επίσης δεν ήθελα απλά ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο μόνο κ μόνο για το μέγεθος. Ήθελα και λίγα άλογα.
Σε SUV έπρεπε να φτάσω κοντά στα 30000 για να είναι και μια πλούσια έκδοση και να μην σέρνετε στον δρόμο.
Είδα και το Capture με υγραέριο αλλά μόλις έκατσα μέσα σε 1 λεπτό απορρίφθηκε.
Με ψυχοπλακωσε.
Άλλη σκέψη ήταν το PUMA και μια μικρή σκέψη έκανα για το FIAT Tipo cross -
Τον Δεκέμβρη που παραλαμβανα ήμουν μπροστά στα τηλέφωνα ακύρωσης του παλιού kona λόγω έλευσης του νέου.Στην Βελμάρ μου είπαν ότι δεν κατασκευάζουν άλλα αυτοκίνητα επειδή σε λίγο θα βγει το f/l
-
Μια άλλη ερώτηση που ήθελα να κάνω είναι σχετικά με την λειτουργία start/stop και την επιλογή οδήγησης eco/normal/sport
Προσφέρουν κάτι σε κατανάλωση ή κυρίως παίζει ρόλο το πως και το ποσο πατάς το γκάζι;;
Δηλαδή η απορία μου είναι ότι αν κανεις ένα ταξίδι πολλών χιλιομέτρων με σταθερή ταχύτητα πχ στα 130km/h θα υπάρχει διαφορα αν το κανεις με eco ή sport επιλογή ;;
Δεν εχω άποψη γιατί μέχρι σήμερα δεν εχω οδηγήσει αυτοκίνητο με τέτοια τεχνολογία -
Μιλάμε πάντα για το 160άρι;
Να σου πω την αλήθεια δεν έχω κάνει τη σύγκριση eco - sport ακριβώς στις ίδιες συνθήκες.
Φαντάζομαι όμως ότι σε σταθερή πορεία με 130 μικρές θα είναι οι διαφορές.
Στην πόλη είναι μεγαλύτερες, εκεί το έχω δοκιμάσει, το eco κάνει διαφορά.
Το normal το θεωρώ ψιλοάχρηστο πρόγραμμα, δε το βάζω σχεδόν ποτέ.
Βάζω eco στην πόλη και καμιά φορά στο ταξίδι με cruise και sport σε ταξίδια.
Απλά στο sport είναι λίγο δύσκολο να κάτσεις στα αυγά σου και να πας με 120. Οι 150άρες είναι η νορμάλ ταχύτητα ταξιδιού του.
Για να πάρεις μια ιδέα από καταναλώσεις, το ΣΚ ανέβηκα Αθήνα για γάμο.Βραχάτι - Γαλάτσι από Αττική οδό, στο sport, συνεχώς 150 χωρίς cruise, 5 άτομα με κλιματισμό, έγραψε 7 στα 100.
Γαλάτσι - Χαϊδάρι - Βραχάτι, είχα και λίγη πόλη δηλαδή, στο eco με cruise control, 120 σταθερά στην εθνική, πάλι 5 άτομα και κλιματισμός, 5.9 στα 100.
Και να φανταστείς είμαι στα 4.800 χλμ, πιστεύω θα πέσει κι άλλο.
-
Ωραία ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Τα νούμερα κατανάλωσης μου φαίνονται μια χαρά -
Επανέρχομαι με νέα ερώτηση και να με συγχωρέστε αν σας ζάλισα στις ερωτήσεις.
Πέρασε καιρός που είχα καινούριο αυτοκίνητο και δεν θυμάμαι τι είχα κάνει τότε.
Επειδή σε λίγο παραλαμβάνω
Το αυτοκίνητο χρειάζεται στρώσιμο ;;
Και όταν λέμε στρώσιμο τι εννοούμε;;
Οι απόψεις διίστανται. Άλλοι λένε δεν χρειάζεται είναι ήδη στρωμένα. Άλλοι λένε να το κανεις. -
Καλορίζικο!
Περιμένουμε φωτογραφίες.
Για τα πρώτα 1.000 χλμ μη περάσεις τις 4.000 στροφές. Προσπάθησε να το οδηγείς σε μεικτές διαδρομές με αυξομειώσεις στο γκάζι, όχι σταθερή ταχύτητα για ώρα. -
@nik-2 said in Hyundai i30 2017:
Επανέρχομαι με νέα ερώτηση και να με συγχωρέστε αν σας ζάλισα στις ερωτήσεις.
Πέρασε καιρός που είχα καινούριο αυτοκίνητο και δεν θυμάμαι τι είχα κάνει τότε.
Επειδή σε λίγο παραλαμβάνω
Το αυτοκίνητο χρειάζεται στρώσιμο ;;
Και όταν λέμε στρώσιμο τι εννοούμε;;
Οι απόψεις διίστανται. Άλλοι λένε δεν χρειάζεται είναι ήδη στρωμένα. Άλλοι λένε να το κανεις.διάβασε το βιβλίο των οδηγιών τα λέει όλα μέσα.
-
Γεια σας και πάλι.
Σήμερα παρέλαβα
Έκανα μια διαδρομή Βέροια -Θεσσαλονικη
Περίπου 80χλμ πάνε κι αλλά τόσα γυρνα. Βέβαια με τόσα έργα στον δρόμο και στο πήγαινε και στο έλα ήταν λίγο σπάσιμο.
Επίσης με εντολή του πωλητή να μην πάω πάνω από 120 για τα πρώτα 1000χλμ καταλαβαίνετε ότι δεν έχω άποψη ακόμα.
Αλλά ρε Hyundai τι κόρνα είναι αυτή;;; Τέτοια κόρνα θυμάμαι σε κάτι μικρά Nissan που νοικιάζαμε σε διαφορα νησιά.
Θα επανέλθω σύντομα με πιο ολοκληρωμένη άποψη για πιο σημαντικά μέρη του αυτοκινήτου. -
Γεια σας και πάλι.
Σήμερα παρέλαβα
Έκανα μια διαδρομή Βέροια -Θεσσαλονικη
Περίπου 80χλμ πάνε κι αλλά τόσα γυρνα. Βέβαια με τόσα έργα στον δρόμο και στο πήγαινε και στο έλα ήταν λίγο σπάσιμο.
Επίσης με εντολή του πωλητή να μην πάω πάνω από 120 για τα πρώτα 1000χλμ καταλαβαίνετε ότι δεν έχω άποψη ακόμα.
Αλλά ρε Hyundai τι κόρνα είναι αυτή;;; Τέτοια κόρνα θυμάμαι σε κάτι μικρά Nissan που νοικιάζαμε σε διαφορα νησιά.
Θα επανέλθω σύντομα με πιο ολοκληρωμένη άποψη για πιο σημαντικά μέρη του αυτοκινήτου.Καλοτάξιδο και να το χαρείς!
-
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.
Αύριο πρωί βέβαια πάω να το βάλω στον εγκέφαλο γιατί έχει ανοίξει απ την πρώτη μέρα η ένδειξη της μηχανής. Πορτοκαλί.
Δεν ξέρω αν έχει τύχει σε κάποιον άλλον.
Κάτι άλλο άσχετο. Οκ κοροιδεψτε με δεν πειράζει αλλά ακόμα δεν έχω βρει το κουμπί reply για να απαντήσω σε κάποιο ποστ.
Γράφω κυρίως από κινητό αν παίζει αυτό κάποιο ρόλο. -
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.
Αύριο πρωί βέβαια πάω να το βάλω στον εγκέφαλο γιατί έχει ανοίξει απ την πρώτη μέρα η ένδειξη της μηχανής. Πορτοκαλί.
Δεν ξέρω αν έχει τύχει σε κάποιον άλλον.
Κάτι άλλο άσχετο. Οκ κοροιδεψτε με δεν πειράζει αλλά ακόμα δεν έχω βρει το κουμπί reply για να απαντήσω σε κάποιο ποστ.
Γράφω κυρίως από κινητό αν παίζει αυτό κάποιο ρόλο.Πάτα το quote που γράφει ακριβώς κάτω από το κάθε ποστ.
Καμία κοροϊδία και καλή τύχη με το λαμπάκι, κρίμα τρέξιμο σε νέο αμάξι αλλά συμβαίνει παντού -
Τις προάλλες που πήγα στην αντιπροσωπεία για εναν έλεγχο πριν από το ταξίδι, μου κάναν αναβάθμιση το λογισμικό της ecu. Στην αρχή, μάλλον επηρεασμένος από το ότι έγινε αναβάθμιση μου φάνηκε ότι κάτι απροσδιόριστο άλλαξε, αλλά όσο περνάνε οι μέρες δε βλέπω καμία διαφορά. Ξέρετε κάτι εσείς επ' αυτού;
-
@alexandros-s εννοείς τον δωρεάν ετήσιο έλεγχο; ήταν όντως δωρεάν; πήρες τηλ πρώτα να κλείσεις; μάλλον θα το πάω κι εγώ πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.
@Nik-2 ίσως έχει σχέση με το pdi, κάποια παράλειψη ίσως.
-
Το πρωι συνδεθηκε με το διαγνωστικο το αυτοκινητο. Ενα ιστορικο βλαβης εδειξε ισως μια βαλβιδα δεν ειχε κουμπωσει καλα ισως μια πριζα. Το ειδε ο τεχνικος λιγο δεν ειδε κατι σβηστηκε η ενδειξη ελπιζω να μην ανοιξει ξανα συντομα.
-
@alexandros-s εννοείς τον δωρεάν ετήσιο έλεγχο; ήταν όντως δωρεάν; πήρες τηλ πρώτα να κλείσεις; μάλλον θα το πάω κι εγώ πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.
@Nik-2 ίσως έχει σχέση με το pdi, κάποια παράλειψη ίσως.
Κοίτα, στην αντιπροσωπεία στην Δράμα μου είχαν πει να πηγαίνω να το ρίχνουμε μια ματιά καθε φορά που πρόκειται να κάνω ενα μεγάλο ταξίδι. Και όντως το κάνουνε. Από τα λάδια και τις πιέσεις των ελαστικών, μέχρι που το σηκώνουν και το βλέπουν από κάτω. Δεν γίνεται μόνο μια φορά τον χρόνο. Βέβαια δεν το κάνω πιεστικά κι εγώ. Τους τηλεφωνώ αρκετές μέρες νωρίτερα και τους ρωτάω πότε και αν μπορούν. Βρίσκουμε ένα μικρό κενό και πάω τότε. Και αυτό ούτε το καταγραφούμε κάπου, ούτε πληρώνω φράγκο. Απλά το κάνουν για το καλό. Κι εγώ όμως, όταν μπορώ τους πάω κι έναν καφέ, μπουγάτσα κλπ για να μην ειμαι αγνώμων.
Hyundai i30 2017