-
Σαφώς και είναι πανάκριβα.
Όπως επίσης πρώτη φορά βλέπω τακάκια να αλλάζονται προληπτικά με τα χιλιόμετρα (στα 40.000 που ανέφερε ο φίλος). -
@antonakis said in VW T-Roc:
Μικρά κόστη γενικά.
Τακάκια 347 ευρώ είναι μικρό κόστος;;;
Πανάκριβα χρέωσαν κατα την άποψη μου!VW είναι, οι τιμές είναι πάντα πιο πάνω.
-
Μικρά κόστη γενικά.
Πανάκριβα χρέωσαν κατα την άποψη μου!Δίσκοι τακάκια σε Panda ,η αντιπροσωπεία ζήτησε 484€......
Εννοείται ότι μπήκαν καλύτερης ποιότητας από τα εργοστασιακά σε κλάσμα του ποσού που μου ζήτησαν. -
Μικρά κόστη γενικά.
Πανάκριβα χρέωσαν κατα την άποψη μου!Δίσκοι τακάκια σε Panda ,η αντιπροσωπεία ζήτησε 484€......
Εννοείται ότι μπήκαν καλύτερης ποιότητας από τα εργοστασιακά σε κλάσμα του ποσού που μου ζήτησαν.O XRISTOS!!!!!!!!
-
Τακάκια με 200€ βάζεις μπρος πίσω κεραμικά ΑΤΕ, κορυφαία.
Οι τιμές αντιπροσωπείας είναι γνωστό ότι γδέρνουν. Σ' όλες τις μάρκες. Αν είσαι στην εγγύηση όμως, δεν μπορείς να το αποφύγεις. -
Οι τιμές αντιπροσωπείας είναι γνωστό ότι γδέρνουν. Σ' όλες τις μάρκες. Αν είσαι στην εγγύηση όμως, δεν μπορείς να το αποφύγεις.
Σωστό είναι αυτό που λες δεν αντιλέγω. Και γω εις γνώσιν μου πληρώνω παραπάνω και όχι μονο σε τακάκια, λαδια αλλά σε όλα τα αναλώσιμα για να κρατήσω την εγγυηση
Ομως αντικειμενικά δεν "γδερνουν" το ίδιο όλες
Η VW είναι στις κορυφαίες "γδάρτιες" αντικειμενικά χωρις να λέω ότι στις άλλες δεν πληρώνεις υπεραξία
Αλλα από την άλλη η VW μονο 2 χρόνια έχει εγγύηση, μετά αν δεν έχεις πληρώσει εξτρα επέκταση αλλά 2, παπαλα. Οπότε κοιτάει να βγάλει σε 2 χρόνια ότι θα βγάλουν οι άλλοι που δίνουν εγγύηση 5-7-8 χρόνια
Σε όλες τις μάρκες μετά την εγγύηση θα εξαφανιζόμουν από τις επίσημες αντιπροσωπείες.
-
Εφοσον μιλαμε για 5 service αρα εκτος εγγυησης ,αρα θα μπορουσες να κινηθεις και σε ενα καλο εξιδεικευμενο....
Παντως κανοντας μια απλη ερευνα αγορας θα μπορουσες να παρεις ολα τ αναλωσιμα απ την αγορα και στην αντιπροσωπεία μονο χρεωση εργασιας...η διαφορα θα ηταν σιγουρα πολυ μεγαλη ...
Με τις τιμες που παιζουν πλεον και με τα κατοσταρικα να φευγουν νερο στα εξουσιοδοτημενα ....αυτες οι κινησεις θα πρεπει να ειναι μονοδρομος για οσους σεβονται τα λεφτα στην τσεπη τους....
-
@anergos13 said in VW T-Roc:
Εφοσον μιλαμε για 5 service αρα εκτος εγγυησης ,αρα θα μπορουσες να κινηθεις και σε ενα καλο εξιδεικευμενο....
Παντως κανοντας μια απλη ερευνα αγορας θα μπορουσες να παρεις ολα τ αναλωσιμα απ την αγορα και στην αντιπροσωπεία μονο χρεωση εργασιας...η διαφορα θα ηταν σιγουρα πολυ μεγαλη ...
Με τις τιμες που παιζουν πλεον και με τα κατοσταρικα να φευγουν νερο στα εξουσιοδοτημενα ....αυτες οι κινησεις θα πρεπει να ειναι μονοδρομος για οσους σεβονται τα λεφτα στην τσεπη τους....
Το πιθανότερο θα ήταν να ανέβαζαν την χρέωση εργασίας αν έφερνε τα ανταλλακτικά μονος του
-
H εργατοώρα είναι flat rate και πάντα σε κοινή θέα στα εξουσιοδοτημένα. Επίσης σε εργασίες ρουτίνας υπάρχει συγκεκριμένος τιμοκατάλογος σε εργατοώρες και την ανάλογη φυσικά χρέωση.
Εξωφρενικά ποσά κατά τα άλλα αλλά αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να υπάρχει κόσμος που δε θέλει να απασχολείται με τέτοια και προτιμά να πληρώσει τα διπλάσια ώστε να κερδίσει την ευκολία.
-
@stefan147 said in VW T-Roc:
H εργατοώρα είναι flat rate και πάντα σε κοινή θέα στα εξουσιοδοτημένα. Επίσης σε εργασίες ρουτίνας υπάρχει συγκεκριμένος τιμοκατάλογος σε εργατοώρες και την ανάλογη φυσικά χρέωση.
Εξωφρενικά ποσά κατά τα άλλα αλλά αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να υπάρχει κόσμος που δε θέλει να απασχολείται με τέτοια και προτιμά να πληρώσει τα διπλάσια ώστε να κερδίσει την ευκολία.
Παλιότερα είχα αλλάξει δικά μου τακάκια σε εξουσιοδοτημένο ford (παζαρόπουλος). θυμάμαι ότι αν έπαιρνα τα τακάκια (γνήσια) από αυτόν το πακέτο γνησια+εργασία είχε χαμηλότερη τιμή στην εργασία λόγω εκπτωσης σε σχέση με το τακάκια δικά σου+προβλεπόμενη εργατοώρα.
πάντα υπάρχουν κολπάκια να σε γδάρουν -
Παρακολουθώ τα λεγόμενά σας κι έχω να πω τα εξής:
προφανώς ο μέσος οδηγός - χρήστης, σαν εμένα, που δεν κινούμαι στην αγορά του αυτοκινήτου, των ανταλλακτικών και των παρελκομένων του, δεν έχει την δυνατότητα να αρχίσει να ψάχνει στην αγορά, μπουζί, τακάκια, τρόμπες, ψυγεία, ζαμφορ, φιλτρα, δισκους, πλατω, μπιλιοφόρους, ιμάντες, καδένες και δεν ξέρω εγώ τί άλλο...το πολύ πολύ φαντάζομαι ότι θα μπορουσα να παραγγείλω 5LT castrol 5-30 και να τους το πάω να το βαλουν...δεν ξέρω πόσο ακριβως θα κέρδιζα...
Επιπλέον, θεωρώ ότι εύκολα σε μία τέτοια συνθήκη θα έβρισκαν τον τρόπο να με γδάρουν (όπως και τωρα και με γνώση μου εκ των προτέρων το έκαναν) εξίσου ή ακόμα και να με "γδάρουν" ψυχικά εκεί που θα περίμενα, ότι δλδ κατι λειπει απο έδω....κατι δεν μου εδωσαν απο εκεί κοκ.
Επίσης, για να αρχισω εγω να ψάχνω ανταλλακτικά, θα έπρεπε να κλεισω ραντεβού να πάω για διάγνωση και δεν νομιζω ότι θα έκαναν διάγνωση και θα μου έλεγαν τί ακριβως χρειάζεται αχρεωστί. Ακολούθως θα έφευγα και θα αρχισα να αναζητω όλα όσα θα ήθελαν...και θα ξαναέκλεινα ραντεβου για να ξαναπάω να κανουν τη δουλεια. Δλδ. δύο πρωινά χαμένα απο τη δουλειά μου.
Το κέρδος δεν θεωρω οτι θα υπερεβαινε τα 100 ευρω...που ναι μεν δεν ειμαι απο αυτούς που τα δινουν για πλάκα...αλλά ευτυχώς δεν θα μου λειψουν στο αμεσο τουλάχιστον μελλον, αλλά στο μυαλό μου δεν " ισορροπούν" το αγχος αν ολα θα είναι οκ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ο μέσος οδηγός-χρήστης έχει δύο δρόμους...- είτε γνωρίζει κι εμπιστεύεται απολύτως κάποιον καλό μάστορα και το πηγαίνει εκεί και το αφήνει, όντας ασφαλής ότι θα γίνει όπως πρέπει η δουλεια και θα πληρώσει την αξία της επακριβώς (ανταλλακτικά και εργασία)...δυστυχώς εγώ δεν γνωρίζω κάποιον...
- είτε θα πάει στο σέρβις της όποιας αντιπροσωπείας και εν γνώσει του θα πληρώσει υπεραξίες....θα τον δαγκώσουν....θα τον γδάρουν...λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με το εκάστοτε μπράντ.
Και επίσης η πρότερη εμπειρία μου ειχε να κανει με ενα GOLF IV 1.6 , το οποίο συντηρουσα καθε χρόνο στο σερβις μιας αντιπροσωπείας. Μετα απο 18 χρόνια και 150.000km δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα, δεν ανοιξα ποτέ το καπώ, 1 φορά ή 2 άλλαξα 2 λαμπες στοπ εκει κι αυτες, δεν ασχολήθηκα ποτέ. Και ήταν πάντα σε άριστη κατάσταση μεχρι την τελευταία μέρα.
Φιλος μου με AUDI A3, αγορασμένο απο την ίδια αντιπροσωπεία αλλά συντηρουμενο απο εναν φιλο του με συνεργείο, μια πάθαινε αυτο, μια το άλλο, μια το τρίτο, ποτε δεν δουλευαν όλα τα στοπ, μια ετσι μια αλλιως.
Αντιπροσωπεία άλλαξα, διότι αυτοι ήταν πολύ βεβαιοι ότι δεν θα έφευγα απο το μαντρί και μου κρατούσαν το GOLF που οι ίδιοι συντηρουσαν 18 χρόνια 900 ευρώ, ενω εγώ το πουλησα 3.300......ας πρόσεχαν.... -
Για τακακια 400αρια? Τι λετε βρε παιδια? Δεν ειναι κλοπη. Ληστεια ειναι.
-
@spi_duster said in VW T-Roc:
Για τακακια 400αρια? Τι λετε βρε παιδια? Δεν ειναι κλοπη. Ληστεια ειναι.
Πολύ σωστα!Σε αυτή την τιμή αλλάζεις και δίσκο πλάκες μπροστά κανονικά!
-
Τακάκια με 200€ βάζεις μπρος πίσω κεραμικά ΑΤΕ, κορυφαία.
Οι τιμές αντιπροσωπείας είναι γνωστό ότι γδέρνουν. Σ' όλες τις μάρκες. Αν είσαι στην εγγύηση όμως, δεν μπορείς να το αποφύγεις.Μια χαρά μπορείς να αποφύγεις την αλλαγή τακακιών (ή και δισκόπλακων) όσο είσαι εντός εγγύησης. Το μοναδικό που μπορεί να χάσεις είναι η εγγύηση αυτών που θα αλλάξεις, που ούτως ή άλλως είναι αναλώσιμα.
Το πιο βασικό όμως (σημαντικότερο και από τη διαφορά στην τιμή) είναι ότι η αλλαγή τακακιών στην αντιπροσωπεία είναι μια τυπική διαδικασία, ενώ σε καλό συνεργείο για φρένα (όπως ο γνωστός Μάνος στο Σταυρό) είναι μια διαδικασία συντήρησης όλων των κινητών μερών των φρένων. -
Εάν η καρέντα, η autoone κτλ έκαναν αυτό που κάνει ο Μοράρης σε μια απλή αλλαγή τακακίων θα είχαν φαληρίσει. Οι εξουσιοδοτημένοι έχουν προκαθορισμένο χρόνο από το εργοστάσιο και βάσει αυτού προρεύονται άσχετα αν ακολουθούν μόνο το χρόνο και όχι και το αντίστοιχο repair manual του κατασκευαστή. Πχ δε θα δεις ποτέ σε εξουσιοδοτημένο να βγάλει να μετρήσει μουαγιέ ή να λιπάνει πείρους παρόλο που αυτά στάνταρ αναφέρονται στο manual αλλά απ΄ την άλλη θα σου χρεώσει 3 εργατοώρες γιατί "ετσι λεει το εργοστάσιο". Ότι τους συμφέρει δηλαδή.
-
Απλα δε θα πηγαινα στην αντιπροσωπεια. Ειναι σα να επαθες ζημια για τοσα ευροπουλα. Πας και αλλαζεις δισκους και τακακια μπρος πισω στα χρηματα, μαζι και σωληνακια υψηλης πιεσης.
-
Έχουν ξεφύγει.
-
Παρακολουθώ τα λεγόμενά σας κι έχω να πω τα εξής:
προφανώς ο μέσος οδηγός - χρήστης, σαν εμένα, που δεν κινούμαι στην αγορά του αυτοκινήτου, των ανταλλακτικών και των παρελκομένων του, δεν έχει την δυνατότητα να αρχίσει να ψάχνει στην αγορά, μπουζί, τακάκια, τρόμπες, ψυγεία, ζαμφορ, φιλτρα, δισκους, πλατω, μπιλιοφόρους, ιμάντες, καδένες και δεν ξέρω εγώ τί άλλο...το πολύ πολύ φαντάζομαι ότι θα μπορουσα να παραγγείλω 5LT castrol 5-30 και να τους το πάω να το βαλουν...δεν ξέρω πόσο ακριβως θα κέρδιζα...
Επιπλέον, θεωρώ ότι εύκολα σε μία τέτοια συνθήκη θα έβρισκαν τον τρόπο να με γδάρουν (όπως και τωρα και με γνώση μου εκ των προτέρων το έκαναν) εξίσου ή ακόμα και να με "γδάρουν" ψυχικά εκεί που θα περίμενα, ότι δλδ κατι λειπει απο έδω....κατι δεν μου εδωσαν απο εκεί κοκ.
Επίσης, για να αρχισω εγω να ψάχνω ανταλλακτικά, θα έπρεπε να κλεισω ραντεβού να πάω για διάγνωση και δεν νομιζω ότι θα έκαναν διάγνωση και θα μου έλεγαν τί ακριβως χρειάζεται αχρεωστί. Ακολούθως θα έφευγα και θα αρχισα να αναζητω όλα όσα θα ήθελαν...και θα ξαναέκλεινα ραντεβου για να ξαναπάω να κανουν τη δουλεια. Δλδ. δύο πρωινά χαμένα απο τη δουλειά μου.
Το κέρδος δεν θεωρω οτι θα υπερεβαινε τα 100 ευρω...που ναι μεν δεν ειμαι απο αυτούς που τα δινουν για πλάκα...αλλά ευτυχώς δεν θα μου λειψουν στο αμεσο τουλάχιστον μελλον, αλλά στο μυαλό μου δεν " ισορροπούν" το αγχος αν ολα θα είναι οκ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ο μέσος οδηγός-χρήστης έχει δύο δρόμους...- είτε γνωρίζει κι εμπιστεύεται απολύτως κάποιον καλό μάστορα και το πηγαίνει εκεί και το αφήνει, όντας ασφαλής ότι θα γίνει όπως πρέπει η δουλεια και θα πληρώσει την αξία της επακριβώς (ανταλλακτικά και εργασία)...δυστυχώς εγώ δεν γνωρίζω κάποιον...
- είτε θα πάει στο σέρβις της όποιας αντιπροσωπείας και εν γνώσει του θα πληρώσει υπεραξίες....θα τον δαγκώσουν....θα τον γδάρουν...λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με το εκάστοτε μπράντ.
Και επίσης η πρότερη εμπειρία μου ειχε να κανει με ενα GOLF IV 1.6 , το οποίο συντηρουσα καθε χρόνο στο σερβις μιας αντιπροσωπείας. Μετα απο 18 χρόνια και 150.000km δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα, δεν ανοιξα ποτέ το καπώ, 1 φορά ή 2 άλλαξα 2 λαμπες στοπ εκει κι αυτες, δεν ασχολήθηκα ποτέ. Και ήταν πάντα σε άριστη κατάσταση μεχρι την τελευταία μέρα.
Φιλος μου με AUDI A3, αγορασμένο απο την ίδια αντιπροσωπεία αλλά συντηρουμενο απο εναν φιλο του με συνεργείο, μια πάθαινε αυτο, μια το άλλο, μια το τρίτο, ποτε δεν δουλευαν όλα τα στοπ, μια ετσι μια αλλιως.
Αντιπροσωπεία άλλαξα, διότι αυτοι ήταν πολύ βεβαιοι ότι δεν θα έφευγα απο το μαντρί και μου κρατούσαν το GOLF που οι ίδιοι συντηρουσαν 18 χρόνια 900 ευρώ, ενω εγώ το πουλησα 3.300......ας πρόσεχαν....Για την διαφορα τιμης που αναφερεις θα σου πω οτι πριν 15 μερες εκανα την 1η αλλαγη λαδιων στο troc σε εξουσιοδοτημενο .
Ειχα ρωτησει πριν 2 μηνες για την τιμη του λαδιου Castrol 0-20 μου λενε 17€ το λιτρο , ρωταω λιγες μερες πριν το service ...μου λενε 22€ / lt και 17€ το φιλτρο...
Στην αγορα μπορεσα να βρω (πολυ ανετα) το
λαδι στα 13€ και το φιλτρο στα 6€ (Mann) απο αξιοπιστο μαγαζι.Το κερδος απο τα αναλωσιμα ηταν τος ταξεως των 55€ ...
Και μιλαμε μονο για την αλλαγη λαδιων...Παραλληλα αγορασα και δυο φιλτρα πλενομενα KN για αερα και καμπινα ωστε να μην χρειαστει να τ αλλαξω ποτε ξανα .
Το μοναδικο αναλωσιμο που θα πληρωσω στο συνεργειο θα ειναι η αλλαγη υγρων φρενου....
Μπορεις μεσω αυτης της λιστας να βρισκεις πολυ ευκολα στην Αγορα οτι χρειαζεσαι...
Λάδι κινητήρα: Castrol Edge Professional LL 5w-30 ή 0w-20 απο 2020 μοντέλα και μετά κατα προτίμηση ή καποιο MOTUL με τις παραπανω προδιαγραφες ή γνήσιο της WV με τις παραπανω προδιαγραφες.
Φίλτρο Λαδιού: 04E115561H
Φίλτρο Καμπίνας: 6Q0819653B
Φίλτρο αέρος: 5q0129620e
Μπουζι: 05Ε905602 (VAG WV NGK) και σε καποια BOSCH (οτι εχουμε ηδη απο το εργοστασιο βαζουμε)
Πολλαπλασιαστές: 05e905110
Αντιψυκτικο υγρό: Προτεινουν ηδη αραιωμενο G12 με κωδικο g12e050a2 ή G13 συμπυκνωμενο για χρηση με απιονισμενο νερο με κωδικο g13 013A8JM1
Υγρά φρένων: Ate TYP200 Dot 4 κατα προτιμηση ή οποιοδήποτε τύπου DOT4 δίνει η αντιπροσωπεία
5Q0698151AH εμπρος τακάκια
5Q0698451AD πίσω τακάκια
5Q0615301H εμπρος δισκοπλακα
5Q0615601D πίσω δισκοπλακα -
Εγώ το vw up μόνο τακάκια και δίσκους άλλαξα έξω. 'Ολα τα σερβις έχουν γίνει αντιπροσωπεία. Από λάδια μέχρι ρουλεμάν και συμπλέκτη όπου και αλλάχθηκε στα 180.000 km. Τώρα έχει 230.000 και το αμάξι δεν έχει κάνει κιχ και πάει πολύ καλά. Στα 45.000 km ενώ βάζαμε 10/40 λάδι η αντιπροσωπεία έκανε ανάκληση και έβαλαν 5/30 και είπαν οτι είναι καλύτερα και φυσικά το αμάξι ηρέμησε ο κινητήρας. Μονόδρομος η αντιπροσωπεία εκτός αν θέλετε το κυρ Τάκη να παίζει με τις βίδες του αυτοκινήτου. Στο Troc που έχω και εγώ δεν υπάρχει περίπτωση με τόσα ηλεκτρονικά που έχει και ρανταρ κτλ να το πάω στον κυρ Τάκη που να με πληρώνει. Εκτός αν δεν με ενδιαφέρει και θέλω να το κάνω κουδινίστρα. Όταν πάμε αντιπροσωπεία και χτυπάνε τα χιλιόμετρα και τον κωδικό που έχει μπροστά το αμάξι στην αντιπροσωπεία ξέρουν τι πρέπει να γίνει στο αμάξι. Στην αντιπροσωπεία δεν αλλάζεις μόνο λάδια φίλτρα θα αλλάξει προληπτικά και ιμάντα χρονισμού και μπουζί για την καλύτερη μακροβιότητα του αμαξιού.
-
Το eco up έχεις;
VW T-Roc