-
Επίσης τα t cross και t roc τα ιδιόκτητα είναι κατά πλειοψηφία 2αρα αυτοκίνητα σε οικογένειες που τα πρώτα αυτοκίνητα είναι σε σεβαστά νούμερα. Να το πω αλλιώς, αδιάφορο αν κανει 20, 25, 30 ή καιει 9 ή 12. Αν διαλέγουν δε οι σύζυγοι, huyndai, toyota κλπ πέφτει γκρίνια. Vag, 2008, DS εγκρίνονται.
Υπερβολική δήλωση. Ελάχιστες οικογένειες αγοράζουν για δεύτερο αυτοκίνητο 20-25-30Κ b-c suv, που είναι και αδιάφορο αν καίνε 10 λίτρα βενζίνη με 2 ευρώ το λίτρο. Υπάρχουν, δεν λέω αλλά δεν είναι όλες οι πωλήσεις των b suv δεύτερα αυτοκίνητα.
Αν βρεις κάπου τις ταξινομήσεις ανά μοντέλο και γεωγραφική περιφέρεια, θα δεις ότι η vag πουλάει συγκεντρωμενα Αττική (leasing και ιδιωτες) σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που έχουν μια ομαλή κατανομή ανά την Ελλάδα. Εξαίρεση η Ήπειρος όπου ο αντιπρόσωπος της vag έχει δύναμη.
Και Αγρινιο πουλαει πολυ ο ιδιος....
-
Οκ, δεν αντιλέγω αλλά πώς βγαίνει το συμπέρασμα να είναι δεύτερα αυτοκίνητα οικογενειών
-
Οκ, δεν αντιλέγω αλλά πώς βγαίνει το συμπέρασμα να είναι δεύτερα αυτοκίνητα οικογενειών
Αν κυκλοφορείς ακριβά προάστια για καιρό θα δεις πληθώρα. Όπως και πολλά παρκαρισμένα έξω γιατί είναι τα πιο καλά μέσα. Κάτι σαν αυτό που λέμε αν παρκάρεις yaris έξω ΒΠ και δεν στο κλέψουν είσαι πολύ τυχερός.
-
Τώρα αν σου πω ότι πολλοί που παρκάρουν έξω στα βπ αλλά και αλλού το κάνουν γιατί βαρίουνται να τα βαλουν στο γκαράζ τους θα με πιστέψεις;
Αλλά οκ καταλαβαίνω το τι εννοείς. Όμως είναι μικρό ποσοστό αυτό και ιδιαίτερα σε τέτοιες κατηγορίες τα vw δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο από πρεστίζ. Προτιμούν πιο premium αυτοκίνητα ακόμα και για δευτερα. Τεσπά.Θεωρώ πως ένα b suv πλέον είναι ένα άκρως οικογενειακό αυτοκίνητο και το αγοράζουν όσοι έχουν μέσα εισοδήματα. Δηλαδή νέες οικογένειες με καλούς μισθούς των δύο γονιών και αρκετή βοήθεια από τα πεθερικά.
Το καμικ ας πούμε είναι εξαιρετική πρόταση αν ήταν πιο φθηνό.
-
Διάβασα τη μελέτη περί αξιοπιστίας από το tuv. Προσέξτε πως αιτιολογεί την ύπαρξη ακριβών γερμανικών πρίμιουμ στα μη αξιόπιστα: 'είναι εταιρικά, και κάνουν αρκετά χλμ. το χρόνο'. Μάλιστα...
-
@kapelis said
Να το πω αλλιώς, αδιάφορο αν κανει 20, 25, 30 ή καιει 9 ή 12. Αν διαλέγουν δε οι σύζυγοι, huyndai, toyota κλπ πέφτει γκρίνια. Vag, 2008, DS εγκρίνονται.
https://www.honda-cars.gr/configurator/select/
Δλδ ο κάτοικος ΒΠ θα πάρει στην γυναίκα του το 2ο και οχι το 1ο και αυτή θα χαλαστεί και θα γκρινιάζει οτι το πρώτο έχει ποιότητα και είναι πριμιο...
-
Το Τ-ροκ ειναι αριστη επιλογη για 2, καλη για 1 με παραχωρησεις. Συνδυαζοντας ενα τιγκ και ενα τ-ροκ θα μπορουσα να ειμαι υπερ καλυμενος για πολυ πολυ καιρο. Ενα τ κρος ή πολο για το παιδι θα συμπληρωνε μια εξαιρετικη 3αδα.
-
Πολλές φορές διαβάζω εδώ πράγματα που αναρρωτιέμαι αν ζούμε στην ίδια χώρα. Δεν είμαστε όλοι μεγαλοστελέχοι, με σπίτια από κληρονομιές και πεθερικά με βαριά πορτοφόλια παιδιά.
Για μένα (και τον κύκλο μου) πολυτέλεια είναι πλέον να έχεις 2 αυτοκίνητα όταν δε το δεύτερο είναι b-suv (άντε κανα aygo να είναι), πολυτέλεια είναι να περιμένεις 1 χρόνο+ για ένα αυτοκίνητο όταν χρειάζεσαι αυτοκίνητο και τέλος ημίμετρο είναι να αγοράζεις υβριδικό.
-
Πάντως εγώ το πήρα για πρώτο και δε θεωρώ ότι έκανα καμία παραχώρηση στην έκδοση style 1,5... Έχει τα πάντα... Νιώθω πολυτέλεια όταν το βλέπω και όταν είμαι μέσα. Είναι πλέον ξεκάθαρα premium με τις διορθώσεις που έγιναν.
Εξαιρετικό αυτοκίνητο από την Volkswagen σε αυτή την κατηγορία.
Δυστυχώς με το νέο τιμοκατάλογο τράβηξε και αυτό προς τα 30.000 στη μεσαία έκδοση, που είναι πολλά για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας.
Αλλά αυτό είναι γενικό φαινόμενο δυστυχώς σε όλες τις εταιρείες πλέον.Δεν ξέρω λοιπόν σε ποια κοινωνική τάξη ανήκω, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που κατάφερα να αγοράσω στα 36 μου ένα τέτοιο αυτοκίνητο με χρήματα που προήλθαν από τον κόπο μου και τον κόπο της συζύγου μου.
-
-
Eχω φίλο τρίτεκνο με Τ Ροκ, συν μπαγκαζιερα φυσικά. Μόλις έκανε τα δίδυμα και συμπληρωσε τριάδα ήταν έτοιμος να το αλλάξει καθώς ήταν ευχάριστο απρόοπτο το 3ο, αλλά τελικά ήταν απο τα λίγα στη κατηγορία που χωρούσε 3 παιδικά καθίσματα οπότε πήρε μια παράταση η αλλαγή! Μια χαρά τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο.
-
-
Διαβάζω και έχω πέσει σε κατάθλιψη...μάλλον είμαι χαλια...κατεστραμμενος....αγόρασα το 2018 το troc 1.5 exp. για πρώτο..το δεύτερο ήταν και ειναι ενα yaris του 2008 με 100.000km σήμερα (το t roc 37.000)...αισθάνομαι υπερτυχερός, μου αρέσει όταν το βλέπω απ έξω το πρωί....και υπερβολικά πολύ όταν το βλέπω απο μέσα...καίτοι προ φεις λιφτ.....τα πλαστικά όντως για τα πανηγύρια στο μάτι, αλλά επειδή είμαι και λίγο βλαμμένος διαλέγω τις εγκάρσιες ανωμαλίες που θα δοκιμάσω κάθε μέρα αν τρίζει κάτι....4 χρόνια μετά δεν ακούγεται τσικ....κι εξ αυτού πείθω τον εαυτό μου ότι είμαι και πριμιο....Απίστευτα οικονομικό όταν το πάω σαν άνθρωπος μεχρι 120.....130......κι 140 μην πω......στα 150 ξεφεύγουν τα πράγματα αλλά δεν είναι κι άδικο αυτό....με 430lt πορτ μπαγκάζ και ρεζέρβα κανονική....είναι υπεραρκετό θεωρώ για οικογένεια στην ελλάδα με 2 παιδιά, που είναι πάνω από 5 χρονών. Το καινούριο είναι ένα κλικ πιο ωραίο και πιο ποιοτικό φυσικά εσωτερικά στο μάτι, προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου η επιλογή τύπου τάμπλετ στα αυτοκίνητα.....απόλυτο ρισπεκτ στις χωνευτές οθόνες, αλλιώς ας υιοθετήσουν όλοι τυποποιημένες βάσεις ώστε ο καθένας να καρφώνει μπαίνοντας το τάμπλετ που έχει για να παίζει στον καναπέ του σπιτιού του...και απορρίπτω μετά βδελυγμίας τα τατς για την ρύθμιση κλιματισμού και λοιπών....είναι επικίνδυνα όταν οδηγείς και ασχολείσαι με αυτά....όσο κι αν εξοικειωθείς.....φουλ στοπ. Με χαιλαιτ όχι μόνο στο μάτι αλλά και στην ουσία τα φώτα λεντ και την ψηφιακή οθόνη, το μόνο που νιώθω να μου λείπει, είναι οι αναδιπλούμενοι καθρέφτες επειδή το βάζω στο χιλιοστό στο μποξ και οι ανακλινόμενοι καθρέφτες κατά το παρκάρισμα, επειδή η εργονομία των χειριστηρίων ηλεκτρικών παραθύρων και καθρεφτών είναι από άθλια ως ελεεινή ( και στο προ και στο μετα φεις λιφτ). Κατά τα λοιπά, στην ελλάδα του σήμερα ένα τιγκουαν των 35000 ένα τιροκ των 28000 κι ένα πόλο των 22000 για το παιδί...για να αισθανόμαστε πλήρεις για κάποια χρόνια....με κάνουν να αναρωτιέμαι τι σκατά έκανα λάθος και στα 50μου έχω το τιροκ των 27.000 για πρώτο....
Πριν πολλά χρόνια άκουσα ενα 8χρονο παιδάκι τυχαία να λέει.......απορώ πως μπορούν να ζουν οι άνθρωποι σε σπίτια που δεν έχουν αίθριο........κάντε μου μια ένεση να πεθάνω τώρα.... -
Εχω ενα σει σπορτινγκ για μεσα στην πολη με 210000 χλμ. Ειναι του 2002. Αισθανεσαι καλυτερα τωρα?
Το παιδι μου ειναι στα 17 και συντομα θα μπορει να εχει την δυνατοτητα να εχει ενα αμαξι πολης να κινειται. Δε θα πρεπε να με απασχολει? Πριν πεταξετε τις κοτσανες σας να σκεφτεστε με τη λογικη και οχι σαν φουκαραδες απο αποψη. -
ΟΛΑ τα B-SUV είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ για πρώτα αυτοκίνητα.
προσωπικά δεν χρειάζομαι τιποτα μεγαλύτερο. Για μενα η κατηγορια έχει ότι μπορεί να θέλει κάποιος για πρώτο αυτοκίνητο για μια οικογένεια μέχρι 2 παιδια. Ενταξει για παραπάνω παιδια θα δεχθώ ότι είναι πιο δύσκολα τα πράγματα.
Είχα octavia πριν , δεν είναι οτι δεν είχα πιο μεγαλο αμάξι για να ξερω.
-
Ο καθενας ψωνιζει βαζει των αναγκων του και του μπατζετ που διαθετει. Αλλο αυτο και αλλο να μη μπορεις να αναγνωρισεις γιατι υπαρχουν διαφορετικες κατηγοριες οχηματων.
-
@spi_duster said in VW T-Roc:
Ο καθενας ψωνιζει βαζει των αναγκων του και του μπατζετ που διαθετει. Αλλο αυτο και αλλο να μη μπορεις να αναγνωρισεις γιατι υπαρχουν διαφορετικες κατηγοριες οχηματων.
καλα προφανώς και μπορείς να πάρεις κάτι που να καλύπτει ακόμα καλύτερα τις όποιες ανάγκες σου, εννοείται. Και καλά κάνει όποιος το επιλέγει, γιατί όχι
Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα B-SUV δεν μπορεί να καλύψει Ολες τις αναγκες μιας 4μελής οικογένειας και να είναι ανετα πρώτο όχημα.
-
Και ενα δυαρι μπορει να καλυψει τις αναγκες οικογενειας μα ενα τριαρι καλυτερο, ενα 4αρι αριστο και ενα 5αρι ιδεατο.
-
Μακάρι οι αγοραστές να αγόραζαν μόνο με βάση τις μεταφορικές τους ανάγκες. Στην συντριπτική πλειοψηφία όμως αγοράζουν έχοντας στο μυαλό και άλλους λόγους.
Αν αγόραζαν όλοι με βάση τις μεταφορικές ανάγκες τους τότε τα οχήματα θα ήταν πολύ λιγότερα και πολύ μικρότερα.Εγώ π.χ. είμαι ένας πολύ κακός αγοραστής , αφού δεν αγοράζω με βάση τις μεταφορικές μου ανάγκες. Αν αγόραζα με βάση τις ανάγκες που έχω για αυτοκίνητο θα ήμουν με ένα μίνι αυτοκινητάκι και μια χαρά όλα. Όταν όμως μπλέκουν και άλλοι παράγοντες το αυτοκινητάκι γίνεται μικρομεσαίο χάτσμπακ και τελικά μπούρδες όλα.
Συμπέρασμα: Η κοινωνία που ζούμε είναι ζούγκλα...και ο καθένας κάνει ότι θέλει.
-
@spi_duster said in VW T-Roc:
Και ενα δυαρι μπορει να καλυψει τις αναγκες οικογενειας μα ενα τριαρι καλυτερο, ενα 4αρι αριστο και ενα 5αρι ιδεατο.
συμφωνούμε!!!!
VW T-Roc