-
Ο Αλέξανδρος λέει ότι 1000-2000 e είναι κάθε 100.000 Km για τα αναλώσιμα δλδ τα δισκάκια και όχι για την περίπτωση που χαλάσει το ίδιο το κιβώτιο δλδ το mechatronic που λες.
Οπότε σε αυτή την περίπτωση το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο αλλά είναι σπάνιο.
Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλάΚαλα καταλαβες. Τοσο ειναι τα αναλωσιμα . Η ζημια στο mechatronic ειναι αλλο τοσο
-
Επειδή έγινε μια συζήτηση για το αυτόματο dsg και το troc, αν γίνεται όποιος ξέρει ας πει περίπου πόσο είναι το κόστος σε περίπτωση βλάβης του κιβωτίου.
Αν είναι πχ 2000e είναι διαχειρίσιμο, αν είναι 5000e είναι μάλλον απαγορευτικό.Επίσης σαν μέσος χρόνος ζωής του κιβωτίου είναι περίπου 150000 χιλιόμετρα να υπολογίζω?
Θα πάρω την πάσα σου για να πω όσα έχω καταλάβει απ' αυτά που διαβάζω και ακούω.
Το dsg παλιότερα χάλαγε συνέχεια. Το έφτιαχνες και μετά από λίγο καιρό ξαναχάλαγε. Αυτές οι εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Δεν νομίζω ότι μπορεί να απαντήσει κανείς με σιγουριά αν και πότε θα χαλάσει το dsg. Σ' άλλους χαλάει νωρίτερα, σ' άλλους αργότερα, σ' άλλους ποτέ. Μπορεί να εξαρτάται από το πως και που οδηγεί ο καθένας, ίσως και από την τύχη του.
Ξεκαθαρίζω ότι βλάβη στο dsg θεωρείται το mechatronic. Τα δισκάκια είναι αναλώσιμα, όπως ο δίσκος πλατω στο χειροκίνητο. Κάποια στιγμή θα θέλουν αλλαγή.
Το κόστος αλλαγής ή επισκευής του mechatronic κυμαίνεται από 1.000-2.000€ εκτός αντιπροσωπείας. Υπάρχουν αρκετοί που τα επισκευάζουν. Σ' αυτούς τα στέλνει και η αντιπροσωπεία αν χρειαστεί, η vw μόνο αλλάζει mechatronic, δεν το επισκευάζει.
Από τεχνικής απόψεως το mechatronic είναι ένα πολύπλοκο σύστημα, με ηλεκτρουδραυλικές βαλβίδες που ελέγονται από πλακέτα και ανοιγοκλείνουν συνέχεια σε κλάσματα δευτερολέπτου. Θα μου προξενούσε εντύπωση να μη χαλάει μια φορά ανά κάποια χρόνια.
Για να δούμε αυτά τα ηλεκτρονικά και οι οθόνες που έχουν φορτώσει τα σύγχρονα αυτοκίνητα, πόσο θα κρατάνε. Που είναι και πολύ απλούστερα από ένα mechatronic.
Ο Αλέξανδρος λέει ότι 1000-2000 e είναι κάθε 100.000 Km για τα αναλώσιμα δλδ τα δισκάκια και όχι για την περίπτωση που χαλάσει το ίδιο το κιβώτιο δλδ το mechatronic που λες.
Οπότε σε αυτή την περίπτωση το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο αλλά είναι σπάνιο.Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά
Το λεγόμενο πολύδισκο του dsg κοστίζει περίπου 1.000€ στην αντιπροσωπεία με αυθεντικά ανταλλακτικά. Και 700€ σε εξωτερικό συνεργείο με δισκάκια sachs ή luk που φημολογείται ότι είναι αυτά που βάζει και η vw.
Το όριο των 100k χιλ. δεν ξέρω πως προκύπτει. Όσο αντέξουν, όπως και ο δίσκος-πλατω στο χειροκίνητο. Προσωπικά έχω γνωρίσει ταξιτζή που μου είπε ότι άλλαξε πολύδισκο μετά από 700k χιλιόμετρα!
-
@alexandros-k said in VW T-Roc:
Επειδή έγινε μια συζήτηση για το αυτόματο dsg και το troc, αν γίνεται όποιος ξέρει ας πει περίπου πόσο είναι το κόστος σε περίπτωση βλάβης του κιβωτίου.
Αν είναι πχ 2000e είναι διαχειρίσιμο, αν είναι 5000e είναι μάλλον απαγορευτικό.Επίσης σαν μέσος χρόνος ζωής του κιβωτίου είναι περίπου 150000 χιλιόμετρα να υπολογίζω?
Καπου μεταξυ 80 και 100κ χλμ στο περιπου τα χλμ , θα χρειαστεις αλλαγη στα δισκακια . Ειναι αναλωσιμο και οχι ζημια αυτο. (Για ζημια δεν ξερω ποτε θα βγαλει.) Σαν να λεμε ο συμπλεκτης στα χειροκινητα κιβωτια . Εξαρταται απο την χρηση . Οσο πιο πολυ το χρησιμοποιεις στην κινηση τοσο πιο γρηγορα θα φθαρουν ή αν το δουλευεις τερμα φορτωμενο με βαρος κτλ .
Κοστος ακριβως δεν ξερω αλλά καπου μεταξυ 1000-2000€ πρεπει να ειναι
Και μην ξεχνας και την αλλαγη λαδιου στο κιβωτιο (αν ειναι υγρου τυπου) Καθε 60-100κ χλμ κι αυτο θελει αλλαγη. Κανα 400αρι € στο περιπουάρα να υπολογίζω 1500-2000 ευρώ κάθε 100000 Km στο περίπου για αναλώσιμα και χωρίς να βγάλει σοβαρή ζημιά.
Δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά δεν είναι και τραγικό οκΚαθε ποτε υπολογιζεις να θελει τακακια, δισκοπλακες, αμορτισερ, αντλια νερου, ψυγειο νερου, δυναμο, αμπραγιαζ αν ηταν μηχανικο το σαζμαν?
Δεν εχουν στανταρ αυτα, μπορει να τα βγαλει νωρις ή και καθολου.Έχω opel astra χειροκίνητο 340.000 km από το 2009 και δεν έχει πάθει τίποτε το κιβώτιο ταχυτήτων ούτε ο συμπλέκτης
-
-
Καπου μεταξυ 80 και 100κ χλμ στο περιπου τα χλμ , θα χρειαστεις αλλαγη στα δισκακια . Ειναι αναλωσιμο και οχι ζημια αυτο. (Για ζημια δεν ξερω ποτε θα βγαλει.) Σαν να λεμε ο συμπλεκτης στα χειροκινητα κιβωτια . Εξαρταται απο την χρηση . Οσο πιο πολυ το χρησιμοποιεις στην κινηση τοσο πιο γρηγορα θα φθαρουν ή αν το δουλευεις τερμα φορτωμενο με βαρος κτλ .
Και μην ξεχνας και την αλλαγη λαδιου στο κιβωτιο (αν ειναι υγρου τυπου) Καθε 60-100κ χλμ κι αυτο θελει αλλαγη. Κανα 400αρι € στο περιπουάρα να υπολογίζω 1500-2000 ευρώ κάθε 100000 Km στο περίπου για αναλώσιμα και χωρίς να βγάλει σοβαρή ζημιά.
Δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά δεν είναι και τραγικό οκΚαθε ποτε υπολογιζεις να θελει τακακια, δισκοπλακες, αμορτισερ, αντλια νερου, ψυγειο νερου, δυναμο, αμπραγιαζ αν ηταν μηχανικο το σαζμαν?
Δεν εχουν στανταρ αυτα, μπορει να τα βγαλει νωρις ή και καθολου.Έχω opel astra χειροκίνητο 340.000 km από το 2009 και δεν έχει πάθει τίποτε το κιβώτιο ταχυτήτων ούτε ο συμπλέκτης
Κανεις πολλά χλμ σε ανοιχτο δρομο τοτε. Καλο αυτο για το dsg. Θα χρειαστεις δισκακια μετα τα 150,000χλμ
-
Θα πάρω την πάσα σου για να πω όσα έχω καταλάβει απ' αυτά που διαβάζω και ακούω.
Το dsg παλιότερα χάλαγε συνέχεια. Το έφτιαχνες και μετά από λίγο καιρό ξαναχάλαγε. Αυτές οι εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Δεν νομίζω ότι μπορεί να απαντήσει κανείς με σιγουριά αν και πότε θα χαλάσει το dsg. Σ' άλλους χαλάει νωρίτερα, σ' άλλους αργότερα, σ' άλλους ποτέ. Μπορεί να εξαρτάται από το πως και που οδηγεί ο καθένας, ίσως και από την τύχη του.
Ξεκαθαρίζω ότι βλάβη στο dsg θεωρείται το mechatronic. Τα δισκάκια είναι αναλώσιμα, όπως ο δίσκος πλατω στο χειροκίνητο. Κάποια στιγμή θα θέλουν αλλαγή.
Το κόστος αλλαγής ή επισκευής του mechatronic κυμαίνεται από 1.000-2.000€ εκτός αντιπροσωπείας. Υπάρχουν αρκετοί που τα επισκευάζουν. Σ' αυτούς τα στέλνει και η αντιπροσωπεία αν χρειαστεί, η vw μόνο αλλάζει mechatronic, δεν το επισκευάζει.
Από τεχνικής απόψεως το mechatronic είναι ένα πολύπλοκο σύστημα, με ηλεκτρουδραυλικές βαλβίδες που ελέγονται από πλακέτα και ανοιγοκλείνουν συνέχεια σε κλάσματα δευτερολέπτου. Θα μου προξενούσε εντύπωση να μη χαλάει μια φορά ανά κάποια χρόνια.
Για να δούμε αυτά τα ηλεκτρονικά και οι οθόνες που έχουν φορτώσει τα σύγχρονα αυτοκίνητα, πόσο θα κρατάνε. Που είναι και πολύ απλούστερα από ένα mechatronic.
Οπότε σε αυτή την περίπτωση το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο αλλά είναι σπάνιο.Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά
Το λεγόμενο πολύδισκο του dsg κοστίζει περίπου 1.000€ στην αντιπροσωπεία με αυθεντικά ανταλλακτικά. Και 700€ σε εξωτερικό συνεργείο με δισκάκια sachs ή luk που φημολογείται ότι είναι αυτά που βάζει και η vw.
Το όριο των 100k χιλ. δεν ξέρω πως προκύπτει. Όσο αντέξουν, όπως και ο δίσκος-πλατω στο χειροκίνητο. Προσωπικά έχω γνωρίσει ταξιτζή που μου είπε ότι άλλαξε πολύδισκο μετά από 700k χιλιόμετρα!
Κι εγώ ξέρω περίπτωση με Skoda Octavia που το έχει επισκευάσει 2 φορές στα 385.000 χλμ και δεν μου φαίνεται κάτι τραγικό, γιατί εγώ με τα χλμ που κάνω θα χρειαστώ 40 χρόνια
,
Αλλά.....
Σαν κάτοχος δεν θα το πρότεινα σε κάποιον που κάνει 20-30.000 χλμ το χρόνο και αλλάζει τα αυτοκίνητα κάθε 20 χρόνια.
Αλλά...
για κάποιον που κάνει 8-10000 χλμ το έτος και τα αλλάζει κάθε 5-6 χρόνια, δεν βλέπω λόγο να μην το επιλέξει.Συγκεκριμένα για το t-roc, με δεδομένο ότι το φθινόπωρο θα παρουσιαστεί η επόμενη γενιά, θεωρώ ότι είναι άκυρη αγορά τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει γενναία έκπτωση (-3000€ είχε το Tiguan το φθινόπωρο του 2023, μετά την παρουσίαση της επόμενης γενιάς).
-
@vangelis1 said in VW T-Roc:
Επίσης ένα πράγμα που παρατήρησα στο test drive με το 1.5 TSI DSG είναι ότι όταν είχα λίγα χλμ 30-40 και έκανα kickdown για προσπέραση π.χ. υπήρχε ένα "lang" 1-2 δευτερόλεπτα πριν επιταχύνει. Είναι φυσιολογικό αυτό σε όλα τα νέα αυτοκίνητα? Έχω παλιό με ατμοσφαιρικό κινητήρα και δεν το έχει αυτό.
Kαθυστερησε το dsg να κατεβασει ή ο κινητηρας αργησε να δωσει?
Κάτοχος τώρα ενός Alfa Romeo 146 (26 χρόνια χωρίς να έχει βγάλει απολύτως κανένα πρόβλημα μόνο γρύλο στα παράθυρο και 170000 χλμ)
Μπραβο και σε σενα και στην Αλφα
Τετοιο αυτοκινητο με χαρακτηρα και ψυχη δεν βρισκεις πλεον
Και αξιοπιστο απο οτι λες !?!?! Ποιο μοτερ εχεις?To twin spark 1.4 Και να σου πω και το πιο κουλό !!!
Τα περασμένα Χριστουγεννα πήγαμε Καρπενήσι και βάλαμε εκεί βενζίνη για την επιστροφή. Στον γυρισμό (μέση ταχύτητα 140-150) σταματώντας σε κάποιο ΣΕΟ άκουσα ένα περίεργο (λίγο διαφορετικό θόρυβο σαν πυράκια). Αναγκαστικά γύρισα με ταχύτητα περίπου 130 χλμ. Την άλλη μέρα πήγα στο συνεργείο και από κακή ποιότητα βενζίνης είχε διαλυθεί (έσπασε η ακίδα) ενός μπουζί. Επειδή έχει 2 στον κύλινδρο δεν κατάλαβε τίποτα (άλλα αυτοκίνητα απλά θα έμεναν επιτόπου) Άλλαξα μπουζί και το αυτοκίνητο συνεχίζει απρόσκοπτα.... σαν να μην έγινε τίποτα !!! Αθάνατα αυτοκίνητα (μερικά) παλιά !!! -
Κι εγώ ξέρω περίπτωση με Skoda Octavia που το έχει επισκευάσει 2 φορές στα 385.000 χλμ και δεν μου φαίνεται κάτι τραγικό, γιατί εγώ με τα χλμ που κάνω θα χρειαστώ 40 χρόνια
,
Αλλά.....
Σαν κάτοχος δεν θα το πρότεινα σε κάποιον που κάνει 20-30.000 χλμ το χρόνο και αλλάζει τα αυτοκίνητα κάθε 20 χρόνια.Αυτός ας πάρει ένα diesel Skoda. Πρέπει να 'σαι ταρίφας για να κάνεις τόσα χιλιόμετρα κάθε χρόνο και να θες να κρατήσεις το αυτοκίνητο 20 χρόνια!
Αλλά...
για κάποιον που κάνει 8-10000 χλμ το έτος και τα αλλάζει κάθε 5-6 χρόνια, δεν βλέπω λόγο να μην το επιλέξει.Με 8-10.000 χλμ το έτος πιστεύω μπορείς να κρατήσεις 10-12 χρόνια οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Θα δείξει ο χρόνος αν τα σύγχρονα αυτοκίνητα αντέχουν παραπάνω, ανεξαρτήτως μάρκας.
Συγκεκριμένα για το t-roc, με δεδομένο ότι το φθινόπωρο θα παρουσιαστεί η επόμενη γενιά, θεωρώ ότι είναι άκυρη αγορά τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει γενναία έκπτωση (-3000€ είχε το Tiguan το φθινόπωρο του 2023, μετά την παρουσίαση της επόμενης γενιάς).
'Εχει μια βάση αυτό που λες αν ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να περιμένει. Έχει και ρίσκα όμως.
-
Επίσης ένα πράγμα που παρατήρησα στο test drive με το 1.5 TSI DSG είναι ότι όταν είχα λίγα χλμ 30-40 και έκανα kickdown για προσπέραση π.χ. υπήρχε ένα "lang" 1-2 δευτερόλεπτα πριν επιταχύνει. Είναι φυσιολογικό αυτό σε όλα τα νέα αυτοκίνητα? Έχω παλιό με ατμοσφαιρικό κινητήρα και δεν το έχει αυτό.
Κάτοχος τώρα ενός Alfa Romeo 146 (26 χρόνια χωρίς να έχει βγάλει απολύτως κανένα πρόβλημα μόνο γρύλο στα παράθυρο και 170000 χλμ)
Και αξιοπιστο απο οτι λες !?!?! Ποιο μοτερ εχεις?To twin spark 1.4 Και να σου πω και το πιο κουλό !!!
Τα περασμένα Χριστουγεννα πήγαμε Καρπενήσι και βάλαμε εκεί βενζίνη για την επιστροφή. Στον γυρισμό (μέση ταχύτητα 140-150) σταματώντας σε κάποιο ΣΕΟ άκουσα ένα περίεργο (λίγο διαφορετικό θόρυβο σαν πυράκια). Αναγκαστικά γύρισα με ταχύτητα περίπου 130 χλμ. Την άλλη μέρα πήγα στο συνεργείο και από κακή ποιότητα βενζίνης είχε διαλυθεί (έσπασε η ακίδα) ενός μπουζί. Επειδή έχει 2 στον κύλινδρο δεν κατάλαβε τίποτα (άλλα αυτοκίνητα απλά θα έμεναν επιτόπου) Άλλαξα μπουζί και το αυτοκίνητο συνεχίζει απρόσκοπτα.... σαν να μην έγινε τίποτα !!! Αθάνατα αυτοκίνητα (μερικά) παλιά !!!Ειχα την 146 sport kit με αυτο τον κινητήρα. Το αμαξι αυτο στενοχωριεμαι που δε με βοηθησε να συμφωνησω με τον ισχυρισμο σου. Ήταν το μονο που στα χέρια μου εβγαλε ζημιες για δυο ζωες.
-
@spi_duster said in VW T-Roc:
Τα περασμένα Χριστουγεννα πήγαμε Καρπενήσι και βάλαμε εκεί βενζίνη για την επιστροφή. Στον γυρισμό (μέση ταχύτητα 140-150) σταματώντας σε κάποιο ΣΕΟ άκουσα ένα περίεργο (λίγο διαφορετικό θόρυβο σαν πυράκια). Αναγκαστικά γύρισα με ταχύτητα περίπου 130 χλμ. Την άλλη μέρα πήγα στο συνεργείο και από κακή ποιότητα βενζίνης είχε διαλυθεί (έσπασε η ακίδα) ενός μπουζί. Επειδή έχει 2 στον κύλινδρο δεν κατάλαβε τίποτα (άλλα αυτοκίνητα απλά θα έμεναν επιτόπου) Άλλαξα μπουζί και το αυτοκίνητο συνεχίζει απρόσκοπτα.... σαν να μην έγινε τίποτα !!! Αθάνατα αυτοκίνητα (μερικά) παλιά !!!Ειχα την 146 sport kit με αυτο τον κινητήρα. Το αμαξι αυτο στενοχωριεμαι που δε με βοηθησε να συμφωνησω με τον ισχυρισμο σου. Ήταν το μονο που στα χέρια μου εβγαλε ζημιες για δυο ζωες.
Τελικά απ΄ ότι κατάλαβα είναι και λαχείο σε τι αμάξι θα πέσει κανείς. Το θεωρητικά σκυλί "Hundai Genz" της γυναίκας μου έχει βγάλει.... πολλές ζημιές !!!
-
Κανεις πολλά χλμ σε ανοιχτο δρομο τοτε. Καλο αυτο για το dsg. Θα χρειαστεις δισκακια μετα τα 150,000χλμ
Από που προκύπτει αυτό ;
-
Τα περασμένα Χριστουγεννα πήγαμε Καρπενήσι και βάλαμε εκεί βενζίνη για την επιστροφή. Στον γυρισμό (μέση ταχύτητα 140-150) σταματώντας σε κάποιο ΣΕΟ άκουσα ένα περίεργο (λίγο διαφορετικό θόρυβο σαν πυράκια). Αναγκαστικά γύρισα με ταχύτητα περίπου 130 χλμ. Την άλλη μέρα πήγα στο συνεργείο και από κακή ποιότητα βενζίνης είχε διαλυθεί (έσπασε η ακίδα) ενός μπουζί. Επειδή έχει 2 στον κύλινδρο δεν κατάλαβε τίποτα (άλλα αυτοκίνητα απλά θα έμεναν επιτόπου) Άλλαξα μπουζί και το αυτοκίνητο συνεχίζει απρόσκοπτα.... σαν να μην έγινε τίποτα !!! Αθάνατα αυτοκίνητα (μερικά) παλιά !!!Από κακή βενζίνη έσπασε η ακίδα ;
-
Ανέβασα την παραπάνω φωτογραφία γιατί μου άρεσε πολύ το CHr, αλλά και για σύγκριση μεγέθους. Πρέπει να ήταν chic, γιατί είχε πανοραμική και 19αρες ζάντες.
Το περιεργάστηκε αρκετά και η σύζυγός. Της αρέσει (έχει και προβολακια βλέπεις)
Είναι λίγο μακρύτερο, αλλά οι πίσω πόρτες και τα παράθυρα είναι πολύ μικρά σε σημείο που καθιστούν αδύνατη την επιλογή του για την περίπτωση μας. Πρέπει να απογαλακτιστεις από παιδικά καθίσματα κτλ.Ώρες ώρες μετανιώνω που δεν πήρα το chr και από την άλλη χαίρομαι γιατί πίσω θα ήταν καμπινούλα μια σταλιά...
Μου αρέσει πολύ η σχεδίαση του,
Αλλά....
Έχει τεράστια διαφορά η πίσω πόρτα και το παράθυρο είναι σαν πολεμίστραΕν τέλη, δεν τα είχα δει ποτέ από τόσο κοντά…..τολμώ να πω πως το συγκεκριμένο t roc στην έκδοση αυτή τα σπάει. Είναι έως και αρμονικότερο…
Τα άλλα που βλέπω στην γειτονιά μου είναι πιο απλοϊκά.
-
Παρακαλώ να μην συνεχιστεί αυτός ο τρόπος το λέω δημοσίως
Όπως επίσης θα πρότεινα στο κόκκινο τέρας να ζητήσει πρώτα την τιμωρία του για αυτό πριν δυο εβδομάδες ]
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Φάνη μου, ήρθε η ώρα που το γυρίζει σε πούστικα υπονοούμενα βγαλμένα από την κοιλιά του !
Τι ξεφτυλισμένο ανθρωπάκι είναι αυτό ρε συ ? Γιατί κάθεσαι και του απαντάς ?Και μετά να ζητήσει την τιμωρία των υπολοίπων.
Εγώ που όντως εκανα λάθη ζήτησα την τιμωρία μου και μετά περίμενα την αναγνώριση του δικού τους λάθος, αλλά δεν έγινε,
VW T-Roc