-
Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εντυπώσεις σου!!
Για πές έκδοση, χρώμα, εξοπλισμό και τιμή?
-
Ζω για τη μέρα που κάποιος εδώ μέσα θα αγοράσει την ηλεκτρική έκδοση.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ζω για τη μέρα που κάποιος εδώ μέσα θα αγοράσει την ηλεκτρική έκδοση.Ωραία θα είναι...αλλά πρέπει πρώτα να έρθει στην Ελλάδα (εάν έρθει).
-
Είναι η Premium σε Diesel με τα 115hp..Σε Dark Knight χρώμα..Εντυπώσεις από 'βδομάδα - ελπίζω!
Αν υπάρχει κάποιος κάτοχος, θα χαρώ να ακούσω εντυπώσεις!
-
Ο χρήστης al3xis έγραψε:
Είναι η Premium σε Diesel με τα 115hp..Σε Dark Knight χρώμα..Εντυπώσεις από 'βδομάδα - ελπίζω!Αν υπάρχει κάποιος κάτοχος, θα χαρώ να ακούσω εντυπώσεις!
Αυτόματο η manual?
-
-Δυστυχώς- manual.
αυτόματο βγαίνει μόνο το 136hp αλλά έχει αναμονή 6+ μήνες..
-
Ο χρήστης al3xis έγραψε:
Είναι η Premium σε Diesel με τα 115hp..Σε Dark Knight χρώμα..Εντυπώσεις από 'βδομάδα - ελπίζω!Αν υπάρχει κάποιος κάτοχος, θα χαρώ να ακούσω εντυπώσεις!
Εσύ πριν το παραγγείλεις,δεν το οδηγησες να έχεις μια εικόνα;;;;
-
Παρελήφθη και έγιναν ήδη τα πρώτα 100km τόσο σε αστικό κύκλο όσο και υπέρ-αστικό..
Να θυμίσω ότι η έκδοση είναι Diesel με 115hp και χειροκίνητο 6αρι κιβώτιο.
Ερχόμενος από alfa romeo mito, η αίσθηση που αφήνει στο δρόμο είναι πολύ άνετη, ειδικά στις ανωμαλίες του δρόμου και τις λακούβες.
Το σύστημα LKA δουλεύει πολύ καλά, ακόμα και όταν οι γραμμές δε φαίνονται 100% καθαρά. Όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτόνομη οδήγηση ή ένα σύστημα που πρέπει να βασιστείς πάνω του - είναι καθαρά βοηθητικό.
Η κατανάλωση είναι στο 5.8λτ στα πρώτα 100χιλιόμετρα - που σίγουρα θα πέσει όσο ανοίγει το μοτέρ. Μια σημαντική παράμετρος που δεν αναφέρεται, είναι ότι το diesel έρχεται με εξτρά δοχείο που συμπληρώνεις adblue (θεωρητικά 'καίει' 1,5λτ / 1000 χιλιόμετρα). Ο θόρυβος λόγω diesel είναι χαμηλός και γίνεται λίγο 'ταξί' όσο ανεβαίνουν οι στροφές.
Το αμάξι έχει πολύ ικανοποιητικό τράβηγμα από τα χαμηλά και το Σαββατοκύριακο θα δοκιμαστεί αναλυτικά και στις ρεπρίζ σε μεγαλύτερες ταχύτητες.
Κάτι που μου έχει κάνει εντύπωση είναι πως το πετάλ του γκαζιού φτάνει μέχρι ένα σημείο και μετά πάει ακόμα λίγο παρακάτω, αλλά κάνει σαν να πατάει έναν 'διακόπτη' - γνωρίζετε τι μπορεί να είναι αυτό;
Τέλος, το μόνο αρνητικό είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει η ασύρματη φόρτιση. Αν και αναφέρεται στο διαφημιστικό της Hyundai, στα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν υπάρχει(δεν το είχα προσέξει) και φυσικά απουσιάζει από το αυτοκίνητο (έκδοση Premium). Νομίζω πως καμία έκδοση στην Ελλάδα δεν το έχει.
Κατά τα άλλα το car play για ios έπαιξε άμεσα, μέσα σε 30' από τη στιγμή που σύνδεσα αυτοκίνητο - κινητό.
Οτιδήποτε ερωτήσεις έχετε, καλοδεχούμενες
-
Με το καλό, ασφαλή χιλιόμετρα να έχεις πάντα.
-
Καλοτάξιδο με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα
-
Πόσο σου βγήκε τελική τιμη; υπήρξε καμία έκπτωση;
-
Καλοταξιδο και απροβληματιστο. Είναι πολύ νωρίς για να το ζορισεις για ρεπριζ. Βάλε αν θες καμιά φωτογραφία!
-
Καλοτάξιδο! Το μεταλλικό χρώμα είναι δωρεάν;
-
Τελική τιμή με ολλ τα έξοδα pdi κτλ 19100€ αλλά είναι με εταιρική έκπτωση 2.400€.
Το μεταλλικό χρεώνεται 500€!
-
Ο χρήστης al3xis έγραψε:
Τελική τιμή με ολλ τα έξοδα pdi κτλ 19100€ αλλά είναι με εταιρική έκπτωση 2.400€.Το μεταλλικό χρεώνεται 500€!
Έχεις δίκιο.
Μπερδεύτηκα με την έκδοση premium στον 1000άρη βενζίνη,που είναι δωρεάν.
Και πάλι καλορίζικο και καλοτάξιδο! -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Τελική τιμή με ολλ τα έξοδα pdi κτλ 19100€ αλλά είναι με εταιρική έκπτωση 2.400€.
Το μεταλλικό χρεώνεται 500€!
Έχεις δίκιο.
Μπερδεύτηκα με την έκδοση premium στον 1000άρη βενζίνη,που είναι δωρεάν.
Και πάλι καλορίζικο και καλοτάξιδο!Το δίνει δωρεάν στη βενζίνη και το χρεώνει στο - πιο ακριβό - diesel;
Έλεος!
-
Ο χρήστης al3xis έγραψε:
Το δίνει δωρεάν στη βενζίνη και το χρεώνει στο - πιο ακριβό - diesel;
Έλεος!
Δεν έχει σχέση με την τιμή, είναι καθαρά φορολογικό τρικ, ώστε να κρατάνε την τιμή εντός της κλίμακας...πολλές εταιρείες το κάνουν. Δηλαδή εάν η χρέωση του μεταλλικού χρώματος ανεβάζει την ΛΤΠΦ πάνω από τις 17.000 (όπως συμβαίνει στην βενζίνη), πολλές εταιρείες δεν το χρεώνουν, ενώ εάν η ΛΤΠΦ είναι πάνω από 17.000 ούτως ή άλλως (όπως συμβαίνει το ντίζελ κόνα) τότε το χρεώνουν...δεν είναι χαζές να χάσουν χρήματα, αλλά δεν θέλουν να χάσουν και πωλήσεις (όπως συναίβαινε παλιά με Renault & Suzuki).
-
Η vw το χρεώνει κανονικά το μεταλλικό,παθών στο troc,το πήρα απλό για να μην ξεπεράσει τις 17000
Στάλθηκε από το SM-T715 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης geofilippas έγραψε:
Η vw το χρεώνει κανονικά το μεταλλικό,παθών στο troc,το πήρα απλό για να μην ξεπεράσει τις 17000Κάποιες εταιρείες κάνουν αυτό το 'τρικ' με το μεταλλικό....οι περισσότερες το χρεώνουν κανονικά όμως και είναι βλακεία να καλείται το υποψήφιος αγοραστής να πληρώσει €2-3.000 φόρο επιπλέον για €50-100 του μεταλλικού χρώματος.
-
Eπισκεπτόμενος την έκθεση αυτοκινήτου σήμερα,κατάφερα να κάνω td στο Κona 1.0 120hp (η έκδοση πρέπει να ήταν η premium με κάποια εξτρά,γιατί είχε 17άρες και καθρέπτες με blind spot assist,αλλά όχι ηλιοροφή όπως λέει η distinctive,τελοσπάντων αυτό μικρή σημασία έχει).
Η δοκιμή έγινε για 7-8 λεπτά,με τρία άτομα -οδηγός εγώ 1.76 κ 75kg,συνοδηγός ο υπάλληλος ~1.85 και ~90Kg,πίσω καθόταν η μητέρα μου που συχνά παίζει το ρόλο του δοκιμαστή της άνεσης -,με αρκετές ανωμαλίες στη διαδρομή,δοκιμάζοντας επιταχύνσεις ως τα 60-65χλμ/ω(δεν επιτρεπόταν παραπάνω,με to speed limit).Κατ'αρχήν,βρίσκεις εύκολα τη θέση οδήγησης κι είναι πολύ καλή.Είσαι σε υπερυψωμένη θέση, τόσο όσο.Χώροι, άνω του μέσου όρου για την κατηγορία του και πορτμπαγκάζ στο μέσο όρο.Το αμάξι στο εσωτερικό έχει ικανοποιητική ποιότητα και συναρμογή άριστη (δεν ακούστηκε τσικ,αν και πέρασα εσκεμμένα από σαμαράκια και διάφορες κακοτεχνίες),ηχομόνωση καλή (μόνο όταν επιταχύνεις έντονα ακούγεται λίγο ο 3κύλινδρος,αλλά χωρίς να ενοχλεί ιδιαίτερα).Η άνεση της ανάρτησης ήταν κάτι ενδιάμεσο από του Fiesta μου κι από το C3 της αδερφής μου,σε 1-2 στροφές που προσπάθησα να το ζορίσω (όσο έπαιρνε για td),αισθάνεσαι ότι γέρνει κατά ένα 20-25% περισσότερο από το Fiesta,αλλά κατά ένα 10-15% λιγότερο από το C3 με τις αντίστοιχες ταχύτητες.Εν ολίγοις,μου έδωσε την αίσθηση ότι συνδυάζει με σχετική επιτυχία την άνεση με το κράτημα κάπου ανάμεσα στο ενδιάμεσο.
Κιβώτιο ούτε πολύ σκληρό,ούτε πολύ χαλαρό,εύχρηστο όπως είναι στα Hyundai (είχα για 8 χρόνια ένα i10 και ήταν το ίδιο αποτελεσματικό,αλλά αυτό είναι βελτιωμένο).Κινητήρας,μόνο στην πίεση,στις ψηλές στροφές θορυβώδης (αν και για μένα δεν βγάζει έναν ενοχλητικό ήχο),με πολύ καλή απόδοση από χαμηλά.Ήμασταν τρία άτομα με συνολικό βάρος ~220-225kg και δεν έδειχνε στοιχεία κάμψης ακόμη και με 3η και 4η στο κιβώτιο με speed limit στα 65χλμ/ω, όπως προείπα.Κατανάλωση, η οθόνη πριν ξεκινήσω έδειχνε 8lt/100km.(δε νομίζω όμως πως σε αμάξι td,είναι ενδεικτική).
Αυτό που ήταν μείον (συγκριτικά με όσα έχω οδηγήσει) ήταν το τιμόνι.Καλός κύκλος στροφής,όμως μέτρια πληροφόρηση,ελαφρύ.Βέβαια,οι ταχύτητες ήταν πόλης,χαμηλές.Όταν έφθανες στα 60-65χλμ./ω λίγο σαν να μου φάνηκε πως βελτιωνόταν,αλλά και πάλι υπολείπονταν σε αίσθηση.Βάζω έναν αστερίσκο,γιατί δεν ξέρω σε ταχύτητες ανοιχτού δρόμου,μήπως άλλαζε λίγο προς το καλύτερο τη συμπεριφορά του.Ίσως κρίνω και λίγο αυστηρά συγκρίνοντας με Ford,Alfa.
Τιμή με υπερπλήρη εξοπλισμό για την κατηγορία του (από κουμπί για υποβοήθηση καθόδου -ΗDC- ως και Full Led ! ),στη μεσαία έκδοση premium,17590 τιμοκατάλογος-18000 με το κλειδί στο χέρι (κι ο πωλητής μου είπε πως υπάρχει περιθώριο και για κάτι καλύτερο στην αντιπροσωπεία),συμπεριλαμβανομένου του μεταλλ. χρώματος στη συγκεκριμένη έκδοση).Μάλιστα,αυτό που οδήγησα είχε ένα πολύ όμορφο πρασινομπλέ μεταλ. χρώμα,Ceramic Blue.
Συμπερασματικά,μου φάνηκε αρκετά καλή και τίμια πρόταση για μικρή οικογένεια ή για ένα ζευγάρι.Υ.Γ. Δεν το γράφω στο νήμα των αυτοκινήτων που έκανα δοκιμή-έχω οδηγήσει, γιατί ήταν μια γεύση 7-8 λεπτών από το αμάξι κι όχι ολοκληρωμένο test drive.Έτσι θεωρώ,αν οι mods θέλουν να το βάλουν στο αντίστοιχο topic,ο.κ.
Hyundai Kona