-
Υπερσυμπιεσμενο ειναι ενα ντιζελ.
Πιθανοταρα εννοεις υπερτροφοδοτουμενο, απο τουρμπο.
Αλλα απο την αλλη και τα ντιζελ εχουν τουρμπο και μαλιστα εχουν εξτρα συστηματα αντιρυπανσης οπως το συστημα με το αντ μπλου και το ψεκασμα του.
Ενας κινητηρας δειχνει ποσο αξιοπιστος ειναι απο το κραμα μεταλλων, την εσωτερικη αρχιτεκτονικη και λεπτομερειες υλοκων. Για παραδειγμα η μεταλλικη φλατζα κτλ.
Στο ντιζελ τα αλογα που παιρνεις σημερα τα ειχε παλαιοτερα ενας ντιζελ 2 και 2,5 λιτρων. Και σημερα τα παιρενεις με 1,5 ή 1,6 λιτρα.
Δηλαδη εγινε αυτο που φαβασαι στους κινητηρες της βενζινης. Εριξαν τα κυβικα και εβαλαν ιντερκουλερ και τουρμπο. -
Βιοκαύσιμο στα ντίζελ υπάρχει εδώ και χρόνια και είναι πολύ υψηλότερο ως ποσοστό σε σχέση με αυτό που θα μπει στην βενζίνη. Το μοναδικό επιχείρημα υπέρ του ντίζελ είναι το χαμηλότερο κόστος κίνησης.
-
Ο χρήστης gezas έγραψε:
Αυτό σκέφτομαι και εγώ. Ότι οταν το πάρω θα το κρατήσω χρόνια. Γιαυτό σκέφτομαι το diesel πιο πολύ για οικονομία καυσίμου.
Δεν μου ακούγεται και πολύ αξιόπιστο σε βάθος χρόνου ένα αυτοκίνητο 1000αρι υπερσυμπιεσμενο μοτέρ κλπ κλπ. Όπως επίσης μια κατανάλωση βενζίνης κοντά στα 8lt μεικτή με νορμάλ χρήση.
Ειδικά τώρα που ακούγεται ότι θα μπει βιοκαύσιμα στην βενζίνη. Αυτοί οι κινητήρες θα υποφέρουν.Αυτές οι συζητήσεις περί πιεσμενων 1000ρηδων turbo κόντευει μια δεκαετια. Ε λοιπόν τίποτα δεν παθανε. Ο μόνος φόβος που υπάρχει πλέον είναι καθαρά 'ψυχολογικός'. Από μένα πάρε το diesel γιατί δεν 'καίγεται'.
Ενδεικτικα από μετρήσεις μου : c3 1,2 82 (βενζίνη) με 140 καιεί 10λιτρα.
fiesta 1,5 120 (diesel) με 160 καιει 8 λίτρα. Τα συμπεράσματα δικά σας.Στάλθηκε από το ONEPLUS A6000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όταν έχουμε δύο αυτοκίνητα euro6, ένα βενζίνης & ένα πετρελαίου, γιατί να αγοράσω βενζίνη όταν η οικονομία που σου προσφέρει το πετρέλαιο είναι μεγάλη;
Για χρήση περίπου 15000 km/έτος.
Μιλάμε για αγορά με προοπτική 10ετιας & βλέπουμε...& με την προϋπόθεση να μπορείς να καταβάλεις το πρόσθετο κόστος της αγοράς του πετρελαιοκίνητου. (Εκτός του Civic που έχει σχεδόν ίδια τιμή το ντήζελ με το χιλιάρι βενζίνης)!!!
Έχω πετρελαιοκίνητο, το πηγαίνω σβέλτα μέσα έξω από την πόλη, πιο πολύ μέσα, & η κατανάλωση είναι από 5,2 μέχρι 5,7 lt/100km. Το 5,7 λιώνοντάς το!
Επειδή κοίταξα την τσέπη μου όταν το αγόρασα & το κόστος χρήσης στη διάρκεια ζωής του οχήματος κατέληξα στο πετρέλαιο & δεν το έχω μετανιώσει φυσικά.
Αν αγόραζα τώρα πάλι ντήζελ θα έπαιρνα.
Να πάρω βενζίνη & να σκέφτομαι να το πατήσω γιατί θα πλησιάζω τα 10άρια στην κατανάλωση; Όχι βέβαια.
& δεν πιστεύω ότι θα καταργηθεί το ντήζελ.
Συμφωνώ απόλυτα με το φίλο gezas.
Γνωστός μου έχει το Kia Kona πετρέλαιο & οι καταναλώσεις του είναι γύρω στο 5,5. Εντυπωσιασμένος & εκστασιασμένος & αυτός με το συνδυασμό δύναμης & οικονομίας του ντήζελ.
Μιλάμε για τον ίδιο κινητήρα με το Kona βεβαίως. -
Kia stonic ήθελα να γράψω.
-
Επίσης πληροφοριακά το 1.0 turbo μοτέρ βενζίνης της Hyundai φορά και αυτό φίλτρο σωματιδίων.
-
Ο χρήστης gezas έγραψε:
...
Ειδικά τώρα που ακούγεται ότι θα μπει βιοκαύσιμα στην βενζίνη. Αυτοί οι κινητήρες θα υποφέρουν.Κάπως έτσι, αλλά καμία σχέση.
¯_(ツ)_/¯H μέση ταχύτητα γενικά είναι περίπου στα 90χλμ. Ακόμα και στις ενδεικτικές καταναλώσεις καυσίμου /100χλμ είναι σε εκείνα τα χιλιόμετρα.
Στον NEDC η μέση ταχύτητα είναι περίπου 33 km/h και 63 km/h στο Extra-urban, στον WLTP είναι περίπου 47 km/h και 94 km/h στο Extra high.
-
Το c3 με τον ατμοσφαιρικο 1,2 εχει κοντο κιβωτιο και λειτουργει ψηλα για τα σημερινα δεδομενα σε ταχυτητες οπως 140 χλμ/ωρα.
Η πλακα ειναι πως οντας ενα απο τα καλυτερα μοτερ με ολη τη ροπη χαμηλα ειναι εμφανες πως το βαρος , η αεροδυναμικη κτλ επιζητουν παραπανω αλογα για αυτο και η κοντητερη τελικη σχεση.
Στα ντιζελ που λετε με σκισημο εχετε μηδενισει το τριπ κομπιουτερ ή στην καταναλωαη των 5,7 υπολογιζονται και ολες οι αλλες διαδρομες.
Διοτι με λιωσημο κανενα ντιζελ δεν γραφει 5,7 κατα την αποψη μου. Εχω οδηγησει πολλα.
Λιωσιμο σημαινει επιταχυνσεις με φουλ γκαζι και υψηλοτατες ταχυτητες ταξιδιου.Εχει φιλτρο μικροσωματιδιων ως αμεσου ψεκασμου και το μοτερ βενζινης, αλλα θεωρητικα φτανει πολυ πιο γρηγορα στην θερμοκρασια της παθητικης αναγεννησης, ενω το πετρελαιο αρκετα δυσκολα.
Θελει συνεχη διαδρομη με υψηλο φορτιο στον κινητηρα. -
Καλημέρα σας!
Μία διευκρίνηση στο φίλο lap.
Το αυτοκίνητο είναι nissan note 1500.
Σε κάθε νέο γέμισμα το μετρητή τον μηδενίζω. Δηλαδή η μέτρηση αφορά το σύνολο των περίπου 650 χιλιομέτρων που μου βγάζει το ρεζερβουάρ.
Η ταχύτητα στην εθνική είναι από 120-140 περίπου με αρκετές προσπεράσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα & ξανά σε 120-140. Όμως τα περισσότερα είναι στην πόλη σε ρυθμό νορμάλ έως τρελού μποτιλιαρίσματος με ρυθμούς από χαλαρούς έως σχετικά σβέλτους.
Για να δώσω ένα μέτρο σύγκρισης, ένα civic 1600 βενζίνη του 2005 που είχα, στους ίδιους ρυθμούς είχε κατανάλωση από 8-9 λίτρα με 50άρι νομίζω ρεζερβουάρ έβγαζα 400-440 χιλιόμετρα. -
Μια χαρά είναι η κατανάλωση σου.
Απλώς η δήλωση σου περί σκισίματος, αφήνει χώρο για ερμηνείες. Αυτό που για σένα είναι σκίσιμο, για κάποιον άλλον μπορεί να είναι απλώς σβέλτη οδήγηση... -
Αυτο ακριβως.
Με σκισημο ενα ντιζελ αυτης της κατηγοριας ανετα πιανει και 8 και 9 λιτρα ανα 100 χλμ.
Απλα εσυ μπορει αν οδηγεις κατα ενα κλικ πιο δυναμικα απο το συνηθες.
Ωραιο και το νισσαν νοτε. Και τεραστιοι χωροι και ωραιο κρατημα και οικονομικο και ασφαλες. Κριμα που το σταματησαν.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Αυτο ακριβως.Με σκισημο ενα ντιζελ αυτης της κατηγοριας ανετα πιανει και 8 και 9 λιτρα ανα 100 χλμ.
Απλα εσυ μπορει αν οδηγεις κατα ενα κλικ πιο δυναμικα απο το συνηθες.
Ωραιο και το νισσαν νοτε. Και τεραστιοι χωροι και ωραιο κρατημα και οικονομικο και ασφαλες. Κριμα που το σταματησαν.
ενα βιτ 1.6 νοξ - ολ γκριπ που ειχα για αντικατασταση μου εφερε 10+. ανετως.
το ες ειναι κολλημενο καπου αναμεσα σε 8 και 9. -
Σωστα αυτα που λετε. Εγω με το πςριπτερο δεν εχω δει ποτε απ οτι θυμαμαι πανω απο 7,5 και οι ταχυτητες επαιζαν απο 160 μεχρι 180
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
52% το ποσοστό της Νορβηγίας. Οι εξελίξεις είναι τελείως απρόβλεπτες, τρέχουν με τα χίλια. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Από την ταχύτατη αυστηρή απαγόρευση του πετρελαίου μέχρι το να μη γίνει τίποτα, αφού θα απορροφήσουμε τα κακά πετρέλαια των βορείων.
Ή μπορεί και να μας κάτσει κάνα τέτοιο:
http://www.lamiareport.gr/index.php/kos ... ou-to-2019Φρέσκα κουλούρια που λένε και οι κουλουράδες ...
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kos ... -ilektrika
Στάλθηκε από το SM-T585 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Η δική μου πληροφόρηση ήταν το άρθρο του Κλεάνθη στη στήλη του στο Drive, 1-2 τεύχη πίσω.
Υπάρχει βέβαια κι η διαφορά των αμιγώς ηλεκτρικών και των Plug-in hybrid, τα οποία φορτίζουν από την πρίζα (με μικρή αυτονομία, διψήφιο νούμερο, για τα καθημερινά αστικά χιλιόμετρα) αλλά έχουν και κινητήρα εσωτερικής καύσης για τα πιο μακρινά.
Άρα, κάνοντας την αφαίρεση, περίπου 32% είναι τα αμιγώς ηλεκτρικά κι άλλα 20% τα plug-in.Και για να είμαστε εντός θέματος, το Hyundai Kona Electric * φέρνει μια μικρή επανάσταση στα προσιτά ηλεκτρικά, αφού συνδυάζει φυσιολογική τιμή (35-40 χιλιάρικα, μια χαρά για τους Ευρωπαίους) με αυτονομία που ήταν ανήκουστη μέχρι πρότινος για οτιδήποτε κόστιζε λιγότερο από 100 χιλιάρικα. Δηλαδή τα Tesla.
Για αυτό κι έχει μια λίστα αναμονής που συνεχώς μεγαλώνει. Μπράβο στους Κορεάτες, έβαλαν τα γυαλιά σε τόσους και τόσους (BMW, Nissan, Toyota, Honda) που είχαν επενδύσει στον ηλεκτρισμό και τώρα τρώνε αγνή ανόθευτη σκονίτσα.Konάδες, φουσκώστε από υπερηφάνεια!
*Για την ακρίβεια, το αυτό συμβαίνει και με το αδερφάκι του, το Kia Niro EV, με το οποίο μοιράζονται μπαταρίες και μοτέρ.
-
Γνωριζει κανεις,,αν παραγγειλει τωρα καποιος το Κονα με τον 1.0 και μεταλικο χρωμα,,ποτε ερχετε Ελλαδα το αυτοκινητο ?
-
Πόσο να κάνει? Άντε 3 μήνες....θα το πάρεις,θα το στρώσεις,θα του κάνεις και το πρώτο σέρβις και το Αρόνα ακόμα δεν θα έχει έρθει....
-
χα χα χα χα...καλο καλο ..πρωτος !!!
-
Ρίξε μια μάτια στο car....έχει καποια τα οποία ίσως είναι άμεσα διαθέσιμα...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
[...]
*Για την ακρίβεια, το αυτό συμβαίνει και με το αδερφάκι του, το Kia Niro EV, με το οποίο μοιράζονται μπαταρίες και μοτέρ.Μήπως ξέρεις αν έχουν και ίδιο πάτωμα; Όπου έψαξα το δίνει related with Hyundai Ioniq
Hyundai Kona