-
Είναι αρκετά ακριβότερο από τον ανταγωνισμό χωρίς την αντίστοιχη υπέροχη σε κανένα τομέα.
Παίρνεις τα εξίσου καλά και με πλήρη εξοπλισμό i20, Rio, Fiesta, καθώς και τα ομόσταυλα Ibiza και Fabia σε πολύ καλύτερες τιμές, υπάρχει και το C3 που σαρώνει στον γυναικείο πληθυσμό.
Είναι και μια κατηγορία στην οποία το σηματάκι δεν παίζει μεγάλο ρόλο ενώ και εδώ έχει αρχίσει να διαβρώνεται η κατηγορία από τα μικρά suv με την πιο λογική επιλογή κατά την άποψή μου σε παρόμοια χρήματα να είναι το C3 aircross.
Ίσως σώσει την παρτίδα το Tcross αν έρθει σε ανταγωνιστικες τιμές καθώς φαίνεται πολύ ενδιαφέρον σχεδιαστικά κυρίως.Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Παιζει να μαι ο μονος που του αρεσει αισθητικα το πολο
Εχει μια αρρενωποτητα σαν τις μπεμπες, οχι;
-
Κινείται και αυτό μέσα στο γενικότερο 'ύφος' της VW. Προσωπικά το θεωρώ τσιμπημένο τιμολογιακά, υπάρχουν φθηνότερες επιλογές στην κατηγορία.
-
Μέχρι να θυμηθεί η VW να φέρει αυτοκίνητο στην Ελλάδα και να μπορέσει να το διαθέσει σε πελάτη, οι άλλοι θα έχουν μοσχοπουλήσει ένα σωρό ανταγωνιστικά μοντέλα.
-
Θα μου επιτρεψετε να πω και εγω τη γνωμη μου για το νεο Πολο καθοτι ειναι μεσα στα υποψηφια προς αγορα μοντελα και επειδη ειμαι κατοχος vw 18 χρονια νομιζω οτι εχω το δικαιωμα.
Καταρχην να απαντησω στον futurist οτι παρολο αυτο που λεει,οι πωλησεις του νεου Πολο,στην Ελλαδα ειναι πολυ καλες και αν δεν κανω λαθος ανταγωνιζεται το Γιαρις στα ισα.
Οι τιμες του Πολο ειναι τσιμπημενες αλλα αν το συγκρινετε με αλλους ανταγωνιστες θα δειτε οτι ειναι ανταγωνιστικες.
Και εξηγουμαι.
Εγω επειδη ψαχνω βασικη εκδοση δηλαδη ατμοσφαιρικη βλεπω οτι το Πολο χτεωνεται 13400,το Φιεστα 13500 και το 2081330 αλλα με προσφορα.Βεβαια και τα τρια που αναγερω ειναι στο ανω ακρο της κατηγοριας γιατι αλλα οπως Κλιο,Μικρα ,Κια ριο,Χιουνται ι20 ειναι σαφως πιο φθηνα.Ενω Φαμπια και Ιμπιζα ειναι λογικο να τιμολογουνται κατω απο το Πολο,αυτο γινοταν ανεκαθεν.Οταν το 1999 αγορασα το τοτε Πολο 1,0 3.350.000 δρχ. το Ιμπιζα ειχε κατι λιγοτερο απο 3εκ. και το τοτε Φελιτσια.....το διναν τσαμπα.Αλλες εποχες βεβαια.
Θεωρω οτι η vw δεχεται εναν ανελεητο πολεμο σχεδον απο παντου για λαθη που εγιναν,και για το σκανδαλο των ντιζελ που ακομη πληρωνει.Κι εγω θα συμφωνησω με αυτους αλλα γιατι την πληρωνει μονο η vw;Οι υπολοιποι ειναι καθαροι;Οταν οι πολεις αρχιζουν και απαγορευουν τα ντιζελ η μια πισω απ την αλλη δεν κανουν λογο μονο για μια μαρκα αλλα για ολες.
Ξεφυγα ομως λιγο απ το θεμα.......Το νεο Πολο ειναι παρεξηγημενο θεωρω.Ναι δεν ειναι και απο τα πιο ομορφα αλλα ειναι αυτοκινητο κορυφης.Το εχω δει απο κοντα σε ταξιδι μου στην Αθηνα.Εχει αριστους χωρους για τα δεδομενα της κατηγοριας του σε σημειο οπου εχει το ιδιο πορτ παγκαζ με το δικο μου Γκολφ5 και συγκριτικα λιγο μικροτερο σαλονι.Το ιδιο ισχυει και για το Ιμπιζα που ειναι πιο vfm.Ενω ο ογκος του,που ειναι σχεδον το Γκολφ 4 προμηνυει ενα αριστο πατημα και εξισου καλα κρατηματα και φυσικα μια ποιοτητα κατασκευης ανωτερη πολλων σουπερμινι.
Δεν ξερω αν θα καταληξω σιγουρα στην αποκτηση του Πολο η καποιου αλλου σουπερμινι (απεχθανομαι τα τυπου κροσοβερ και καθε λογης ψευτοτζιπ) αλλα σιγουρα θα παραμενει στην συνειδηση μου ως ενα απο τα κορυφαια της κατηγοριας του.Δεν ειναι ειναι απο τα πιο αξιοπιστα αλλα σε ανταμοιβει οταν το οδηγεις και οταν καθεσαι στο τιμονι του.
Υ.Γ. Το Πολο του 99 που ειχα αγορασει ζει και βασιλευει στα χερια του πατερα μου ακομη......αρα στα συν του αυτοκινητου ειναι και η αντοχη στο χρονο,αν και με αυτα τα μπιμπλικα που εχουν τα συγχρονα Πολο αμφιβαλω αν θα μπορεσει καποιο απο αυτα να πιασει τα 18 χρονια ζωης. -
Σμ..........παιδια να διορθωσω ενα λαθος που ειδα μετα......το Πεζο 208 εχει 13.300.
-
Οι πωλήσεις του νέου Polo στην Ελλάδα πήγαιναν καλά μέχρι που σταμάτησε η διάθεσή του, λόγω αδυναμίας παραγωγής της VW από την εφαρμογή του WLTP τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Τη μετάβαση στις νέες προδιαγραφές, οι κατασκευαστές τις γνώριζαν από χρόνια και η VW έφτασε να παγώσει όλην την παραγωγή, γιατί δεν πρόλαβε να συμμορφωθεί. Το λες και τραγική αδυναμία για ένα τέτοιου μεγέθους όμιλο.
Στο ενδιάμεσο, οι άλλοι πωλούν κανονικά.
Για να μην αραδιάζεις ένα σωρο πράγματα που δεν γνωρίζεις, πάρε ένα τηλεφωνάκι σε μια αντιπροσωπεία αφού είσαι κάτοχος VW 18 χρόνια και ξέρεις καλύτερα, ενημερώσου και πέρνα ξανά από το θέμα να συζητήσουμε με στοιχεία πλέον.
-
Και σε μένα αρέσει το Πόλο, πολύ περισσότερο απ' το Ίμπιζα. Ειδικά σε πορτοκάλι και σε ένα σκούρο άσπρο με ρίγες.
Εδώ στα νότια προάστια έχει πουλήσει πάρα πολύ αλλά έχω δει μόνο ένα φυσικού αερίου. Κρίμα... -
Το πορτοκαλί ήθελα να πάρω και εγώ, όταν το κοιτούσα...
Το λευκό με τις ρίγες που λες πρέπει να είναι η έκδοση 'beats' με το καλυτερο ήχοσύστημα -
@futurist κατα πρωτον χαλαρωσε γιατι σε βλεπω λιγο τσιτωμενο.
Και κατα δευτερον που ειδες οτι η γραμμη παραγωγης του Πολο παγωσε και δεν υφισταται.Ναι υπηρχαν προβληματα αλλα πλεον ολα εχουν εξομαλυνθει και οι γραμμες παραγωγης εχουν γυρισει στην κανονικοτητα.Και για να σε προλαβω η vw εχει ηδη ανακοινωσει οτι ολα τα μοντελα της πληρουν της προδιαγραφες του WLTP εδω και λιγες εβδομαδες.Η πτωση που αναφερεις ηταν γενικη σε ολη την Ευρωπη και σε ολα τα best seller της vw για τον μηνα Σεπτεμβρη.Ενδεικτικα θα σου ανσφερω οτι το Γκολφ απο πρωτο επεσε στην 13η θεση σε ολη την Ευρωπη.Λογικα και ο Οκτωβρης θα πρεπει να ειναι στα ιδια επιπεδα.
Ενδρικτικο των αλλαγων που εγιναν ειναι οτι στον βασικο κινητηρα η ισχυς πηγε στους 80 ιππους (απο 75) με 110 CO2.Το ιδιο ισχυει και για το Ιμπιζα.Αν κανεις τον κοπο και μπεις στο επισημο σαιτ vw.de θα δεις αυτο που λεω.Επισης στο ελληνικο σαιτ της Σεατ στον νεο τιμοκαταλογο με εναρξη ισχυος 11/9 θα δεις οτι υπαρχει και τον Ιμπιζα 1.0 80 ιππους και μαλιστα σε δυο εξοπλιστικες εκδοσεις αντι μιας οπου ηταν πριν. -
Για πες μας πότε θα υπάρχει αμάξι για παράδοση σε πελάτες και άσε τις προστακτικές περί χαλάρωσης καθώς δεν γνωριζόμαστε.
-
Να πω και εγω μια αποψη ως κατοχος και μετα απο 2800χλμ εντος πολης αλλα και σε ταξιδι. Το αυτοκινητο αγοραστηκε για να αντικαταστησει ενα πολο 1.0 του 1997. Να πω μερικα θετικα και μερικα αρνητικα για το νεο πολο. Το αυτοκινητο ειναι 1.0 dsg highline.
α. οι χωροι επιβατων ειναι εξαιρετικοι. Πριν σκασει το προβλημα με την ζωνη του μεσαιου επιβατη, ειχαμε παει για μπανιο (αποσταση 50') 3 ενηλικες και 2 παιδια και ολοι ηταν ανετα. Για χωρο αποσκευων δεν εχω να πω κατι, μιας και λογω χρησης του αυτοκινητου (β' αυτοκινητο για πολη) δεν με πολυενδιεφεραν. Μου φαινεται ομως πιο μεγαλος απο το παλιο μου πολο.
β. Η καμπινα εχει παρα πολυ καλη ηχομονωση, σε σημειο που οταν το πρωτοαγορασα δεν μπορουσα να καταβω αν ειχε επεμβει το συστημα start/stop ή οχι. Ακομα και σε ταξιδι ομως δεν ακους σχεδον τιποτα, τουλαχιστον εως σε ταχυτητες 130χλμ/ωρα που το εχω οδηγησει εγω.
γ. Η ποιοτητα κυλισης ειναι παρα πολυ καλη. Συμπεριφερεται εξαιρετικα σε ανωμαλιες του δρομου, εξομαλυνοντας τις, ενω ποτε δεν με εχει προβληματισει ειτε εντος της πολης ειτε σε ταχυτητες αυτοκινητοδρομου σε σχεση με την προσφυση που προσφερει. Στριβει 'ορθιο' (αναλογικα με την κατηγορια του εννοειται) και σου εμπνεει εμπιστοσυνη.
δ. Ο συνδυασμος ποιοτητας κυλισης, αναρτησεων, κινητηρα και χωρων σου δινει την εντυπωση οτι οδηγεις μεγαλυτερο αυτοκινητο απο την κατηγορια του.
ε. Ο κινητηρας των 115 ιππων θεωρω οτι ειναι εξαιρετικος για αυτο το αμαξι και του επιτρεπει να κινηθει αρκετα σβελτα. Στην εθνικη πηγαινα με το cruise control στα 110km/h και το στροφομετρο ηταν στις 2000 στροφες
στ. Το τιμονι ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ. Σε κανει να θελεις να το αγκαλιασεις και να μην το αφησεις ποτε!
Παμε τωρα στα αρνητικα
α. οταν αρχισα να ακουω τον κινητηρα (μετα το αρχικο σοκ που δεν ακουγα τιποτα) μοιαζει τραχυς οταν πατας το γκαζι. Αυτο εχω την εντυπωση οτι ειναι χαρακτηριστικο που μοιραζονται ολοι οι 3 κυλινδροι κινητηρες
β. Το καθισμα του οδηγου δεν μου φαινεται πολυ αναπαυτικο αν και προσφερει υποστηριξη οσφυικης μοιρας. Η αληθεια ειναι οτι σε ταξιδι 5 ωρων που το πηγα, δεν με πονεσε ποτε η μεση, αλλα ποτε μου δεν καθομουν ιδιαιτερα αναπαυτικα. Ισως να φταιει η μεση μου
γ. μοιαζει πιο 'παιχνιδι' σε σχεση με το παλιο μου πολο. Ισως ειναι θεμα πτωσης της ποιοτητας κατασκευης, ισως της εισαγωγης πιο πολλων πλαστικων για μειωση κοστους ή για να βελτιωθει ο τομεας της παθητικης ασφαλειας. Παντως οταν κλεινεις την πορτα δεν ακους αυτο τον γδουπο που ειχε το παλιο πολο (ειδικα μαλιστα το δικο μου που ηταν και 3θυρο). Απο την αλλη, ομως ακομα και οταν εκλεισα την πορτα του karoq, ο ηχος με απογοητευσε....
Η αληθεια ειναι οτι δεν ειδα και πολλα αλλα αυτοκινητα απο κοντα, διοτι εψαχνα κατι πολυ συγκεκριμενο (
-
Ο futurist δεν εχει αδικο σε αυτα που λεει, αλλα νομιζω αυτο που μας ενδιαφερει ειναι το αυτοκινητο ως προϊον και οχι το κομματι διανομης της εταιρειας. H vw τα σκατωσε ειναι η αληθεια με το θεμα των wltp αλλα αυτο δεν ειναι κατι που εχει αντικτυπο στα προϊοντα της, ειτε για καλο ειτε για κακο.
-
Ε πώς δεν έχει; Που πάει ο άλλος να παραγγείλει το μοντέλο φυσικού αερίου και του λένε ότι δεν ξέρουν πότε θα ξαναδεχτούν παραγγελίες; Φεύγει και πάει σε άλλη αντιπροσωπεία.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ε πώς δεν έχει; Που πάει ο άλλος να παραγγείλει το μοντέλο φυσικού αερίου και του λένε ότι δεν ξέρουν πότε θα ξαναδεχτούν παραγγελίες; Φεύγει και πάει σε άλλη αντιπροσωπεία.Tι σχέση έχει η διαθεσιμότητα ενός προϊόντος με την ποιότητα του ή έλλειψη αυτής;
Αυτό αφορά τις πωλήσεις της εταιρείας και τα οικονομικά της -
Είπες: 'αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το αυτοκίνητο ως προϊόν'.
Εγώ λέω ότι αν το προϊόν ΔΕΝ είναι διαθέσιμο, αυτό πλήττει την ικανότητά του ως προϊόν. Και φαίνεται στην πράξη, έχω συγκεκριμένο παράδειγμα. Αν διαβάσεις το θέμα με το φυσικό αέριο, ο φίλος που τον έπεισα να πάρει το Arona CNG, για το Polo, αυτό του άρεσε. Αλλά όταν πήγε στον αντιπρόσωπο και του είπε ότι δε γνωρίζει πότε θα μπορεί να παραγγείλει, αναγκαστικά χαιρέτησε. -
Ακόμα και αν δεχτώ την άποψη αυτή, που δεν τη δέχομαι, μιλάτε λες και η έκδοση CNG είναι η μόνη του αυτοκινήτου. Δεν έχω καν αυτή την έκδοση και δεν μίλησα καν για αυτή.
Τεσπά, εγώ έγραψα μερικά πραγματακια. Ελπίζω να βοήθησα κάποιον υποψήφιο αγοραστή. -
Δεν καταλαβαινω τη συγχηση σας.Ουτε εγω μιλησα για την εκδοση φυσικου αεριου.Η προσωρινη διακοπη παραγωγης εφερε καποια προβληματα στην δισθεσιμοτητα του μοντελου αλλα ολα εχουν ηδη παρει το δρομο τους για να εξομαλυνθει η κατασταση.Λογικο ειναι να υπαρχουν καθυστερησεις και αν καποιος ζηταει τα κερατα του σε εξοπλισμο εεεεε τι να πω....
@futirist φυσικα και δεν γνωριζομαστε αλλα και παλι δεν βλεπω το λογο που εξαπτεσε......ξανα εναντιον μου.
Μαλλον φταιει οτι στηριζω ακομη την vw......τοτε ξυδι φιλαρακο..... -
Οι φανατικοί με τις μάρκες δεν βλέπουν μπροστά τους από την τύφλα.
Προσωπικά δεν έχω κλίση φανατικά προς κάποια μάρκα και ως καταναλωτής-οδηγός πάντα έβλεπα όλους τους κατασκευαστές, σε όλα τα επίπεδα, και κρίνοντας με ποιόν τρόπο ένα δεδομένο μοντέλο καλύπτει τις δεδομένες ανάγκες μου, στο δεδομένο χρόνο. Οι δεδομένες ανάγκες μπορεί να είναι ακόμα και οδηγητικής ευχαρίστησης, για να μην παρεξηγούμαι.
Την VW δεν την αντιπαθούσα και δεν την αντιπαθώ. Θεωρώ ωστόσο, ότι μετά το dieselgate δεν θα την επέλεγα ούτε με σφαίρες για αυτοκίνητο βενζίνης ή diesel. Παραμένω να την παρακολουθώ, καθαρά λόγω των λύσεων CNG.
Σχετικά με όσα αναφέρθηκαν στο σκεπτικό «άλλο το προϊόν και άλλο το θέμα της διαθεσιμότητας», οι έμπειροι αναλυτές της αγοράς κάνουν αναφορά για ζημιές άνω των 2 δις ευρώ, λόγω αδυναμίας διάθεσης οχημάτων λόγω WLTP. Αυτές είναι οι άμεσα εκτιμώμενες ζημιές λόγω αδυναμίας πώλησης και ΟΧΙ οι τυχόν ζημιές στο μέλλον, στο brand name.
-
Δεν θελω να το συνεχισω....απλα για να ξερεις στο γκαραζ μου υπαρχει και ενα Toyota Aygo.Επειδη οπως λες δεν γνωριζομαστε μην κρινεις καποιον απ τα λεγομενα του γιατι απο πισω ισως κρυβεται κατι αλλο.Και οπως ισως διαβασες κοιταζω και αλλα αυτοκινητα,απλα εχω μια προτεραιοτητα στο Πολο.Οσο για το φυσικο αεριο θα το σκεφτομουν μονο αν ζουσα στην Αθηνα η στην ηπειρωτικη Ελλαδα.Αλλα επειδη ζω σε νησι,εδω ειναι ασυμφορο λογω μικρων αποστασεων.Και ενα τελευταιο σε mail που εστειλα πριν μια περιπου εβδομαδα στην Κοσμοκαρ για την διαθεσιμοτητα του Πολο μου απαντησαν οτι διατιθεται κανονικα αλλα αυτο αφορουσε τον ατμοσφαιρικο χιλιαρι που εγω ενδιαφερομαι Ο χιλιαρης με τα 80 αλογα που ανεφερα σε προηγουμενο post θα ερθει μεχρι τελος του χρονου.
Νέο VW Polo