-
Γιατί οχι;
Γιατί το παπί είναι ένα πρωτίστως οικονομικό μέσο και 3700 είναι πάρα πολλά χρήματα για οικονομικό δίκυκλο, πόσο μάλλον για παπι.
Επειδή το Polo είναι από τσ μεγαλύτερα και το Swift από τα μικρότερα της κατηγορίας. Είναι σχεδόν τα 2 άκρα.
-
Σε εσωτερικούς χώρους είναι στα ίδια εκτός του πορτπαγκαζ όπου το swift έχει 280 λίτρα.
Μου φαίνεται δεν έχεις μπει μέσα στο νέο swift. Οι χώροι του είναι στο ενώ μέρος της κατηγορίας, άσχετα αν είναι 3.84μ
Όσο για το παπί, είναι το gti των παπιών με abs, υδοψυκτο,6ταχυτο κτλ
-
Αν είναι να δώσω τόσα για παπί πάω και παίρνω μεταχειρισμενο κάτι άλλο, ή κολλάω και παίρνω κάνα Duster μεταχειρισμένο.
Έχω παπί και τα 3700 just doesn't make sense.
Μη μου τα λες εμένα, πέστα σε αυτούς που παίρνουν Polo.
-
Ευτυχώς αυτή η κατηγορία έχει πολλά, διαφορετικού χαρακτήρα μοντέλα, όποτε ο υποψήφιος αγοραστής θα βρεί εκείνο που του ταιριάζει αρκετά εύκολα.Βασική προϋπόθεση να ξέρει τι θέλει και τι μπορεί να διαθέσει.Επισης να σημειώσω ότι ότι πολλά από τα προσφερόμενα συστήματα άνεσης και ασφαλείας δε λειτουργούν το ίδιο αποτελεσματικά σε όλα τα μοντέλα.Θα πρέπει αν μπορεί, στις δοκιμές στο δρόμο ο υποψήφιος κάτοχος να προσπαθεί να δοκιμάζει όσα μπορεί περισσότερα.
-
Ναι μωρε σιγα μη μας δωσεις και ραπορτο γιατι το επελεξες. Γουστο και καπελο σου....
Μη κοιτάς εμένα...εγω την λέω στους άλλους διότι νομίζουν ότι ξέρουν από αυτοκίνητα αλλά δεν
Οντως αυτά τα συστήματα είναι αρκετά καλά αλλά εχουν και κάποια θεματάκια.
Π.χ περνούσα με το αυτοκίνητο έξω από ένα μαγαζί σε στενό δρομάκι που είχε μια πολυ μεγαλη σημαία εξω απο το μαγαζι. Εκείνη τη στιγμή φύσηξε ο αέρας και η σημαία κουνήθηκε απότομα προς την μεριά του δρόμου, ξεδιπλωθηκε δηλαδη. Αμεσως το αυτοκίνητο θεωρησε ότι η σημαία προσπαθει να περάσει απέναντι και πλάκωσε τα φρένα με φουλ δύναμη. Βεβαια αμέσως κατάλαβε ότι τελικά δεν περνά και δεν σταμάτησε τελείως το αυτοκίνητο, δηλαδή το αυτόματο φρενάρισμα φρεναρε στιγμιαια οχι συνεχομενα, αλλά σε μια φάση ψηλοχεστηκα.
Αχ και να έπινα καφέ εκείνη τη στιγμή.
Με κοίταζαν οι παπουδες που καθόταν έξω από το μαγαζι....τους είπα 'τίποτα δοκιμάζω τα φρενα' ...χαχα
-
Χαχα!
-
Μετά από 10 μήνες και 15χιλ. χλμ έχω το παρακάτω δίλημμα. Το αυτοκίνητο βάσει εγχειριδίου αλλά και του εγκεφάλου του κινητήρα χρειάζεται πρώτη επιθεώρηση και αλλαγή λαδιών στις 30χιλ. χλμ ή 2 έτη. Επικοινώνησα με το after sales της Κοσμοκάρ και ο ευγενής και πρόθυμος για εξηγήσεις προϊστάμενος μου είπε τα εξής. Πράγματι για το μοντέλο αυτό (1.0 115 DSG μοντ. 2020) εργοστασιακή οδηγία είναι το όριο που προανέφερα. Σα δεύτερη επιλογή η ελληνική αντιπροσωπεία λόγω της γνωστής 'σκόνης' στους ελληνικούς δρόμους προτείνει, χωρίς να το επιβάλει, λιπαντικό service ανά 15χιλ. χλμ ή 1 έτος. Η εγγύηση ισχύει κανονικά και στις δύο επιλογές, ενώ προς μεγάλη μου έκπληξη με δική του πρωτοβουλία μου είπε ότι έχω τη δυνατότητα να κάνω τη συντήρηση και σε συνεργείο της προτίμησής μου εκτός αντιπροσωπείας χωρίς πρόβλημα στην εγγύηση. Εννοείται βέβαια ότι ισχύει αυτό, απλά δύσκολα το ακούς ξεκάθαρα από το στόμα του αντιπροσώπου. Είμαι λίγο προβληματισμένος στο τι να ακολουθήσω και θα ήθελα την άποψή σας.
Σημ. κόστος στην αντιπροσωπεία πρώτου λιπαντικού service 140€!
-
Lap βλέπεις καμμιά ταμπέλα πάνω μου να γράφει 'αφελής' γιατί εγώ δεν την πρόσεξα!
-
Οχι φυσικα, αλλα μια ελλειψη χιουμορ ....την βλεπω...
-
Μπα λάθος βλέπεις, σηκώνω και επιστρέφω αρκετό δούλεμα, μη χαλιέσαι!
-
Μηπως σου εδωσαν τηλέφωνο απο καμια εκπομπη ραδιοφωνου που κανουν φαρσες;
-
Μετά από 10 μήνες και 15χιλ. χλμ έχω το παρακάτω δίλημμα. Το αυτοκίνητο βάσει εγχειριδίου αλλά και του εγκεφάλου του κινητήρα χρειάζεται πρώτη επιθεώρηση και αλλαγή λαδιών στις 30χιλ. χλμ ή 2 έτη.
Σημ. κόστος στην αντιπροσωπεία πρώτου λιπαντικού service 140€!
Φυσικά και θα αλλάξεις τα λάδια μαζί με το φίλτρο σε ένα γενικό συνεργείο. Αν έχεις χρόνο, βρες τι λάδια προτείνει ο κατασκευαστής, αγόρασε τα μόνος σου, κι άσε τον συνεργειατζή να επωφελήθεί από την εργασία αλλαγής και το φίλτρο λαδιού.
-
Τα πρώτα 4 χρόνια όσο διαρκεί διαρκεί δηλαδή η εγγύηση θα το συντηρώ στην αντιπροσωπεία, ώστε σε περίπτωση που θα μου χρειαστεί να μπορώ να πιέσω όσο γίνεται παραπάνω. Το δίλημμά μου είναι αλλαγή λαδιών τώρα στις 15χιλ. ή όποτε ζητήσει το αυτοκίνητο με όριο τις 30χιλ. χλμ.
-
VW και έκπτωση? Καλύτερα να τους σκοτώσεις τη μάνα......
-
Άλλαξε στις 15.000 Km ή στον ένα χρόνο, ότι έρχεται πιο γρήγορα! Δυο χρόνια (και βάλε αν υπολογίσεις το χρόνο από την κατασκευή του αυτοκινήτου ως την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας) ή/και 30.000 Km είναι μάλλον υπερβολικά. Πολύ δε περισσότερο αφού μιλάμε για τα πρώτα λάδια, με ότι σημαίνει αυτό... Εξάλλου το κόστος δεν είναι υπέρογκο.
Υ.Γ.1: Ζήτησε από την αντιπροσωπεία μια καλή έκπτωση στο κόστος του λιπαντικού σέρβις! Θα στην κάνουν, για να σε κάνουν πελάτη...
Υ.Γ.2: Με 15.000 Km σε 10 μήνες, αν ακολουθήσεις το επίσημο πρόγραμμα, θα πρέπει να πας για το κανονικό σέρβις στους 20 μήνες, αφού θα έχεις συμπληρώσει τα 30.000 Km πριν τα δύο χρόνια. Αν κάνεις λιπαντικό σέρβις τώρα (ή πάνω στο χρόνο με 18.000 Km, με το ρυθμό που τα κάνεις) θα κερδίσεις αυτούς τους 4 μήνες μέχρι το κανονικό σέρβις των 2 χρόνων, οπότε η τελική σου επιβάρυνση σε βάθος χρόνου δεν θα είναι όσο μεγάλη μπορεί να σου φαίνεται. Με νούμερα: Αν συνεχίσεις να κάνεις χιλιόμετρα με τον ίδιο ρυθμό, σε 60 μήνες θα έχεις 90.000 Km. Με ενδιάμεσα λιπαντικά σέρβις, θα έχεις κάνει 3 λιπαντικά σέρβις (στα 18.000, 54.000 και 90.000 Km) και δύο κανονικά σέρβις (στα 36.000 - 2 χρόνια και στα 72.000 - 4 χρόνια). Με το επίσημο πρόγραμμα, θα έχεις κάνει 3 κανονικά σέρβις (στα 30 - 60 - 90.000 Km). Η διαφορά στο κόστος θα είναι μικρή και ταυτόχρονα θα έχεις ένα πιο καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο...
Υ.Γ.3: Κέντησα ο φούστης! Ολόκληρη οικονομοτεχνική μελέτη έκανα...
-
Χάρη στείλε μου τον αριθμό λογαριασμού σου και το ποσό να σου κάνω κατάθεση! Θέλω καλή τιμή όμως! Όπως τα υπολογίζεις, μου φαίνεται λογικό το πρόγραμμα συν την 'ασφάλεια' της γρήγορης αλλαγής των πρώτων λαδιών. Τα χλμ που θα κάνω με αυτό το αμάξι είναι περίπου 20χιλ χλμ ανά έτος, χωρίς τον κορωνοιό τώρα θα είχα 2-3χιλ. παραπάνω. Το μόνο που μου τη δίνει είναι ότι και στο 'αρχαίο' Santa Fe τα λάδια αλλάζουν κάθε 15χιλ. και μου φαίνεται κάπως κουλό το ίδιο να ισχύει για το πολύ πιο σύγχρονο supermini. Anyway thanks!
Υ.Γ. Τα 140€ είναι με την έκπτωση!
-
Αν υπολογίζεις 20.000 Km ανά έτος, είναι ακόμη λιγότερη η επιβάρυνση με ένα λιπαντικό σέρβις το χρόνο. Εγώ δεν θα το σκεφτόμουν στη θέση σου. Με τον ίδιο τρόπο υπολογισμού, στα 6 χρόνια και 120.000 Km είτε θα έχεις κάνει 3 λιπαντικά και 3 κανονικά σέρβις είτε 4 κανονικά σέρβις. Μιλάμε για ασήμαντη χρηματική διαφορά αν την μοιράσεις σε 6 έτη. Εγώ δεν θα το σκεφτόμουν ούτε λεπτό...
Υ.Γ.: Ο οικονομοτεχνικός σύμβουλος δουλεύει pro bono. Ενίοτε μόνο, χρηματίζεται με κανα τσίπουρο με μεζέ...
-
Μοιράζουμε την απόσταση (εντάξει κλέβω λίγο) στο Βόλο και τα βρίσκουμε κάτω απ'το τραπέζι! Παιδιά το θέμα κλείνει με το σωστό ελληνικό τρόπο, ευχαριστώ και τους υπόλοιπους που ασχολήθηκαν.
-
Έκλεισε! Και Θεσσαλονίκη ανεβαίνω πάντως...
-
Ποιος ασχοληθηκε;
Αντε να βοηθησω, κανε αλλαγη νωρις διοτι εχεις αμεσου ψεκασμου μοτερ και οι συψνες αλλαγες βοηθουν στη μειωση των επικαθησεων καθοτι ειναι λιγοτερο ευκολο το νεοτερο λαδι να 'καιγεται'
Τεχνικη αναλυση με α@@@α, τα αλλα ειναι παρλες.
Τι με κερνατε;
Νέο VW Polo