-
Καλησπέρα σε όλους,
Είδα το Crossland (έκδοση Dynamic), πετρέλαιο 102 ίππους και με δώρα 2.300€, στα 21.000€ τελική τιμή.
Ήθελα να ρωτήσω, είναι καλός ο κινητήρας αυτός. Δεν μπορώ να το βρω πουθενά για test drive.
Έχει κανείς να μου πει την άποψή του;
Καλημέρα,
το έχω με αυτόν τον κινητήρα και χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο. Ο κινητήρας είναι εξαιρετικός, πολύ καλό τράβηγμα σχετικά αθόρυβος για πετρέλαιο και πολύ οικονομικός ασχέτου τρόπου οδήγησης, σε εμένα η κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ ~4.6-5.4 λτ/100χλμ. Συνεργάζεται άψογα με το 6τάχυτο. Το μόνο που μου έχει κάνει 3-4 φορές (στα 15000χιλ) στιγμιαίο ρετάρισμα και την μία αναψε check σε οδήγηση με 6η και 120 χλμ. Τότε δεν είχαν βρει κάτι στο service και είχαν κάνει αναγέννηση το dpf. Από τότε (τώρα έχω 30000χιλ) όλα καλά. Νομίζω πάντως ο κινητήρας αυτός έχει βραβευθεί κιόλας.
-
Neurotica wrote:
migior wrote:
dtzgr wrote:
Ερώτηση για όσους αγόρασαν ή παρήγγειλαν πρόσφατα και έχουν Navi 5.0: γίνεται καμία αναφορά από τους πωλητές για ενεργοποίηση και διαθεσιμότητα των υπηρεσιών opel connect στην Ελλάδα (όπως πχ στη Γερμανία μέσω connect.opel.de ή στη Γαλλία μέσω connect.opel.fr ή στην Ισπανία στο .es, Ιταλία στο .it κλπ);
Σε άλλες χώρες της ευρώπης οι υπηρεσίες αυτές είναι διαθέσιμες και δίνουν 3 χρόνια δωρεάν live traffic information στο Navi 5.0. Οι υπηρεσίες αυτές δίνονται ακόμα και σε όσους δεν έχουν το opel connect αλλά έχουν Navi 5.0.
Στην Ελλάδα το site είναι under construction εδώ και μήνες....
Πλέον το https://connect.opel.gr/ είναι διαθέσιμο...
Ολοκλήρωσα τα βήματα για την ενεργοποίηση του πακέτου της LIVE πλοήγησης για τα επόμενα 3 χρόνια. Όταν με το καλό πάω στο αυτοκίνητο θα προσπαθήσω να καταλάβω τι γίνεται και θα postάρω feedback
Αν το έχει ήδη κάνει κάποιος, ας δώσει τα φώτα του.
Τελικά?
Τελικά όλα μια χαρά. Bluetooth tethering ενεργό στο κινητό και με το που μπήκα στο αμάξι έκανε connect με το Navi και ενεργοποιήθηκαν και τα live services από Tom Tom εμφανίζοντας κάτω δεξιά στην οθόνη και ανάλογο λογότυπο.
Μαλιστα έλαβα και σχετικό mail ενεργοποίησης για τα επόμενα 3 χρόνια.
Εδώ σημερινές φωτό:
Για εμένα αυτό που βλέπω πιο δύσκολο είναι το να συνδέεται αυτόματα το κινητό μου μέσω Bluetooth tethering στο Navi γιατί δεν κρατάει τη σχετική ρύθμιση στο Huawei P20 που ζω, ότι και αν δοκίμασα... Αν θυμηθώ να το ενεργοποιήσω πριν κάνει pair το κινητό με το αμάξι όλα καλά με τα data και τα live services.
Καλημέρα! Χαίρομαι για την συζήτηση και μαθαίνουμε πολλές πληροφορίες. Είμαι κάτοχος του Crossland από τον Σεπτέμβριο του 2019.
Έχει navi 5 (δεν έχει το opel connect) αλλά όταν πάω στο https://connect.opel.gr/ δεν αναγνωρίζει τον αριθμό πλαισίου μου..βγάζει μήνυμα ότι είναι λάθος. Προσπαθώ με το Bluetooth tethering να ενεργοποιήσω το live traffic αλλά δεν μπορώ. Αν κατάλαβα καλά πρέπει να ενεργοποιήσω την υπηρεσία στο https://connect.opel.gr/, σωστά;;
-
migior wrote:
Neurotica wrote:
migior wrote:
dtzgr wrote:
Ερώτηση για όσους αγόρασαν ή παρήγγειλαν πρόσφατα και έχουν Navi 5.0: γίνεται καμία αναφορά από τους πωλητές για ενεργοποίηση και διαθεσιμότητα των υπηρεσιών opel connect στην Ελλάδα (όπως πχ στη Γερμανία μέσω connect.opel.de ή στη Γαλλία μέσω connect.opel.fr ή στην Ισπανία στο .es, Ιταλία στο .it κλπ);
Σε άλλες χώρες της ευρώπης οι υπηρεσίες αυτές είναι διαθέσιμες και δίνουν 3 χρόνια δωρεάν live traffic information στο Navi 5.0. Οι υπηρεσίες αυτές δίνονται ακόμα και σε όσους δεν έχουν το opel connect αλλά έχουν Navi 5.0.
Ολοκλήρωσα τα βήματα για την ενεργοποίηση του πακέτου της LIVE πλοήγησης για τα επόμενα 3 χρόνια. Όταν με το καλό πάω στο αυτοκίνητο θα προσπαθήσω να καταλάβω τι γίνεται και θα postάρω feedback
Τελικά?
Τελικά όλα μια χαρά. Bluetooth tethering ενεργό στο κινητό και με το που μπήκα στο αμάξι έκανε connect με το Navi και ενεργοποιήθηκαν και τα live services από Tom Tom εμφανίζοντας κάτω δεξιά στην οθόνη και ανάλογο λογότυπο.
Εδώ σημερινές φωτό:
Για εμένα αυτό που βλέπω πιο δύσκολο είναι το να συνδέεται αυτόματα το κινητό μου μέσω Bluetooth tethering στο Navi γιατί δεν κρατάει τη σχετική ρύθμιση στο Huawei P20 που ζω, ότι και αν δοκίμασα... Αν θυμηθώ να το ενεργοποιήσω πριν κάνει pair το κινητό με το αμάξι όλα καλά με τα data και τα live services.
Καλημέρα! Χαίρομαι για την συζήτηση και μαθαίνουμε πολλές πληροφορίες. Είμαι κάτοχος του Crossland από τον Σεπτέμβριο του 2019.
Έχει navi 5 (δεν έχει το opel connect) αλλά όταν πάω στο https://connect.opel.gr/ δεν αναγνωρίζει τον αριθμό πλαισίου μου..βγάζει μήνυμα ότι είναι λάθος. Προσπαθώ με το Bluetooth tethering να ενεργοποιήσω το live traffic αλλά δεν μπορώ. Αν κατάλαβα καλά πρέπει να ενεργοποιήσω την υπηρεσία στο https://connect.opel.gr/, σωστά;;
Ναι, αν δεν το ενεργοποιήσεις από το connect.opel.gr δεν πρόκειται να σου εμφανιστεί και στο Navi.
Ίσως έχεις κι εσύ το ίδιο θέμα με το μέλος dtzgr που νομίζω κι εκείνος με MY 2019 δεν του εμφανίζει στο site το όχημά του.... Μακάρι να ήξερε και η OPEL να απαντήσει συγκεκριμένα αν είναι supported από τα MY 2020 κι έπειτα.
-
Καλησπέρα !
Συμφωνω με όσα γραφεις και θα σταθώ σε αυτό που ανέφερες σχετικα με το κλώστημα στις αλλαγές και στο start/stop.Αν το απενεργοποιήσω δηλαδή έχει καλύτερη συμπεριφορά?
Επισης μια γενική ερώτηση:εχω κάνει λογαριασμό στο myopel και στην καρτέλα του αυτοκινήτου εμφανίζεται σαν Crossland X Innovation κι οχι ως exclusive.Είναι φυσιολογικό το innovation κι απο που προκυπτει?
Ωραια αναλυση Pazzino21!
Οδηγωντας την ιδια ακριβως εκδοση εδω και δυομιση μηνες,και εχοντας συμπληρωσει 4000km,θα πω τα εξης,οσο πιο συνοπτικα μπορω:
-Ανάρτηση : Μού φαινεται πολύ μαλακη,όχι απαραιτητα με την καλη εννοια.Ιδιαιτερα τις εγκαρσιες ανωμαλιες τού δρομου τίς νιωθεις καλα
**Εσωτερικο : **Ειναι εξαιρετικα εργονομικο αλλα και στιλάτο κατα τη γνωμη μου,χωρις τρελές ''ντιζαινιές'.Εκει που φαινεται η ηλικια του σχεδιαστικα ειναι στον πινακα οργανων,οπου το -ποlύ χρησιμο-ψηφιακο καντραν ειναι μικρο σε μεγεθος και παρωχημενο.Επισης στους πισω επιβατες θα ήθελα θυρα-ες usb η εστω 12V, και αεραγωγούςgia to ac.Στη δικη μου exclusive δεν υπαρζεουν θηκες στο διαχωριστικο των πισω επιβατων,και θα το ηθελα.Επισης,και απαντωντας σε εναν φιλο που ρωτησε,θεωρω οτι ανετα χωρανε τρια παιδια,δεν ξερω ομως αν ειναι προσαρμοσιμος καθ'υψος ο προενατηρας της ζωνης ασφαλειας για τον μεσαιο επιβατη.
**Infotainment **Ομορφο,πρακτικο,ευκολο στην εκμαθηση,πολυ καλο το navi,με την υποσημειωση οτι γραφεις greeklish.
Πανευκολη συνδεση με BT κινητου,και με ενσυρματα με android auto
**Κινητηρας **Πολύ δυνατος ,ροπάτος,τραβαει απο χαμηλα.Το αυτοκινητο σε ταξιδι ακομα και φορτωμενο επιταχυνει εντυπωσιακα και αποτελεσματικα εφοσον χρειαστει.Με 6η και ταχυτητα 120 το στροφομετρο δειχνει 2500 στροφες,140 -->3000 kai 160-->3400.
Την αποτομη αλλαγη απο 1η σε 2α την παρατηρησα κι εγω,αλλα για καποιο λογο εμφανιζεται οταν ειχε ενεργοποιηθει το start/stop στην εκκινηση.
**Κατανάλωση **Στην πολη γυρω στο 7.5,εξω γυρω στο 6.5.Γενικα περιμενω μια μεση καταναλωση γυρω στο 7.
Φυσικα σε ταξιδιμε λογικες ταχυτητες(110-120) σε εθνικη οδο-με το αυτοκινητο φορτωμενο και AC) εδειξε κατω απο 6.
Κλεινοντας,για μενα το αυτοκινητο ειναι δοκτωρ Τζεκιλ και Μιστερ Χάιντ: ηρεμο και πρακτικο στην πολη,ανετο και ευχαριστο σε ταξιδια,αλλά αν θες να το ζορισεις φευγει και πισω δεν κοιταει!
Το θεωρω εξαιρετικο vfm στα b-suv-φουλ εκδοση με ολα τα εξτρα πανω μού βγηκε 19700-και απορω πώς δεν ειναι στη συζητηση για τα προτεινομενα της κατηγοριας!
[/quote]
-
Ωραία, αφού κατάφερες να το κάνεις εσύ και ξέρουμε οτι λειτουργεί, προφανώς έκανα κάτι λάθος εγώ. Θα ξαναδοκιμάσω. Απο τις ρυθμίσεις του infotainment πρέπει να αλλάξεις τις ρυθμίσεις ή δεν είναι απαραίτητο?
-
Ωραία, αφού κατάφερες να το κάνεις εσύ και ξέρουμε οτι λειτουργεί, προφανώς έκανα κάτι λάθος εγώ. Θα ξαναδοκιμάσω. Απο τις ρυθμίσεις του infotainment πρέπει να αλλάξεις τις ρυθμίσεις ή δεν είναι απαραίτητο?
Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο στο infotainment. Απλά πρέπει να εξασφαλίσεις ότι είναι ενεργό το Bluetooth Tethering στο κινητό σου και έπειτα στα paired devices του Navi 5.0 να επιλέξεις τη συσκευή που έχεις συνδέσει μέσω Bluetooth και να επιλέξεις και την 3η επιλογή που είναι για διαμοιρασμό και των data.
Μετά η ενεργοποίηση θα ολοκληρωθεί αυτόματα. Αν δυσκολευτείς να βρεις τα paired devices πας στο εικονιδιάκι με το θαυμαστικό που βρίσκεται στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης, κοντά στην ώρα. Επιλέγεις από τα αριστερά το γρανάζι που γράφει κάτι για ρυθμίσεις και στην επόμενη οθόνη νομίζω σου εμφανίζει τη συσκευή που είναι συνδεδεμένη μέσω bluetooth αλλά και το αν είναι ενεργά τα live services. Δίπλα από το όνομα της συσκευής που είναι connected πατάς το Bluetooth icon κι εκεί σου εμφανίζει τις 3 επιλογές που μπορείς να κάνεις share από το κινητό στο infotainment. Η 3η από αυτή είναι ο διαμοιρασμός των data.
Ορίστε και η σχετική φωτό:
-
Επισης μια γενική ερώτηση:εχω κάνει λογαριασμό στο myopel και στην καρτέλα του αυτοκινήτου εμφανίζεται σαν Crossland X Innovation κι οχι ως exclusive.Είναι φυσιολογικό το innovation κι απο που προκυπτει?
Το επίπεδο εξοπλισμού x-clusive είναι ελληνικός όρος. Το εργοστάσιο βγάζει τα εξής επίπεδα:
- 120 Jahre
- Edition
- INNOVATION
- Opel 2020
- Ultimate
Δες εδώ:
https://www.opel-infos.de/modelle/crossland.htmlΠροφανώς το ελληνικό x-clusive προκύπτει από 'προσθαφαιρέσεις' πάνω στην innovation.
**Infotainment **Ομορφο,πρακτικο,ευκολο στην εκμαθηση,πολυ καλο το navi,με την υποσημειωση οτι γραφεις greeklish.
Και γι' αυτό υπάρχει λύση (έχει βγεί νέο firmware εδώ και αρκετούς μήνες, δες αρκετές σελίδες πίσω). Αλλά η Opel Hellas για άλλη μια φορά πετάει χαρταετό.
Γενικά στην υποστήριξη μετά την πώληση πετάνε χαρταετό. Τα πράγματα έχουν αλλάξει, δεν είναι μόνο λάδια, μπουλόνια και τα παρόμοια.
-
Καλησπέρα !
Συμφωνω με όσα γραφεις και θα σταθώ σε αυτό που ανέφερες σχετικα με το κλώστημα στις αλλαγές και στο start/stop.Αν το απενεργοποιήσω δηλαδή έχει καλύτερη συμπεριφορά?
Και στο δικό μου Grandland, Innovation γράφει. Μάλλον είναι η εξήγηση που έδωσε ο φίλος παραπάνω.
-
Επιβεβαιώνω κι εγώ την ενεργοποίηση του live navigation. Ευχαριστώ τον migior για τη βοήθεια. Το πρόβλημά μου ήταν σε μια ρύθμιση στο κινητό σχετικά με το bluetooth tethering και όχι στο infotainment.
-
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος κάτοχος opel crossland 1.2 x edition 82 hp είχε θέματα με το σύστημα start- stop?
-
Αύριο πηγαίνω για το service των 30.000km, σκέφτομαι να αλλάξω και το φίλτρο πετρελαίου προληπτικά (~70 ευρώ παραπάνω) αν και δεν συστήνεται ακόμα. Τι λέτε?
Πραγματοποιήθηκε το service της 2 ετίας (30.000χιλ) με αλλαγή λαδιών,φίλτρου λαδιού,καμπίνας,πετρελαίου,κάρτα καυσαερίων,υγρό φρένων. Σύνολο 230 ευρώ.
-
gvouz wrote:
migior wrote:
Neurotica wrote:
migior wrote:
dtzgr wrote:
Τελικά?
Εδώ σημερινές φωτό:
Ναι, αν δεν το ενεργοποιήσεις από το connect.opel.gr δεν πρόκειται να σου εμφανιστεί και στο Navi.
Ίσως έχεις κι εσύ το ίδιο θέμα με το μέλος dtzgr που νομίζω κι εκείνος με MY 2019 δεν του εμφανίζει στο site το όχημά του.... Μακάρι να ήξερε και η OPEL να απαντήσει συγκεκριμένα αν είναι supported από τα MY 2020 κι έπειτα.
Όπως τα λες! Μακάρι να ήξερε και η OPEL.... Ο τεχνικός μου είπε τηλεφωνικά ότι το LIVE TRAFFIC δεν υποστηρίζεται στην Ελλάδα..Για το opel connect και ότι δεν αναγνωρίζει τον αριθμό πλαισίου δεν μπορούσε να απαντήσει κάτι..Τα μπέρδευε με το android auto..
Δυστυχώς έπρεπε να υπάρχει από την OPEL στην Ελλάδα (σε κάθε επίσημη OPEL) ειδικός τεχνικός που να ασχολείται με αυτά τα πράγματα. Όπως ειπώθηκε και πιο πάνω η εξυπηρέτηση πελατών after sales δεν πρέπει να μένει στα λάδια και στα φίλτρα.
Δεν μπορείς να πηγαίνεις για service σε επίσημη αντιπροσωπεία και να μην σου λένε ότι υπάρχει διαθέσιμη ΔΩΡΕΑΝ ενημέρωση χαρτών από το site της OPEL! Και φυσικά έπρεπε να στην εγκαθιστούν. Δυστυχώς οι αντιπροσωπείες χάνουν από την μη ολοκληρωμένη υποστήριξη των πελατών τους.
Δεν ξέρω αν μπορώ να επικοινωνήσω σε κάποιο e-mail σε κεντρικά της OPEL.
-
Σημερα που το εκανα βόλτα παρατηρησα ξανά ότι η ανάρτηση είναι υπερβολικά σκληρή.Το αυτοκίνητο πραγματικα καταλαβαίνει οποιαδήποτε σχεδόν λακκούβα ή ανωμαλία στο δρόμο και ειναι σκληρότερο ακόμα και απο το Swift του 2007 που εχω με 200000χλμ στο οποίο δεν έχω αλλάξει ποτέ αμορτισέρ!Πιστέυετε ότι πρέπει να το πάω στην αντιπροσωπεία για έλεγχο?Υπαρχει περίπτωση να θέλει κάποια ρύθμιση η ανάρτηση?
Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται φυσιολογικό για αυτοκίνητο του 2020 και μάλιστα με στήσιμο Peugeot
-
Δυστυχώς αν δεν οδηγήσεις ένα ίδιο στην ίδια διαδρομή και όχι για 5 λεπτά δε μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα... μπορούν όμως να σου κάνουν έναν οπτικό έλεγχο στα αμορτισέρ και γενικά στο σύστημα της ανάρτησης αν το σηκώσουνε..
-
Σημερα που το εκανα βόλτα παρατηρησα ξανά ότι η ανάρτηση είναι υπερβολικά σκληρή.Το αυτοκίνητο πραγματικα καταλαβαίνει οποιαδήποτε σχεδόν λακκούβα ή ανωμαλία στο δρόμο και ειναι σκληρότερο ακόμα και απο το Swift του 2007 που εχω με 200000χλμ στο οποίο δεν έχω αλλάξει ποτέ αμορτισέρ!Πιστέυετε ότι πρέπει να το πάω στην αντιπροσωπεία για έλεγχο?Υπαρχει περίπτωση να θέλει κάποια ρύθμιση η ανάρτηση?
Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται φυσιολογικό για αυτοκίνητο του 2020 και μάλιστα με στήσιμο Peugeot
Τσέκαρες πίεση ελαστικών? Συνήθως είναι τουμπανιασμένα όταν τα παίρνουμε. Μήπως είναι σκληρό (ξερό) από αυτό.
-
Pazzino21 wrote:
Τσέκαρες πίεση ελαστικών? Συνήθως είναι τουμπανιασμένα όταν τα παίρνουμε. Μήπως είναι σκληρό (ξερό) από αυτό.
Ωπ !!! Σωστός! Για κάνε οτι λέει ο συμφορουμίτης!
-
Αυτό ακριβώς! Δεν έχει λογική να είναι τόσο σκληρό ένα καινούριο αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας...
-
Neurotica wrote:
Εχει 36 σε όλα και φοραει Bridgestone Turanza 215/50/17.H αληθεια βεβαια είναι οτι δύσκολα βρίσκει κανείς αξιόπιστους μετρητές πίεσης ελαστικών στα βενζινάδικα
Αυτό ακριβώς! Δεν έχει λογική να είναι τόσο σκληρό ένα καινούριο αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας...
-
Πήγαινε σε ένα λαστιχάδικο.
-
Εμένα μου φάνηκε στην αρχή ότι η ανάρτηση ήταν ελάχιστα πιο σκληρή από όσο περίμενα, όμως μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μαλάκωσε κάπως. Ίσως όμως να είναι ιδέα μου και απλά να το έχω συνηθίσει.
Opel Crossland X