-
Ευχαριστώ και πάλι όλους για τις ευχές!
Φορολογικά-οικονομικά που ξέχασα να αναφέρω. Το όχημα έχει 113γρ. CO2 που σημαίνει 110,74€ τέλη κυκλοφορίας. Επίσης, έκανα μικτή ασφάλεια ετήσια στην Hellas Direct, με απαλλαγή 500€ και τελικό κόστος 259€, πολύ καλό deal νομίζω.
Μοτέρ-σασμάν. Κάπου εκεί στις 1600-1700 σαλ. έχει ένα κόμπιασμα, μια τεμπελιά που μεταφράζεται και σε κραδασμό που περνάει στο τιμόνι. Μετά όμως ανεβάζει με όρεξη και γραμμικά (εντάξει, μέχρι 4000 σαλ. το πήγα, ειπαμε, στρώσιμο). Οι προσπεράσεις είναι απόλαυση και γενικά νιώθεις ότι οδηγείς σβέλτο όχημα. Το σασμάν με δικαίωσε που έψαχνα αυτόματο με μετατροπέα ροπής (όπως του Polo της συζήγου που οδηγούσα τα τελευταία 3 χρόνια). Ομαλές και γρήγορες αλλαγές, εύκολη εκκίνηση χωρίς απότομες αντιδράσεις. Ο συνδυασμός αυτού του μοτέρ με το EAT6 είναι μόνο για Likes.
Κύλιση. Το αυτοκίνητο είναι μαλακό. Γέρνει αρκετά στις στροφές. Είναι μαλάκό και άνετο, αλλά έτσι το ήθελα! Η ποιότητα κύλισης είναι πολή καλή, το μοτέρ δεν ακούγεται, μόνο θόρυβος κύλισης (Bridgestone Turanza T001) και λίγο ο αέρας στις υψηλές ταχύτητες. Η 6η ταχύτητα δίνει σχεδόν 49χλμ./ώρα για κάθε 1000σαλ και στον αυτοκινητόδρομο ο drei-zylinder γουργουρίζει γύρω από τις 2500σαλ... Οι ανωμαλίες του δρόμου ακούγονται ευχάριστα υπόκωφα και γενικά εκτιμώ ότι το Opelάκι δεν έχει να ζηλέψει κάτι στον τομέα αυτό από οχήματα μεγαλύτερα, κατηγορίας C.
Εσωτερικό. Πολύ ευχαριστημένος από την αίσθηση ποιότητας του εσωτερικού μέχρι τώρα. Τα υλικά μοιάζουν να είναι στο πάνω ράφι σε σχέση με άλλα 6-7 οχήματα B-SUV που είδαμε πριν αγοράσουμε. Πολύ ικανοποιητικό κλείσιμο πόρτας. Στην εργονομία, το αυτοκίνητο θυμάται ότι είναι και Γερμανός. Όλα εκεί που πρέπει και με την σωστή αίσθηση και ο κλιματισμός δόξα τω θεώ ρυθμίζεται με κουμπιά και όχι απ΄ο την οθόνη αφής . Δύο αρνητικά όμως : η ζώνη ασφαλείας στην μεσαία κολώνα δεν ρυθμίζεται σε ύψος (αν κατάλαβα καλά υπήρχε η δυνατότητα σε προηγούμενα Model Years, αλλά αφαιρέθηκε) και στις θήκες στις μπροστά πόρτες δεν κάθεται μπουκαλάκι νερό (στις πίσω όμως ναι!). Α, και τα A-pillars πολύ παχιά, εμποδίζουν ενίοτε την ορατότητα...
Συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού. Παιδιά έχει προχωρήσει πολύ η τεχνολογία και δουλεύουν!!! Είδα προειδοποίηση ότι το προπορευόμενο όχημα είναι πολύ κοντά, είδα προειδοποίηση να προσέχω (Take Care), το σύστημα αναγνώρισης ορίων ταχύτητας δούλεψε αλάνθαστα, το σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου με τα led στους καθρέπτες επίσης και εντυπωσιακά καλά λειτουργεί το σύστημα για παρέκκλιση από την λωρίδα κυκλοφορίας. Αν χαζεύετε με κάτι σου λεέι πρόσεχε! Μερικές φορές θα το απενεργοποιώ όμως, όπως και το έκανα, σε δρόμους με στροφές όπου θα πατάω πάνω στην μεσαία διαχωριστική γραμμή.
Τελικά θα επανέλθω με τρίτο μέρος για χώρους, infotainment και λοιπά υποσυστήματα...
-
-
Έχει τοποθετήσει κάποιος aftermarket υποβραχιόνιο, κοινώς τεμπέλη, στο Crossland X του;
-
...Επίσης, έκανα μικτή ασφάλεια ετήσια στην Hellas Direct, με απαλλαγή 500€ και τελικό κόστος 259€, πολύ καλό deal νομίζω...
Καλοτάξιδο και από μένα , καλά χιλιόμετρα !
Έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο εκπτωτικό κωδικό και σου βγαίνει μικτή - ετήσια τόσο φθηνά? Λίγο λιγότερα έδινα για ετήσια απλή!
-
Ernest wrote:
...Επίσης, έκανα μικτή ασφάλεια ετήσια στην Hellas Direct, με απαλλαγή 500€ και τελικό κόστος 259€, πολύ καλό deal νομίζω...
Καλοτάξιδο και από μένα , καλά χιλιόμετρα !
Έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο εκπτωτικό κωδικό και σου βγαίνει μικτή - ετήσια τόσο φθηνά? Λίγο λιγότερα έδινα για ετήσια απλή!
Ευχαριστώ για τις ευχές! Για την ασφάλεια παρέλειψα να το γράψω, είχα κωδικό -15% από το myPraktiker
-
τέλεια τιμή , βάζω ξανα βάζω στοιχεία κάτω από 450ε δεν μου βγάζει με τπτ!
-
τέλεια τιμή , βάζω ξανα βάζω στοιχεία κάτω από 450ε δεν μου βγάζει με τπτ!
Παίζει ρολό και ο τόπος κατοικίας....πιο φτηνά στην επαρχία σε σχέση με μεγάλα αστικά κεντρα....
-
Έχει τοποθετήσει κάποιος aftermarket υποβραχιόνιο, κοινώς τεμπέλη, στο Crossland X του;
Δεν έχω τοποθετήσει, αλλά το σκέφτομαι.
Τό λινκ τοατο αλιευσα από το ελληνικό fb group για Crossland
-
Οταν έψαχνα πριν πάρω το Aircross μου, βρήκα τα Armster που μάλλον είναι τα καλύτερα (και ίσως το εργοστασιακό).
https://www.armster.co.uk/shop/vauxhall-opel-crossland-x-2017-armster-2-armrest/?v=3dd6b9265ff1
ίσως το βρεις σε παρόμοια τιμή και από ελληνικά καταστήματα.
εγώ δεν το έχω βάλει γιατί τελικά το όχημα είχε το μπράτσο στο κάθισμα.
Βλέπω όμως πως χρειάζεται να καταργήσεις το χώρο με το συρταρωτό κάλυμα; αξίζει;
-
Αύριο πηγαίνω για το service των 30.000km, σκέφτομαι να αλλάξω και το φίλτρο πετρελαίου προληπτικά (~70 ευρώ παραπάνω) αν και δεν συστήνεται ακόμα. Τι λέτε?
-
70 το φίλτρο? OMG!
Εγώ και στα δύο πετρέλαια που έχω το αλλάζω σε κάθε σέρβις αλλά στα δικά μου δεν κάνει πάνω από 30...
-
70 το φίλτρο? OMG!
Εγώ και στα δύο πετρέλαια που έχω το αλλάζω σε κάθε σέρβις αλλά στα δικά μου δεν κάνει πάνω από 30...
Δεν είχα πετρέλαιο παλαιότερα οπότε ναι πολλά μου φάνηκαν ακόμα και για τιμές αντιπροσωπείας, παρ' όλα αυτά σκέφτομαι να το αλλάξω. Εσύ το αλλάζεις κάθε 15?η κατάστασή του είναι καλή?
-
Στο ένα κάθε 15 και στο άλλο κάθε 20....επειδή βάζω μόνο από 1 πρατήριο δεν έχω δει κάτι περίεργο αλλά για 60κ χλμ που λέει ο κατασκευαστής δεν το αφήνω. Μια φορά το άφησα για 40 και ήταν αρκετά βρώμικο.
-
Έχω δει το armster αλλά δεν θα ήθελα να τρυπήσω για να το εγκαταστήσω. Δεν έχω το συρταρωτό κάλυμμα, εμένα έχει τον αποθηκευτικό χώρο ακάλυπτο. Αν προχωρήσω μάλλον θα προτιμήσω την λύση που παρέθεσε ο thinwhiterope που μπαίνει βγαίνει χωρίς να τρυπήσεις πλαστικά.
-
Ερώτηση για όσους αγόρασαν ή παρήγγειλαν πρόσφατα και έχουν Navi 5.0: γίνεται καμία αναφορά από τους πωλητές για ενεργοποίηση και διαθεσιμότητα των υπηρεσιών opel connect στην Ελλάδα (όπως πχ στη Γερμανία μέσω connect.opel.de ή στη Γαλλία μέσω connect.opel.fr ή στην Ισπανία στο .es, Ιταλία στο .it κλπ);
Σε άλλες χώρες της ευρώπης οι υπηρεσίες αυτές είναι διαθέσιμες και δίνουν 3 χρόνια δωρεάν live traffic information στο Navi 5.0. Οι υπηρεσίες αυτές δίνονται ακόμα και σε όσους δεν έχουν το opel connect αλλά έχουν Navi 5.0.
Στην Ελλάδα το site είναι under construction εδώ και μήνες....
Πλέον το https://connect.opel.gr/ είναι διαθέσιμο...
Ολοκλήρωσα τα βήματα για την ενεργοποίηση του πακέτου της LIVE πλοήγησης για τα επόμενα 3 χρόνια. Όταν με το καλό πάω στο αυτοκίνητο θα προσπαθήσω να καταλάβω τι γίνεται και θα postάρω feedback
Αν το έχει ήδη κάνει κάποιος, ας δώσει τα φώτα του.
-
Ολοκλήρωσα τα βήματα για την ενεργοποίηση του πακέτου της LIVE πλοήγησης για τα επόμενα 3 χρόνια. Όταν με το καλό πάω στο αυτοκίνητο θα προσπαθήσω να καταλάβω τι γίνεται και θα postάρω feedback
Έχεις opel connect στο πακέτο του αυτοκινήτου σου;
Εγώ έχω το Navi 5.0, αλλά στο connect.opel.gr δεν δέχεται το VIN μου (λέει ότι δεν υπάρχει).
-
migior wrote:
Έχεις opel connect στο πακέτο του αυτοκινήτου σου;
Εγώ έχω το Navi 5.0, αλλά στο connect.opel.gr δεν δέχεται το VIN μου (λέει ότι δεν υπάρχει).
Δεν έχω κοιτάξει περισσότερες λεπτομέρειες, απλά κατάφερα να ολοκληρώσω τη διαδικασία και την ενεργοποίηση αφού το όχημά μου εμφανίζεται στο https://connect.opel.gr.
Έλαβα και σχετικό mail επιβεβαίωσης.
Προηγουμένως είχα κάνει εγγραφή στο https://my.opel.gr.
Το έχεις ήδη κάνει αυτό;
-
Το έχεις ήδη κάνει αυτό;
Ναι, αλλά το όχημα, που είναι ΜΥ2019 δεν εμφανίζεται στο connect, ενώ εμφανίζεται μια χαρά στο my.opel.gr
-
migior wrote:
Το έχεις ήδη κάνει αυτό;
Ναι, αλλά το όχημα, που είναι ΜΥ2019 δεν εμφανίζεται στο connect, ενώ εμφανίζεται μια χαρά στο my.opel.gr
Κάτι που σημαίνει ότι είναι supported από κάποια MY και πάνω; Παράξενο μου ακούγεται...
Ίσως ένα τηλέφωνο στην Opel Hellas;
-
Ίσως ένα τηλέφωνο στην Opel Hellas;
Επικοινωνησα με mail και μου απάντησαν να απευθυνω σε.... συνεργείο! Ο,τι ναναι, δεν ξέρουν τι τους γίνεται...
Opel Crossland X