-
Εχω υπάρξει βαθειά φίλος των σχιστομάτηδων.
Από την εποχή που σχεδίαζαν φέρετρα με καθρέπτες - είχα ένα 120y. Δεν κατάφερα να το σκοτώσω ποτέ. Αν και είχα σκοτώσει μέχρι και γάιδαρο κάπου στο Ζευγολατιό με αυτό. Κάποια στιγμή έμπλεξα με Mazda. Κάποια 323 έκαναν στα χέρια μου καλύτερη δουλειά από τα Hi Ace. Εστριβαν κιόλας νονέ...
Ομως είναι όπως με τη γυναίκα που παντρεύεσαι: Ψάχνεις πάντα κάποια άλλη.
Οι κορεάτισες απεδείχθησαν απέθαντες, αλλά χωρίς καμπύλες. Οι γερμανίδες αδιάφορες (ίσως πταίει το μέγεθος... Το δικό μου...). Η ιταλίδα θεά, οι γαλλίδες αξιόπιστα 'γκομενάκια'.
Ετσι όταν διαλέγω για εμένα, διαλέγω πολυεθνικά. Για τους συνεργάτες όμως, μια που πληρώνω εγώ τα γ@μησι@τικ@, συνεχίζω να πιστεύω στους σχιστομάτηδες. Πλην ενός: Χονδα... Με πλήγωσε στο παρελθόν. Ομως όταν τα είχα καλά με τον οίκο, φόρτωσα σε συνεργάτη ένα insight. Με τεχνολογία. Πολύ. Οπως τα windows millennium. 'Εσκαγαν'.
Με αυτόνομη οδήγηση. Το ξέρουν οι μπάρες του πάρκιν στο αεροδρόμιο. Με συνεργείο. Και ξανά συνεργείο. Και ξανά. Και κυρίως με μακροετές συμβόλαιο στο leasing.
Ηρθε μια 'ευκαιρία'.
Αλλαγή, με ελάχιστη επιβάρυνση, με μτχ VOLVO V60 1.6 D2 FWD 115hp Powershift KINETIC AUTO. Νεότερο, με λιγότερα χιλιόμετρα.
Αν ήταν κάποιο 508, mazda 6, passat μάλλον δεν θα το σκεφτόμουν.
Με το volvo από την άλλη σχεδόν απορρίπτω την ιδέα: Είχα ένα τέτοιο πράμα για μια εβδομάδα όταν χαμογελαστός νεαρός μου γρατζούνισε τον προφυλακτήρα του vit. Αδιάφορο, αργό, στενάχωρο και τεράστιο, bumpy αναρτήσεις... Οι σουηδέζες μπορούν να είναι και χοντρές-άσχημες. Υποκειμενικά. Τη γνώμη σας κύριοι? -
Από την εποχή που σχεδίαζαν φέρετρα με καθρέπτες - είχα ένα 120y. Δεν κατάφερα να το σκοτώσω ποτέ. Αν και είχα σκοτώσει μέχρι και γάιδαρο κάπου στο Ζευγολατιό με αυτό. Κάποια στιγμή έμπλεξα με Mazda. Κάποια 323 έκαναν στα χέρια μου καλύτερη δουλειά από τα Hi Ace. Εστριβαν κιόλας νονέ...
Οι κορεάτισες απεδείχθησαν απέθαντες, αλλά χωρίς καμπύλες. Οι γερμανίδες αδιάφορες (ίσως πταίει το μέγεθος... Το δικό μου...). Η ιταλίδα θεά, οι γαλλίδες αξιόπιστα 'γκομενάκια'.
Ετσι όταν διαλέγω για εμένα, διαλέγω πολυεθνικά. Για τους συνεργάτες όμως, μια που πληρώνω εγώ τα γ@μησι@τικ@, συνεχίζω να πιστεύω στους σχιστομάτηδες. Πλην ενός: Χονδα... Με πλήγωσε στο παρελθόν. Ομως όταν τα είχα καλά με τον οίκο, φόρτωσα σε συνεργάτη ένα insight. Με τεχνολογία. Πολύ. Οπως τα windows millennium. 'Εσκαγαν'.
Με αυτόνομη οδήγηση. Το ξέρουν οι μπάρες του πάρκιν στο αεροδρόμιο. Με συνεργείο. Και ξανά συνεργείο. Και ξανά. Και κυρίως με μακροετές συμβόλαιο στο leasing.
Ηρθε μια 'ευκαιρία'.
Αλλαγή, με ελάχιστη επιβάρυνση, με μτχ VOLVO V60 1.6 D2 FWD 115hp Powershift KINETIC AUTO. Νεότερο, με λιγότερα χιλιόμετρα.
Με το volvo από την άλλη σχεδόν απορρίπτω την ιδέα: Είχα ένα τέτοιο πράμα για μια εβδομάδα όταν χαμογελαστός νεαρός μου γρατζούνισε τον προφυλακτήρα του vit. Αδιάφορο, αργό, στενάχωρο και τεράστιο, bumpy αναρτήσεις... Οι σουηδέζες μπορούν να είναι και χοντρές-άσχημες. Υποκειμενικά. Τη γνώμη σας κύριοι? -
Ηρθε μια 'ευκαιρία'.
Δάσκαλε έχουμε εμπιστοσύνη στο ένστικτο σου.
Πράξε σύμφωνα με αυτό και περιμένουμε να ακούσουμε την εμπειρία σου.
-
Τελικά η ερώτηση του φίλου μας του Γάτου είναι αν θα πρέπει να πάρει το V40 για τον συνεργάτη του;
Το V40 είναι ένα πιο άνετο και φτιασιδωμένο Ford Focus ουσιαστικά. Καλά αμαξάκια τα Ford και αρκετά στριφτερά. Δεν είναι και Mazda από αξιοπιστία (κανένα δεν είναι Mazda!!! ) και στρίψιμο, αλλά τουλάχιστον δεν είναι της πανακρίβειας από ανταλλακτικά. Προσωπικά δεν θα με χαλούσε να μου έδιναν ένα τέτοιο αν ήμουν πωλητής. Όσο για την οδική συμπεριφορά, είναι πιο χαλαρή από Alfa/Mazda/Ford/Seat αλλά δεν είναι κακή. Ειδικά για κάθε μέρα βοηθάει η άνεση της.
-
Μια μικρή διόρθωση: V60 όχι V40.
-
Α δεν το πρόσεξα, ευχαριστώ Φάνη. Κι αυτό μεγάλο Focus είναι πάντως.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Α δεν το πρόσεξα, ευχαριστώ Φάνη. Κι αυτό μεγάλο Focus είναι πάντως.Μεγάλο Focus ή είναι Mondeo? Ήξερα ότι το V50 βασιζόταν στο Focus, αλλά το S60/V60 δεν ξέρω σε ποια πλατφόρμα βασίζεται.
-
Ούτε το ένα, ούτε το άλλο αγαπητέ. Είναι της πλατφόρμας P2.
https://en.wikipedia.org/wiki/Volvo_P2_platformΉμουν ανάμεσα στο προηγούμενο S60 και στο 9-3 και τελικά πήρα το Saab. Ξέχασα τα του Volvo.
-
Ούτε το ένα, ούτε το άλλο αγαπητέ. Είναι της πλατφόρμας P2.
https://en.wikipedia.org/wiki/Volvo_P2_platformΉμουν ανάμεσα στο προηγούμενο S60 και στο 9-3 και τελικά πήρα το Saab. Ξέχασα τα του Volvo.
Εδώ όμως λέει για το προηγούμενο S60. Το τρέχων μοντέλο? Δεν το έχω ψάξει, για αυτό ρωτάω.
-
Τελικά η ερώτηση του φίλου μας του Γάτου είναι αν θα πρέπει να πάρει το V40 για τον συνεργάτη του;Το V40 είναι ένα πιο άνετο και φτιασιδωμένο Ford Focus ουσιαστικά. Καλά αμαξάκια τα Ford και αρκετά στριφτερά. Δεν είναι και Mazda από αξιοπιστία (κανένα δεν είναι Mazda!!! ) και στρίψιμο, αλλά τουλάχιστον δεν είναι της πανακρίβειας από ανταλλακτικά. Προσωπικά δεν θα με χαλούσε να μου έδιναν ένα τέτοιο αν ήμουν πωλητής. Όσο για την οδική συμπεριφορά, είναι πιο χαλαρή από Alfa/Mazda/Ford/Seat αλλά δεν είναι κακή. Ειδικά για κάθε μέρα βοηθάει η άνεση της.
Κε Δία μας,
όπως αναφέρει ο φίλτατος Φάνης, βι (sic)-60
Επειδή ως γέρων ομιλώ με γνωμικά (λαϊκά conundrums-γρίφους) η ερώτηξις είναι αν θα αλλάξω το insight του 2012 με ένα v60 του 2014... -
Μ αρεσει που το σκεφτεσαι ακομα...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μ αρεσει που το σκεφτεσαι ακομα...Νονέ, είμαι προκατειλημένος...
Από 2-3 πραγματάκια.
Ισως ευθύνεται η μικροαστική καταγωγή. Ισως ότι πιάνω δουλεια το Σάββατο αργά: Ναι βλέπω Αυτιά τρώγωντας καλαµπόκι σε νιφάδες (ελληνιστί κορνφλέικς).
Και το v60 μου θυμίζει αυτιά! Γιατί ο πίνακας οργάνων σε αυτή την έκδοση είναι λίγο στραβά τοποθετημένος. Και όταν το οδηγάς, κοιτάς λίγο στραβά. Οπως στήνεται στη κάμερα υπό μικρή γωνία ο τύπος. Οι volvo-ikea designers πρέπει να χρησιμοποίησαν πολύ συγκεκριμένο σωματότυπο..
Και έχει και αυτό το τεράστιο πληκτρολόγιο στη μέση με το πλαστικό ανθρωπάκι που κάθεται σε τουαλέτα.
Και δεν σεβάστηκε τη δική μου (λυγερή) μέση, κοπανάει!
Από την άλλη είναι business αυτοκίνητο, είναι status και κυρίως ΔΕΝ θα το οδηγάω εγώ...
Αν ήταν c5, 508, passat ούτε θα το συζητούσα...Υ.Γ.
-
παρε οτι γουσταρεις γιατι πραγματικα το αξιζεις! ετσι κι αλλιως δε θα βγει ακρη μαζι σου
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εδώ όμως λέει για το προηγούμενο S60. Το τρέχων μοντέλο? Δεν το έχω ψάξει, για αυτό ρωτάω.Στην Volvo P3 σύμφωνα με την Wiki που είναι η Ford EUCD.
αν θα αλλάξω το insight του 2012 με ένα v60 του 2014...
Τι κινητήρα φοράει το Insignia?
-
Δια μου τσιπουρα έπινες? Insight ειπε ο άνθρωπος όχι Insignia
-
Α καλά... και είμαι μόνο με νερό σήμερα.
Επιλογές?