-
Εδώ ας πούμε έχει πιο σωστές βαθμολογίες. Το ίδιο περιοδικό. Θα μου πεις έγινε καλύτερος ο ανταγωνισμός....χμ δεν νομίζω.
Με το cvt χάνει πολύ από την σπιρτάδα του από ότι φαίνεται.
-
@lap said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Εδώ ας πούμε έχει πιο σωστές βαθμολογίες. Το ίδιο περιοδικό. Θα μου πεις έγινε καλύτερος ο ανταγωνισμός....χμ δεν νομίζω.
Με το cvt χάνει πολύ από την σπιρτάδα του από ότι φαίνεται.
Μπορεί να θέλει φρεσκάρισμα για κάποιους, εγώ συμφωνώ με εσένα, είναι το πιο γοητευτικό μικρό. Αλλά μετά πάμε σε άλλη συζήτηση. Είναι όλα τα άλλα αντικειμενικά. Το δεν σπάει δεν χαλάει, είναι αυτό που κρατάω εγώ, έστω και στα περιοδικά το βγάζουν με χαμηλότερη βαθμολογία.
-
Μου φαίνεται έχεις καλό γούστο!!!
Χεχεχε -
Και άλλη δοκιμή του cvt.
Και αυτός την δάγκωσε την λαμαρίνα όπως τόσοι άλλοι που το οδήγησαν έτσι κατά λάθος και μετά δεν το έβγαλαν από την σκέψη τους.
"Δεν έχω υπάρξει «σουζουκάκιας», αλλά ευρισκόμενος στο τιμόνι της τελευταίας έκδοσης του ήπια υβριδικού Swift με τον κινητήρα των 1,2 λίτρων DualJet (K12D) με το αυτόματο κιβώτιο CVT θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά. Πρωτίστως για την οικονομία στην μετακίνηση, για την εξαιρετική του αίσθηση στον δρόμο, για το ευρύχωρο εσωτερικό χώρο, παρότι πρόκειται για super mini αλλά και την τιμή εκκίνησης του (14.100 ευρώ)."
https://www.caroto.gr/2022/05/09/suzuki-swift-1-2-cvt-hybrid-mini-test/
-
Τι λάδια βάζετε στο 1000αρι κ10c?
-
@poliviosfp said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Τι λάδια βάζετε στο 1000αρι κ10c?
-
Εννοώ τι μάρκα; Λέω να μην βάλω αυτά της σουζουκι.
-
-
Μου φαίνεται έχεις καλό γούστο!!!
ΧεχεχεΤο hybrid έχει 37 λίτρα ντεπόζιτο .Ποιες είναι οι καλύτερες καταναλώσεις που έχετε πετύχει και τα περισσότερα χιλιόμετρα με ένα τεπόζιτο ;
-
Καλα τα χιλιόμετρα δεν μπορώ να σου τα πω με ακρίβεια διότι επηρεάζονται συνεχώς και δεν το φουλαρω. Λίγα ευρώ του βάζω. Δεν έχω τόσα λεφτά
Κατανάλωση όμως ότι γράφει στο καντράν μπορω.Μέση με νορμαλ οδήγηση με 50% στενά πόλης και 50% ανοιχτό δρόμο με 70 -90-120χλμ/ωρα στο 4,7-4,8λ με κλιματισμό.
Το ίδιο με λίγο πιο απότομη επιτάχυνση 5,5-5,7 λ/100χλμ
Με 70% στενά πόλης και ελάχιστο ανοιχτό δρόμο 6,5λ/100χλμ
Με 20% στενά πόλης και με 80% με ανοιχτό δρόμο με 70-90χλμ/ώρα 3,8-4,0 αλλά πάντα με νορμάλ επιτάχυνση. Εγώ το κάνω και 3,2 λίτρα αλλά το έχω μάθει. Πες 4,0 να είσαι μέσα με σιγουριά.
Σε ταξιδι στα 120 χλμ/ώρα 5,4-5,5 λ/100χλμ
Πάντα όλα με κλιματισμό. Πάντα το χειροκίνητο. Στο αυτόματα σίγουρα + 0,5 λ σε ολα.
Γενικά έχει ιδιαίτερο τρόπο οδήγησης. Εάν τον μάθεις τότε γράφει καλά νούμεραΕσύ τι κατανάλωση βγάζεις;
-
Καλα τα χιλιόμετρα δεν μπορώ να σου τα πω με ακρίβεια διότι επηρεάζονται συνεχώς και δεν το φουλαρω. Λίγα ευρώ του βάζω. Δεν έχω τόσα λεφτά
Κατανάλωση όμως ότι γράφει στο καντράν μπορω.Μέση με νορμαλ οδήγηση με 50% στενά πόλης και 50% ανοιχτό δρόμο με 70 -90-120χλμ/ωρα στο 4,7-4,8λ με κλιματισμό.
Το ίδιο με λίγο πιο απότομη επιτάχυνση 5,5-5,7 λ/100χλμ
Με 70% στενά πόλης και ελάχιστο ανοιχτό δρόμο 6,5λ/100χλμ
Με 20% στενά πόλης και με 80% με ανοιχτό δρόμο με 70-90χλμ/ώρα 3,8-4,0 αλλά πάντα με νορμάλ επιτάχυνση. Εγώ το κάνω και 3,2 λίτρα αλλά το έχω μάθει. Πες 4,0 να είσαι μέσα με σιγουριά.
Σε ταξιδι στα 120 χλμ/ώρα 5,4-5,5 λ/100χλμ
Πάντα όλα με κλιματισμό. Πάντα το χειροκίνητο. Στο αυτόματα σίγουρα + 0,5 λ σε ολα.
Γενικά έχει ιδιαίτερο τρόπο οδήγησης. Εάν τον μάθεις τότε γράφει καλά νούμεραΕσύ τι κατανάλωση βγάζεις;
Γενικά εδώ και 3 χρόνια δεν έχω καταφέρει να δώ πάνω από 5,5 . Εννοώ με σημείο αναφοράς το ντεπόζιτο , γιατί εγώ κάθε φορά γεμίζω και μηδενίζω τον μετρητή .
Βέβαια τώρα με την βενζίνη στα 2,4 είναι εποχή για high score κατανάλωσης . Οπότε έχω επιτύχει ένα 4,3 μέση με βάση τον υπολογιστή του swift . Βέβαια δεν το έχω τερματίσει , μέχρι να μείνει από βενζίνη για να δώ αν έχει σχέση με την πραγματικότητα . Μέχρι να σβήσει ο υπολογισμός υπολειπόμενων χιλιομέτρων συνήθως είμαι στα 660 με 670 χιλιόμετρα . Οπότε ήθελα να δώ αν κάποιος το έχει πάει παραπάνω . Μιλάμε για 2 άτομα με κλιματισμό . Οδήγηση 80% επαρχιακός δρόμος μα μεγάλες ανηφόρες και κατηφόρες και 20% πόλη . -
Αυτόματο;
-
-
Μια χαρά είσαι σε ανοιχτό δρόμο, Δεν κάνεις σχεδόν καθόλου χρήση του υβριδικου συστήματος για να δεις λίγο καλύτερα κατανάλωση. Και πάλι όμως είναι πολύ καλη η κατανάλωση σου.
Γενικά όντως τα 5,5λ/100χλμ είναι σαν ένα μεγάλο μαξιλαράκι, για να το περάσει πρέπει αν το πιέσεις πάρα πολύ.
-
Μια χαρά είσαι σε ανοιχτό δρόμο, Δεν κάνεις σχεδόν καθόλου χρήση του υβριδικου συστήματος για να δεις λίγο καλύτερα κατανάλωση. Και πάλι όμως είναι πολύ καλη η κατανάλωση σου.
Γενικά όντως τα 5,5λ/100χλμ είναι σαν ένα μεγάλο μαξιλαράκι, για να το περάσει πρέπει αν το πιέσεις πάρα πολύ.
Η ρεζέρβα θεωρείται ότι μπαίνει από την στιγμή που σβήνουν τα εκτιμώμενα χιλιόμετρα ; Πόσα λίτρα λες να είναι ;
-
Δεν έχω ιδέα!
Πάντα το γεμίζω τόσο όσο να είναι στη μέση. Για παραρανω συνήθως δεν έχω, για λιγότερο φοβάμαι να μη κάψω αντλίες κτλ.
-
Περί κατανάλωσης λοιπόν ο λόγος
Ταξίδι από Τετάρτη έως Κυριακή,Αθηνα- Κομοτηνή -Αλεξανδρουπολη -Θασος και επιστροφή
Στην εθνική λοιπόν όταν πήγαινα ,σταθερά με acc στα 140 και άδειος, είδα κατανάλωση 6lt και με χρήση του κλιματισμού στα 2/3 της διαδρομής.
Στη Θάσο χωρίς κυνήγι αλλά πάντα με κλίμα είδα 5.5.
Στο απίστευτο βάσανο της επιστροφής με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δύο άτομα με ριγμένο το πίσω κάθισμα μπας και χωρέσουν τα πράγματα της φοιτήτριας είδα 5.7lt ,πάλι με acc και σταθερά στα 130 , εννοείται με χρήση κλίμα σε όλη τη διαδρομή.
Οι μετρήσεις από το computer του αυτοκινήτου .Θεωρώ πολύ καλές τις τιμές βάσει των συνθηκών
.Να πω ότι το οδόμετρο είχε 12.000km -
Εγώ θα έλεγα είναι αρκετά καλά.
Σε polo 1,0 tsi βλέπω 1 λίτρο παραπάνω. -
Αλα της το ημιτασιον Mini Cooper made in japan!
Έχεις το mhev;
-
Αυτό έχω,αγορασμενο ακριβώς πριν ένα χρόνο
Είναι το μουλάρι της οικογένειας και κάνει όλες τις δουλειές τόσο τίμια που σε εκπλήσσει.Απο θορύβους μηδέν τίποτα δεν τρίζει παρά μόνο η σκληρουτσικη ανάρτηση που ακούγεται στα κάθετα σαμαρακια.
Απολαυστικό σε δρόμους τύπου Θάσου και παρά τα 83 hp πας σβέλτα έως και γρήγορα θα έλεγα χωρίς κουνήματα γλυστριματα και άλλα χαζά.
Ακόμη και στην εθνική με λογικές ταχύτητες άνετο αν και λιγότερο ήσυχο.Για την κατανάλωση τα είπα παραπάνω,πολύ καλή νομίζω.
Γενικά απόλυτα ευχαριστημένος για τα λεφτά που έδωσα(έκδοση GL+).
Τώρα θα το αναλάβει ο junior και με βλέπω πάλι με το ηρωικό μου starlet
Νέο Suzuki Swift 2017