-
Κατάλαβα άρα οι πωλητές την τύφλα τους έχουν γιατί σε μία γνωστή που ήθελε το Ι20 ημιυβριδικό και της είπα να ρωτήσει ο πωλητής της είπε ότι δεν έχει και η 48V είναι μόνο για κλιματισμό και περιφερειακά.Αλλίως δεν δικαιολογείται η διαφορά στα 2000 πάνω από το απλό.Επίσης αυτά έχουν και 50% έκπτωση στα ταξινόμησης;
-
Επίσης αυτά έχουν και 50% έκπτωση στα ταξινόμησης;
Ναι έχουν.
-
https://pasteboard.co/JQVwM6y.jpg
Χώρος Αποσκευών
-
1ο ταξίδι με swift Πειραιάς-Μάνη
Χώροι Αποσκευών
Αν δεν με φόρτωνε η μάνα μου με ένα ψυγείο,
Η βαλίτσα,ένας σάκος και 3 σακούλες θα χωράγαν πίσω....(η βαλίτσα από τις μεγάλες). Είχα κ έναν επιβάτη...
Και θα μου περισσεύαι χώρος για ακόμη μια βαλίτσα πάνω στην βαλίτσα.Θα στείλω φωτογραφία όταν μπορέσω
Η κατανάλωση που σας/μας καίει
Ξεκίνησα με γεμάτο ρεζερβουάρ(37 l )από Πειραιά.Σε όλο το ταξίδι είδα τιμές από 3.3 έως 5.9 με βάση τον πίνακαοργάνων.Οι χαμηλότερες τιμές στον αυτοκίνητόδρόμο
Στην πράξη για να δω πόσα λίτρα έκαψε πραγματικά
Του έβαλα βενζίνη στην Καλαμάτα και γέμισα 15 περίπου λίτρα (14.80 κάπου εκεί)Στο βενζινάδικο δεν το πίστευαν ότι έκαψε τόσο λίγο από Αθήνα.
Στο επαρχιακό δίκτυο είμαι κάπου 4.0-4.5
Ταχύτητες
Μέχρι 120km/h πήγαινα, αντε 140 στις προσπεράσεις
Το cvt από 130km/h και πάνω φάνηκε να ζορίζεται,υποθέτω επειδή μουγκριζε και ήταν και φορτωμένο.
Το γκάζι δεν το πάτησα ποτέ τέρμα.
Συμπέρασμα
Το αμάξι αν και προορίζεται για την πόλη, δεν θα σας απογοητεύσει στο ταξίδι,και μια χαρά συμπεριφορά και στις στροφάρες της Μάνης
-
Πολύ ωραία Πέτρο. Από θορυβο πως το βρήκες;
Με acc νομίζω στα 120 χλμ/ωρα καταναλωνει 4.5 λιτρα χψρις κλιματισμό και ενα άτομο μέσα στο αυτοκίνητο. Πραγματικά πέρα από κάποιες σπάνιες περιπτώσεις το τρίπτυχο βάρος, mild hybrid, και κύκλος αττκινσον δίνει αποτελέσματα ίδια με diesel αυτοκινητα.
Κατι 3.5 λιτρα δείχνει σε χαλαρες βολτες με 70-90 χλμ /ωρα με ανοιχτά παράθυρα, ηλιοβασίλεμα και το ταίρι σου δίπλα.
Στο χειροκινητο ανεβαίνει εύκολα ως τα 150 χλμ/ωρα... Μετα σιγά σιγά φτάνει τα 170-180.
Στα 160χλμ/ωρα το στροφόμετρο γυρίζει στις 4.000 και κατι στροφες... Ή 4200, δεν θυμάμαι ακριβώς.
-
Κατανάλωση στα 170-180;
-
Πολύ ωραία Πέτρο. Από θορυβο πως το βρήκες;
Με acc νομίζω στα 120 χλμ/ωρα καταναλωνει 4.5 λιτρα χψρις κλιματισμό και ενα άτομο μέσα στο αυτοκίνητο. Πραγματικά πέρα από κάποιες σπάνιες περιπτώσεις το τρίπτυχο βάρος, mild hybrid, και κύκλος αττκινσον δίνει αποτελέσματα ίδια με diesel αυτοκινητα.
Κατι 3.5 λιτρα δείχνει σε χαλαρες βολτες με 70-90 χλμ /ωρα με ανοιχτά παράθυρα, ηλιοβασίλεμα και το ταίρι σου δίπλα.
Στο χειροκινητο ανεβαίνει εύκολα ως τα 150 χλμ/ωρα... Μετα σιγά σιγά φτάνει τα 170-180.
Στα 160χλμ/ωρα το στροφόμετρο γυρίζει στις 4.000 και κατι στροφες... Ή 4200, δεν θυμάμαι ακριβώς.
Στα αρνητικά, το τσικι τσικι των παραθύρων όταν είναι λίγο ανοιχτά, θόρυβο δεν κατάλαβα όταν είχα κλειστά΄τα παράθυρα,αλλά ακόμα είναι νωρίς να σσας πω, επίσης οι κραδασμοί από λακούβες και εγκάρσιες ανωμαλίες είναι έντονοι ,αλλά έχω ελαστικά απο εργοστάσιο.**Ήταν πρώτοταξίδι και ήμουν αρκετά ψαρωμένος στον δρόμο και στο gps **οπότε περισσότερες λεπτομέριες αργότερα.Έδωσα προσοχη σε κατανάλωση η οποία στην πράξη ήταν 15 λίτρα γέμιστα στην Καλαματα.(μοναδικο γεμιστα που έκανα) και στο cvt το οποιο φάνηκε να ζωρίστηκε απο 130 και πάνω,αλλά ξαναλέω δεν το πάτησα τέρμα
-
Κατανάλωση στα 170-180;
το αμάξι ήταν φορτωμένο και ως νέος οδηγός δεν το πάτησα και τόσο.Μέχρι 140 στις προσπεράσεις
Κατανάλωση
Πειραιάς -Καλαμάτα 1 γέμισμα 15 λίτρα
Το ρεζερβουάρ του ειναι 37 λίτρα αν δεν κάνω λάθος
-
Πέτρο τον Λαπη ρωτούσα που ανέφερε για τα 170-180.. Πάντως πέρα από την πλάκα το swift ξεκινάει όντως από 13500 με τέτοιο εξοπλισμό;
Α ρε Λαπη έχεις πάει για τριήμερο μπανάκι τώρα που σε θέλω..
-
-
Ναι ρε παρικον καταναλωνει 4,9 λιτρα στα 180 χλμ/ωρα .
Ναι ξεκινά από πολύ καλή τιμή αλλά δεν έχει οθόνη....
Σε αυτην την εκδοση βγαίνει με 15 αρες που κακά τα ψέματα είναι η σωστη διάσταση για αυτο το αυτοκινητο. Οι 16 αρες τελικά είναι μεγάλες για το βαρος των 880 κιλων και την ανάλογη για τέτοια βάρη ανάρτηση που διαθέτει.
Σε αυτην την τιμη φαντάζομαι θα βαίνει το νέο sandero με gpl οπότε μάλλον δύσκολα για το swiftaki. Άρχισε να παλιώνει..
-
Lap αν ρίξεις τα πίσω καθίσματα στο swift ποια είναι η μεγαλύτερη αποσταση του;Θα παίρνει αντικείμενο περίπου 1.80 με 2 μέτρα;
-
Έλα ντε!!!! Καλή ερώτηση... Δεν τα έχω ρίξει ποτέ...
Μια φορά έβαλα βαλίτσα μπαουλο, τις τεραστίων διαστάσεων και την πήρε στο πορτπαγκαζ και μετά μια άλλη βαλίτσα την έβαλα στα πόδια πίσω εμένα. Δνε χρειάστηκε να ρίξω τα καθισματα.
Θα το ψαξω πάντως, πολύ καλή ερώτηση.
Μιας και το ψάχνω, αυτή η εταιρία έβγαλε ειδικές τσάντες για το πορτπαγκαζ του swift.
https://www.carfitbags.com/product-eng-4675-SUZUKI-SWIFT-2017-CAR-BAGS-SET-3-PCS.html
Edit, Αν δεν βρω επίσημα νούμερα θα αγοράσω κάποιο μέτρο να μετρήσω, Το καθισμα του συνοδηγου τερμα μπροστά ή στο μέσο για να κάθετε και συνοδηγός;;;
-
Δες και τα 2 αν και συνήθως θα είναι χωρίς συνοδηγό.Επίσης όπως το βλέπεις το αμάξι θα μπορεί να τραβήξει σε ανηφορικό κομμάτι 4 άτομα με γεμάτο πορτ μπαγκάζ.
-
Χμμμμ καπως δύσκολο το βρίσκω... Εξαρτάται τι εννοείς τράβηγμα βέβαια.
Με δύο άτομα και δύο βαλιτσες πάει άνετα. .. Με 4 και φουλ αποσκευές μάλλον turbo κινητηρα θα πρότεινα.
Σκέψου οτι ειναι αυτοκινητο με 10 κιλα ανα ιππο. Ανετο δηλαδή στην μετακίνηση αλλά φορτωμένο πάει στα 14-15 κιλα ανα ιππο.... Εκεί θα εχει θεματακι.
Το turbo swift θα ηταν ολόκληρομενο αλλά τα έχει παίξει η suzuki και το κατηργησε
-
Το swift
Είναι αμάξι πόλης . Ελαφρύ και σπιρτοζικο, στην Μάνη που είμαι πάω συχνά Καλαμάτα και είναι παιχνιδάκι στις στροφάρες αλλά είμαστε 2 άτομα μέσα το πολύ.Για εμένα δεν έχει νόημα να μπεις στην λογική να το φορτώσεις και να βάλεις και 4 άτομα.Αμα είναι ανάγκη πάω πάσο οκ αλλά να ξέρεις ότι θα ζοριστεί όπως όλα τα αμάξια πόλης σε μια ανηφόρα.Για παράδειγμα στο Πειραιά που μένουμε σε λόφο και ανεβαίνω κάτι ανηφόρες( που αν τις ανέβεις με τα πόδια άτσαλα παίζει να ακουμπήσουν τα γόνατα στο έδαφος) με το swift ανεβαίνω με 20km/h ,(μπορεί να την ανέβει και με 30 αλλά θα πιέστει χωρίς λόγο.)Ο πατέρας με το subaru ανεβαίνει με 1η φαντάσου.
Άμα μιλάγαμε για vitara και scross είναι άλλη ιστορία.
Για παράδειγμα εγώ όταν ήρθα επαρχία,ανέβασα φώτο στο forum με τις αποσκευές πίσω,δεν έριξα καθίσματα και στα πίσω καθίσματα έβαλα ένα σάκο βαρύ και δύο σακούλες(είχε χώρο να κάτσει και πίσω άτομο άνετα)
Με λίγα λόγια 1)ταξιδάκι με 2 άτομα κάνεις άνετα
2)Άμα μιλάμε για swift με cvt, εγώ όταν δω ότι ζορίζεται σε ανηφόρα πχ εδώ στο χωριό που ανεβαίνω τα βνα βάζω manual mode .
3)Δεν βρίσκω λογική στο να φορτώνεις ένα μικρό και ελαφρύ αμάξι, αν είναι ανάγκη οκ θα ταξιδέψεις απλώς θα ζοριστεί σε ανηφόρες,όπως όλα τα μικρά 1200σαρια αμάξια.
-
Για το τούρμπο που λέει ο λαπ δεν το γνωρίζω, υποθέτω ότι θα τραβάει καλύτερα
-
Πετρο το turbo ήταν πάρα πολύ ωραίο. Το εχω οδηγησει. Το drive το εξυμνούσε. Εγώ για αυτον τον κινητηρα πήγαινα σε αλλο μοντέλο της εταιρίας αλλα αλλού με έβγαλε η ζωή...
-
Πράγματι χαίρεσαι, ακόμα και άσκοπα να το οδηγείς-ίσως κυρίως άσκοπα-. Από τις ελλείψεις του τωρινού εγκλεισμού. Κρίμα που το σταμάτησαν. Αυτοθεωρούμαι τυχερός...
-
Πετρο το turbo ήταν πάρα πολύ ωραίο. Το εχω οδηγησει. Το drive το εξυμνούσε. Εγώ για αυτον τον κινητηρα πήγαινα σε αλλο μοντέλο της εταιρίας αλλα αλλού με έβγαλε η ζωή...
Αφου στο έχω ταγμένο βρε συ! Μη μου αγχώνεσαι!!! Απλα θα το πάρεις όσο το πήρα. Επειδή ειναι κολεκταμπλε Αντε, δε θα σε χρεώσω τις μεμβρανες που έβαλα μετά τα εγκαύματα απο τα κρύσταλλα τεχνολογιας 1980...
Νέο Suzuki Swift 2017