-
Καλησπέρα στο forum,
Είμαι σε αναζήτηση νέου αυτοκινήτου μετά από ένα τρακάρισμα που είχα με το αυτοκίνητό μου (Honda Civic) .
Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι λένε να πάω σε γιαπωνέζικο πάλι αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει κάποιο που να μου αρέσει (jazz, yaris ).
Τα αυτοκίνητα που έχω καταλήξει (σε μεγάλο ποσοστό) είναι το νέο c3 βενζίνη με τους 110 hp και το αντίστοιχο peugeot 208. Δεν τα έχω οδηγήσει ακόμα, μάλλον θα τα δοκιμάσω μέσα τη βδομάδα.Δοκίμασα και το Fiesta (ωραίο στο δρόμο) αλλά δεν ψήνομαι λόγω του ότι αλλάζει σε 9 μήνες και θα χάσει πολύ γρήγορα την αξία του.
Δεν είχα ποτέ γαλλικό αυτοκίνητο και θα ήθελα να ρωτήσω πως πάνε γενικά από θέματα αξιοπιστίας ή και μεταπωλητικής αξίας.
Χρόνια ακούω ότι τα γαλλικά βγάζουν προβλήματα αλλά θα ήθελα τη βοήθεια των ιδιοκτητών για επιβεβαίωση ή μη της φήμης που κυκλοφορεί και πιο συγκεκριμένα για τα 2 μοντέλα που αναφέρω.
Ευχαριστώ,
Σπύρος -
Καλησπέρα στο forum,
Είμαι σε αναζήτηση νέου αυτοκινήτου μετά από ένα τρακάρισμα που είχα με το αυτοκίνητό μου (Honda Civic) .
Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι λένε να πάω σε γιαπωνέζικο πάλι αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει κάποιο που να μου αρέσει (jazz, yaris ).
Τα αυτοκίνητα που έχω καταλήξει (σε μεγάλο ποσοστό) είναι το νέο c3 βενζίνη με τους 110 hp και το αντίστοιχο peugeot 208. Δεν τα έχω οδηγήσει ακόμα, μάλλον θα τα δοκιμάσω μέσα τη βδομάδα.Δοκίμασα και το Fiesta (ωραίο στο δρόμο) αλλά δεν ψήνομαι λόγω του ότι αλλάζει σε 9 μήνες και θα χάσει πολύ γρήγορα την αξία του.
Δεν είχα ποτέ γαλλικό αυτοκίνητο και θα ήθελα να ρωτήσω πως πάνε γενικά από θέματα αξιοπιστίας ή και μεταπωλητικής αξίας.
Χρόνια ακούω ότι τα γαλλικά βγάζουν προβλήματα αλλά θα ήθελα τη βοήθεια των ιδιοκτητών για επιβεβαίωση ή μη της φήμης που κυκλοφορεί και πιο συγκεκριμένα για τα 2 μοντέλα που αναφέρω.
Ευχαριστώ,
Σπύρος -
Καλησπέρα στο forum,
Ευχαριστώ,
Σπύρος -
Ο χρήστης Σπύρος123 έγραψε:
Καλησπέρα στο forum,Είμαι σε αναζήτηση νέου αυτοκινήτου μετά από ένα τρακάρισμα που είχα με το αυτοκίνητό μου (Honda Civic) .
Ευχαριστώ,
ΣπύροςΊσα-ίσα...οτι προβλήματα υπήρχαν θα τα έχουνε επισημάνει και,θα είναι 'φορτωμένο' με καλούδια και προσφορές λόγω επικείμενης αλλαγής του!!!Το βασικό είναι πως δεν έχει καμμία σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας του!Βούρ....
υγ.για τα δύο αμάξια παραπάνω...κανένα σχόλιο,τα είπες μόνος σου!! -
Δε λέω, η προσφορά που μου έδωσαν για το fiesta titanium έκδοση είναι λίγο κάτω από τις 15χιλ. όταν για τα γαλλικά είναι 16 για το c3 και 16,5 για το peugeot. Να πω την αλήθεια περίμενα κάτι καλύτερο, θα πάω και σε άλλη αντιπροσωπεία να ρωτήσω, δεν χάνω κάτι.
Αν και τα γαλλικά είναι πιο όμορφα και πιο άνετα εσωτερικά αλλά αν υστερούν σε αξιοπιστία προτιμώ κάτι που να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Θα ήθελα και κάποιος που να έχει στη κατοχή του ένα από τα 2 να μου πει τις εμπειρίες του.Το honda με είχε κακομάθει, μόνο για το καθιερωμένο service πήγαινα στην αντιπροσωπεία και έτσι θα ήθελα να συνεχίσω στο καινούριο μου αμάξι.
-
Δε λέω, η προσφορά που μου έδωσαν για το fiesta titanium έκδοση είναι λίγο κάτω από τις 15χιλ. όταν για τα γαλλικά είναι 16 για το c3 και 16,5 για το peugeot. Να πω την αλήθεια περίμενα κάτι καλύτερο, θα πάω και σε άλλη αντιπροσωπεία να ρωτήσω, δεν χάνω κάτι.
Αν και τα γαλλικά είναι πιο όμορφα και πιο άνετα εσωτερικά αλλά αν υστερούν σε αξιοπιστία προτιμώ κάτι που να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Θα ήθελα και κάποιος που να έχει στη κατοχή του ένα από τα 2 να μου πει τις εμπειρίες του.Το honda με είχε κακομάθει, μόνο για το καθιερωμένο service πήγαινα στην αντιπροσωπεία και έτσι θα ήθελα να συνεχίσω στο καινούριο μου αμάξι.
Κοίτα και προς Suzuki baleno...
-
Λογικό να πήρες καλύτερη τιμή για το Fiesta αφού είναι ένα μοντέλο που έχει 8 χρόνια στην αγορά και έχει και χειρότερο εξοπλισμό.. Αν συγκρίσεις την κορυφαία titanium του Fiesta με την κορυφαία shine του C3 θα δεις ότι το C3 έχει επιπλέον από το Fiesta περισσότερα συστήματα ασφαλειας, κάμερα οπισθοπορειας, αισθητήρες παρκαρισματος, αυτόματα φώτα και υιαλοκαθαριστηρες μεγαλύτερες ζαντες μεγαλύτερη οθονη... Και με όλον αυτόν το πλήρη εξοπλισμό βγαίνει στα 15875 (χωρίς μεταφορικά κλπ) στην έκδοση 1.2 110ps.. Αν είχε τέτοιο εξοπλισμό και το Fiesta πόσο θα έβγαινε άραγε???
-
Για το suzuki δεν ψήθηκα κυρίως λόγω ασφάλειας έχει 4 αστέρια και λόγω του ότι φτιάχνεται στην Ινδία (αν δεν κάνω λάθος).
Γι αυτό ακριβώς μου φάνηκε ακριβή η προσφορά τους αν και έχω ακούσει από αρκετούς ότι είναι αξιόπιστο αυτοκίνητο.
Κανένας δεν έχει το peugeot να πει μια γνώμη?
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Το βασικό είναι πως δεν έχει καμμία σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας του!Βούρ....
υγ.για τα δύο αμάξια παραπάνω...κανένα σχόλιο,τα είπες μόνος σου!!Καμμια σχεση δεν θα ελεγα. Το αντιθετο μαλιστα. Το 208 στην οδηγηση ειναι και καλυτερο.
-
Εμενα το Fiesta απο εξοπλισμο μου φαινεται 'παλιο' . Το σχεδιο του μ αρεσει πολυ ομως. Δυσκολη επιλογη αναμεσα στα 3! Τι ψαχνεις εσυ? Ανεση? Οδηγοκεντρικοτητα? Χωρους? Τι χρηση θα κανεις? Δωσε μερικες πληροφοριες.
-
Το αυτοκίνητο το χρειάζομαι κυρίως για τη πόλη αλλά να μπορώ να πάω και ένα ταξιδάκι με άνεση, να είναι ασφαλές βασικό όπως και αξιόπιστο, από χώρους το fiesta έχει τους μικρότερους αλλά δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα, αν το αμάξι έχει καλύτερους χώρους χωρίς να ξεφεύγει σε διαστάσεις δεν είναι κακό και ευχάριστο στην οδήγηση.
Άμα θέλετε κάτι άλλο που δεν διευκρίνισα ρωτήστε με.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις -
Το C3 ειναι ιδιαιτερο με τη θετικη σημασια. Ομως δεν μπορουμε να μιλησουμε για αξιοπιστια γιατι δεν εχει καν κυκλοφορησει εξω ακομα. Καλο θα ηταν να πας να το οδηγησεις. Το ιδιο και τα αλλα. Τα fiesta και 208 ειναι αξιοπιστα και τα δυο. Δεν εχει ακουστει τιποτα ιδιαιτερο για προβληματα. Οι κινητηρες βενζινης τους εχουν βραβευτει αρκετες φορες. Απο τη στιγμη που κοιτας για τους πιο δυνατους(100+hp) κινητηρες το ταξιδακι το κανεις ανετα. Τωρα με χαλαει το εσωτερικο του fiesta. Δειχνει τα χρονια του μπροστα στο Peugeot που φαινεται πιο φρεσκο. Εχω οδηγησει Fiesta(ecoboost full st look με Recaro μπακετ κλπ) αλλα οχι 208. Ενσταση μου στο Fiesta ειναι το ταμπλο και τα ταμπουρα πισω ενω το 208 εχει δισκοφρενα.
-
Εγω θα επαιρνα το c3 και θα ειχα καινουριο-φρεσκο αμαξι για 5 χρονια.
Ο κινητηρας του δεν εχω ακουσει να βγαζει κατι ενω και ο εξοπλισμος του ειναι πολυ καλος. Επιπλεον ειναι και ενα πολυ ιδιαιτερο αμαξι.
Καπου ειχα ακουσει για καποιον που πηρε το fiesta με τα 140 στα 16.500. Πολυ καλο και αυτο -
208 απο μενα.. Πολυ καλυτερο αισθητικα μεσα-εξω. Το γαλλικο να μη σε προβληματιζει.
-
Άν είναι έτσι,τότε ή Yaris ή Honda...ή μεταχείρω Mazda 2!!
-
To fiesta και το (πετρελαιοκίνητο)208 είναι ωραία αμαξάκια,τα έχω οδηγήσει και ταξιδέψει και τα δύο.Το c3 είναι ολοκαίνουριο και πολύ γουστόζικο,σαφώς ομορφότερο από τα τρία κατά την προσωπική μου άποψη.
Η αλλαγή του fiesta θα ήταν και για'μένα αποτρεπτική παράμετρος για την απόκτηση του παρόντος μοντέλου.
Μεταξύ 208 και c3 θα αγόραζα αυτό που θα με κέρδιζε περισσότερο μετά από ένα καλό test drive συνυπολογίζοντας εμφάνιση,τιμές,εξοπλισμό,δώρα.
YΓ:Σύντομα αναμένεται και το καινούριο(και ομορφότερο) Nissan Micra. -
Καλημέρα,
Είναι όμως αξιόπιστα? βγάζουν προβλήματα αν ναι και τι? τα ανταλλακτικά τους είναι ακριβά?
Το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα προσπαθήσω να δω σε test drive και τα 2.
Με ενδιαφέρει η άποψη από κατόχους γαλλικών αυτοκινήτων για να μπορέσω να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας με βοηθάτε αρκετά!
-
Μεταξύ των δύο C3 από μένα επειδή αφενός πάντα μου άρεσε σχεδιαστικά.
Tο 208 δεν μου λέει τίποτα.
Μετά το 207 που είχα, το 208 δεν με πείθει.
Ούτε σχεδιαστικά μου αρέσει, ούτε εσωτερικά μου αρέσει.
Περιμένω ωστόσο το 209 ... αν υπάρξει...Από εκεί και πέρα θεωρητικά το 208 επειδή κυκλοφορεί αρκετό καιρό αν είχε κάποια εργοστασιακή ατέλεια θα την έχουν επιδιορθώσει. Το C3, φρέσκο μοντέλο, υπάρχει κάποια πιθανότητα να 'κουβαλά' κάποιες εργοστασιακές ατέλειες.
Για τις τιμές ανταλλακτικών/συνεργείων κλπ... οι απόψεις διίστανται. Άλλοι λένε ότι είναι ιδιαίτερα υψηλές, άλλοι ότι είναι χαμηλές. Ανάλογα σε ποιο συνεργείο θα πηγαίνεις, ανάλογα τα ανταλλακτικά και τα αναλώσιμα που θα βάζεις.
Εγώ με δύο Γαλλικά 206XS και 207GT είχα και δύο εντελώς διαφορετικές εμπειρίες...
-
Σαν κάτοχος του 208 το θεωρώ σαν μια πολύ καλή επιλογή. Το έχω μόνο 10 μήνες και δεν έχει κάνει τσικ. Αν οπτικά σε αρέσει η όχι ειναι υποκειμενικό αλλά το θεωρώ από τα κορυφαία σε αξιοπιστία -καθώς δεν έχει ακουστεί το παραμικρό-,πολύ καλή οδική συμπεριφορά και άνεση. Και το τιμονάκι ειναι όλα τα λεφτά. Αν κοιτούσα τώρα για αυτοκίνητο, ίσως να προτιμούσα το c3 σαν πιο φρέσκο μοντέλο.
-
Καλημέρα,
Το Σαββατοκύριακο οδήγησα και τα 2 σε βενζίνη με τους 82 ίππους (με τους 110 δεν υπάρχει) και τα 2 ήταν πολύ κοντά στην οδήγηση, το c3 ήταν πιο λίγο πιο άνετο εσωτερικά.
Αυτό που παρατήρησα και στα 2 ήταν ότι το κιβώτιο των ταχυτήτων στις αλλαγές ένιωθα τριβές εσωτερικά δεν ήταν όπως στο fiesta που είχα οδηγήσει και με προβλημάτισε λίγο.
Κάποιος που έχει το 208 ή άλλο γαλλικό μπορεί να το επιβεβαιώσει ή είναι η ιδέα μου?Ευχαριστώ
Citroen c3 vs Peugeot 208