Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Αγορα νεου αυτοκινητου
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Αγορα νεου αυτοκινητου
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 3 / 4
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    17
    61
    91
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • N
      nrg_polini last edited by

Ο καθηγητής και με yugo να πάει στο πανεπιστήμιο τον ίδιο μισθό θα πάρει. Ο επαγγελματίας αν πάει με yugo στον πελάτη τι λες να γίνει;

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • N
        nonos last edited by

Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:

Όταν πας να πουλήσεις μετά από 7-8 χρόνια το superb με το 'σήμα' skoda και το passat με το 'σήμα' vw θα πάρεις σίγουρα 2000-3000Ε παραπάνω για το passat. Επιπλέον σε αυτά τα 8 χρόνια θα οδηγείς ένα αυτοκίνητο με το πρεστίζ(;) της vw ή με το πρεστίζ (;;;;;) της skoda. Και για μερικούς ανθρώπους το πρεστίζ τους φέρνει χρήματα στο πορτοφόλι& 'αναγνώριση' (αναλόγως επαγγέλματος) .

Τα 2-3 χιλιαρικα στανταρ θα τα χωσεις σε extra για να φτασεις οτι θα σου προσφερε το superb και ενω αυτα τα 7-8 χρονια θα χες ΚΑΛΥΤΕΡΟ αυτοκινητο. Τα υπολοιπα που γραφεις για εμενα προσωπικα ειναι καπως...και επειδη δε γουσταρω να τσακωθουμε δε θα το αναλυσω. Ακου πρεστιζ με vw...

Υ.Γ. Παρε μια e-class δεκαετιας και τα ρεστα τελη.. μ αυτο ,σ αυτους που δινουν σημασια σε τετοια πραγματα, θα δουν αστερι στο καπω οχι 'το αυτοκινητο του λαου'...

• C
          criuser last edited by

Το ελληνικό όνειρο ήταν το 315 . Αυτό που έβγαζε η bmw στο τέλος κάθε γενιάς στην σειρά 3 στο παρελθόν και το έδινε λίγο φτηνότερο .

Τώρα για το πρεστίζ επειδή πέρασα και εγώ από αυτή την ιδεοληψία και πλήρωσα και έμαθα , σας λέω απλά ότι επιχειρηματικά ΔΕΝ κάνει καμία διαφορά . Την διαφορά την κάνει η επιχειρηματική πρακτική . Και πλέον με την απαξίωση των μτχ δεν μιλάμε πια παρά για ελάχιστα μοντέλα , που δεν είναι για εμάς και για το 95 % του κόσμου .

Αν παραδείγματος χάριν έχεις ρέιντζ 5ετίας μάλλον για ξεπεσμένος με οικονομικά προβλήματα φαίνεσαι . Αν έχεις 10ετίας απλά φαίνεσαι αστείος και βλάκας . Το πρεστίζ σημαίνει αμάξια αν όχι με 6ψήφια αξία , τουλάχιστον με πενταψήφια με πρώτο νούμερο το 7 , το 8 ή το 9 . Παρακάτω δεν παίζει γιατί υπάρχουν οι τραπεζουπάλληλοι εκεί και τα άλλα στελέχη μεσαία και ανώτερα των εταιρειών . Και βέβαια το αμάξι με ηλικία μέχρι 3ετία το πολύ 4ετία μη συμπληρωμένη .

Την δεκαετία του 70 και του 80 , τις παλιές S class , δεκαετίας , στην γερμανία τις έπαιρναν έλληνες μετανάστες και ντόπιοι τσιγγάνοι .

Αρα πρεστίζ σε επιχειρηματικό επίπεδο δεν παίζει . Παίζει βέβαια σε κάποιο , αλλά εκεί μπορεί να παίξει και παντόφλα για κάποιους,...

Ακόμα πρεστίζ σε αμάξι των 30-35000 μέχρι τις 50-60000 είναι από μηδενικό μέχρι σχετικό .

Αυτά λοιπόν που αναφέρουν διάφοροι , ότι σε βοηθάει στην επιχειρηματικότητα πρακτικά δεν ισχύει . Τα πάντα εξαρτώνται από τι πουλάς , όχι από τι αμάξι ή ρολόι έχεις . Αν όμως έχεις λεφτά , προκειμένου να ικανοποιήσεις ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩΙΣΜΟ , θα δώσεις 10-20000 για ρολόι , 80-100-150000 για αμάξι και άλλα τόσα για σκάφος .

Βέβαια θα θες κάποιον να τα εκτιμήσει αυτά και τον εγωισμό σου , οπότε τα διαζύγια σε περιμένουν στην γωνία , εκτός αν είσαι γάτος ή η κυρία βολεύεται με τις αντιπαροχές και σε αφήνει τουριστικό.....

Σχετικά σπάνια και τα δύο , όπως δείχνει η ζωή....

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
          πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...
          Εμαθα...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • A
            andreas-qashqai last edited by

Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
            Καθηγητης μου βραβευτηκε σε παγκοσμια κλιμακα για μια μεγαλη ερευνα που εκανε και κυκλοφορει με avensis του 1998. Κι ομως εχει περισσοτερο κυρος απο καποιον που οδηγει S8 και ειναι ιδιοκτητης ξενυχταδικου στην παραλιακη. Και τωρα εσεις μπορει να μιλατε για το ποσα θα πιασει το Skoda απεναντι στο ιδιο με σημα Vw.

Πολύ σωστή άποψη Γιάννη!!
            Αν περίμενα να μου δώσει κύρος το σήμα VW

• C
              criuser last edited by

Επί της ουσίας το θέμα είναι πολύ πιό απλό . Ο φίλος θέλει άλογα που σημαίνει βενζίνη και βέβαια κατανάλωση σε κόστος διπλάσιο από το ντήζελ . Διότι ένα τέτοιο αμάξι θα καίει γύρω στα 8 λίτρα στο ταξίδι Χ 1,40 = 11,20 €/100 χλμ η βενζίνη , ενώ το ντίζελ 5,5 Χ 1,00 = 5,5 € .

Στο θέμα των χώρων και της εύκολης φόρτωσης , προφανώς πολυμορφικά και suv έχουν μεγαλύτερους χώρους σε μικρότερο μήκος αμαξώματος σε σχέση με τα σεντάν και τα στέισον .

Ακόμα το θέμα της τετρακίνησης είναι σχετικό , διότι έχει κόστος σε καύσιμο και σέρβις και βλάβες .

Θα πρότεινα να δεις το 3008 με τα 130 άλογα σε αυτόματο . Είναι μακράν το ομορφότερο σήμερα και το κορυφαίο σε αισθητική . Για τον 165 , ακόμα και οι πωλητές

Σε σεντάν το μοντέο ίσως είναι μια λύση . Τα σκόντα τα εκτιμώ , διότι είναι τίμια . Ακόμα να δεις το Ατέκα . Βαγκέληδες και άλλες ακριβές λαδιέρες , ούτε απ΄ έξω . Είχα παλιά γκόλφ και είχα μάθει όλα τα συνεργεία της Αθήνας απ΄ έξω και από τότε ούτε να τα βλέπω . Θα μου πείς σκόντα και σέατ είναι τα ίδια . Τουλάχιστον εκεί έχεις πληρώσει πολύ λιγότερα .

Για την θέση οδήγησης σε καταλαβαίνω , μια και εγώ είμαι 1,94 και έχω και κιλά . Αρα ψάχνεις μεγάλο μεταξόνιο ή ψηλό αμάξι . Μεγάλο μεταξόνιο και χώροι αποσκευών , σημαίνει αμάξι πάνω από 4,70 μήκος σε σεντάν .

Εχεις παιδιά , το αμάξι το παίρνεις για αρκετά χρόνια και τα παιδιά θα μεγαλώσουν . Αν είναι αγόρια και σου μοιάζουν θα ψηλώσουν , οπότε να σκεφτείς ποιοί θα κάθονται πίσω σου σε λίγα χρόνια . Δεν ξέρω την τωρινή τους ηλικία , αλλά σκέψου το και αυτό , γιατί αγόρι 13-14 ετών μπορεί να πλησιάζει το 1,80 .

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
              πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...
              Εμαθα...

• T
                the-ace last edited by

Καταρχήν μάλλον έχετε παρανοήσει τι λέω και τι εννοώ, ίσως γιατί κάποιοι δεν γνωρίζετε την πυραμίδα του Maslow. Το επίπεδο του esteem αναφέρεται ιεραρχικά ως ικανοποίηση, αυτοπεποίθηση, αίσθηση επιτυχίας, σεβασμό προς και από άλλους. Δεν είναι αυτό που φαίνεται να νομίζετε οι περισσότεροι σαν 'μούρη', ξαναλέω ίσως γιατί δεν γνωρίζετε το Maslow ή/και γιατί αυτό σημαίνει στην Ελλάδα το 'καλό αυτοκίνητο'. Πάει αυτό, παμ'παρακατ'

Όσο για το αν ένα ακριβό ζευγάρι παπούτσια, ένα Omega ή ένα Vacheron, ή -στην περίπτωσή μας- ένα ακριβό/ακριβότερο αυτοκίνητο έχει επίπτωση στο πως σε αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν οι άλλοι, ρίξτε μια ματιά σε ένα άρθρο του TG

http://www.topgear.com/car-news/how-to-blag-a-posh-car-with-a-posh-watch#1

Δεν μιλάει βέβαια για VW και Skoda, αλλά η βασική αρχή είναι η ίδια.

• N
                  nikos-golf last edited by

Ασε τις θεωριες και βοηθα το φιλο

• A
                    axel12p last edited by

Ο χρήστης The Ace έγραψε:
                    Όσο για το αν ένα ακριβό ζευγάρι παπούτσια, ένα Omega ή ένα Vacheron, ή -στην περίπτωσή μας- ένα ακριβό/ακριβότερο αυτοκίνητο έχει επίπτωση στο πως σε αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν οι άλλοι, ρίξτε μια ματιά σε ένα άρθρο του TG
                    http://www.topgear.com/car-news/how-to-blag-a-posh-car-with-a-posh-watch#1
                    Δεν μιλάει βέβαια για VW και Skoda, αλλά η βασική αρχή είναι η ίδια.

Αυτό ακριβώς λέμε, με τα VW να έχουν πάψει εδώ και χρόνια να είναι ακριβά δε μπορείς να περιμένεις ότι θα αποκτήσεις prestige αγοράζοντας ένα VW. Όταν το Tiquan είναι πιο φτηνό από το Tucson και το 3008 και στα ίδια με ένα QQ ή Kadjar, τι prestige να έχεις με το VW;

Όσο για την μεταπώληση, μπορεί το Passat να πιάσει περισσότερα από το αντίστοιχο Superb, αλλά θα έχεις δώσει έτσι και αλλιώς λιγότερα για την αγορά του Superb (ή θα έχεις πάρει περισσότερα για το ίδιο ποσό).

Πάντως και εγώ από εμπειρίες γνωστών με Skoda έχω ακούσει τα καλύτερα, ενώ και το Yeti έβγαινε πρώτο σε έρευνες ικανοποίησης πελατών στην Αγγλία (το είχαμε σκεφτεί όταν ψάχναμε αυτοκίνητο, αλλά έβγαινε αρκετά ακριβό για αυτά που προσέφερε).

Να πάμε στα λεφτά που λέει ο cruiser ΟΚ, αλλά και εκεί πάλι VW δε θα πάρεις για prestige γιατί δεν είναι premium κατασκευαστής.

• T
                      the-ace last edited by

Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:

Για μένα πάει αυτό ? Εγώ έχω ήδη πει την άποψή μου, βάσει των κριτηρίων και τεκμηριωμένη αναλόγως αναγκών

• S
                        scarecrow_7 last edited by

Ετσι ακριβως ειναι φιλε criuser. Με ενδιαφερει και αυτο να χωραει οα λλος απο πισω ανετα να ειναι κομπλε! Το superb το χει αυτο στο πολυ ανετο κιολας! Θα κοιταξω και το 3008! Απλα γαλλια ακουω και τους αλλους να μου λενε οχι κτλ κτλ ξερεις πως πανε αυτα.... γονεις πεθερικα φιλοι...... Το mondeo αν και δεν το εχω οδηγησει εχει σαν τυπου συραγγοειδες πισω παρμπριζ αν με καταλαβαινετε τι εννοω. Δεν μπορεις να καταλαβεις ποσο ειναι το μηκος του πισω και δεν ξερω αν θα με δυσκολευει στο δρομο ή στο παρκαρισμα αντιστοιχα.

• D
                          dactilidis-john last edited by

Ο καθηγητής και με yugo να πάει στο πανεπιστήμιο τον ίδιο μισθό θα πάρει. Ο επαγγελματίας αν πάει με yugo στον πελάτη τι λες να γίνει;

Για μενα απολυτως τιποτα. Δηλαδη καλυτερη δουλεια θα κανει ο επαγγελματιας αν παει στον πελατη με Range Rover απο το να παει με ενα smart?

• S
                            spi_duster last edited by

Για το παρκάρισμα θα έλεγα πως σχεδόν όλα τα πραναφερθέντα σεντάν, έχουν μια κάποια δυσκολία ακόμη και σε πυλωτή. Από εκεί και μετά το superb είναι πολύ αυτοκίνητο στα χρήματα. Είχα την τύχη να μπω στο προηγούμενο με κινητήρα 1.8 και 193 ίππους. Αν πήγαινες με 100 ή με 200 καμία διαφορά. Απόλυτη ησυχία μέσα στην καμπίνα. Τα περιθώρια δύναμης του κινητήρα καθιστούσαν αδιάφορο πόσοι νοματέοι βρίσκονταν μέσα. Εντύπωση ιδιαίτερα θετική μου είχαν προκαλέσει, η απουσία κλίσεων και τάσεων πλεύσης του αμαξώματος, ο γδούπος με τον οποίο έκλειναν οι πόρτες που τέτοιο δε συναντάς ούτε στη σειρά s της merc και φυσικά η αίσθηση της καμπίνας που νόμιζα πως βρισκόμουν στο σαλόνι του σπιτιού μου. Πάντως μέσες άκρες παρόμοια χαρακτηριστικά μπορούν να δώσουν όλα τα σεντάν αυτής της κατηγορίας ενώ τα γαλλικά είναι αξεπέραστα τολμώ να πω σε άνεση και φινέτσα.
                            Τα υπόλοιπα περι πρεστιζ αφορούν ίσως την αγαπητή κάστα των πωλητών. Στη δική μου δουλειά οι πάντες κρίνονται και αξιολογούνται από το έργο που παράγουν.

....

• D

Δεν μιλαμε για το επαγγελμα, μιλαμε για κυρος που υποτιθεται σου δινει ενα αμαξι ειτε εισαι βοθρατζης ειτε εισαι επιστημονας. Και σπιτι μου ο βοθρατζης ηρθε με mercedes cabrio πρωτη φορα για να ελεγξει το συστημα που εχουμε γιατι ειναι περιπλοκο. Δηλαδη αν ερχοταν με fiat panda του 70 θα τον εδιωχνα ή δεν θα τον επελεγα παρολο που κανει καλη δουλεια? Δηλαδη σε περισσοτερη εκτιμηση εχεις ενα ανθρωπο που οδηγει ενα ακριβο απο οτι ενα φθηνο αμαξι? Ο πατερας μου μπορω να πω παιρνει αρκετα λεφτα για την εποχη (ηλεκτρολογος μηχανικος), οδηγει Citroen xsara του 2001 με 250.000 χιλιομετρα μονο και μονο επειδη το εχει πιπιλα και δεν του εχει βγαλει σχεδον τιποτα, και ειναι και προισταμενος. Θελω να πω λοιπον οτι το αμαξι δεν θα το επιλεξεις με βαση το πως το βλεπει ο διπλανος σου αλλα με βαση αυτα που θες εσυ απο αυτο. Δεν ειμαστε το φαινεσθαι αλλα το ειναι. Οτι 'λαμπει' δεν ειναι και χρυσος που λεει και η παροιμια.

• N
                                nikos-golf last edited by

Για μένα πάει αυτό ? Εγώ έχω ήδη πει την άποψή μου, βάσει των κριτηρίων και τεκμηριωμένη αναλόγως αναγκών

Μπορει να εχεις δικιο αλλα δε θα αλλαξει καποιος γνωμη αν ενδιαφερεται για ενα αμαξι νομιζωντας οτι του χαριζει πρεστιζ η χ μαρκα

• D

Και για να μην ειμαι Off topic προτεινω το Superb που ειναι καθαρη λιμο με χωρους απο φορτηγο και πολυ ομορφο. Το τωρινο Passat δεν μου αρεσει, μου φαινεται πολυ τετραγωνο.
                                  Την μεταπωληση αστη καλυτερα γιατι δε θα σκεφτομουν να το πουλησω παρα μονο σε περιπτωση που μου εβγαζε παρα πολλα προβληματα.

• D

Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:

Καθηγητης μου βραβευτηκε σε παγκοσμια κλιμακα για μια μεγαλη ερευνα που εκανε και κυκλοφορει με avensis του 1998. Κι ομως εχει περισσοτερο κυρος απο καποιον που οδηγει S8 και ειναι ιδιοκτητης ξενυχταδικου στην παραλιακη. Και τωρα εσεις μπορει να μιλατε για το ποσα θα πιασει το Skoda απεναντι στο ιδιο με σημα Vw.

Πολύ σωστή άποψη Γιάννη!!
                                    Αν περίμενα να μου δώσει κύρος το σήμα VW

Ευχαριστω. Προφανως δεν μιλαω μονο για την Vw αλλα γενικοτερα. Απλως την εφερα σαν παραδειγμα.

• D

Ο χρήστης Scarecrow_7 έγραψε:
                                      Ετσι ακριβως ειναι φιλε criuser. Με ενδιαφερει και αυτο να χωραει οα λλος απο πισω ανετα να ειναι κομπλε! Το superb το χει αυτο στο πολυ ανετο κιολας! Θα κοιταξω και το 3008! Απλα γαλλια ακουω και τους αλλους να μου λενε οχι κτλ κτλ ξερεις πως πανε αυτα.... γονεις πεθερικα φιλοι......

Ασε τι σου λενε και δες ολες τις περιπτωσεις που καλυπτουν εσενα. Μπες μεσα, οδηγησε τα αν θες. Aμα ακουγαμε ολοι τον θειο με το toyota που δεν παθαινει τιποτα ενω ολα τα αλλα ειναι για πεταμα θα ειχαν κλεισει οι αλλες βιομηχανιες. Επειδη εχω μπει σε Superb (οχι στο καινουργιο) ο απο πισω παιζει και ποδοσφαιρο. Απλωνει ποδια, πινει και καφε. Τα υπολοιπα τα ειπε μια χαρα ο Σπυρος.

• T
                                        the-ace last edited by

Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:

Μπορει να εχεις δικιο αλλα δε θα αλλαξει καποιος γνωμη αν ενδιαφερεται για ενα αμαξι νομιζωντας οτι του χαριζει πρεστιζ η χ μαρκα

Μα δεν είναι θέμα του αν έχω δίκιο ή όχι, δεν ξέρω τι φταίει -πέραν του ότι κάποιοι δεν γνωρίζετε για το θέμα που μιλάω- ίσως εγώ δεν το εξηγώ καλά. Στο παρόν thread, αφού είχα παραθέσει την δική μου άποψη, αιτιολογώντας τα πως και γιατί, ένας φίλος έκανε ένα σχόλιο περί διαφορετικών κατασκευαστών, ένας άλλος φίλος απάντησε λέγοντας ότι είναι λανθασμένη εντύπωση ή λογική/πρακτική, και εγώ απάντησα και στους δύο, εξηγώντας τι ισχύει, τι έχουν πει αυτοί που πρακτικά έχουν βάλει τα θεμέλια για το θέμα που συζητάγαμε εκείνη τη στιγμή, και εξήγησα γιατί και πως έχει ειπωθεί και τι ισχύει γενικά σε αυτό το θέμα. Έφερα μάλιστα ως παράδειγμα σύγχρονο και επί του συγκεκριμένου θέματος άρθρο που πραγματεύεται σχεδόν ακριβώς το ίδιο θέμα.

Έτσι έχει η θεωρία, η οποία έχει αποδεχθεί στην πράξη εδώ και δεκαετίες. Από εκεί και πέρα, όπως λες ο καθένας μπορεί να πιστεύει και να νομίζει ότι θέλει, π.χ. ότι η VW έχει ή δεν έχει προβάδισμα έναντι της Skoda, ή ότι μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και με Veyron και δεν θα κάνει την παραμικρή διαφορά.

Αλλά νομίζω αρκετά με το off-topic, του το κάναμε σκ@τ@ το thread του ανθρώπου

• realzeus
                                          realzeus last edited by

Σχετικά με το superb επειδή και εγώ είμαι ακριβώς στην ίδια αναζήτηση προσωπικά το απέρριψα. Είναι αυτοκινητάρα- ισάξιο ή καλύτερο του passat αλλά δε θα έδινα €27000 για skoda. Για μένα η κάθε μάρκα έχει ένα άνω όριο χρημάτων που θα διέθετα πχ seat 20000 skoda 22000 vw 28000 κοκ

Εντελως λανθασμενη καταναλωτικη συμπεριφορα κατα τη γνωμη μου, το χω σχολιασει πολλακις. Ουσιαστικα μας λες ξεκαθαρα οτι θα εδινες τα χρηματα σου για κατι χειροτερο λογω σηματος.
                                          Βεβαια (ξαναλεω) μιλαμε για τη χωρα που το αυτοκινητιστικο της ονειρο ηταν η bmw 316

Εντελώς λανθασμένη δεν είναι, αντιθέτως τόσο στην ιεράρχηση του Maslow (στο esteem επίπεδο) όσο και στην βασική οικονομική αρχή του utility και του perceived value, η εν λόγω 'ταξινόμηση' που γίνεται αυτόματα -και πολλές φορές ασυναίσθητα- τροποποιεί και την αξία που προσδίδουμε καθώς και την ικανοποίηση που προσλαμβάνουμε από ένα υλικό ή υπηρεσία. Και αναλόγως τον τομέα, το αντικείμενο/υπηρεσία και την επιτυχία της εν λόγω αυτόματης ταξινόμησης, αντιστοίχως τιμολογείται η εν λόγω διαφοροποίηση.

Το παραπάνω δεν ισχύει αν βλέπουμε το αυτοκίνητο όπως π.χ. ένα ψυγείο, οπότε εκεί η συγκεκριμένη παράμετρος παύει να ισχύει, οπότε δεν επιφέρει καμία διαφοροποίηση στην αξία που προσδίδουμε στην ικανοποίηση του esteem επιπέδου.

Αν περιμένει κάποιος να αναπτύξει self esteem από ένα αντικείμενο, δίνεται εξήγηση στον καταναλωτισμό, καπιταλισμό και γενικότερη σαπίλα της κοινωνίας. Επίσης σιγά το 'κύρος' ενός Volkwagen. Αυτοκίνητο του λαού σημαίνει το όνομα έτσι κι αλλιώς.

Και για μερικούς ανθρώπους το πρεστίζ τους φέρνει χρήματα στο πορτοφόλι& 'αναγνώριση' (αναλόγως επαγγέλματος)

Φυσικά και δεν ισχύει αυτό, έχει απόλυτο δίκιο ο criuser. Προσωπικά ποτέ δεν πάω με το καλό σε πελάτη και προτιμούσα μάλιστα το φορτηγάκι. Με το που θα σε δει ο άλλος με ακριβό αυτοκίνητο θα σκεφτεί ότι έχεις λεφτά, άρα είναι ευκαιρία να σε γδύσει. Αν μου έρθει π.χ. κάποιος με Lamborghini (extreme παράδειγμα), θα του βαρέσω κάτι τιμές που θα πει τον δεσπότη Παναγιώτη.

Και ένα άλλο παράδειγμα. Πριν πολλά χρόνια ένας συνεργάτης, πολύ πλούσιος επιχειρηματίας της Αθήνας, είχε αγοράσει στον γιο του μια ολοκαίνουρια 911 με το που έγινε το παιδί 18 ετών. Το παιδί είχε τρέλα με τα αυτοκίνητα και ακόμα και σήμερα τρέχει σε κανένα rally, με ψευδώνυμο φυσικά. Η 911 (μοντέλο 964 για να καταλάβετε για πότε μιλάμε) κόστιζε τότε 50 εκατομμύρια Δραχμές. Ο συνεταίρος του έπιασε τότε τον πιτσιρικά και του είπε να μην τολμήσει να εμφανιστεί στο εργοστάσιο με την Porsche γιατί θα ήταν τεράστια πρόκληση προς τους υπαλλήλους και εργάτες. Ο άνθρωπος δε που το είπε αυτό έχει σκάφος που κοστίζει 5 εκατομμύρια Ευρώ, αλλά στο εργοστάσιο πάει με ένα Volvo. Ντάξει, δεν έχει τρέλα και με τα αυτοκίνητα, αλλά μια S Class θα μπορούσε να την έχει όπως έχουμε εμείς ένα ποδήλατο... Δεν θέλει να προκαλεί όμως!

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                          • S
                                            scarecrow_7 last edited by

Δεν μου το μπιπ το thread παιδες μην αγχωνεστε. Αντιθετως παρακολουθω αυτα που γραφετε με πολυ προσοχη και η αληθεια ειναι οτι με εχετε βοηθησει παρα πολυ να μειωσω τις επιλογες μου! Πολυ ωραιο το 3008 θα παω να το δω και απο κοντα!

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 3 / 4
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ