-
3θυρο από 21800. 5θυρο από 22.300 και με το performance pack που προσωπικά θεωρώ ότι από μόνο του είναι λόγος αγοράς του αυτοκινήτου (χωρίς αυτό είναι σαν πιτόγυρο χωρίς τζατζίκι) 1000 ευρώ έξτρα στο 3θυρο και 1200 έξτρα το 5θυρο. Έχουν αρκετό αέρα μεταξύ τους ώστε όποιοι όντως θέλουν ST να το πάρουν συνειδητοποιημένα και όχι '2 χιλιάρικα είναι δε βαριέσαι...' και μετά να σφίγγουν τα δόντια όποτε βλέπουν την παραμικρή ατέλεια στην άσφαλτο.
-
Α ρε Φάνη... Μου βάζεις πάλι σκέψεις για το ίδιο αλλά active x!
-
Επειδή μιλάμε για ST και το έγραψα και εγώ: Το ST2 πάει στις €23.000 με παραγγελία (δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο) και έχει λιγότερο εξοπλισμό από το ST Line, οπότε με τον ίδιο εξοπλισμό + το μπλοκέ φτάνει στις 25.000. Άρα μιλάμε για €5.500 (δεν είναι λίγα) + ότι έχει περισσότερα λειτουργικά (τέλη, αρκετά μεγαλύτερη κατανάλωση). Όπως είπα το 155αρι συνδυάζει πολλά πράγματα μαζί και προφανώς δεν είναι ST, οποιος θέλει hot hatch πάει κατευθείαν στο ST αλλά συνειδητοποιημένα. Για κάποιον μπορεί τα 5Κ να είναι ασήμαντη διαφορά για τα επιπλέον προσόντα του ST και για κάποιον άλλο να είναι τα έξοδα του αυτοκινήτου του για μια 5ετία. Εγώ απλά αναφέρω τι είδα και πως μου φάνηκε το αυτοκίνητο, ο καθένας κρίνει με βάση τις ανάγκες του, τα θέλω του και τα οικονομικά του. Δυστυχώς δεν υπάρχει ST να οδηγήσω....εαν το οδηγήσω μπορεί και να το κλείσω την επόμενη ημέρα...αχαχα!
Αυτοκονητο πολης με μικρους χωρους και μετριο πορτπαγκαζ με 19-20 χιλ ευρω..... Και οχι diesel;;;; but why;;;;
Αφου μενεις στην βενζινη παρε το αυθεντικό
Μόνος σου απαντάς! Πόλης είναι, άρα οι χώροι αδιάφοροι (για 3 άτομα ειναι υπερ-επαρκής). Μια χαρά χώρους έχει, καλύτερους από Γιάρις και 208/Κόρσα.
Ρωτάς Γιατί? Απάντησα στο τέλος: γιατί τα κάνει ΟΛΑ πάρα πολύ καλά και συμφέρει. Έχει επιδόσεις, υπερπλήρη εξοπλισμό, τρομερή ποιότητα κύλισης και οδική συμπεριφορά, αρκετά χαμηλά λειτουργικά...ώς all arounder πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση. Αλλιώς πάμε σε εξειδικευμένα (π.χ. Υβριδικό Γιάρις για σούπερ χαμηλή κατανάλωση κλπ.). Επίσης τι σχέση έχει το diesel? Θα πάρει κάποιος diesel αποκλειστικά για την πόλη? -
Επειδή μιλάμε για ST και το έγραψα και εγώ: Το ST2 πάει στις €23.000 με παραγγελία (δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο) και έχει λιγότερο εξοπλισμό από το ST Line, οπότε με τον ίδιο εξοπλισμό + το μπλοκέ φτάνει στις 25.000. Άρα μιλάμε για €5.500 (δεν είναι λίγα) + ότι έχει περισσότερα λειτουργικά (τέλη, αρκετά μεγαλύτερη κατανάλωση). Όπως είπα το 155αρι συνδυάζει πολλά πράγματα μαζί και προφανώς δεν είναι ST, οποιος θέλει hot hatch πάει κατευθείαν στο ST αλλά συνειδητοποιημένα. Για κάποιον μπορεί τα 5Κ να είναι ασήμαντη διαφορά για τα επιπλέον προσόντα του ST και για κάποιον άλλο να είναι τα έξοδα του αυτοκινήτου του για μια 5ετία. Εγώ απλά αναφέρω τι είδα και πως μου φάνηκε το αυτοκίνητο, ο καθένας κρίνει με βάση τις ανάγκες του, τα θέλω του και τα οικονομικά του. Δυστυχώς δεν υπάρχει ST να οδηγήσω....εαν το οδηγήσω μπορεί και να το κλείσω την επόμενη ημέρα...αχαχα
Lap wrote
Αυτοκονητο πολης με μικρους χωρους και μετριο πορτπαγκαζ με 19-20 χιλ ευρω..... Και οχι diesel;;;; but why;;;;
Αφου μενεις στην βενζινη παρε το αυθεντικό
Μόνος σου απαντάς! Πόλης είναι, άρα οι χώροι αδιάφοροι (για 3 άτομα ειναι υπερ-επαρκής). Μια χαρά χώρους έχει, καλύτερους από Γιάρις και 208/Κόρσα.
Ρωτάς Γιατί? Απάντησα στο τέλος: γιατί τα κάνει ΟΛΑ πάρα πολύ καλά και συμφέρει. Έχει επιδόσεις, υπερπλήρη εξοπλισμό, τρομερή ποιότητα κύλισης και οδική συμπεριφορά, αρκετά χαμηλά λειτουργικά...ώς all arounder πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση. Αλλιώς πάμε σε εξειδικευμένα (π.χ. Υβριδικό Γιάρις για σούπερ χαμηλή κατανάλωση κλπ.). Επίσης τι σχέση έχει το diesel? Θα πάρει κάποιος diesel αποκλειστικά για την πόλη?Νομίζω ο Lap ήθελε να πει 'με τόσα παίρνεις Jazz', αλλά μπέρδεψε τη γλώσσα του.
'Small Overlap, χώρους από C, υβριδικό, επιδόσεις' και τα τοιαύτα.
-
Νομίζω ο Lap ήθελε να πει 'με τόσα παίρνεις Jazz', αλλά μπέρδεψε τη γλώσσα του.
'Small Overlap, χώρους από C, υβριδικό, επιδόσεις' και τα τοιαύτα.
Αχαχαχα....καλό!! Βασικά παίρνεις Σουήφτ Σπορτ (τι είναι 2.000 διαφορά?).
Αλλά το Jazz οπως είπα είναι πιο ειδικού σκοπού, όχι all-arounder. Επίσης το Jazz ξεκινάει από €22.500 με τρομακτικές ελλείψεις σε εξοπλισμό, οπότε μιλάμε για μεγάλη διαφορά στην τιμή. Για να φτάσεις τον εξοπλισμό του συγκεκριμένου Φιέστα πας στις 26.000 στο Τζάζ (Τζιζ βασικά με αυτή την τιμή). Στα 22.500 έχει πλαστικό τιμόνι....αχαχα!!
-
Ε ναι αν κοστιζε 20.000 το jazz εννοειται jazz.... Ουσία σε καθε τομεα ενος αυτοκινήτου εναντι καμπυλες σε πρεσαρισμενες λαμαρινες... Η λογικη βγαινει κερδισμένη.
Στην τιμη που βγαίνει ομως το jazz.... Ειναιβεκτος συναγωνισμού.
Νομιζω 23.000 κοστιζε με ολα μεσα και 20.000 η μεσαια έκδοση ατο εξωτερικό.... Εδω φευγει 26.000....
Οχι οτι στα 23.000 είναι φθηνό αλλα τα παιρνεις ολα... Και ενταξει μπαίνει ως outsider στη λιστα σου
-
Με ένα θεωρητικό facelift στο fiesta που λογικά πρέπει να πλησιάζει, υπάρχουν προοπτικές να απογειωθεί το μοντέλο. Μακάρι να το εκμεταλευτούν
-
Με ένα θεωρητικό facelift στο fiesta που λογικά πρέπει να πλησιάζει, υπάρχουν προοπτικές να απογειωθεί το μοντέλο. Μακάρι να το εκμεταλευτούν
Κανονικά θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα. Διέρρευσε για το Φόκους που παρουσιάστηκε 1 χρόνο αργότερα (2018) και για το Φιέστα τίποτα! Βέβαια έγινε μια μικρή ανανέωση το καλοκαίρι αλλά ήταν κυρίως σε επίπεδο κινητήρων και εξοπλισμού, δεν άλλαξε κάτι σε εμφάνιση και εσωτερικό.
-
'Τρομερη ποιοτητα κύλισης αναφερεις' . Εγω θα ελεγα 'πολυ καλη ποιοτητα κύλισης' , διοτι υπαρχουν και τα γαλλικα.
Κατα τα αλλα οντως ειναι ολοκληρωμένο μοντέλο
-
Ξέρει κανείς αν το 155 Active X έχει πίσω δισκόφρενα;
-
Το st line με το ST έχουν διαφορετικό κοινό. Δεν τίθεται θέμα διαφοράς τιμής μεταξύ τους στην επιλογή . Και όση έχουν είναι δικαιολογημενη.
-
Από όσα ξέρουμε για την ώρα έχει. Με τη Ford όμως ποτέ δεν ξέρεις...
-
'Τρομερη ποιοτητα κύλισης αναφερεις' . Εγω θα ελεγα 'πολυ καλη ποιοτητα κύλισης' , διοτι υπαρχουν και τα γαλλικα.
Καμία σχέση! ΟΚ, από το C3 υπολείπεται σε άνεση (αλλά ποιότητα κύλισης δεν είναι μόνο η άνεση), όμως το 208 είναι σαφώς πίσω, κοπανάει ο ημιάκαμπτος. Μόνο το Γιάρις το φτάνει σε ποιότητα κύλισης, αλλά υστερεί λίγο σε ηχομόνωση. Έχω οδηγήσει σχεδόν όλα τα supermini, δεν υπάρχει κανένα που να φτάνει το Φιέστα σε ποιότητα κύλισης...εαν βάλουμε και την οδική συμπεριφορά, ο συνδυασμός είναι άπιαστος. Μόνο Polo & Yaris είναι στο ίδιο επίπεδο σε ποιότητα κύλισης, αλλά υστερούν σε οδικά δυναμικά χαρακτηριστικά (αν και το Γιάρις είναι παιχνιδιάρικο!).
Μέχρι στιγμής ναι, όλα τα Fiesta (και γενικά Ford) πάνω από 150 ίππους είναι με δισκόφρενα πίσω.
-
Επειδη και εγω τα εχω οδηγησει και πολλες φορες μαλιστα για αυτο το λεω.
Ιδιαιτερα μς τις 17αρες ζαντες δεν με εντυπωσιασε σε βαθμο να λεω πως ειναι 'τρομερο' . Και μικρα χτυπηματακια ακουγα και τροχασμο... Ουτε το yaris το ειδα κατι το φοβερο. Απλα οντως περνουσε καλυτερα απο τα φρεατια των νερων απο τα ας πουμε πιο φθηνα ιαπωνικα.
Το 208 ηταν αρκετα καλο και θυμιζε το 308 προηγουμενης γενιας. Αλλα αυτο που δοκιμασα ειχε 16αρα ζαντα. Ηταν καλυτερο δηλαδη του fieata, με 17αρες ομως το fiesta.
-
Επειδη και εγω τα εχω οδηγησει και πολλες φορες μαλιστα για αυτο το λεω.
Ιδιαιτερα μς τις 17αρες ζαντες δεν με εντυπωσιασε σε βαθμο να λεω πως ειναι τρομερο. Και μικρα χτυοηματακια ακουγα και τροχασμο... Ουτε το yaris το ειδα κατι το φοβερο. Απλα οντως περνουσε καλυτερα απο τα φρεατια των νερων απο τα ας πουμε πιο φθηνα ιαπωνικα
Τότε συμβαίνει κάτι από τα εξής:
-
Έχουμε τελείως διαφορετικά κριτήρια και προσλαμβάνουσες.
-
Δεν ξέρεις να οδηγείς.
-
Συγκρίνεις με αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών.
-
Είχε λάθος πιέσεις αυτό που οδήγησες.
Γιατί το Φιέστα το έχω οδηγήσει αρκετά (και με 17' και με 16') σε διάφορες εκδόσεις και κάθε φορά το ίδιο, εντυπωσιάζομαι με την ποιότητα κύλισης. Σαφώς ανώτερη της ΜίΤο και καλύτερη από όλα τα supermini που έχω οδηγήσει και μιλάω για το ST Line. Πραγματικά απορώ που άκουσες τον τροχασμό και τα μικροχτυπηματάκια!?!?! Θα ήθελα να πάμε παρέα βόλτα να δούμε τις διαφορές μας. Ειδικά προχτές το πήγα σε αρκετά άσχημο οδόστρωμα (εαν ανέβεις στο σπήλαιο Παιανίας θα καταλάβεις) και δεν έκανε το παραμικρό κιχ και κοπάνημα. Το Γιάρις έρχεται αμέσως μετά μαζί με το Πόλο. Τα υπόλοιπα είναι αρκετά πίσω με μικρή εξαίρεση το C3. To 208 (GT Line με 17') μου άφησε μέτριες εντυπώσεις, το περίμενα αρκετά καλύτερο σε αυτό το θέμα.
-
-
..... Δεν ξερω να οδηγώ .
Ιαως σθγκρινω με μεγαλυτερη κατηγορία αλλα και παλι και εγω απορω που δεν ακουσες ΤΙΠΟΤΑ...
Σε 16αρες δεν εχω οδηγησει το fiesta, απο οσο θυμαμαι δηλαδβ και δεν το ξερω. Μονο σε 17 αρες.
Καλα ρε ποτε εγραψες ολοκλξρη παραγραφο και με αρίθμηση!!!!!
Αυτο ειναι τρομερό... Οχι η ποιότητα κύλισης.
-
Καλα ρε ποτε εγραψες ολοκλξρη παραγραφο και με αρίθμηση!!!!!
Γράφω από υπολογιστή, ξέρω τυφλό και επίσης έχω γράψει 10αδες χιλιάδες σελίδες στην ζωή μου σε υπολογιστή....γράφω γρήγορα, περίπου 50 λέξεις το λεπτό (Ελληνικά και Αγγλικά).
-
Εντυπωσιακό !
Εγω γραφω ενα-ενα γραμματακι απο μια μικρη οθονη. Στο ιδιο επιπεδο ειμαστε!!!
Μου πηρε 2 λεπτα για ολο το ποστ
-
Θόρυβο κύλισης δεν έχει -ή τελοσπάντων δεν είναι έντονος- όπως σε άλλα σουπερμίνι (υπόψιν έχω το ΜΚ7.5 Τitanium,πιθανά στο τελευταίο ΜΚ8 να έχει βελτιωθεί λίγο ακόμη). Εκείνο που εμένα προσωπικά με ενοχλεί λίγο παραπάνω είναι η 'σκληρότητα' που περνάει στο εσωτερικό στις ανωμαλίες του οδοστρώματος (ίσως όμως να μην ευθύνεται η ανάρτηση,αλλά οι εργοστασιακές διαστάσεις ελαστικού που έχω)
Φάνη, το δοκίμασες με 17' στην ST-line κιόλας που θεωρείται πιο σπορτιφ στημένη από την Titanium. Μπορείς να μας πεις -αν τυχόν παρατήρησες- ποια διάσταση ελαστικού φορούσε;
-
205/45/17 φοράει σε 7άρα ζάντα. Νομίζω κιόλας ότι έχουν περάσει από τα Michelin Pilot Sport 4 που φορούσαν μέχρι πρότινος τα ST Line, σε HP Primacy.
Ford Fiesta 2017