-
Ο χρήστης m3rlin έγραψε:
Στην αντιπροσωπεία αλλαγή λαδιών με πλυστικό υγρο και κάτι ακόμα που δεν θυμάμαι 48€ περίπου..Ωππ σωστος! Δεν το θυμομουν που ειχες αλλαξει λαδια!
Καλη τιμη μου φαινεται για αντιπροσωπεια.
Αυτο το πλυστικο υγρο ξερουμε ποιο ακριβως ειναι και αν μπορουμε να το προμηθευτουμε απο καπου? Θα ηθελα να εχω ενα δοχειακι για την περιπτωση που τελειωσει και δεν εχω παει αντιπροσωπεια για αναπληρωση. Κανει τρομερα καλη δουλεια. Προφανως και δεν ειναι σκετο νερο. Μου αρεσει που ειναι και σαν σαπουνι και μυριζει και σαν οινοπνευμα. -
Παντού πουλάνε. Από μεγάλα σούπερμαρκετ μέχρι (προφανώς) μαγαζιά με είδη αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Στην αντιπροσωπεία αλλαγή λαδιών με πλυστικό υγρο και κάτι ακόμα που δεν θυμάμαι 48€ περίπου..
Ωππ σωστος! Δεν το θυμομουν που ειχες αλλαξει λαδια!
Καλη τιμη μου φαινεται για αντιπροσωπεια.
Αυτο το πλυστικο υγρο ξερουμε ποιο ακριβως ειναι και αν μπορουμε να το προμηθευτουμε απο καπου? Θα ηθελα να εχω ενα δοχειακι για την περιπτωση που τελειωσει και δεν εχω παει αντιπροσωπεια για αναπληρωση. Κανει τρομερα καλη δουλεια. Προφανως και δεν ειναι σκετο νερο. Μου αρεσει που ειναι και σαν σαπουνι και μυριζει και σαν οινοπνευμα.Αν θυμάμαι σαν οινόπνευμα μύριζε της Wurth το μπλε. Αν το βρεις σε μικρή συσκευασία και είναι φθηνό δοκίμασέ το. Είχα πάρει πριν χρόνια από την shell σε μεγάλη συσκευασία σε προσφορά. Αν θυμάμαι καλά μύριζε σαν οινόπνευμα.
-
Μιας και πολύ από εμάς σε λίγο διάστημα θα πάμε για πρώτο service υπάρχουν φίλοι που μπορούν να μας πουν εάν είναι ικανοποιημένοι σε εξυπηρέτηση από κάποια αντιπροσωπεία (για Αθήνα) ή όλες κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα.
Δεν ξέρω εάν επιτρέπεται να μιλάμε ονομαστικά..... -
Εγώ πήγα το Kuga για το 1ο service στην Βελμάρ στο Μαρούσι και έμεινα ικανοποιημένος. Βέβαια:
α) δεν έχω εμπειρία από Ford ούτε άλλο συνεργείο της μάρκας
β) δεν έκαναν και τίποτα δύσκολο, ένα τυπικό 1ο service μαζί με φίλτρο καμπίναςΠάντως ήταν ευγενέστατοι, σωστοί στον χρόνο παράδοσης που μου έδωσαν και με ενημέρωσαν για το ποιες εργασίες πρέπει να γίνουν, ποιες προτείνουν, για έναν έλεγχο στα τακάκια σε 10.000χλμ και μου έλυσαν όποιες απορίες είχα.
-
Ίσως έχει ειπωθεί σε παλαιότερα ποστ, αλλά βλέποντας τους πίνακες με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Fiesta,παρατήρησα ότι ο 1.0 με τα 125 άλογα είναι κατά 0.5sec αργότερος στα 0-100 από το παλιό μοντέλο (9,9s. αντι 9,4s.)
Πως δικαιολογείται αυτό ,εφ'όσον κινητήρας,ιπποδύναμη και κιβώτιο δεν άλλαξε; Αυξημένο βάρος;Y.Γ. Στο 100άρι Fiesta το 0-100 βελτιώθηκε (από 11,2 σε 10,6),αλλά εκεί απ'όσο γνωρίζω αντί του 5τάχυτου κιβωτίου,έχει 6ταχυτο,άρα και κοντύτερες σχέσεις.
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Ίσως έχει ειπωθεί σε παλαιότερα ποστ, αλλά βλέποντας τους πίνακες με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Fiesta,παρατήρησα ότι ο 1.0 με τα 125 άλογα είναι κατά 0.5sec αργότερος στα 0-100 από το παλιό μοντέλο (9,9s. αντι 9,4s.)
Πως δικαιολογείται αυτό ,εφ'όσον κινητήρας,ιπποδύναμη και κιβώτιο δεν άλλαξε; Αυξημένο βάρος;Y.Γ. Στο 100άρι Fiesta το 0-100 βελτιώθηκε (από 11,2 σε 10,6),αλλά εκεί απ'όσο γνωρίζω αντί του 5τάχυτου κιβωτίου,έχει 6ταχυτο,άρα και κοντύτερες σχέσεις.
Είναι όντως αργότερο στο 0-100 το 125αρι όπως σωστα αναφέρεις γιατί πλέον χρειάζεται να βάλεις και 3η για να τα πιάσει ενώ το παλιό φαντάζομαι τα έπιανε με 2α.
Κινητήρας-ιπποδύναμη είναι ίδια.. το κιβώτιο όχι.. πλέον έχει 6ταχυτο ενώ το mk7-7,5 είχε 5ταχυτο.Αν δεις πάντως υπάρχει ένα βιντεάκι στο YouTube που τα πιάνει σε 9,1s και με 2α αλλά φαίνεται να το ζορίζει αρκετά και περνάει τις 6.500 σαλ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο.κ., λάθος θυμόμουν πως το 125άρι είχε 6τάχυτο από την προηγ. γενιά,γι αυτό είπα πως δεν άλλαξε κιβώτιο.
Για το 100άρι το ξέρω πως είναι 5τάχυτο το mk7.5, γιατί εδώ και 3 έτη είμαι ένας ευτυχής κάτοχοςΑλλά,δεν μπορώ και πάλι να εξηγήσω πως έγιναν και τα δύο 6τάχυτα και στο mk8 100 άρι βελτιώθηκε η επιτάχυνση, ενώ στο mk8 125άρι χειροτέρεψε. Μάλλον,όπως λες,παίζει κάποια διαφορά και στο εύρος στροφών της κάθε σχέσης (πιθανά το ένα έχει πιο μακριά π.χ. 2α, σε σχέση με το άλλο που είναι κοντύτερη).
-
Ακριβώς! Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το κιβώτιο και η κλιμάκωση του. Έχω την εντύπωση πως δεν έχουν την ίδια κλιμάκωση τα mk8 μεταξύ τους (για τους ecoboost τουλάχιστον). Στα σίγουρα ξέρω ότι 125 vs 140 έχουν στάνταρ διαφορετική κλιμάκωση. Για το 100αρι δεν ξέρω σε σχέση με τα αλλά δυο και δεν το έχω ψάξει.
-
Μην κοιτάτε μόνο το 0-100Km/h. Μια αλλαγή παραπάνω να πέσει λόγω κιβωτίου (το 6άρι μπορεί οριακά να θέλει αλλαγή σε τρίτη σχέση, ενώ η πιο μακριά δευτέρα του πενταριού μπορεί να φτάνει τα 100Km/h) ορίστε το μισό δευτερόλεπτο! Μισό δευτερόλεπτο στα 0-100 μπορεί επίσης να χαθεί από τα ελαστικά (διαφορές σε τύπο και διάσταση).
Πολύ πιο ενδεικτικό για τις επιδόσεις είναι το 0-1000m και αυτό πρέπει να συγκρίνετε. -
Τα Ford φοράνε μείγμα αντιψυκτικού και νερού, οπότε μια χαρά έπραξαν στο συνεργείο. Συμπλήρωσε απλά νεράκι.
-
Δεν μπορώ να καταλάβω σε συνεργείο αντιπροσωπείας στην Θεσσαλονίκη όταν ζητήθηκε από ιδιοκτήτη fiesta 2011 μοντέλο να το πάει για λάδια και αλλαγή φίλτρων ο μηχανικός επέμενε ότι πρέπει να κάνει το μεγάλο σέρβις....Του επισήμανε ο ιδιοκτήτης ότι το αυτοκίνητο είναι εκτός εγγύησης και δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει ότι του λέει ο μηχανικός, αλλά μιλούσε μόνος του. Ο μηχανικός επέμενε ότι έπρεπε να γίνει το μεγάλο σέρβις. Ίσως δεν κατάλαβε καλά ο μηχανικός. Δεν εξηγείται αλλιώς. Το αμάξι πήγε σε άλλο εξουσιοδοτημένο και αλλάχθηκαν ότι ζήτησε ο ιδιοκτήτης. Τα φρένα που είχαν λίγο ακόμη ψωμί και τα μπουζί αλλάχθηκαν μετά από 5000 χλμ με γνήσια. Του το είχαν επισημάνει απλώς από το συνεργείο χωρίς να τον κρατήσουν όμηρο μέχρι να δεχθεί να τα αλλάξει.
-
Βρήκα πως φαίνονται τα Led φώτα από ένα video στο youtube
-
@ Realzeus, GGAB: Ευχαριστώ παιδιά, ισχύει ότι το εγχειρίδιο γράφει για μείγμα 50% νερό 50% αντιψυκτικό. Εγώ συμπλήρωσα με σκέτο αντιψυκτικό το οποίο έλεγε ότι περιέχει αντιψυκτικό κατά 33%. Οπότε όπως τα καταλαβαίνω εγώ στο περίπου καλά είμαστε. Θα ξανατσεκάρω σήμερα, στο ταξίδι δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Στην αντιπροσωπεία είχαν συμπληρώσει πριν 10 μήνες οπότε δεν είναι και φοβερό να ήθελε μια δόση τώρα.
Έκανα 290χμ πήγαινε-έλα για Ναύπλιο με cruise control στα 120 + eco (το cruise control βγήκε όταν έφυγα από τον αυτοκινητόδρομο) και μου μέση κατανάλωση έγραψε 5,1 λ/100!
-
(Βενζίνη είναι στα 100 άλογα)
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
(Βενζίνη είναι στα 100 άλογα)Πολυ καλα νουμερα, με κλιματισμο κιολας;
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ναι με κλιματισμό. 2 άτομα, 1 βαλίτσα. Για να λέμε και τα άλλα, θυμίζω ότι μέσα στην πόλη (όπου το τρέχω κυρίως) είμαι γύρω στο 7.3-7.5.
Αλλά και πάλι, το 5,1 είναι εντυπωσιακό. Μάλλον βοήθησε και το Εκο. Δεν το είχα ξαναδοκιμάσει εκτός πόλης. Μέσα στην πόλη δεν έχω δει να προσφέρει κάτι στην κατανάλωση.
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
Ναι με κλιματισμό. 2 άτομα, 1 βαλίτσα. Για να λέμε και τα άλλα, θυμίζω ότι μέσα στην πόλη (όπου το τρέχω κυρίως) είμαι γύρω στο 7.3-7.5.Αλλά και πάλι, το 5,1 είναι εντυπωσιακό. Μάλλον βοήθησε και το Εκο. Δεν το είχα ξαναδοκιμάσει εκτός πόλης. Μέσα στην πόλη δεν έχω δει να προσφέρει κάτι στην κατανάλωση.
Μην του πεις ουτε του παπα.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
δεν εντυπωσιάστηκα. Εγώ με το ίδιο, χωρις cruise k χωρίς eco κ περιπου ίδια ταχύτητα έκανα Ηράκλειο -Χανιά 4,5 λίτρα. Το θέμα είναι ότι εντός πολης χτυπαω 8-8,5...
-
Ανέβαζε πολύ πρόθυμα,και παρόλο τα πατήματα δεν σκαρφάλωσε η κατανάλωση όπως κάτι βενζίνοκινητα τουρμπο που είχα παλιά,που είχες χαμηλή κατανάλωση όταν πήγαινες κότα αλλά αν τα παταγες λίγο εκτοξευόταν.
Πολύ ευχαριστημένος από τις επιδόσεις του και την κατανάλωση!! Μετά από 6000+ χιλιόμετρα η κατανάλωση είναι στο 5.2-3.
Ford Fiesta 2017