-
στο τιμονι εχει κατι πλαστικα διακοσμητικα που συγκρατουν το δερμα . αυτα ειναι μαυρα και ματ απο οταν το πηρα (μετχειρισμενο) σημερα που παλευα εκει εφυγε αυτο το ματ σε μια μερια , ξυνω με το νυχι και απο κατω ειναι γυαλιστερο πλαστικο .
φαινεται το ματ να ειναι σαν κερι η σαν βρωμα απο πανω και αν το ξεβιδωσω θα ειναι πιο ευκολο με ενα σφουγγαρακι θα φυγει ολο.
τωρα βεβαια θυμαμαι το εχω συναντησει και σε πλαστικα σε αλλο αυτοκινητο .
τι ειναι; ξερει κανεις; κανενα ματ βερνικι;που με τον καιρο διαλύεται; το απο κατω λεμε ειναι απολυτα γυαλιστερο , για μια στιγμη πηγε το μυαλο μου για βρωμια , αλλα τοσο καλα και ομοιομορφα καλυμενο;
το αναφερω ωστε αν γνωριζει κανεις απο τι ειναι θα ηθελα να τα ξανακανω ματ , το γυαλιστερο μαυρο ποτε δεν μου αρεσε. -
στο τιμονι εχει κατι πλαστικα διακοσμητικα που συγκρατουν το δερμα . αυτα ειναι μαυρα και ματ απο οταν το πηρα (μετχειρισμενο) σημερα που παλευα εκει εφυγε αυτο το ματ σε μια μερια , ξυνω με το νυχι και απο κατω ειναι γυαλιστερο πλαστικο .
φαινεται το ματ να ειναι σαν κερι η σαν βρωμα απο πανω και αν το ξεβιδωσω θα ειναι πιο ευκολο με ενα σφουγγαρακι θα φυγει ολο.
τι ειναι; ξερει κανεις; κανενα ματ βερνικι;που με τον καιρο διαλύεται; το απο κατω λεμε ειναι απολυτα γυαλιστερο , για μια στιγμη πηγε το μυαλο μου για βρωμια , αλλα τοσο καλα και ομοιομορφα καλυμενο;
το αναφερω ωστε αν γνωριζει κανεις απο τι ειναι θα ηθελα να τα ξανακανω ματ , το γυαλιστερο μαυρο ποτε δεν μου αρεσε. -
Για βάλε ενα βρεγμένο πανί και τρίψτο.Μπορεί να είναι απο βρώμα.
-
Αφου λες πως βγαινουν τα πλαστικα αυτα,γιατι δν παιρνεις ενα μαυρο ματ σπρει(σατινε πιο πολυ κλεινει προς το γυαλιστερο παρα το ματ)και να τα βαψεις?Ειδικα αν βαλεις και ενα ασταρι δν νομιζω να εχεις θεμα.
-
βρωνα δεν ειναι γιατι και ταχερουλια στις πορτες ειναι ματ . μπηκα στα ανταλλακτικα και εχει 4 κωδικους
4109 PS
01
STEERING-WHEEL MOULDING KIT
MATINAL GREY4109 PT
01
MISTRAL BLACK
4109 PV
01
GRAND BRILLANT
4109 PW
01
CHROME
τωρα η MATINAL GREY ειναι η MISTRAL BLACK , παντως κοιτωντας τιμονια στο εβαυ δεν μπορεσα να καταλαβω
ουτε βρηκα γιατι συμβαινει αυτο και βγαινει σαν βρωμα. -
Στο αυτοκινητακι μου ο μοχλος ταχυτητων και τα χερουλια στις πορτες ειχαν ενα ιδιαιτερο σκουρο γκριζο γρωμα και μια ωραια υφη, καπως σαν να κολλαγε το χερι πανω , σαν να ηταν πολυ μαλακο αλλα χωρις να πιεζεται... τωρα πλεον ο μοχλος ειναι ενα καραφλο πραγμα. Χρονια πριν, εβγαζε κατι σαν αυτη τη 'βρωμα' που λετε, σαν να εκανε απολεπιση, ποτε δεν καθαριζε τελειως...
οτσο φοβαμαι οτι ειναι το υλικο τετοιο και εχει αρχισι να τα κακαρωνει. -
κατι τετοιο θα ειναι , τωρα θυμαμαι βεβαια οτι και οι διακοπτες του τιμονιου απ το φιεστακι μου του 79 ηταν ετσι και αρχισε να φευγει αυτο και απο κατω ηταν γυαλιστεροι , δηλ και στην αφη ηταν διαφορετικοι .
τελος παντων επειδη ειναι πολυ παλιο φαινομενο με τα πλαστικα αυτοκινητων , ελπιζα οτι καποιος θα ηξερε τι ειναι το υλικο αυτο και αν ειναι καποιο ειδος βερνικιου που μπορουμε να τα καθαρισουμε και να τα ξαναπερασουμε.
αυριο ισως εχω φωτος ετσι για την ιστορια. -
Ειχα το ιδιο προβλημα με την κονσολα στο κουπε μου. Εδωσα 20 ευρω σε ενα πλυντηριο αυτ/των καλο που ξερω και εκατσε ο ανθρωπος με ειδικο καθαριστικο και το γυαλισε ολο.
Δυο ειναι οι λογοι που το παθαινει αυτο το ματ πλαστικο. Ο υπερβολικος ηλιος .....θερμοτητα δηλ....και τα σπρευ σιλικονης καθαρισμου και γυαλισματος τα οποια οταν ΔΕΝ καθαριστουν στο τελος καλα μαλακωνουν το πλαστικο και γινεται λες και εχει πανω δεκα κιλα βρωμα....
Θελει ειδικο καθαριστικο να βγει. Δεν βγαινει τοσο ευκολα... -
αυτο εννοω
διακοσμητικα πλαστικα στο τιμονι