Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Jaguar F-Pace 2.0d AWD Auto R-Sport
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Jaguar F-Pace 2.0d AWD Auto R-Sport
    • 1 / 1
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    1
    3
    13
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      the_emperor last edited by

      http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... to-r-sport

      Jaguar F-Pace 2.0d AWD Auto R-Sport

      Δοκιμάζουμε το νέο SUV της Jaguar στη δίλιτρη, ντίζελ, τετρακίνητη έκδοσή του, με αυτόματο κιβώτιο και το σπορ πακέτο εξοπλισμού.

      H Jaguar άργησε να μπει στο χορό των SUV. Και είχε τους λόγους της: Αφενός, παρά τη μεγάλη φήμη της, είναι μια σχετικά μικρή εταιρεία και δεν μπορούσε να πάρει αβασάνιστα ένα τόσο μεγάλο ρίσκο. Και αφετέρου ανησυχούσε μήπως η F-Pace έκλεβε πωλήσεις από τα αντίστοιχα Range Rover.

      Όμως, ο χαρακτήρας της F-Pace είναι, κατά την Jaguar, εντελώς διαφορετικός από εκείνον οποιουδήποτε Land ή Range Rover. Είναι –λέει– μια πραγματική Jaguar, ένα SUV με τα σπορ γονίδια της φίρμας.

      Όμορφη και τεχνολογικά προηγμένη
      Σε εμφάνιση, η F-Pace δείχνει σπορ, δείχνει Jaguar και τραβάει τα βλέμματα απ’ όπου περνάει. Επιπλέον, η αεροδυναμική της, με συντελεστή οπισθέλκουσας Cd=0,34, είναι πολύ προσεγμένη.

      Από μηχανολογική άποψη, βασίζεται στη δομή των Jaguar XE και Jaguar XF, πράγμα που σημαίνει ότι το αυτοφερόμενο αμάξωμά της είναι κατά 80% από αλουμίνιο. Η ανάρτηση είναι με διπλά ψαλίδια μπροστά, σύστημα πολλαπλών συνδέσμων Integral Link πίσω και αρκετά από τα στοιχεία της είναι επίσης αλουμινένια. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος κατά μήκος και στην περίπτωσή μας κινεί και τους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

      Ο κινητήρας εδώ είναι ο γνωστός μας 2λιτρος 4κύλινδρος ντίζελ της νέας σειράς Ingenium. Το σύστημα τετρακίνησης AWD σχετίζεται με εκείνο της σπορ Jaguar F-type. Υπό κανονικές συνθήκες δίνει το 90% της ροπής στους πίσω τροχούς για πιο ζυγισμένη, σπορ συμπεριφορά. Όταν οι πίσω τροχοί κάνουν να σπινάρουν, μέρος της ροπής μεταφέρεται μπροστά μέχρι η κατανομή να φτάσει το 50/50 που δίνει τη μέγιστη ελκτική πρόσφυση.

      Ευρύχωρο, πρακτικό κι ευχάριστο εσωτερικό
      Η θέση οδήγησης της F-Pace, παρότι σχετικά ψηλή, θυμίζει περισσότερο σπορ αυτοκίνητο παρά SUV. Το κάθισμα της έκδοσης R-Sport (της δοκιμής μας) είναι πραγματικά σπορ, παρέχοντας εξαιρετική στήριξη σε όλα τα σημεία του σώματος. Η γενική εργονομία είναι σωστή και η ποιότητα των υλικών και της συναρμογής πολύ καλή, αν και όχι κορυφαία για την κατηγορία.

      Αντίθετα με το εμπρός μέρος της καμπίνας, το πίσω θυμίζει SUV έχοντας τους χώρους και τη λειτουργικότητα που περιμένεις. Το κάθισμα είναι αρκετά φαρδύ για να χωρέσει τρία άτομα κι ο χώρος για τα γόνατα είναι άφθονος, αλλά το εσωτερικό ύψος είναι απλά επαρκές, λόγω της κεκλιμένης σκεπής.

      Από πρακτική άποψη, υπάρχουν αρκετές θέσεις για μικροπράγματα και το πορτμπαγκάζ των 650 λίτρων είναι πραγματικά κορυφαίο σε όγκο και πλήρως εκμεταλλεύσιμο σε σχήμα. Επιπλέον, η πλάτη του πίσω καθίσματος διπλώνει σε αναλογία 40/20/40 δίνοντας πολλές δυνατότητες φόρτωσης.

      Θα ήθελε λίγη δύναμη παραπάνω
      Η F-Pace R-Sport της δοκιμής ζύγιζε 1.950 kg. Μπορεί να μην είναι πολλά για ένα SUV αυτών των διαστάσεων, όμως είναι 200 kg παραπάνω από την αντίστοιχη Jaguar XF. Οπότε είναι φυσικό ο 2λιτρος Ingenium να δυσκολεύεται περισσότερο. Στην περίπτωσή μας ήταν και οι έξτρα τροχοί των 22 ιντσών που επηρέαζαν αρνητικά τις επιταχύνσεις. Έτσι τα 10,5” και τα 32,1”, που μετρήσαμε στο 0-100 km/h και στο χιλιόμετρο αντίστοιχα, είναι χρόνοι που υστερούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Για να συγκρίνετε, οι αντίστοιχες επιδόσεις της BMW X3 xDrive20d ήταν 8,4”/30,1” και της Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC, 8,4”/29,8”.

      Περίπου ανάλογη είναι η εικόνα και στις ρεπρίζ εν κινήσει. Για τα εικονικά προσπεράσματα των 50-80 και των 80-110 km/h με kick-down, η F-pace χρειάστηκε 3,8”/5,5”, ενώ η Χ3 χρειάστηκε 3,0”/4,5” και η GLC 2,9”/4,3”.

      Υποκειμενικά η F-Pace δεν φαίνεται ποτέ αργή, όμως δεν κινείται εξίσου αβίαστα με άλλα μεσαία ή μεγάλα SUV. Ενώ ξεκινά ζωηρά, νιώθεις τον κινητήρα να κοπιάζει περισσότερο και το κιβώτιο να αλλάζει γρήγορα τις 8 σχέσεις του, που είναι αισθητά πιο κοντές από της XF. Γενικά ο 4κύλινδρος Ingenium δεν είναι αθόρυβος, ενώ νιώθεις και κάποιους κραδασμούς στο τιμόνι και το γκάζι γύρω στις 1.700-1.800 rpm. Κι ενώ έχει ροπή χαμηλά –που είναι και το πιο σημαντικό– στις ψηλές στροφές δεν αποδίδει ανάλογα.

      Όλα αυτά είναι όμως σχετικά. Με απόλυτα κριτήρια σπάνια σου λείπει δύναμη καθώς το αυτόματο κιβώτιο ανταποκρίνεται άμεσα επιλέγοντας πάντα τη σωστή σχέση. Έτσι η Jaguar μπορεί να κινείται γρήγορα στον επαρχιακό και να ταξιδεύει ξεκούραστα στον αυτοκινητόδρομο. Θα ήταν όμως ένα ακόμα καλύτερο αυτοκίνητο αν είχε έναν πιο δυνατό κινητήρα – π.χ. μια έκδοση του Ingenium με δύο τούρμπο και 50-60 ίππους παραπάνω.

      Πάντως ο 2λιτρος Ingenium των 180 PS τα καταφέρνει καλά στον τομέα της οικονομίας. Η μέση κατανάλωση των 9,2 lt/100km που μετρήσαμε είναι μια ικανοποιητική τιμή για ένα μεγάλο SUV – και επιτεύχθηκε χωρίς συχνή χρήση του λειτουργικού προγράμματος Eco (υπάρχουν επίσης τα προγράμματα Normal και Dynamic).

      Το πιο σπορ SUV της κατηγορίας
      Η Jaguar προσφέρει σε εξοπλιστικό πακέτο ενεργά, προσαρμοζόμενα αμορτισέρ, για να συνδυάζεται καλύτερα το κράτημα με την άνεση. Όμως η στάνταρ ανάρτηση στην F-Pace είναι με απλά, παθητικά αμορτισέρ και στην περίπτωσή μας είχε ακόμα δυσκολότερο έργο αφού η R-Sport της δοκιμής είχε τους έξτρα τεράστιους τροχούς των 22 ιντσών αντί για τους στάνταρ 19άρηδες.

      Αναμενόμενα η ανάρτηση χτυπούσε στις απότομες ανωμαλίες και τα λάστιχα θορυβούσαν στα τραχιά οδοστρώματα, όμως πολύ λιγότερο απ’ όσο θα περίμενε κανείς. Γενικά, ακόμα και με τους υπερβολικούς αυτούς τροχούς, η F-Pace ήταν άνετη και κυλούσε ξεκούραστα. Σύμφωνοι: άλλα SUV –όπως π.χ. το Land Rover Discovery Sport και η Mercedes-Benz GLC– υπερέχουν στον τομέα της άνεσης, όμως δεν ήταν αυτή η προτεραιότητα της Jaguar. Αυτό που ήθελε να φτιάξει ήταν ένα SUV που να χαίρεσαι να το οδηγείς. Και πράγματι, δεν υπάρχει πιο ζυγισμένο, ζωντανό και ακριβές στη συμπεριφορά του μοντέλο σε αυτή την κατηγορία. Στρίβεις και η F-Pace ανταποκρίνεται πιο άμεσα από όλα τα ανταγωνιστικά της μοντέλα, έχει καλύτερη πλευρική πρόσφυση και πιο ουδέτερο ζύγισμα στο οποίο συμμετέχει η ουρά για να αντισταθμίσει –μαζί με το ηλεκτρονικό σύστημα torque vectoring– την υποστροφή.

      Με δυο λόγια, η F-Pace, αντίθετα από τα περισσότερα SUV, είναι ένα αυτοκίνητο για τον ενθουσιώδη οδηγό. Τηρουμένων των αναλογιών βέβαια, αφού το τιμόνι της δεν σε πληροφορεί εξίσου καλά με εκείνο της Jaguar XF και δεν έχει την ίδια αίσθηση ακρίβειας γύρω από τη θέση της ευθείας. Αυτά είναι όμως μικρά μειονεκτήματα που μπορεί να εξαλειφθούν με λίγη περαιτέρω εξέλιξη.

      Τα φρένα πάντως ικανοποιούν και με το παραπάνω όπως είναι, αφού επιβραδύνουν το αυτοκίνητο δυνατά και ελεγχόμενα, πετυχαίνοντας κορυφαίες αποστάσεις ακινητοποίησης ακόμα και μετά από πολλά αλλεπάλληλα φρεναρίσματα.

      Πολύ ανταγωνιστική
      Σύμφωνα με τον νέο τιμοκατάλογο της Jaguar, η δίλιτρη ντίζελ F-Pace, στη βασική, πισωκίνητη έκδοσή της, ξεκινά από τα 42.300 μόνο ευρώ. Αν θέλεις και την τετρακίνηση, πρέπει να εκταμιεύσεις 49.200 ευρώ, ενώ αν προσθέσεις και το αυτόματο κιβώτιο –που είχε το αυτοκίνητο της δοκιμής μας– ο λογαριασμός πάει στα 52.300 ευρώ.
      Η τιμή αυτή είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, καθώς η Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC είναι σημαντικά ακριβότερη και η αυτόματη BMW X3 xDrive 20d ακόμη περισσότερο. Το Audi Q5 2.0 TDI Quattro S tronic (190PS) είναι περίπου στην ίδια τιμή και μόνο το Volvo XC60 2.4 D4 AWD Auto είναι φθηνότερο.

      Η βασική έκδοση Pure της F-Pace είναι επαρκώς αλλά όχι πολυτελώς εξοπλισμένη, έχοντας ως στάνταρ, μεταξύ άλλων, τα συστήματα αυτόνομου φρεναρίσματος ανάγκης (AEB) και ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning), το cruise control, το All Surface Progress Control για ελκτική πρόσφυση σε πολύ ολισθηρά εδάφη (μόνο στα αυτόματα μοντέλα), τον αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, τους αισθητήρες βροχής και φώτων, και την παρακολούθηση της πίεσης των ελαστικών (TPMS). Η έκδοση R-Sport έχει επιπλέον προβολείς xenon, σπορ καθίσματα και 19άρες ζάντες.

      Τι λέει το DRIVE
      Tο SUV που περιμέναμε από την Jaguar. Μπορεί η ντίζελ έκδοση να χρειάζεται έναν πιο δυνατό κινητήρα και ο σπορ προσανατολισμός της να της στερεί τον πολυδιάστατο χαρακτήρα ενός πιο παραδοσιακού SUV, όμως δεν παύει να είναι ένα από τα πιο επιθυμητά, αν όχι το πιο επιθυμητό μοντέλο της κατηγορίας.
      Τιμή από €52.300 (τετρακίνητη, αυτόματη)
      Τεχνολογία 1.999 cc, i4 16v, 2 ΕΕΚ, άμεσος ψεκασμός common-rail, τούρμπο VGT, 180 PS/4.000 rpm, 43,8 kgm/1.750-2.500 rpm, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, μόνιμη τετρακίνηση.
      ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
      0-100 km/h 10,5”
      0-160 km/h 31,9”
      0-400 m 17,3” @ 127,4 km/h
      0-1.000 m 32,1” @ 160,4 km/h
      50-110 km/h (με αλλαγές) 9,3”
      50-80 km/h 3,8”
      80-110 km/h 5,5”
      110-140 km/h 8,7”
      Φρένα 100-0 km/h 36,8 m
      Τελική ταχύτητα 208 km/h
      Μέση κατανάλωση 9,2 lt/100 km
      Εκπομπές CO2 139 g/km
      Διαστάσεις 4.731 x 1.936 x 1.667 mm
      Μεταξόνιο 2.874 mm
      Χώρος αποσκευών 650/1.740 lt
      Βάρος 1.950 kg
      Μετρήσεις DRIVE. Οι μετρήσεις έγιναν με το κιβώτιο στην αυτόματη λειτουργία.

      1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        the_emperor last edited by

        http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... to-r-sport

        Jaguar F-Pace 2.0d AWD Auto R-Sport

        Δοκιμάζουμε το νέο SUV της Jaguar στη δίλιτρη, ντίζελ, τετρακίνητη έκδοσή του, με αυτόματο κιβώτιο και το σπορ πακέτο εξοπλισμού.

        H Jaguar άργησε να μπει στο χορό των SUV. Και είχε τους λόγους της: Αφενός, παρά τη μεγάλη φήμη της, είναι μια σχετικά μικρή εταιρεία και δεν μπορούσε να πάρει αβασάνιστα ένα τόσο μεγάλο ρίσκο. Και αφετέρου ανησυχούσε μήπως η F-Pace έκλεβε πωλήσεις από τα αντίστοιχα Range Rover.

        Όμως, ο χαρακτήρας της F-Pace είναι, κατά την Jaguar, εντελώς διαφορετικός από εκείνον οποιουδήποτε Land ή Range Rover. Είναι –λέει– μια πραγματική Jaguar, ένα SUV με τα σπορ γονίδια της φίρμας.

        Όμορφη και τεχνολογικά προηγμένη
        Σε εμφάνιση, η F-Pace δείχνει σπορ, δείχνει Jaguar και τραβάει τα βλέμματα απ’ όπου περνάει. Επιπλέον, η αεροδυναμική της, με συντελεστή οπισθέλκουσας Cd=0,34, είναι πολύ προσεγμένη.

        Από μηχανολογική άποψη, βασίζεται στη δομή των Jaguar XE και Jaguar XF, πράγμα που σημαίνει ότι το αυτοφερόμενο αμάξωμά της είναι κατά 80% από αλουμίνιο. Η ανάρτηση είναι με διπλά ψαλίδια μπροστά, σύστημα πολλαπλών συνδέσμων Integral Link πίσω και αρκετά από τα στοιχεία της είναι επίσης αλουμινένια. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος κατά μήκος και στην περίπτωσή μας κινεί και τους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

        Ο κινητήρας εδώ είναι ο γνωστός μας 2λιτρος 4κύλινδρος ντίζελ της νέας σειράς Ingenium. Το σύστημα τετρακίνησης AWD σχετίζεται με εκείνο της σπορ Jaguar F-type. Υπό κανονικές συνθήκες δίνει το 90% της ροπής στους πίσω τροχούς για πιο ζυγισμένη, σπορ συμπεριφορά. Όταν οι πίσω τροχοί κάνουν να σπινάρουν, μέρος της ροπής μεταφέρεται μπροστά μέχρι η κατανομή να φτάσει το 50/50 που δίνει τη μέγιστη ελκτική πρόσφυση.

        Ευρύχωρο, πρακτικό κι ευχάριστο εσωτερικό
        Η θέση οδήγησης της F-Pace, παρότι σχετικά ψηλή, θυμίζει περισσότερο σπορ αυτοκίνητο παρά SUV. Το κάθισμα της έκδοσης R-Sport (της δοκιμής μας) είναι πραγματικά σπορ, παρέχοντας εξαιρετική στήριξη σε όλα τα σημεία του σώματος. Η γενική εργονομία είναι σωστή και η ποιότητα των υλικών και της συναρμογής πολύ καλή, αν και όχι κορυφαία για την κατηγορία.

        Αντίθετα με το εμπρός μέρος της καμπίνας, το πίσω θυμίζει SUV έχοντας τους χώρους και τη λειτουργικότητα που περιμένεις. Το κάθισμα είναι αρκετά φαρδύ για να χωρέσει τρία άτομα κι ο χώρος για τα γόνατα είναι άφθονος, αλλά το εσωτερικό ύψος είναι απλά επαρκές, λόγω της κεκλιμένης σκεπής.

        Από πρακτική άποψη, υπάρχουν αρκετές θέσεις για μικροπράγματα και το πορτμπαγκάζ των 650 λίτρων είναι πραγματικά κορυφαίο σε όγκο και πλήρως εκμεταλλεύσιμο σε σχήμα. Επιπλέον, η πλάτη του πίσω καθίσματος διπλώνει σε αναλογία 40/20/40 δίνοντας πολλές δυνατότητες φόρτωσης.

        Θα ήθελε λίγη δύναμη παραπάνω
        Η F-Pace R-Sport της δοκιμής ζύγιζε 1.950 kg. Μπορεί να μην είναι πολλά για ένα SUV αυτών των διαστάσεων, όμως είναι 200 kg παραπάνω από την αντίστοιχη Jaguar XF. Οπότε είναι φυσικό ο 2λιτρος Ingenium να δυσκολεύεται περισσότερο. Στην περίπτωσή μας ήταν και οι έξτρα τροχοί των 22 ιντσών που επηρέαζαν αρνητικά τις επιταχύνσεις. Έτσι τα 10,5” και τα 32,1”, που μετρήσαμε στο 0-100 km/h και στο χιλιόμετρο αντίστοιχα, είναι χρόνοι που υστερούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Για να συγκρίνετε, οι αντίστοιχες επιδόσεις της BMW X3 xDrive20d ήταν 8,4”/30,1” και της Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC, 8,4”/29,8”.

        Περίπου ανάλογη είναι η εικόνα και στις ρεπρίζ εν κινήσει. Για τα εικονικά προσπεράσματα των 50-80 και των 80-110 km/h με kick-down, η F-pace χρειάστηκε 3,8”/5,5”, ενώ η Χ3 χρειάστηκε 3,0”/4,5” και η GLC 2,9”/4,3”.

        Υποκειμενικά η F-Pace δεν φαίνεται ποτέ αργή, όμως δεν κινείται εξίσου αβίαστα με άλλα μεσαία ή μεγάλα SUV. Ενώ ξεκινά ζωηρά, νιώθεις τον κινητήρα να κοπιάζει περισσότερο και το κιβώτιο να αλλάζει γρήγορα τις 8 σχέσεις του, που είναι αισθητά πιο κοντές από της XF. Γενικά ο 4κύλινδρος Ingenium δεν είναι αθόρυβος, ενώ νιώθεις και κάποιους κραδασμούς στο τιμόνι και το γκάζι γύρω στις 1.700-1.800 rpm. Κι ενώ έχει ροπή χαμηλά –που είναι και το πιο σημαντικό– στις ψηλές στροφές δεν αποδίδει ανάλογα.

        Όλα αυτά είναι όμως σχετικά. Με απόλυτα κριτήρια σπάνια σου λείπει δύναμη καθώς το αυτόματο κιβώτιο ανταποκρίνεται άμεσα επιλέγοντας πάντα τη σωστή σχέση. Έτσι η Jaguar μπορεί να κινείται γρήγορα στον επαρχιακό και να ταξιδεύει ξεκούραστα στον αυτοκινητόδρομο. Θα ήταν όμως ένα ακόμα καλύτερο αυτοκίνητο αν είχε έναν πιο δυνατό κινητήρα – π.χ. μια έκδοση του Ingenium με δύο τούρμπο και 50-60 ίππους παραπάνω.

        Πάντως ο 2λιτρος Ingenium των 180 PS τα καταφέρνει καλά στον τομέα της οικονομίας. Η μέση κατανάλωση των 9,2 lt/100km που μετρήσαμε είναι μια ικανοποιητική τιμή για ένα μεγάλο SUV – και επιτεύχθηκε χωρίς συχνή χρήση του λειτουργικού προγράμματος Eco (υπάρχουν επίσης τα προγράμματα Normal και Dynamic).

        Το πιο σπορ SUV της κατηγορίας
        Η Jaguar προσφέρει σε εξοπλιστικό πακέτο ενεργά, προσαρμοζόμενα αμορτισέρ, για να συνδυάζεται καλύτερα το κράτημα με την άνεση. Όμως η στάνταρ ανάρτηση στην F-Pace είναι με απλά, παθητικά αμορτισέρ και στην περίπτωσή μας είχε ακόμα δυσκολότερο έργο αφού η R-Sport της δοκιμής είχε τους έξτρα τεράστιους τροχούς των 22 ιντσών αντί για τους στάνταρ 19άρηδες.

        Αναμενόμενα η ανάρτηση χτυπούσε στις απότομες ανωμαλίες και τα λάστιχα θορυβούσαν στα τραχιά οδοστρώματα, όμως πολύ λιγότερο απ’ όσο θα περίμενε κανείς. Γενικά, ακόμα και με τους υπερβολικούς αυτούς τροχούς, η F-Pace ήταν άνετη και κυλούσε ξεκούραστα. Σύμφωνοι: άλλα SUV –όπως π.χ. το Land Rover Discovery Sport και η Mercedes-Benz GLC– υπερέχουν στον τομέα της άνεσης, όμως δεν ήταν αυτή η προτεραιότητα της Jaguar. Αυτό που ήθελε να φτιάξει ήταν ένα SUV που να χαίρεσαι να το οδηγείς. Και πράγματι, δεν υπάρχει πιο ζυγισμένο, ζωντανό και ακριβές στη συμπεριφορά του μοντέλο σε αυτή την κατηγορία. Στρίβεις και η F-Pace ανταποκρίνεται πιο άμεσα από όλα τα ανταγωνιστικά της μοντέλα, έχει καλύτερη πλευρική πρόσφυση και πιο ουδέτερο ζύγισμα στο οποίο συμμετέχει η ουρά για να αντισταθμίσει –μαζί με το ηλεκτρονικό σύστημα torque vectoring– την υποστροφή.

        Με δυο λόγια, η F-Pace, αντίθετα από τα περισσότερα SUV, είναι ένα αυτοκίνητο για τον ενθουσιώδη οδηγό. Τηρουμένων των αναλογιών βέβαια, αφού το τιμόνι της δεν σε πληροφορεί εξίσου καλά με εκείνο της Jaguar XF και δεν έχει την ίδια αίσθηση ακρίβειας γύρω από τη θέση της ευθείας. Αυτά είναι όμως μικρά μειονεκτήματα που μπορεί να εξαλειφθούν με λίγη περαιτέρω εξέλιξη.

        Τα φρένα πάντως ικανοποιούν και με το παραπάνω όπως είναι, αφού επιβραδύνουν το αυτοκίνητο δυνατά και ελεγχόμενα, πετυχαίνοντας κορυφαίες αποστάσεις ακινητοποίησης ακόμα και μετά από πολλά αλλεπάλληλα φρεναρίσματα.

        Πολύ ανταγωνιστική
        Σύμφωνα με τον νέο τιμοκατάλογο της Jaguar, η δίλιτρη ντίζελ F-Pace, στη βασική, πισωκίνητη έκδοσή της, ξεκινά από τα 42.300 μόνο ευρώ. Αν θέλεις και την τετρακίνηση, πρέπει να εκταμιεύσεις 49.200 ευρώ, ενώ αν προσθέσεις και το αυτόματο κιβώτιο –που είχε το αυτοκίνητο της δοκιμής μας– ο λογαριασμός πάει στα 52.300 ευρώ.
        Η τιμή αυτή είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, καθώς η Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC είναι σημαντικά ακριβότερη και η αυτόματη BMW X3 xDrive 20d ακόμη περισσότερο. Το Audi Q5 2.0 TDI Quattro S tronic (190PS) είναι περίπου στην ίδια τιμή και μόνο το Volvo XC60 2.4 D4 AWD Auto είναι φθηνότερο.

        Η βασική έκδοση Pure της F-Pace είναι επαρκώς αλλά όχι πολυτελώς εξοπλισμένη, έχοντας ως στάνταρ, μεταξύ άλλων, τα συστήματα αυτόνομου φρεναρίσματος ανάγκης (AEB) και ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning), το cruise control, το All Surface Progress Control για ελκτική πρόσφυση σε πολύ ολισθηρά εδάφη (μόνο στα αυτόματα μοντέλα), τον αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, τους αισθητήρες βροχής και φώτων, και την παρακολούθηση της πίεσης των ελαστικών (TPMS). Η έκδοση R-Sport έχει επιπλέον προβολείς xenon, σπορ καθίσματα και 19άρες ζάντες.

        Τι λέει το DRIVE
        Tο SUV που περιμέναμε από την Jaguar. Μπορεί η ντίζελ έκδοση να χρειάζεται έναν πιο δυνατό κινητήρα και ο σπορ προσανατολισμός της να της στερεί τον πολυδιάστατο χαρακτήρα ενός πιο παραδοσιακού SUV, όμως δεν παύει να είναι ένα από τα πιο επιθυμητά, αν όχι το πιο επιθυμητό μοντέλο της κατηγορίας.
        Τιμή από €52.300 (τετρακίνητη, αυτόματη)
        Τεχνολογία 1.999 cc, i4 16v, 2 ΕΕΚ, άμεσος ψεκασμός common-rail, τούρμπο VGT, 180 PS/4.000 rpm, 43,8 kgm/1.750-2.500 rpm, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, μόνιμη τετρακίνηση.
        ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
        0-100 km/h 10,5”
        0-160 km/h 31,9”
        0-400 m 17,3” @ 127,4 km/h
        0-1.000 m 32,1” @ 160,4 km/h
        50-110 km/h (με αλλαγές) 9,3”
        50-80 km/h 3,8”
        80-110 km/h 5,5”
        110-140 km/h 8,7”
        Φρένα 100-0 km/h 36,8 m
        Τελική ταχύτητα 208 km/h
        Μέση κατανάλωση 9,2 lt/100 km
        Εκπομπές CO2 139 g/km
        Διαστάσεις 4.731 x 1.936 x 1.667 mm
        Μεταξόνιο 2.874 mm
        Χώρος αποσκευών 650/1.740 lt
        Βάρος 1.950 kg
        Μετρήσεις DRIVE. Οι μετρήσεις έγιναν με το κιβώτιο στην αυτόματη λειτουργία.

        1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • T
          the_emperor last edited by

          http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... to-r-sport

          Jaguar F-Pace 2.0d AWD Auto R-Sport

          Δοκιμάζουμε το νέο SUV της Jaguar στη δίλιτρη, ντίζελ, τετρακίνητη έκδοσή του, με αυτόματο κιβώτιο και το σπορ πακέτο εξοπλισμού.

          H Jaguar άργησε να μπει στο χορό των SUV. Και είχε τους λόγους της: Αφενός, παρά τη μεγάλη φήμη της, είναι μια σχετικά μικρή εταιρεία και δεν μπορούσε να πάρει αβασάνιστα ένα τόσο μεγάλο ρίσκο. Και αφετέρου ανησυχούσε μήπως η F-Pace έκλεβε πωλήσεις από τα αντίστοιχα Range Rover.

          Όμως, ο χαρακτήρας της F-Pace είναι, κατά την Jaguar, εντελώς διαφορετικός από εκείνον οποιουδήποτε Land ή Range Rover. Είναι –λέει– μια πραγματική Jaguar, ένα SUV με τα σπορ γονίδια της φίρμας.

          Όμορφη και τεχνολογικά προηγμένη
          Σε εμφάνιση, η F-Pace δείχνει σπορ, δείχνει Jaguar και τραβάει τα βλέμματα απ’ όπου περνάει. Επιπλέον, η αεροδυναμική της, με συντελεστή οπισθέλκουσας Cd=0,34, είναι πολύ προσεγμένη.

          Από μηχανολογική άποψη, βασίζεται στη δομή των Jaguar XE και Jaguar XF, πράγμα που σημαίνει ότι το αυτοφερόμενο αμάξωμά της είναι κατά 80% από αλουμίνιο. Η ανάρτηση είναι με διπλά ψαλίδια μπροστά, σύστημα πολλαπλών συνδέσμων Integral Link πίσω και αρκετά από τα στοιχεία της είναι επίσης αλουμινένια. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος κατά μήκος και στην περίπτωσή μας κινεί και τους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

          Ο κινητήρας εδώ είναι ο γνωστός μας 2λιτρος 4κύλινδρος ντίζελ της νέας σειράς Ingenium. Το σύστημα τετρακίνησης AWD σχετίζεται με εκείνο της σπορ Jaguar F-type. Υπό κανονικές συνθήκες δίνει το 90% της ροπής στους πίσω τροχούς για πιο ζυγισμένη, σπορ συμπεριφορά. Όταν οι πίσω τροχοί κάνουν να σπινάρουν, μέρος της ροπής μεταφέρεται μπροστά μέχρι η κατανομή να φτάσει το 50/50 που δίνει τη μέγιστη ελκτική πρόσφυση.

          Ευρύχωρο, πρακτικό κι ευχάριστο εσωτερικό
          Η θέση οδήγησης της F-Pace, παρότι σχετικά ψηλή, θυμίζει περισσότερο σπορ αυτοκίνητο παρά SUV. Το κάθισμα της έκδοσης R-Sport (της δοκιμής μας) είναι πραγματικά σπορ, παρέχοντας εξαιρετική στήριξη σε όλα τα σημεία του σώματος. Η γενική εργονομία είναι σωστή και η ποιότητα των υλικών και της συναρμογής πολύ καλή, αν και όχι κορυφαία για την κατηγορία.

          Αντίθετα με το εμπρός μέρος της καμπίνας, το πίσω θυμίζει SUV έχοντας τους χώρους και τη λειτουργικότητα που περιμένεις. Το κάθισμα είναι αρκετά φαρδύ για να χωρέσει τρία άτομα κι ο χώρος για τα γόνατα είναι άφθονος, αλλά το εσωτερικό ύψος είναι απλά επαρκές, λόγω της κεκλιμένης σκεπής.

          Από πρακτική άποψη, υπάρχουν αρκετές θέσεις για μικροπράγματα και το πορτμπαγκάζ των 650 λίτρων είναι πραγματικά κορυφαίο σε όγκο και πλήρως εκμεταλλεύσιμο σε σχήμα. Επιπλέον, η πλάτη του πίσω καθίσματος διπλώνει σε αναλογία 40/20/40 δίνοντας πολλές δυνατότητες φόρτωσης.

          Θα ήθελε λίγη δύναμη παραπάνω
          Η F-Pace R-Sport της δοκιμής ζύγιζε 1.950 kg. Μπορεί να μην είναι πολλά για ένα SUV αυτών των διαστάσεων, όμως είναι 200 kg παραπάνω από την αντίστοιχη Jaguar XF. Οπότε είναι φυσικό ο 2λιτρος Ingenium να δυσκολεύεται περισσότερο. Στην περίπτωσή μας ήταν και οι έξτρα τροχοί των 22 ιντσών που επηρέαζαν αρνητικά τις επιταχύνσεις. Έτσι τα 10,5” και τα 32,1”, που μετρήσαμε στο 0-100 km/h και στο χιλιόμετρο αντίστοιχα, είναι χρόνοι που υστερούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Για να συγκρίνετε, οι αντίστοιχες επιδόσεις της BMW X3 xDrive20d ήταν 8,4”/30,1” και της Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC, 8,4”/29,8”.

          Περίπου ανάλογη είναι η εικόνα και στις ρεπρίζ εν κινήσει. Για τα εικονικά προσπεράσματα των 50-80 και των 80-110 km/h με kick-down, η F-pace χρειάστηκε 3,8”/5,5”, ενώ η Χ3 χρειάστηκε 3,0”/4,5” και η GLC 2,9”/4,3”.

          Υποκειμενικά η F-Pace δεν φαίνεται ποτέ αργή, όμως δεν κινείται εξίσου αβίαστα με άλλα μεσαία ή μεγάλα SUV. Ενώ ξεκινά ζωηρά, νιώθεις τον κινητήρα να κοπιάζει περισσότερο και το κιβώτιο να αλλάζει γρήγορα τις 8 σχέσεις του, που είναι αισθητά πιο κοντές από της XF. Γενικά ο 4κύλινδρος Ingenium δεν είναι αθόρυβος, ενώ νιώθεις και κάποιους κραδασμούς στο τιμόνι και το γκάζι γύρω στις 1.700-1.800 rpm. Κι ενώ έχει ροπή χαμηλά –που είναι και το πιο σημαντικό– στις ψηλές στροφές δεν αποδίδει ανάλογα.

          Όλα αυτά είναι όμως σχετικά. Με απόλυτα κριτήρια σπάνια σου λείπει δύναμη καθώς το αυτόματο κιβώτιο ανταποκρίνεται άμεσα επιλέγοντας πάντα τη σωστή σχέση. Έτσι η Jaguar μπορεί να κινείται γρήγορα στον επαρχιακό και να ταξιδεύει ξεκούραστα στον αυτοκινητόδρομο. Θα ήταν όμως ένα ακόμα καλύτερο αυτοκίνητο αν είχε έναν πιο δυνατό κινητήρα – π.χ. μια έκδοση του Ingenium με δύο τούρμπο και 50-60 ίππους παραπάνω.

          Πάντως ο 2λιτρος Ingenium των 180 PS τα καταφέρνει καλά στον τομέα της οικονομίας. Η μέση κατανάλωση των 9,2 lt/100km που μετρήσαμε είναι μια ικανοποιητική τιμή για ένα μεγάλο SUV – και επιτεύχθηκε χωρίς συχνή χρήση του λειτουργικού προγράμματος Eco (υπάρχουν επίσης τα προγράμματα Normal και Dynamic).

          Το πιο σπορ SUV της κατηγορίας
          Η Jaguar προσφέρει σε εξοπλιστικό πακέτο ενεργά, προσαρμοζόμενα αμορτισέρ, για να συνδυάζεται καλύτερα το κράτημα με την άνεση. Όμως η στάνταρ ανάρτηση στην F-Pace είναι με απλά, παθητικά αμορτισέρ και στην περίπτωσή μας είχε ακόμα δυσκολότερο έργο αφού η R-Sport της δοκιμής είχε τους έξτρα τεράστιους τροχούς των 22 ιντσών αντί για τους στάνταρ 19άρηδες.

          Αναμενόμενα η ανάρτηση χτυπούσε στις απότομες ανωμαλίες και τα λάστιχα θορυβούσαν στα τραχιά οδοστρώματα, όμως πολύ λιγότερο απ’ όσο θα περίμενε κανείς. Γενικά, ακόμα και με τους υπερβολικούς αυτούς τροχούς, η F-Pace ήταν άνετη και κυλούσε ξεκούραστα. Σύμφωνοι: άλλα SUV –όπως π.χ. το Land Rover Discovery Sport και η Mercedes-Benz GLC– υπερέχουν στον τομέα της άνεσης, όμως δεν ήταν αυτή η προτεραιότητα της Jaguar. Αυτό που ήθελε να φτιάξει ήταν ένα SUV που να χαίρεσαι να το οδηγείς. Και πράγματι, δεν υπάρχει πιο ζυγισμένο, ζωντανό και ακριβές στη συμπεριφορά του μοντέλο σε αυτή την κατηγορία. Στρίβεις και η F-Pace ανταποκρίνεται πιο άμεσα από όλα τα ανταγωνιστικά της μοντέλα, έχει καλύτερη πλευρική πρόσφυση και πιο ουδέτερο ζύγισμα στο οποίο συμμετέχει η ουρά για να αντισταθμίσει –μαζί με το ηλεκτρονικό σύστημα torque vectoring– την υποστροφή.

          Με δυο λόγια, η F-Pace, αντίθετα από τα περισσότερα SUV, είναι ένα αυτοκίνητο για τον ενθουσιώδη οδηγό. Τηρουμένων των αναλογιών βέβαια, αφού το τιμόνι της δεν σε πληροφορεί εξίσου καλά με εκείνο της Jaguar XF και δεν έχει την ίδια αίσθηση ακρίβειας γύρω από τη θέση της ευθείας. Αυτά είναι όμως μικρά μειονεκτήματα που μπορεί να εξαλειφθούν με λίγη περαιτέρω εξέλιξη.

          Τα φρένα πάντως ικανοποιούν και με το παραπάνω όπως είναι, αφού επιβραδύνουν το αυτοκίνητο δυνατά και ελεγχόμενα, πετυχαίνοντας κορυφαίες αποστάσεις ακινητοποίησης ακόμα και μετά από πολλά αλλεπάλληλα φρεναρίσματα.

          Πολύ ανταγωνιστική
          Σύμφωνα με τον νέο τιμοκατάλογο της Jaguar, η δίλιτρη ντίζελ F-Pace, στη βασική, πισωκίνητη έκδοσή της, ξεκινά από τα 42.300 μόνο ευρώ. Αν θέλεις και την τετρακίνηση, πρέπει να εκταμιεύσεις 49.200 ευρώ, ενώ αν προσθέσεις και το αυτόματο κιβώτιο –που είχε το αυτοκίνητο της δοκιμής μας– ο λογαριασμός πάει στα 52.300 ευρώ.
          Η τιμή αυτή είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, καθώς η Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC είναι σημαντικά ακριβότερη και η αυτόματη BMW X3 xDrive 20d ακόμη περισσότερο. Το Audi Q5 2.0 TDI Quattro S tronic (190PS) είναι περίπου στην ίδια τιμή και μόνο το Volvo XC60 2.4 D4 AWD Auto είναι φθηνότερο.

          Η βασική έκδοση Pure της F-Pace είναι επαρκώς αλλά όχι πολυτελώς εξοπλισμένη, έχοντας ως στάνταρ, μεταξύ άλλων, τα συστήματα αυτόνομου φρεναρίσματος ανάγκης (AEB) και ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning), το cruise control, το All Surface Progress Control για ελκτική πρόσφυση σε πολύ ολισθηρά εδάφη (μόνο στα αυτόματα μοντέλα), τον αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, τους αισθητήρες βροχής και φώτων, και την παρακολούθηση της πίεσης των ελαστικών (TPMS). Η έκδοση R-Sport έχει επιπλέον προβολείς xenon, σπορ καθίσματα και 19άρες ζάντες.

          Τι λέει το DRIVE
          Tο SUV που περιμέναμε από την Jaguar. Μπορεί η ντίζελ έκδοση να χρειάζεται έναν πιο δυνατό κινητήρα και ο σπορ προσανατολισμός της να της στερεί τον πολυδιάστατο χαρακτήρα ενός πιο παραδοσιακού SUV, όμως δεν παύει να είναι ένα από τα πιο επιθυμητά, αν όχι το πιο επιθυμητό μοντέλο της κατηγορίας.
          Τιμή από €52.300 (τετρακίνητη, αυτόματη)
          Τεχνολογία 1.999 cc, i4 16v, 2 ΕΕΚ, άμεσος ψεκασμός common-rail, τούρμπο VGT, 180 PS/4.000 rpm, 43,8 kgm/1.750-2.500 rpm, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, μόνιμη τετρακίνηση.
          ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
          0-100 km/h 10,5”
          0-160 km/h 31,9”
          0-400 m 17,3” @ 127,4 km/h
          0-1.000 m 32,1” @ 160,4 km/h
          50-110 km/h (με αλλαγές) 9,3”
          50-80 km/h 3,8”
          80-110 km/h 5,5”
          110-140 km/h 8,7”
          Φρένα 100-0 km/h 36,8 m
          Τελική ταχύτητα 208 km/h
          Μέση κατανάλωση 9,2 lt/100 km
          Εκπομπές CO2 139 g/km
          Διαστάσεις 4.731 x 1.936 x 1.667 mm
          Μεταξόνιο 2.874 mm
          Χώρος αποσκευών 650/1.740 lt
          Βάρος 1.950 kg
          Μετρήσεις DRIVE. Οι μετρήσεις έγιναν με το κιβώτιο στην αυτόματη λειτουργία.

          1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • T
            the_emperor last edited by

            ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ!!

            http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... -30-tdv6-s

            Test drive: Jaguar F-Pace 3.0 TDV6 S

            Η κορυφαία πετρελαιοκίνητη έκδοση της F-Pace είναι μπολιασμένη με το DNA της φίρμας και είναι «ό,τι πρέπει».
            Η νέα F-Pace είναι ίσως το σημαντικότερο μοντέλο της σύγχρονης Jaguar. Και αυτό διότι, παρά το γεγονός ότι άργησε πάνω από δέκα χρόνια να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη κατηγορία, το πρώτο της crossover/SUV ήρθε τελικά την ώρα που έπρεπε.

            Η συγκεκριμένη κατηγορία διανύει το «χρυσό αιώνα» της και το αγοραστικό κοινό έχει αρχίσει και ζητά πράγματα που λίγα μοντέλα της κατηγορίας μπορούσαν να κάνουν. Ένα από αυτά είναι σίγουρα και η νέα F-Pace της Jaguar.

            Το νεότερο μοντέλο της βρετανικής φίρμας βασίζεται στο πάτωμα των XE και XF και είναι ένα υβρίδιο που κατά 80% αποτελείται από αλουμίνιο και το υπόλοιπο 20% από μαγνήσιο και ατσάλι. Το μήκος της νέας F-Pace ξεπερνά τα 4,7 μέτρα (4,731 mm) και το πλάτος της φτάνει τα 2,18, και σε συνδυασμό με το σχετικά χαμηλό ύψος (1,652 m), το παρουσιαστικό είναι ιδιαίτερα αθλητικό. Ειδικά στην έκδοση S με τα σκουρόχρωμα διακοσμητικά και τους έξτρα τροχούς των 22”, η εμφάνιση είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και macho.

            Από παρόμοια με το πάτωμα υλικά είναι κατασκευασμένη και η ανάρτηση, με την εμπρός να αποτελείται από διπλά ψαλίδια και την πίσω από πολλαπλούς συνδέσμους Integral Link. Η κίνηση στην κορυφαία πετρελαιοκίνητη έκδοση TDV6 που οδηγούμε μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων της ZF.

            Fυσάει
            Το «ζουμί» όμως της υπόθεσης για τη συγκεκριμένη έκδοση είναι ο 3λιτρος τουρμποντίζελ V6. Είναι εξ ολοκλήρου αλουμινένιος, διαθέτει δύο τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας (ένα για κάθε σειρά του V) και αποδίδει 300 ίππους και 71,4 kgm ροπή στις 2.000 rpm. Οι επιδόσεις που χαρίζει στη βάρους 2.070 kg F-Pace ταιριάζουν γάντι με το χαρακτήρα και το παρουσιαστικό της, και φυσικά είναι πολύ ανώτερες από τη δίλιτρη Ingenium ντίζελ των 180 ίππων που οδηγήσαμε λίγες εβδομάδες νωρίτερα. Για να σας δώσουμε μια τάξη μεγέθους, η 3.0 TDV6 χρειάζεται 7” για να πιάσει τα 100 km/h από στάση (10,5” η 2.0 180 PS) και περνά το χιλιόμετρο σε 27,4” με ταχύτητα εξόδου 191,3 km/h (32,1” με 160,4 km/h η 2.0 180 PS).

            Η διαφορά στις επιδόσεις εν κινήσει είναι ακόμα μεγαλύτερη μεταξύ των δύο εκδόσεων κινητήρα, όπως για παράδειγμα στη μέτρηση 60-160 km/h όπου η δίλιτρη έκδοση χρειάζεται 27,5” και η 3λιτρη 13,6”. Σε σχέση όμως με τον άμεσο ανταγωνισμό της, την Porsche Macan Diesel S των 258 ίππων για παράδειγμα, τα πράγματα σοβαρεύουν. Και τα δύο μοντέλα αποτελούν τον ορισμό της έννοιας σπορ crossover/SUV και στις κορυφαίες πετρελαιοκίνητες εκδόσεις τους βρίσκονται κοντά σε επιδόσεις. Σε όλες σχεδόν τις μετρήσεις, το γερμανικό μοντέλο είναι ταχύτερο και χάνει από την F-Pace μόνο στην ρεπρίζ 110-140 km/h (4,3” αντί για 4,5”). Εκεί που διακρίνεται η Jaguar είναι στην απόδοση των φρένων, με τα μεγαλύτερα φρένα της έκδοσης S (350 mm) να την ακινητοποιούν από τα 100 km/h σε 36,8 m, αντί για 37,2 m που θέλει η ελαφρύτερη Macan Diesel S (1.950 kg).

            ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Jaguar XF 20d 180 AT8

            Στο δρόμο, η F-Pace με τον κορυφαίο τουρμποντίζελ της γκάμας κρατά ψηλά τη σημαία με τον Ιαγουάρο. Η τετρακίνηση δίνει κατά κύριο λόγο κίνηση στον πίσω άξονα (10% εμπρός και 90% πίσω) και μόνο σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης θα την μοιράσει 50-50 στους δύο άξονες. Βέβαια, όταν κρίνει ότι χρειάζεται περισσότερη δύναμη στον εμπρός άξονα, μπορεί να στείλει στιγμιαία μέχρι και το 90% της δύναμης. Στην πράξη και πιο συγκεκριμένα στους ελληνικούς δρόμους, η πισωκίνητη φύση της τετρακίνησης δίνει τον απαραίτητο σπορ τόνο. Σε συνδυασμό δε με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και το κορυφαίο ζύγισμα, κρύβουν αποτελεσματικά τον όγκο του αυτοκινήτου, χαρίζοντάς του αέρινο και διασκεδαστικό πάτημα στο δρόμο. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που σε γρήγορη οδήγηση θα νοιώσεις τον πίσω άξονα να δίνει παραπάνω δύναμη για να σε τοποθετήσει καλύτερα σε μια στροφή και να κρατήσει ισορροπία.

            Συμπαραστάτη στη σπορ οδήγηση θα βρεις τη θέση οδήγησης που ρυθμίζεται παντοιοτρόπως και διαθέτει πολύ καλή πλευρική στήριξη. Το τιμόνι, αν και άμεσο και ακριβές για τα μέτρα της κατηγορίας, δεν παρέχει κορυφαία πληροφόρηση. H προσεγμένη ποιοτικά καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση πέντε ενηλίκους μαζί με τις αποσκευές τους (650 λίτρα πορτμπαγκάζ με κιτ επισκευής ελαστικού) και για την ψυχαγωγία τους φροντίζει το σύστημα πολυμέσων με τον 4πύρηνο επεξεργαστή και την κάρτα μνήμης SSD. Μέχρι οκτώ συσκευές μπορούν να συνδεθούν μαζί του μέσω το WiFi hotspot, ενώ η οθόνη αφής μπορεί να απεικονίσει τρισδιάστατα δεδομένα. Μάλιστα, σε περίπτωση αγοράς με τη μεγάλη HD οθόνη των 10,2”, περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό κι ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3” που είχε και το αυτοκίνητο της δοκιμής μας. Η έκδοση S που είχαμε στη διάθεσή μας και εφοδιάζει αποκλειστικά τις κορυφαίες εκδόσεις κινητήρα βενζίνης και πετρελαίου, διαθέτει ακόμα αεροδυναμικό κιτ με επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, εμπρός προβολείς LED, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα εμπρός καθίσματα, τροχούς 20”, adaptive dynamics με τέσσερα προγράμματα, κόκκινες δαγκάνες φρένων, σουέντ επένδυση ουρανού κ.ά.

            Εν κατακλείδι, η 3λιτρη TDV6 έκδοση της F-Pace αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το χαρακτήρα που θέλει να της προσδώσει η Jaguar, και το πετυχαίνει με χαρακτηριστική ευκολία χάρη στην τεχνολογία και στα εφόδια που διαθέτει στη φαρέτρα της.

            Τι λέει το DRIVE
            Η μεγάλη έκδοση πετρελαιοκινητήρα αποτελεί την ιδανική περίπτωση για όποιον θέλει να συνδυάζει το σπορ, με το «θέαμα». Και το τελευταίο, είναι πολύ λίγα τα crossover/SUV που μπορούν να το προσφέρουν.
            Τιμή από € 67.100
            Τεχνολογία 2.993 cc, V6, 24v, 4 ΕΕΚ, δύο τούρμπο, 300 PS/4.000 rpm, 71,4 kgm/2.000 rpm, αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων
            ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
            0-100 km/h 7,0”
            0-160 km/h 17,1”
            0-400 m 15,1” @ 151,1 km/h
            0-1.000 m 27,4” @ 191,3 km/h
            50-110 km/h (με αλλαγές) 5,5”
            60-160 km/h (με αλλαγές) 13,6”
            50-80 km/h 2,4”
            80-110 km/h 3,2”
            110-140 km/h 4,3”
            Φρένα 100-0 km/h 36,8 m
            Τελική ταχύτητα 241 km/h
            Μέση κατανάλωση 11,2 lt/100 km
            Εκπομπές CO2 159 g/km
            Διαστάσεις 4.731 x 2.175 x 1.652 mm
            Βάρος 2.070 kg
            Μετρήσεις DRIVE

            1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • First post
              Last post
            • 1 / 1
            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
              • ΕΛΛΑΔΑ
              • ΚΟΣΜΟΣ
              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
            • ΔΟΚΙΜΕΣ
              • TEST
              • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
              • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
              • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
              • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
              • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
            • VIDEO
              • 4TTV
              • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
              • ΑΓΩΝΕΣ
              • CANDID CAMERA
            • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
              • ΛΕΞΙΚΟ
            • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
              • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
            • ΑΓΩΝΕΣ
              • FORMULA 1
              • WRC
              • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
              • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
            • ΤΙΜΕΣ
            • 4T CLASSIC
              • ΜΟΝΤΕΛΑ
              • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
              • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
              • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
            • ΑΓΟΡΑ
              • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
              • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
              • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
            • 2ΤΡΟΧΟΙ
              • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
              • ΑΓΩΝΕΣ
              • CLASSIC
            • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
            • MENU
            • ΤΙΜΕΣ
            • 4ΤΡΟΧΟΙ
            • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
            • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
            • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
            • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
            • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
            • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
            • ΚΟΚ

            logo footer

            coty











            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
            • ΑΓΩΝΕΣ
            • ΔΟΚΙΜΕΣ
            • CLASSIC
            • ΤΙΜΕΣ
            • VIDEO
            • FORUM
            4T FORUM
            4T LIBRARY
            • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
            • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
            • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
            • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
            Powered by nxcode.gr