-
Καλησπερα και καλως σας βρηκα στο φορουμ.
Ηρθε ο καιρος και για μενα να κανω την αγορα του δικου μου αυτοκινητου(μεταχειρισμενου) αλλα δυστυχως δεν μπορω να καταληξω στην τελικη μου επιλογη οποτε θα χρειαστω λιγακι την βοηθεια σας αφου πρωτα σας δωσω καποιες βασικες πληροφοριες για το οδηγικο μου μικρο παρελθον και επειτα θα παραθεσω τα μοντελα που με ενδιαφερουν.
Λοιπον ξεκιναμε,ειμαι 22 χρονων οδηγαω απο τα 18 μου μια 116i του 08,η οποια ειχε καταληξει στα χερια μου μεσω του αδερφου μου που του ανηκε αλλα καθως απουσιαζε στο εξωτερικο τα τελευταια χρονια δεν ηταν αναγκαια η αποκτηση αλλου αυτοκινητου αφου ημουν βολεμενος και πολυ ευχαρηστημενος απο το μοντελο αυτο.Τωρα που επαναπατριζεται τιθεται το θεμα αγορας μεταχειρισμενου αυτοκινητου ωστε να ειμαι αυτονομος πια.Γενικα προσαρμοστηκα πανω σε αυτα που μου προσφερε το αυτοκινητο οχι μεγαλες επιδοσεις σε θεμα επιταχυνσης,καλα κρατηματα για την κατηγορια του,σχετικα μικροι χωροι(το εχω βιωσει αρκετα οταν υπαρχουν 4-5 ατομα σε μεγαλες εκδρομες-ταξιδια),την οχι και τοσο εμφανισιακη ομορφια του που δινει μια 116 κλπ κλπ.
Ενδιαφερομαι λοιπον αμαξι κατηγοριας μικρομεσαιου και συγκεκριμενα στα παρακατω μοντελα
bmw σειρα 1 (ω ναι παλι το ιδιο!) ειτε την προ fl ειτε την μετα fl,κυριως με ενδιαφερει η εκδοση της βενζινης με τα 136 αλογα αλλα και σε μια καλη περιπτωση αγγελιας diesel δεν θα ελεγα οχι,
volvo v40 την εκδοση της βενζινης με τα 150(Τ3) αλογα,παλι δεν θα ελεγα οχι στο ντιζελατο αλλα αν εχει καποια ωραια εξτρα η αγγελια.
και σε δευτερη μοιρα εχω στο νου μου την Alfa Romeo Giulietta αλλα και την Α180 της ΜΒ,και λεω σε δευτερη μοιρα γιατι για την AR πιστευω οτι δεν θα με ικανοποιησει στα θελω μου και σε αυτα που εχω συνηθισει(μπορει να φανει ιεροσυλια σε καποιους ) και για την δε A180 οτι στα χρηματα που ειμαι διατεθημενος να δωσω δεν βρισκω καποια αγγελια που να με ενθουσιαζει καθωτι οι περισσοτερες ειναι αρκετα 'φτωχες' σε εξοπλησμο.
Να προσθεσω καποια ακομα χρησιμα στοιχεια,εχω διαστημα να αποφασισω 1.5-2 μηνες και το ιδανικο θα ηταν να το εξαντλησω αυτο το διαστημα περιμενοντας να βρω κατι καλυτερο.Επισης εχω ακουσει φοβερα σχολια για το 8G DCT της bmw οποτε και θα με εξιταρε απιστευτα μια τετοια εμπειρια να την δοκιμασω αν προεκυπτε.Ψαχνω μεταχειρισμενο αμαξι απο τα παραπανω μοντελα απο το 12 και επειτα με λιγοτερα απο 45-50κ χιλιομετρα.Ευπροσδεκτη οποιαδηποτε αλλη προταση/ιδεα για αλλο μοντελο το οποιο να μην ξεπερνα τα 1600 κυβικα.Η βοηθεια που ζηταω απο εσας φιλοι/φιλες ειναι να μου πειτε ποιο απο τα παραπανω εχει την καλυτερη οδηγικη απολαυση,αξιοπιστια σε βαθος χρονου και χρησης,αν θα πρεπει να παω σε ντιζελ με μεσο ορο χιλιομετρων το χρονο 15κ και γενικα οποιαδηποτε βοηθεια και αποψη απο καποιον μεγαλυτερο και με περισσοτερη οδηγικη εμπειρια στα παραπανω μοντελα.Αν εχει πεσει καποια αξιολογη αγγελια για τα παραπανω μοντελα που εχετε δει η εχετε στα υποψην σας θα ειμουν ευγνωμων αν μου την προτεινατε!
Οποιαδηποτε πληροφορια που δεν εχω γραψει και θα σας βοηθουσε ευχαριστως να την γραψω.
ΥΓ,ευχαριστω προκαταβολικα για την οποιαδηποτε βοηθεια!!! -
Ηρθε ο καιρος και για μενα να κανω την αγορα του δικου μου αυτοκινητου(μεταχειρισμενου) αλλα δυστυχως δεν μπορω να καταληξω στην τελικη μου επιλογη οποτε θα χρειαστω λιγακι την βοηθεια σας αφου πρωτα σας δωσω καποιες βασικες πληροφοριες για το οδηγικο μου μικρο παρελθον και επειτα θα παραθεσω τα μοντελα που με ενδιαφερουν.
Λοιπον ξεκιναμε,ειμαι 22 χρονων οδηγαω απο τα 18 μου μια 116i του 08,η οποια ειχε καταληξει στα χερια μου μεσω του αδερφου μου που του ανηκε αλλα καθως απουσιαζε στο εξωτερικο τα τελευταια χρονια δεν ηταν αναγκαια η αποκτηση αλλου αυτοκινητου αφου ημουν βολεμενος και πολυ ευχαρηστημενος απο το μοντελο αυτο.Τωρα που επαναπατριζεται τιθεται το θεμα αγορας μεταχειρισμενου αυτοκινητου ωστε να ειμαι αυτονομος πια.Γενικα προσαρμοστηκα πανω σε αυτα που μου προσφερε το αυτοκινητο οχι μεγαλες επιδοσεις σε θεμα επιταχυνσης,καλα κρατηματα για την κατηγορια του,σχετικα μικροι χωροι(το εχω βιωσει αρκετα οταν υπαρχουν 4-5 ατομα σε μεγαλες εκδρομες-ταξιδια),την οχι και τοσο εμφανισιακη ομορφια του που δινει μια 116 κλπ κλπ.
Ενδιαφερομαι λοιπον αμαξι κατηγοριας μικρομεσαιου και συγκεκριμενα στα παρακατω μοντελα
bmw σειρα 1 (ω ναι παλι το ιδιο!) ειτε την προ fl ειτε την μετα fl,κυριως με ενδιαφερει η εκδοση της βενζινης με τα 136 αλογα αλλα και σε μια καλη περιπτωση αγγελιας diesel δεν θα ελεγα οχι,
volvo v40 την εκδοση της βενζινης με τα 150(Τ3) αλογα,παλι δεν θα ελεγα οχι στο ντιζελατο αλλα αν εχει καποια ωραια εξτρα η αγγελια.
και σε δευτερη μοιρα εχω στο νου μου την Alfa Romeo Giulietta αλλα και την Α180 της ΜΒ,και λεω σε δευτερη μοιρα γιατι για την AR πιστευω οτι δεν θα με ικανοποιησει στα θελω μου και σε αυτα που εχω συνηθισει(μπορει να φανει ιεροσυλια σε καποιους ) και για την δε A180 οτι στα χρηματα που ειμαι διατεθημενος να δωσω δεν βρισκω καποια αγγελια που να με ενθουσιαζει καθωτι οι περισσοτερες ειναι αρκετα 'φτωχες' σε εξοπλησμο.
Να προσθεσω καποια ακομα χρησιμα στοιχεια,εχω διαστημα να αποφασισω 1.5-2 μηνες και το ιδανικο θα ηταν να το εξαντλησω αυτο το διαστημα περιμενοντας να βρω κατι καλυτερο.Επισης εχω ακουσει φοβερα σχολια για το 8G DCT της bmw οποτε και θα με εξιταρε απιστευτα μια τετοια εμπειρια να την δοκιμασω αν προεκυπτε.Ψαχνω μεταχειρισμενο αμαξι απο τα παραπανω μοντελα απο το 12 και επειτα με λιγοτερα απο 45-50κ χιλιομετρα.Ευπροσδεκτη οποιαδηποτε αλλη προταση/ιδεα για αλλο μοντελο το οποιο να μην ξεπερνα τα 1600 κυβικα.Η βοηθεια που ζηταω απο εσας φιλοι/φιλες ειναι να μου πειτε ποιο απο τα παραπανω εχει την καλυτερη οδηγικη απολαυση,αξιοπιστια σε βαθος χρονου και χρησης,αν θα πρεπει να παω σε ντιζελ με μεσο ορο χιλιομετρων το χρονο 15κ και γενικα οποιαδηποτε βοηθεια και αποψη απο καποιον μεγαλυτερο και με περισσοτερη οδηγικη εμπειρια στα παραπανω μοντελα.Αν εχει πεσει καποια αξιολογη αγγελια για τα παραπανω μοντελα που εχετε δει η εχετε στα υποψην σας θα ειμουν ευγνωμων αν μου την προτεινατε!
Οποιαδηποτε πληροφορια που δεν εχω γραψει και θα σας βοηθουσε ευχαριστως να την γραψω.
Με 15000e εχεις βαλει γκολ απ τα αποδυτηρια σ ολες τις αλλες επιλογες..
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7647601/ -
Λόγο ύποπτη η τιμή και δη από γυναίκα.... Μάλλον σμπαραλια θα το είχε κάνει. Αλλά σαν αμάξι ειναι καλή επιλογή...
-
Αυτο σου αρεσει?
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7173321/ -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Με 15000e εχεις βαλει γκολ απ τα αποδυτηρια σ ολες τις αλλες επιλογες..
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7647601/+1000
Αν είναι ατρακάριστο χτύπα το χθες... -
Τόσα λεφτά για μεταχειρισμένα φαντάσματα ?!
-
δυστυχως σε αυτα που ηδη προτεινατε δεν μπορω να παιξω μπαλα γιατι αυτος που ειναι ο κυριως χρηματοδοτης του ποσου(γονεις) ειναι καθετοι στο θεμα ιππων (βαρια βαρια μεχρι 160-170) και στο θεμα κυβικων επισης μεχρι 1600 αλλιως η QV στα λεφτα της θα ηταν στην κορυφη της λιστας μου για τα εξτρα κιλακια ροπης που δινει,τα 4 πιστονα φρενα brembo κλπ.Απλα το εχω αποδεχτει ,και δεν με απασχολει και τοσο ισως,πως το αμαξι που θα παρω δεν θα ροπιαζει πολυ,ουτε μεγαλο ρεπριζ θα εχει και αλλα σχετικα.
-
Τόσα λεφτά για μεταχειρισμένα φαντάσματα ?!
και εγω της ιδιας αποψης ειμουν για περιπου 2-3 μηνες που εχει τεθει το ζητημα αλλα πλεον υπαρχουν δυο λυσεις η παιρνω αμαξι με τα παραπανω κριτηρια η μενω χωρις αμαξι κατι που δεν θα το ηθελα
-
Για τον παρακάτω έμπορο έχει κάνεις προσωπική άποψη;
http://www.bitros.com/alfa-romeo/alfa-r ... etail.html -
Σε άλλο σχετικό με μτχ τοπικ δεν υπάρχουν καλές αναφορές.
Πέρυσι και μένα πολλοί με επέτρεψαν από αυτόν. Και γενικά από το Κερατσινι. -
Αυτο πως σου φαινεται ?
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7270888/ -
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Αυτο πως σου φαινεται ?
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7270888/Πολύ φτηνό αυτό (ειδικά που είναι από τα λίγα 170άρια που κυκλοφορούν). Κάτι ύποπτο συμβαίνει εδώ.
Αν το τσεκάρεις και είναι ΟΚ, τότε προχώρα.
Αλλά στα λεφτά που διαθέτεις παίρνεις καινούργια 170άρα Τζουλιέτα και ίσως και BMW 1 οριακά. Γιατί σκέφτεσαι μόνο για μεταχειρισμένο; -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Λόγο ύποπτη η τιμή και δη από γυναίκα.... Μάλλον σμπαραλια θα το είχε κάνει. Αλλά σαν αμάξι ειναι καλή επιλογή...Εστω. Αν και τελικα υπαρχει και περιορισμος αλογων απ οτι διαβαζω, γιατι ειχα και κανα-δυο εναλλακτικες στο μυαλο μου.
Τα χρηματα ειναι οντως αρκετα για μεταχειρισμενο, γι αυτο κι εγω σκεφτηκα με τη λογικη του οσο πιο δυνατο και ιδιαιτερο γινεται. Αν ειναι πας και για καινουργιο diesel ,μη premium με καλουτσικο εξοπλισμο. Εξαρταται και απο το ποσα χιλιομετρα κανεις το χρονο. Αν εισαι γυρω στις 10.000km ή και λιγοτερα απ οτι υποθετω και λογω ηλικιας καλυτερα καποιο βενζινης στο ανω οριο δυναμης. Αν πιανεις και G 170 οπως ειπωθηκε ακριβως παραπανω θα πας και για καινουργιο αμαξι!
A class πολυ δυσκολα σ αυτα τα χρηματα. Ειναι δυο v40 t3 που φαινονται πολυ καλες περιπτωσεις στο car. Σε σειρα Ι υπαρχει μεγαλη ποικιλια στο ευρος τιμων και μοτερ που κοιτας οποτε και αυξημενες πιθανοτητες να βρεις κατι πραγματικα καλο.
Υ.Γ. Τοσα χρηματα για σειρα Ι προ fl δεν εδινα ,πολυ ασχημη ρε παιδι μου εξωτερικα.
-
χωρις να θελω να σου αλλαξω γνωμη για το μεταχειρισμενο αλλα επειδη περσυ ημουν στην ιδια ακριβως φαση με αυτα τα λεφτα που διαθετεις για μεταχειρισμενο παιρνεις καινουριο του κουτιου.ενα παραδειγμα σου δινω παρακατω
http://www.ford.gr/BuildandPrice/NewFor ... tanium%20X
μιλαμε για τα κυβικα που θελεις 1500 150 αλογα και καινουριο με τις touch screen του ,τις ζαντες ολα κομπλε η ακριβη εκδοση.επειδη λες για το v40 το καινουριο δεν ειναι πολυ πιο ακριβο καλυτερα να χρεωθεις και τρια χιλιαρικα και να το παρεις καινουριο παρα μεταχειρισμενο. -
να στο θεσω αλλιως ρε παιδι μου.αν επαιρνα μεταχειρισμενο με αυτα τα λεφτα θα κοιταγα για κατι ξεχωριστο να το οδηγαω και να καβλωνω.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/8028394/ -
Ο χρήστης AgainstAllOdds έγραψε:
δυστυχως σε αυτα που ηδη προτεινατε δεν μπορω να παιξω μπαλα γιατι αυτος που ειναι ο κυριως χρηματοδοτης του ποσου(γονεις) ειναι καθετοι στο θεμα ιππων (βαρια βαρια μεχρι 160-170) και στο θεμα κυβικων επισης μεχρι 1600 αλλιως η QV στα λεφτα της θα ηταν στην κορυφη της λιστας μου για τα εξτρα κιλακια ροπης που δινει,τα 4 πιστονα φρενα brembo κλπ.Απλα το εχω αποδεχτει ,και δεν με απασχολει και τοσο ισως,πως το αμαξι που θα παρω δεν θα ροπιαζει πολυ,ουτε μεγαλο ρεπριζ θα εχει και αλλα σχετικα.Η απάντηση είναι πολύ εύκολη με τα λεφτά που δίνεις: Giulietta 170 καινούρια. Είναι το πιο οδηγοκεντρικό μικρομεσαίο και έχει επιδόσεις που θα σε εκπλήξουν! Είναι έγκλημα να πάρεις μεταχειρισμένο. Παράδειγμα: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5426215/
-
Απλά να προσθέσω κάτι που εύλογα μας διαφεύγει... Οι τιμές καινουργιων που υπάρχουν ακόμα στα sites από 1/6 θα αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός... Με αυτά τα χρήματα πια μόνο μτχ αξιοπρεπές...
-
+1
θα πηξουμε στο ευρωπαικο σαπιδι...
Αγορα μικρομεσαιου μεταχειρισμενου απο 17000€ εως 22000€