-
@dstou said in Peugeot 3008 2016:
Μην μπλέκετε τις μηχανές πλοίων με τα ιχ, δεν έχουν καμμία σχέση.
Προφανώς και δεν έχουν. Όπως δεν είχει καμία σχέση και ο andya3 με την αυτοκίνηση....
-
@civil357 said in Peugeot 3008 2016:
Τι σχέση μπορεί να έχει σε μία παγκοσμιοποιημένη αγορά , το ότι οι Γερμανοί μπορεί να φτιάχνουν κινητήρες πλοίων ( δεν έχω ιδέα , πιθανότατα και να το κάνουν) με την αξιοπιστία του 3008 , είναι απορίας άξιο. Άντε και να το δεχτούμε ότι με κάποιο τρόπο συνδέονται όλα αυτά, τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των κινητήρων τους έχουν καμία σχέση μεταξύ τους;
Μάλλον, όταν πριν λίγα χρόνια το γκρούπ προσέφερε στη γκάμα του, τα μνημεία ενεργητικής ασφάλειας και τεχνολογίας όπως, το πασατ με 75 ατίθασα άτια, ή το vento με τα 60 και έβγαζε ακόμα και εν έτη 1998 ( το αγόρασε φίλη , γιατί είχε βαριά λαμαρίνα κατά τον πατέρα της ) , το polo ( με απόβαρο πέριξ του τόνου) με 45 καθαρόαιμα, θα έφτιαχναν λογικά ακόμα μηχανές για ψαρότρατες και με αυτή τη λογική θα εξελίχθηκαν αργότερα ή δεν είχε προλάβει η τεχνολογία της F1 να μπεί στα καθημερινά οχήματα του γκρουπ ακόμα.
Το είχε πάρει και δική μου φίλη! Φανατικοί VW, ακόμη είναι. Ένα από τα αυτοκίνητα που μου προκάλεσε το ψυχολογικό που έχω για τη VW..
-
@manast said in Peugeot 3008 2016:
@civil357 said in Peugeot 3008 2016:
Τι σχέση μπορεί να έχει σε μία παγκοσμιοποιημένη αγορά , το ότι οι Γερμανοί μπορεί να φτιάχνουν κινητήρες πλοίων ( δεν έχω ιδέα , πιθανότατα και να το κάνουν) με την αξιοπιστία του 3008 , είναι απορίας άξιο. Άντε και να το δεχτούμε ότι με κάποιο τρόπο συνδέονται όλα αυτά, τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των κινητήρων τους έχουν καμία σχέση μεταξύ τους;
Δεν καταλαβαίνω γιατί το λες αυτό!
Δηλαδή ένας οφθαλμίατρος, άριστος στις επεμβάσεις για καταρράκτη, δεν θα καθίσεις εσύ να σου κάνει μεταμόσχευση νεφρού, καλός γιατρός θα'ναι! Ή έστω μια κολονοσκόπηση ρε αδερφέ!Υπάρχει αντίλογος με λογικά επιχειρήματα.
Αν είχε καταρράκτη ο χειρουργός δεν θα προτιμούσες τουλάχιστον τον οφθαλμίατρο που φροντίζει τα μάτια του και βλέπει;
-
@andya3 said in Peugeot 3008 2016:
Το βασικό της πρόβλημα παραμένει η έλλειψη τεχνογνωσίας σε μηχανολογικά θέματα.
Αυτό από που προκύπτει;
-
@katafractos17 said in Peugeot 3008 2016:
Αυτό από που προκύπτει;
Από το γεγονός ότι δεν είναι Γερμανοί.
-
@katafractos17 said in Peugeot 3008 2016:
Αυτό από που προκύπτει;
Από το ότι δεν είναι γερμανικό...
Τι χρεία μαρτύρων έχομεν ?
Εντιτ με πρόλαβε ο σούπερ-τ
-
Η στρατιωτική βιομηχανία της Γαλλίας πάει αρκετά καλά πάντως.. όπως επίσης και οι αυτοκινητοβιομηχανίες καλά κρατούν. Σώζουν τις Ιταλικές, έσωσαν την Opel που ήταν για φούντο, έχουν παρουσία (Vauxhall) στο Ηνωμένο Βασίλειο..
-
@realzeus said in Peugeot 3008 2016:
Δεν έχει νόημα τώρα να μπαίνουμε σε τέτοιες κουβέντες και συγκρίσεις.
Οι Γερμανοί φτιάχνουν ΜΕΚ και τα υποσυστήματά τους από δραπανοκατσάβιδο μέχρι F1 και κλείνουν πανηγυρικά με τεράστιες μηχανές σε πλοία, που μέχρι και σήμερα μόνο αυτοί μπορούν να φτιάξουν σε τέτοια μεγέθη.
Αλλά για να επανέλθουμε στο θέμα. Οι Γάλλοι κάνουν την προσπάθειά τους. Με βάση τις δυνατότητές τους. Και όπως είπα το εκτιμώ. Δεν το υπερεκτιμώ όμως, όπως οι Γαλλόφιλοι.
Φαντάζομαι και οι ίδιοι οι Γάλλοι γνωρίζουν τα όρια τους και προσέχουν. Κρατάνε προσεκτικά τον κυβισμό σχετικά χαμηλά και όσο μπορούν προσέχουν. Και καλά κάνουν.Είσαι εντελώς άσχετος και στις μηχανές πλοίων. Οι παγκοσμίως καλύτερες θεωρούνται οι Ιαπωνικές. Μιλάμε για εμπορικά, γιατί στα στρατιωτικά οι Ρώσοι είναι Νο 1!
Πραγματικά δεν παύεις να με εκπλήσσεις αρνητικά. Όχι μόνο για την άγνοιά σου, αλλά με τον τρόπο που εκθέτεις συνεχώς τον εαυτό σου.
Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω εικόνα για τις μηχανές πλοίων που φτιάχνουν οι Γιαπωνέζοι, οι μεγάλες μηχανές την MAN είναι οι κορυφαίες, μεγαλύτερες και state of the art στον τομέα τους.Συνεχίζεις να είσαι παντελώς ανίδεος, στα πάντα. Φίλος μου είναι ναυπηγός, σπουδαγμένος στην Σκωτία, και ορκίζεται σε αυτές τις μηχανές, όχι στις ΜΑΝ: https://www.j-eng.co.jp/en/
Ότι πει ο φίλος σου. Δεν συναγωνίζομαι τις αυθεντίες που συναναστρέφεσαι.
Κι εμένα μου λένε διάφορα, διάφοροι άνθρωποι. Δεν τα χρησιμοποιώ σαν επιχειρήματα σε θέματα που δεν γνωρίζω και δεν έχω προσωπική άποψη. Επιμένοντας κιόλας στην ορθότητά τους.
Αλλά όπως σου έχω ξαναπεί, όπου φτάνει ο καθένας. -
Οι Γερμανοί φτιάχνουν ΜΕΚ και τα υποσυστήματά τους από δραπανοκατσάβιδο μέχρι F1 και κλείνουν πανηγυρικά με τεράστιες μηχανές σε πλοία, που μέχρι και σήμερα μόνο αυτοί μπορούν να φτιάξουν σε τέτοια μεγέθη.
Αλλά για να επανέλθουμε στο θέμα. Οι Γάλλοι κάνουν την προσπάθειά τους. Με βάση τις δυνατότητές τους. Και όπως είπα το εκτιμώ. Δεν το υπερεκτιμώ όμως, όπως οι Γαλλόφιλοι.
Φαντάζομαι και οι ίδιοι οι Γάλλοι γνωρίζουν τα όρια τους και προσέχουν. Κρατάνε προσεκτικά τον κυβισμό σχετικά χαμηλά και όσο μπορούν προσέχουν. Και καλά κάνουν.Είσαι εντελώς άσχετος και στις μηχανές πλοίων. Οι παγκοσμίως καλύτερες θεωρούνται οι Ιαπωνικές. Μιλάμε για εμπορικά, γιατί στα στρατιωτικά οι Ρώσοι είναι Νο 1!
Πραγματικά δεν παύεις να με εκπλήσσεις αρνητικά. Όχι μόνο για την άγνοιά σου, αλλά με τον τρόπο που εκθέτεις συνεχώς τον εαυτό σου.
Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω εικόνα για τις μηχανές πλοίων που φτιάχνουν οι Γιαπωνέζοι, οι μεγάλες μηχανές την MAN είναι οι κορυφαίες, μεγαλύτερες και state of the art στον τομέα τους.Συνεχίζεις να είσαι παντελώς ανίδεος, στα πάντα. Φίλος μου είναι ναυπηγός, σπουδαγμένος στην Σκωτία, και ορκίζεται σε αυτές τις μηχανές, όχι στις ΜΑΝ: https://www.j-eng.co.jp/en/
Ότι πει ο φίλος σου. Δεν συναγωνίζομαι τις αυθεντίες που συναναστρέφεσαι.
Κι εμένα μου λένε διάφορα, διάφοροι άνθρωποι. Δεν τα χρησιμοποιώ σαν επιχειρήματα σε θέματα που δεν γνωρίζω και δεν έχω προσωπική άποψη. Επιμένοντας κιόλας στην ορθότητά τους.
Αλλά όπως σου έχω ξαναπεί, όπου φτάνει ο καθένας.Τσακώνεστε χωρίς λόγο, θα βγει και Corolla Sea Cross διάβασα, για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων και οχημάτων Toyota θα είναι τόσο οικολογικό/οικονομικο που θα έχει μόνο πανιά!
Γι' αυτό θα δίνουν μια θεωρητική ημερομηνία άφιξης μεταξύ 8-18 μηνών και ότι γίνει..αν έρθει νωρίτερα από το 18μηνο θα είναι μεγάλη νίκη για την εταιρεία, αν έχει ούριο άνεμο και έρθει αρκετά νωρίτερα απίστευτη χαρά για τον ιδιοκτήτη, και ότι και να γίνει η εταιρεία θα έχει κάνει από 2-4 αυξήσεις στο ενδιάμεσο!
-
This post is deleted! -
@super-t said in Peugeot 3008 2016:
Εντωμεταξύ, το R&D για τους δίχρονους κινητήρες της Γερμανικής MAN, που βγάζει τους καλύτερους ναυτικούς κινητήρες είναι στην Κοπενχάγη (Δανία).
Ναι, αλλά τα σοβαρά πολεμικά πλοία έχουν πετρελαιοκινητήρες της MTU.
-
Η MTU της Mercedes είναι.
Γερμανικοί κι αυτοί. Για το @super-t είναι το σχόλιο -
Η MTU της Mercedes είναι.
Γερμανικοί κι αυτοί. Για το @super-t είναι το σχόλιοΝαι το βλέπω.
Ότι είναι από την Γερμανία η MTU είναι, δεν διαφωνώ σε αυτό.
-
Κύριοι, παρακαλώ να κλείσει το οφτοπικ και να επανέλθουμε στο θέμα μας που δεν είναι άλλο από το πότε θα φτιαχτεί το 3008 του γάτου...
Ειλικρινά, όποτε δω το θέμα στα "recent", σκέφτομαι ότι το φτιάξανε!
-
Εγώ περιμένω άρθρο του γάτου στο cartalk με ότι έχει αλλαχθεί επισκευαστεί, αν το πάρει ποτέ στα χέρια του ξανά.
-
@andreas72 said in Peugeot 3008 2016:
Κύριοι, παρακαλώ να κλείσει το οφτοπικ και να επανέλθουμε στο θέμα μας που δεν είναι άλλο από το πότε θα φτιαχτεί το 3008 του γάτου...
Ειλικρινά, όποτε δω το θέμα στα "recent", σκέφτομαι ότι το φτιάξανε!
Δεν είμαι σίγουρος πια, ότι ο γάτος θέλει να φτιαχτεί το 3008
-
#gia_petama
-
Aπο οτι ξερω οι περισσοτερες μηχανες που συναντας στα πλοια ειναι Ευρωπαικες. Πρωτη φορα ακουω για αυτες που λες.
-
@dstou said in Peugeot 3008 2016:
Μην μπλέκετε τις μηχανές πλοίων με τα ιχ, δεν έχουν καμμία σχέση.
Προφανώς και δεν έχουν. Όπως δεν είχει καμία σχέση και ο andya3 με την αυτοκίνηση....
Ιδιες ειναι στις βασικες αρχες οι 4 χρονες απλα το μεγεθος ειναι πολυ μεγαλυτερο και οι ανοχες μεγαλυτερες. Ειδικα με απλες 4 χρονες μηχανες αυτοκινητων παλαιοτερης τεχνολογιας λιγο πολυ το ιδιο ειναι αλλα σε αλλο μεγεθος.
-
Να κάνουμε και ένα ναυτιλιακό κομμάτι να μιλάμε για
Peugeot 3008 2016