-
Εμένα μου πήρε μήνες να συνέλθω. Μου χάλασε όλο το καλοκαίρι τότε. Έτσι γίνεται συνήθως. Όταν δεν υπάρχει τραυματισμός σκέφτεσαι το αυτοκίνητο.
-
Λέω αυτές τις μέρες να περάσω νέους χάρτες.
Το αρχείο είναι 16.6GB περίπου στο στικάκι.
Στις οδηγίες γράφει
'- Create a “License” folder on your USB stick (please use this exact spelling) and copy your *.key format license file into it.
The file tree of your USB stick must be consistent with the following'
και δείχνει ένα file tree, αλλά το 'License' το έχει με μικρό ('license')!!
Γνωρίζει κάποιος ποιο είναι το σωστό;
Επίσης, πόση ώρα θα κάνει για αυτό το update; τόσα giga με ταχύτητες χελώνας (φαντάζομαι) θα πρέπει να φτάσω Σλοβενία μέχρι να γίνει!
το license επίσης, που ακριβώς το βρίσκω;
Αυτό το ποστ έχει κάποιες περισσότερες πληροφορίες από τα Γερμανικά που μου έδωσε το επίσημο λινκ..ενδιαφέρον pdf, που λέει ότι θέλει 60λεπτά (δεν είναι και σίγουρο), και πρέπει το αυτοκίνητο να είναι ακίνητο..
https://www.208ownersclub.co.uk/threads/peugeot-map-updates-missing-license-key.5727/
-
Η αλήθεια είναι ότι πρώτα κοιτάμε για τυχόν χειρότερα (τραυματισμό) ,αλλά μετά έρχεται η πίκρα για το αυτοκίνητο.Ειδικα όταν είναι τόσο καινούργιο ή είναι σε άριστη κατάσταση . Είναι οντως κρίμα να συμβαίνει επειδη βρίσκονται άτομα που ούτε stop κοιτάνε ούτε τίποτα .....Να είσαστε καλά κ να τα χαρείτε από εδώ κ πέρα χωρις προβλήματα.
-
Συνέχεια: τελικά έκανα το update σε 2008, ήταν πολύ εύκολο, στα Ελληνικά, δεν χρειάζεται licesense (χρειάζεται μόνο σε αλλαγή firmware), έκανε 50 λεπτά περίπου για όλους τους χάρτες, ενώ έχει τη δυνατότητα στην αρχή να επιλέξεις ΜΟΝΟ αυτούς που θες (Ελλάδα ήταν κάπου 350MB), αλλά επειδή μπορεί να πάω Σιβηρία για να βρω κάνα Μαμούθ, ή Νορβηγία να δω τα φιόρδ, τα πέρασα όλα..
Στο τέλος κάνει μία επανεκκίνηση.
Προσοχή, θέλει απενεργοποίηση STAR/STOP, η πίσω κάμερα δουλεύει κανονικά, το ραδιόφωνο και αιρκοντίσιον να δουλεύουν (σε λογική θερμοκρασία και ένταση, γιατί μετά δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα), η ένταση του ράδιο από το κουμπί δουλεύει κανονικά, τα shortcuts του clima μάλλον δουλεύουν (πάτησα MAX και δούλεψε).
Θα το ποστάρω και στο νήμα του 2008.
-
[quote]Έτσι θα είναι το νέο Peugeot 3008
Η Peugeot ετοιμάζει την 4η γενιά του 3008 και αναμένεται να φέρει πολλές αλλαγές, που θα αναβαθμίσουν την συνολική εικόνα και την εμπορική τοποθέτηση του μοντέλου.
Σύμφωνα με τον Gilles Vidal, επικεφαλής σχεδιασμού των Γάλλων, η εμπειρία που έχει αποκομίσει τόσα χρόνια η Peugeot από την αγορά και τις ανάγκες των καταναλωτών, την ωθεί στην αλλαγή της εμφάνισης του επόμενου 3008. Ο Vidal αναφέρει πως η πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού των μικρομεσαίων crossover ενδιαφέρεται περισσότερο για την εμφάνιση και το στυλ, με την πρακτικότητα να ακολουθεί: «από τα εμπορικά δεδομένα που έχουμε για το 3008, βλέπουμε ότι δεν το αγοράζουν μεγάλες οικογένειες. Περισσότερο ζευγάρια που ετοιμάζονται για παιδί ή αντρόγυνα των οποίων τα παιδιά είναι μεγάλα και έχουν φύγει από το σπίτι, επιλέγουν αυτής της κατηγορίας μοντέλο. Οπότε αποσκοπούμε στο αισθητικό σκέλος με το νέο, δίνοντας πιο πρακτικό τόνο στο επόμενο 5008».
Για τον λόγο αυτό το Citroen C4 επέστρεψε ως κουπέ-SUV, κάτι που ενδέχεται να συμβεί και με το νέο 3008.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Auto Express, ο Vidal ανέφερε πως το σχήμα του αμαξώματος θα γίνει πιο επιθετικό, με την καμπύλη της οροφής να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες στο να γίνει πιο έντονη στο τελείωμα, χαρίζοντας μια «κουπε-οειδή» εμφάνιση στο αυτοκίνητο. Στην ψηφιακή απεικόνιση του Avarvarii φαίνεται πως η σχεδίαση είναι έντονα επηρεασμένη από το 2008, κάτι που μόνο αρνητικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές αναμένονται κάτω από το αμάξωμα.
Το νέο 3008 θα βασίζεται στην εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας EMP2, ονόματι V4. Αμιγώς ηλεκτρική έκδοση και plug-in υβριδική θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ, ενώ δεν θα λείπουν οι βενζινοκινητήρες. Για το πετρέλαιο δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση, όμως ο 1.5 BlueHDi αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ακάθεκτος.
Πηγή φωτογραφίας: Avarvarii
[/quote]
-
Νέο μοντέλο ή facelift;
Κάτι δεν πιάνω στο άρθρο... -
Η τρίτη γενιά ποια ήταν του 3008 και πήγαμε κατευθείαν στην τέταρτη???
-
To άρθρο μιλάει για την Τρίτη γενιά που ΘΑ έρθει το 22-23 (νομίζω 23 εχουν πει). Είναι νωρίς ακόμη. Η 4η γενιά θα είναι κοντά στο 2030!
Το facelift είναι έτοιμο και θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα τους επόμενους μήνες.
Με εκπλήσσουν λίγο οι παρατηρήσεις ότι το αγοράζουν κυρίως νεαρά ζευγάρια ή μεγαλύτεροι άνθρωποι χωρίς πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις. Μάλλον κοιτούν αυστηρά την αγορά της Γαλλίας και έχουν καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα αλλά δεν νομίζω να είναι αλήθεια στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης αυτό.
-
Ε ναι διότι οι οικογένειες αγοράζουν νταλίκες
-
Εμένα γιατί μου φέρνει πίσω λίγο σε Opel grandland;;;
-
Το τρέχον σχέδιο του 3008 είναι 'iconic' το επόμενο φαίνεται λίγο πιο χλιαρό...
Έτσι συμβαίνει συνήθως με πρωτοποριακά σχέδια, όπως ήταν όταν βγήκαν το πρώτο Focus, προ-προηγούμενο Civic, και αυτό το 3008 που είναι μακράν το πιο καλαίσθητο αυτοκίνητο των τελευταίων 10ετιων...
-
Ε ναι διότι οι οικογένειες αγοράζουν νταλίκες
Είδες; δεν είμαι εγώ ο περίεργος!
Να δεις πόσο minimal είμαι τελικά που πήγα σε B suv για οικογένεια με 2 παιδιά και πολλά χόμπυ! Αραιά και πού σκέφτομαι το Berlingo όμως και ένα δάκρυ κυλά..
-
[quote]Το νέο Peugeot 3008 ίσως αποκτήσει coupe σχεδίαση
Η επόμενη γενιά του Peugeot 3008 αναμένεται στην αγορά το 2022 και η γαλλική εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο το μοντέλο να αποκτήσει coupe σχεδίαση. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο επικεφαλής σχεδιαστής της Peugeot, Gilles Vidal, ο οποίος δήλωσε πως ότι ό,τι έχει μάθει η εταιρεία του σχετικά με τις αγοραστικές συνήθειες των σημερινών πελατών της, της επιτρέπει να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, έτσι ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη διαφοροποίηση με το 5008, το οποίο θα απευθύνεται σε εκείνους που χρειάζονται μεγαλύτερη πρακτικότητα.
Σύμφωνα με τον Vidal, το 3008 δεν το αγοράζουν οικογένειες αλλά άτομα που δεν έχουν ακόμη παιδιά ή άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που πλέον τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει και δεν μένουν μαζί τους. Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουν τον σχεδιασμό του μοντέλου και να αποκτήσει μια coupe σχεδίαση, με έντονα κεκλιμένη γραμμή οροφής, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να “θυσιαστεί” κάποιος χώρος στο πίσω μέρος της καμπίνας, αλλά το μοντέλο θα ξεχωρίζει λόγω της πιο σπορ εμφάνισής του.
Το μοντέλο θα παραμείνει πεντάπορτο και θα βασίζεται στην έκδοση 4 της EMP2 πλατφόρμας της PSA. Κίνηση θα παίρνει από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με ήπιες υβριδικές λύσεις, ενώ θα υπάρχουν τόσο μια plug-in υβριδική έκδοση, όσο και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.
[Renderings: Kleber Silva]
[/quote]
-
Ένας από τους λόγους που δεν μου 'αρέσουν' οι coupe σχεδιάσεις (εκτός του δεν μου αρέσουν).
Θυσιάζεις ορατότητα και άνεση από τους πίσω επιβάτες, καθώς και χώρο αποσκευών καθ' ύψος, από τους σημαντικότερους λόγους να πάρεις SUV δηλαδή, αφού στο ίδιο μήκος έχεις λιγότερη άνεση και λιγότερα λίτρα αποσκευών.
-
Βασικά το τρέχον 3008 δεν θέλει καν fl απλά να βγαίνει ως standard με τη μάσκα, φανάρια, νίκελ, διχρωμια κτλ του GT line. Για το GT line τώρα μπορούν να του βάλουν αλλά φώτα led σαν του 2008 GT line ίσως και λίγο ανασχεδιασμενους προφυλακτηρες, μαρσπιε όπως κάνει η vw με το Tiguan r line. Φοβάμαι ότι όπως έκανε συχνά στο παρελθόν η peugeot το fl να είναι χειρότερο του αρχικού. Καλά τα παραπανω renderings είναι για τα πανηγύρια...
-
Βασικά το τρέχον 3008 δεν θέλει καν fl απλά να βγαίνει ως standard με τη μάσκα, φανάρια, νίκελ, διχρωμια κτλ του GT line. Για το GT line τώρα μπορούν να του βάλουν αλλά φώτα led σαν του 2008 GT line ίσως και λίγο ανασχεδιασμενους προφυλακτηρες, μαρσπιε όπως κάνει η vw με το Tiguan r line. Φοβάμαι ότι όπως έκανε συχνά στο παρελθόν η peugeot το fl να είναι χειρότερο του αρχικού. Καλά τα παραπανω renderings είναι για τα πανηγύρια...
Βασικά θέλει την καινούργια μάσκα/φώτα/led, και νομίζω αυτά θα αλλάξουν γιατί αυτά δίνουν και την ταυτότητα της κάθε εταιρίας.
-
Από τις αναφορές του πωλητή που το έχει 'δει' το fl παίρνει τη νέα μάσκα που έχει μπει στο 2008 με κάποια προσαρμογή φυσικά στα του 3008.Για εσωτερικό δεν ήξερε...
-
Καθώς ακόμη το αυτοκίνητο είναι για επισκευή (θυμίζω τρακάρισμα στα 210 χλμ χρήσης από τύπο που πέρασε stop) θέλω να ρωτήσω τι να κάνω με την μπροστινή πινακίδα που έχει χτυπηθεί αρκετά. Μπορώ να παραγγείλω καινούρια από το συγκοινωνιών; Αν δεν κάνω λάθος αυτό δεν γίνεται.
-
Με τον ιδιο αριθμο, δεν μπορεις να ξαναπαρεις. Μπορεις ομως να αλλαξεις πινακιδες(καινουριο νουμερο δηλαδη) . Νομιζω 30€ κοστιζει
-
Καθώς ακόμη το αυτοκίνητο είναι για επισκευή (θυμίζω τρακάρισμα στα 210 χλμ χρήσης από τύπο που πέρασε stop) θέλω να ρωτήσω τι να κάνω με την μπροστινή πινακίδα που έχει χτυπηθεί αρκετά. Μπορώ να παραγγείλω καινούρια από το συγκοινωνιών; Αν δεν κάνω λάθος αυτό δεν γίνεται.
Τις κόβεις και ζητάς καινούριο νούμερο.
Φυσικά με χρέωση.
Peugeot 3008 2016