-
Αν είναι να φτάσεις πάνω από 50k για την Χ1 να τη συγκρίνεις με το 3008 GT με όλα τα extra στα ίδια λεφτά. Είσαι σίγουρος πως η Χ1 θα κερδίσει; Σε ποια σημεία πιστεύεις;
Θα κερδίσει στα εξής (για εμένα):
- Κινητήρας, είτε βενζίνη είτε πετρέλαιο, παίρνεις 2λιτρο με 231 άλογα.
- Κιβώτιο ταχυτήτων
- Τετρακίνηση και δυνατότητες εκτός δρόμους
- Οδική συμπεριφορά και ανάητηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω.
Φυσικά όπως είπα, δεν συμπεριλαμβάνεται η τιμή στην εξίσωση, μιλάω για μια Χ1 που αγγίζει τις €65.000! Για αυτό είπα, ότι είναι καλύτερο σαν αυτοκίνητο, αλλά δνε είναι vfm και για εμένα δεν αξίζει τόσα χρήματα (άλλη όμως συζήτηση αυτή!).
-
-
Κινητήρας, είτε βενζίνη είτε πετρέλαιο, παίρνεις 2λιτρο με 231 άλογα.
-
Κιβώτιο ταχυτήτων
-
Τετρακίνηση και δυνατότητες εκτός δρόμους
-
Οδική συμπεριφορά και ανάητηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω.
Φυσικά όπως είπα, δεν συμπεριλαμβάνεται η τιμή στην εξίσωση, μιλάω για μια Χ1 που αγγίζει τις €65.000! Για αυτό είπα, ότι είναι καλύτερο σαν αυτοκίνητο, αλλά δνε είναι vfm και για εμένα δεν αξίζει τόσα χρήματα (άλλη όμως συζήτηση αυτή!).
Με τα 65k θα έχεις πάρει το Hybrid4 με τα 296 άλογα, τετρακίνηση και υβριδικό με LEV λειτουργία (αμιγώς ηλεκτρική) για 45 χιλιόμετρα, το οποίο επίσης δεν θα έχει τον φόρο πολυτελείας του δίλιτρου.
-
-
piliourits wrote:
Anestisf wrote:
Καλησπέρα σε όλους,έχω ήδη αποφασίσει την αγορά του 3008 κ λόγω εκπτώσεων έκλεισα ήδη ένα 1.5 diesel active(no grip) αυτόματο.
μιλωντας όμως με διάφορους φίλους κάποιοι προσπαθούν να με αποτρέψουν από το diesel κ λένε να πάω στο βενζινοκίνητο 1,2.
η χρήση θα είναι καθημερινή μέσα στην πόλη καθώς κ προβλεπόμενες εκδρομες το καλοκαίρι για διακοπες(ίσως κάποιες φορές κ καθε ΣΚ στο κοντινό εξοχικό)
τι λέτε;ο πετρελαιοκινητήρας έχει προβλήματα σε τέτοια χρήση;μικρη η διαφορά στην τιμή κ πιστευω οτι αρκετα μικρότερη κατανάλωση όσον αφορά το πετρελαιο.
επιδοσεις δεν με ενδιαφέρουν γτ υπάρχει κ δεύτερο αυτοκίνητο αρκετα πιο δυνατό.
Θα κάνω περίπου 10-15 χιλιάδες χλμ το χρονο
Ολες οι απόψεις δεκτές κ σεβαστές!
Οι φίλοι ακολουθούν πάντα τη μόδα, το ρεύμα της εποχής. Όσο καλός και να είναι ένας 3κύλινδρος 1.2 πάντα θα είναι ένας μικρός κινητήρας για τόσο ογκώδες αυτοκίνητο, που θα πρέπει να δουλεύει μόνιμα στο 100% της απόδοσής του για να το κινεί αξιοπρεπώς και μάλλον θα έχει και μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση, ειδικά μέσα στην πόλη. Ο 'σωστός' κινητήρας για αυτό το αμάξι αυτόματο, είναι ο ντήζελ.
Με συγχωρείς σύντροφε, αλλά θα διαφωνήσω κάθετα. Φυσικά και δεν χρειάζεται να δουλεύεις έναν κινητήρα στο 100% του (αυτό θα σήμαινε συνέχεια κόφτες ή στις ΣΑΛ τις μέγιστης ισχύος του μοτέρ). Ο κυβισμός είναι μια παράμετρος, αλλά όχι η σημαντικότερη. Η απόδοση σε ισχύ και ροπή είναι σημαντικότερες.
Άρα τον συμβουλεύεις **να αλλάξει την παραγγελία **του και να πάρει τον 3κύλινδρο **1.2 βενζίνης **με 131 PS **@ 5500 **rpm και 230 Nm @ 1750 rpm γι αυτό το αμάξωμα με αυτόματο;
Αντί για τον 4κύλινδρο 1.5 ντίζελ, 130 PS **@ 3750 **rpm και **300 Nm @ 1750 rpm **γι αυτό το αμάξωμα με αυτόματο;
Με ποιον κινητήρα θα κινείται πιο 'άνετα' το αυτοκίνητο με το αυτόματο κιβώτιο;
Αν δεν κάνω λάθος οι διαφορές επιδόσεων των κινητήρων είναι της τάξης του 30% ?
Δεν είπα πουθενά πως θα δουλεύει στον κόφτη ο βενζίνης, όπως θα διάβασες. Πιστεύω όμως πως θα βρίσκεται συνεχώς σε υψηλότερο φόρτο.
-
Πάντως οι δυο κινητήρες έχουν πολύ μικρές διαφορές επιδόσεων. Κι εγώ όμως θα προτιμούσα τον 1.5 diesel για την οικονομία του και την πιο 'γεμάτη' καμπύλη ροπής του σε ένα αυτοκίνητο σεβαστού όγκου και μάζας, το οποίο πιθανώς θα είναι και συχνά φορτωμένο.
-
Ναι βρε παιδιά και απορώ γιατί το συζητάμε ακόμα! Δείτε όλες τις προσφορές που βγάζουν πεζω και Σιτροέν οι μεγάλες εκπτώσεις αφορούν τα βενζίνης 1.2 και 1.6 που δεν κινούνται. Στα ντίζελ οι εκπτώσεις είναι στα μισά απλά γιατί αυτά φεύγουν σαν ζεστό ψωμί σε αυτής της κατηγορίας μοντέλα. Ακόμα και Σκόντα που έβγαλε προσφορές και παρά το καζο του γκρουπ με τους ντίζελ εκπτώσεις στα βενζίνης δινει. Στα ντίζελ τίποτα! Θες ντίζελ άρα οικονομία και τράβηγμα σε όλες τις συνθήκες; Θα πληρώσεις! Βενζινη σε c suv ακόμα και b suv παίρνει αυτός που δεν φτάνει να πάρει ντίζελ.
Κατά τα άλλα έχει πεθάνει εδώ και χρόνια το ντίζελ....
-
...
Τα νούμερα του 2019 δείχνουν 30,5 % το diesel και 58,9 % την βενζίνη, το Q1 2020 δίνει 29,9 % και 52,3 % αντίστοιχα.
Και αν πάμε λίγο πιο πίσω, 44 % το 2017 και 37,9 % το 2018 τα diesel. (50,3 %, 56,7 % βενζίνη)
-
Tkin73 wrote:
...
Τα νούμερα του 2019 δείχνουν 30,5 % το diesel και 58,9 % την βενζίνη, το Q1 2020 δίνει 29,9 % και 52,3 % αντίστοιχα.
Και αν πάμε λίγο πιο πίσω, 44 % το 2017 και 37,9 % το 2018 τα diesel. (50,3 %, 56,7 % βενζίνη)
30% είναι σχεδόν 1 στα 3 αυτοκίνητα. Εννοείς ότι έφυγε από την απόλυτη κυριαρχία του, όταν είχε μόνο του πάνω από τις μισές πωλήσεις λίγα χρόνια πίσω. 1 στα 3 περίπου να είναι diesel δεν λέγεται και θάνατος..
Νομίζω δεν χρειάζεται μαντικές ικανότητες κανείς για να καταλάβει ότι τα επόμενα χρόνια θα προωθηθούν τα plug in hybrid και τα ηλεκτρικά. Ειδικά τα μικρά πόλης, πάρα πολύ σύντομα στην πλειοψηφία τους θα πωλούνται ηλεκτρικά. Τα Smart ήδη θα βγούν μόνο σε ηλεκτρική μορφή (κατασκευή Κίνα).
'Η πτώση των diesel στην Ευρώπη ήταν εξαιρετικά μεγάλη, καθώς από το 56% της αγοράς το 2011 έπεσαν στο 32% το 2019. Η πιο σημαντική μείωση ήταν το 2018 όταν “χάθηκαν” περίπου 1 εκατ. πωλήσεις σε diesel μέσα σε μία χρονιά.
Για το 2019 και το 2020 πάντως φαίνεται να υπάρχει μία τάση σταθεροποίησης που ενισχύεται από τις πολύ καλές πωλήσεις των diesel εκδόσεων αυτοκινήτων όπως το VW Tiguan ή το Peugeot 3008.
Μάλιστα δεν λείπουν και εταιρίες που φαίνεται να πριμοδοτούν τους diesel και να τους επιλέγουν για τα μεγάλα μοντέλα τους όπως για παράδειγμα η Audi η οποία σε αυτοκίνητα όπως το SQ5 έχει προτιμήσει τον πετρελαιοκινητήρα, έτσι ώστε να διατηρήσει χαμηλά τον μέσο όρο CO2 της γκάμας της.
Πάντως, όσο και ακούγεται ειρωνικό, η εταιρία που υπήρξε υπεύθυνη για την καταβαράθρωση του diesel μέσα από το σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη, η VW, ήταν για το 2019 η μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις πετρελαιοκίνητων εκδόσεων στην Ευρώπη.'
-
Tkin73 wrote:
...
Κάνουν δουλίτσα τα πληρωμένα παπαγαλάκια και οι ακόλουθοι τους συμφωνώ.
-
Super@T wrote:
Tkin73 wrote:
...
Κάνουν δουλίτσα τα πληρωμένα παπαγαλάκια και οι ακόλουθοι τους συμφωνώ.
Σε όλη την Ευρώπη κιόλας;
-
Οι δικοί μας είναι γατάκια μπροστά στους ξένους!
-
Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης! Ο μόνος λόγος για να προτιμήσει κάποιος το βενζίνης σε αυτό το αυτοκίνητο και μεταξύ αυτων των 2 κινητήρων είναι η χαμηλότερη τιμή του βενζίνης.
-
Που τις βρηκατε ρε παιδια αυτες τις τιμες των 22κ?
Χθες που ρωτησα σε μεγαλη αντιπροσωπεια των ΒΠ, μου εβγαλε ετοιμοπαραδοτο βενζινη 1.2 χειροκινητο, χρωματος αμαζονι (ετσι μου το ειπε, ενα ελαφρυ πρασινο ηταν) στα 25200 με το κλειδι στο χερι
-
Aφορα συγκεκριμένα αμάξια business έκδοση που επέστρεψε η avis λόγω καραντίνας. Πόσα είναι και αν υπάρχουν αλλά δεν ξέρουμε. Ζήτησε την συγκεκριμένη έκδοση με τα 22.5 σε 2-3 αντιπροσωπείες . Αν όλοι σου πουν δεν υπάρχει προφανώς θα έφυγαν
-
Που τις βρηκατε ρε παιδια αυτες τις τιμες των 22κ?
Χθες που ρωτησα σε μεγαλη αντιπροσωπεια των ΒΠ, μου εβγαλε ετοιμοπαραδοτο βενζινη 1.2 χειροκινητο, χρωματος αμαζονι (ετσι μου το ειπε, ενα ελαφρυ πρασινο ηταν) στα 25200 με το κλειδι στο χερι
Και σε μένα την ίδια τιμή έδωσαν οπότε υποθέτω τα business έφυγαν...
-
Έφυγαν όλα τις πρώτες μέρες (στο όριο πρόλαβα) και από ότι φαίνεται έχουν μείνει μερικά Active Grip, γιατί αυτή την τιμή μου είχαν δώσει και μένα (γύρω στα 25200)
-
Δεν έμεινε τίποτα στη φθηνή έκδοση παιδιά! Ρώτησα κι εγώ αυτές τις μέρες σε 2-3 αντιπροσωπείες.
-
Την προηγούμενη εβδομάδα (Δευτέρα) που ρώτησα είχανε μεινει με το ζορι 1-2 τελευταία 1.5 diesel active no grip (και αυτά αν τα έκλεινες επιτόπου), εγώ ενδιαφερομουνα κυρίως για την allure που έφτανε σχεδόν 30 χιλιαρικα. Μεγάλη η διαφορά και αυτό δείχνει το πόσο καλή προσφορά ήταν.
-
Φαίνεται πόσο καλή είναι η προσφορά αλλά φαίνεται και το κωλοπιασιμο που γίνεται στις ακριβότερες εκδόσεις ....το 3008 είπαμε έχει πολυ λίπος
-
Φαίνεται πόσο καλή είναι η προσφορά αλλά φαίνεται και το κωλοπιασιμο που γίνεται στις ακριβότερες εκδόσεις ....το 3008 είπαμε έχει πολυ λίπος
Μην ξεχνάς όμως ότι αυτή η εταιρία μπορεί να είχε παραγγείλει συνολικά 1.000 3008 για το στόλο της σε όλη την Ευρώπη, και τώρα να ξεπουλιέται το ποσοστό αυτών που έμεινε.
Δεν είναι τόσο απλό να κρίνουμε αν δεν ξέρουμε όλα τα δεδομένα, και αυτοί κάνουν πωλήσεις B to B, δεν είναι το ίδιο με τις τιμές λιανικής.
Αυτό ισχύει για όλα τα προιόντα, φαντάζομαι θα ισχύει ακόμη και για τα αυτοκίνητα.
-
Χωρίς να μιλάω για κανέναν συγκεκριμένα, πολλοί άνθρωποι ακόμη κι αν 'τρακάρουν' μετωπικά την καλύτερη αγορά του αιώνα, αδυνατούν να αναγνωρίσουν πόσο μεγάλη ευκαιρία μπορεί να είναι. Οι πραγματικές ευκαιρίες όμως δεν διαρκούν πολύ και πρέπει να τις αρπάξεις από τα μαλλιά όταν βρεθούν μπροστά σου...
Peugeot 3008 2016