-
tutuyo wrote:
Εγω που ειχα παντως την τυχη να οδηγησω το 3008 του κουμπαρου μου, ενθουσιάστηκα.
Και ο κινητηρας ηταν αθορυβος,πολιτισμενος και αρκούντως δυνατος ωστε να μην προβληματιστω σε προσπερασεις νταλικων.
Η δοκιμή στο 3008 με ποιόν συνδυασμό κινητήρα/κιβώτιο έγινε;
Με τον 1.2 ,6αρι manual, φιλε μου
Η διαδρομή ήταν Αθηνα-Καστορια (από την γέφυρα) δλδ επι της ουσιας ολο αυτοκινητόδρομος.
Επιστροφή απο Καστοριά σε Γρεβενά μέσω Πενταλοφου (2 ωρες στροφες Πινδου), επιπλεον στροφες μεχρι Καλαμπακα (αλλα πιο ηρεμες), αυτοκινητοδρομος μεχρι Λαμια με ηπιες στροφες και μετα ολο αυτοκινητοδρομος μεχρι Αθηνα.
Περαν του κινητηρα που δεν με προβληματισε ποτε, πολυ ωραια και η αναρτηση που εκανε το ταξιδι πολυ ανετο
-
@tutuyo, εξαιρετικά και ευχαριστώ για το άμεσο feedback!
-
@Nutsis: Σε λογικά χρήματα και κυβικά, το Vitara είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτά που θές, γιατί είναι πολύ γρήγορο και πολύ ικανό εντός και εκτός δρόμου.
-
Πηρε Tucson ο ανθρωπος λεμεεεεε
Σου εστειλα κατι στο chat Φανη
-
Δεν μπορείς να τα έχεις όλα στην επιλογή αυτοκινήτου, κάπου θα συμβιβαστείς.
Άλλος συμβιβάζεται στους χώρους.
Άλλος συμβιβάζεται στην τιμή.
Άλλος στην εμφάνιση.
Άλλος στην κατανάλωση.
Άλλος στην επιτάχυνση.
κ.ο.κ
Επιλέγοντας λοιπόν ένα suv και επιλέγοντας εναν μικρό κινητήρα για λόγους οικονομίας (κατανάλωση,τέλη, εφορία) προφανώς συμβιβάζεσαι στην επιτάχυνση.
Προφανώς δεν θα έχεις την ίδια συμπεριφορά σαν ένα ελαφρύ μικρό αυτοκίνητο. Πάρτε καρτ αν θέλετε κάτι τέτοιο ή μηχανή.
Ακόμα και σε ακριβά GT εκατομυρίων οι ειδικοί θα πούνε ότι μπορεί να μην έχει την συμπεριφορά καθαρών sport μοντέλων.
Είναι άλλο segment, άλλη κατηγορία.
Το να λέμε λοιπόν ότι σε μια συγκεκριμένη κατηγορία, σε ένα λογικό πλαίσιο τιμών, ένα αυτοκίνητο που βγαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο δεν τραβάει το βρίσκω κάπως....
Θεωρώ ότι όλα τραβάνε πια ανάλογα. Είτε το tiguan, είτε το ds5, είτε το grandland.
Ανάλογα και το βάρος που έχει το αυτοκίνητο από τον εξόπλισμο.
Με 1500 diesel και αυτόματο ΕΑΤ 8 δηλώνω πλήρως ικανοποιημένος.
Αν μπορούσα να πάρω τον 1800 φυσικά και θα τον έπαιρνα, όπως θα αγόραζα και μια jaguar αν μπορούσα.
-
Αντικειμενικά όλα τα νέα μεσαία suv στις βασικές τους εκδόσεις είναι underpowered. Οι επιδόσεις σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν (καθ' υπερβολή φυσικά) τα όρια του επικίνδυνου, ειδικά εάν μιλάμε και για φόρτωμα. Αυτό που προσωπικά με ενοχλεί είναι ότι βλέπω την εξέλιξη στα συστήματα ασφαλείας, στην ποιότητα κατασκευής κτλ αλλά αυτό συμβαίνει εις βάρος των μηχανολογικών λύσεων που επιλέγονται. Δε θα καταδεχόμουν ποτέ να έχω δώσει 35Κ εν έτει 2019 για να έχω τις επιδόσεις που είχα πριν 15 χρόνια με την 147 μου κι ας είναι τόσο βελτιωμένοι όλοι οι άλλοι τομείς.
Από κει και πέρα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Άλλος (πχ εγώ) δίνει 35Κ για να πάρει ένα hot hatch και να βγάζει γούστα (με μικρές κατ' εμέ παραχωρήσεις στην άνεση και τους χώρους) και κάποιος άλλος τα δίνει για ένα μεσαίο mainstream suv επειδή χωράει πιο άνετα το καροτσάκι του μπέμπη. Ευτυχώς επιλογές υπάρχουν για όλους και το 3008 είναι από τις καλές, ακόμα και με τον ημιάκαμπτο, ακόμα και με τα αδύναμα βασικά μοτέρ.
-
Προφανώς και συμβιβαζόμαστε όλοι σε μια αγορά αυτοκινήτου, εγω ας πούμε δεν ήθελα SUV, το Hyundai i30 N ήθελα να πάρουμε. Μια χαρά αυτοκίνητο για 2 άτομα, και σεμνότατο. Αλλά είπαμε να διαλέξει η σύζυγος για πρώτη φορά στη ζωή μας, και διάλεξε το μενίρ. Ας είναι.
-
Αλλά είπαμε να διαλέξει η σύζυγος για πρώτη φορά στη ζωή μας, και διάλεξε το μενίρ. Ας είναι.
Μα το 'μενίρ' ρε Θεούλη; ΑΧΑΧΑΧΑ κλαίω
-
Για εκδίκηση από εδώ και πέρα να διαλέγεις και εσυ το χρωμα στις κουρτίνες και τα σεντόνια
-
Αλλά είπαμε να διαλέξει η σύζυγος για πρώτη φορά στη ζωή μας, και διάλεξε το μενίρ.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
-
Άλλος στην εμφάνιση.
Άλλος στην κατανάλωση.
Άλλος στην επιτάχυνση.
κ.ο.κ
Επιλέγοντας λοιπόν ένα suv και επιλέγοντας εναν μικρό κινητήρα για λόγους οικονομίας (κατανάλωση,τέλη, εφορία) προφανώς συμβιβάζεσαι στην επιτάχυνση.
Προφανώς δεν θα έχεις την ίδια συμπεριφορά σαν ένα ελαφρύ μικρό αυτοκίνητο. Πάρτε καρτ αν θέλετε κάτι τέτοιο ή μηχανή.
Ακόμα και σε ακριβά GT εκατομυρίων οι ειδικοί θα πούνε ότι μπορεί να μην έχει την συμπεριφορά καθαρών sport μοντέλων.
Το να λέμε λοιπόν ότι σε μια συγκεκριμένη κατηγορία, σε ένα λογικό πλαίσιο τιμών, ένα αυτοκίνητο που βγαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο δεν τραβάει το βρίσκω κάπως....
Θεωρώ ότι όλα τραβάνε πια ανάλογα. Είτε το tiguan, είτε το ds5, είτε το grandland.
Αν μπορούσα να πάρω τον 1800 φυσικά και θα τον έπαιρνα, όπως θα αγόραζα και μια jaguar αν μπορούσα.
Εγώ πάλι θυσίασα τον εξοπλισμό για να πάρω κινητήρα τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο. Και αν δεν είχαμε βάλει όριο θα έπαιρνα και τον ακόμη μεγαλύτερο κινητήρα παίρνοντας το αμάξι και γυμνό από εξοπλισμό, προκειμένου να έχω την καλύτερη δυνατή απόδοση. Αν και το τελευταίο αυτό μάλλον θα διορθωθεί σύντομα Θέμα επιλογής και budget είναι τελικά!
-
Και καλά έκανες.
Επιλογή του καθενός τι θα επιλέξει.
Αν τα θέλει όλα θα συμβιβαστεί στην τιμή.
silversurferGR wrote:
Άλλος στην εμφάνιση.
Άλλος στην κατανάλωση.
Άλλος στην επιτάχυνση.
κ.ο.κ
Εγώ πάλι θυσίασα τον εξοπλισμό για να πάρω κινητήρα τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο. Και αν δεν είχαμε βάλει όριο θα έπαιρνα και τον ακόμη μεγαλύτερο κινητήρα παίρνοντας το αμάξι και γυμνό από εξοπλισμό, προκειμένου να έχω την καλύτερη δυνατή απόδοση. Αν και το τελευταίο αυτό μάλλον θα διορθωθεί σύντομα Θέμα επιλογής και budget είναι τελικά!
-
underpowered λες εσύ.
Με βάση ποιο αυτοκίνητο; H testarossa είχε 0-100 σε 11,6'' με 4,9 λίτρα κινητήρα και πουλιόταν μέχρι το 1996 !
Ήταν επικίνδυνο αμάξι ;
To κάνω πίνοντας καφέ με το ένα χέρι (αφού είναι αυτόματο) με diesel 1500 σε 12'' με 4 άτομα και φορτωμένος.
Ειδικά στο φόρτωμα οι diesel κινητήρες δεν έχουν διαφορές και ειδικά στις επιταχύνσεις 70 - --> που χρειάζεσαι σε προσπεράσεις σε μονούς επαρχιακούς δρόμους έχουν νεύρο.
Δεν έχουν νεύρο σε μεγάλες ταχύτητες αλλά προσπέραση να κάνεις ενώ έχεις ήδη πιάσει τα 120 και ενώ έρχεται άλλος από την αντίθετη μεριά, μάλλον δεν χρειαζόταν να την κάνεις.
Στα φανάρια συνήθως πρώτος φεύγω και μένω πρώτος εκτός από κανα δίλιτρο και πάνω και με κατανάλωση 6,4 .
Δεν θεωρώ ότι είναι underpowered για οικογενειακό αυτοκίνητο.
Αντικειμενικά όλα τα νέα μεσαία suv στις βασικές τους εκδόσεις είναι underpowered. Οι επιδόσεις σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν (καθ' υπερβολή φυσικά) τα όρια του επικίνδυνου, ειδικά εάν μιλάμε και για φόρτωμα. Αυτό που προσωπικά με ενοχλεί είναι ότι βλέπω την εξέλιξη στα συστήματα ασφαλείας, στην ποιότητα κατασκευής κτλ αλλά αυτό συμβαίνει εις βάρος των μηχανολογικών λύσεων που επιλέγονται. Δε θα καταδεχόμουν ποτέ να έχω δώσει 35Κ εν έτει 2019 για να έχω τις επιδόσεις που είχα πριν 15 χρόνια με την 147 μου κι ας είναι τόσο βελτιωμένοι όλοι οι άλλοι τομείς.
Από κει και πέρα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Άλλος (πχ εγώ) δίνει 35Κ για να πάρει ένα hot hatch και να βγάζει γούστα (με μικρές κατ' εμέ παραχωρήσεις στην άνεση και τους χώρους) και κάποιος άλλος τα δίνει για ένα μεσαίο mainstream suv επειδή χωράει πιο άνετα το καροτσάκι του μπέμπη. Ευτυχώς επιλογές υπάρχουν για όλους και το 3008 είναι από τις καλές, ακόμα και με τον ημιάκαμπτο, ακόμα και με τα αδύναμα βασικά μοτέρ.
-
H testarossa είχε 0-100 σε 11,6'' με 4,9 λίτρα κινητήρα και πουλιόταν μέχρι το 1996 !
Ήταν επικίνδυνο αμάξι ;
To κάνω πίνοντας καφέ με το ένα χέρι (αφού είναι αυτόματο) με diesel 1500 σε 12'' με 4 άτομα και φορτωμένος.
Εεεε? 11.6' 0-100 χ.α.ω η Τεσταρόσα? Μάλλον κάτι άλλο ήθελες να γράψεις...5.3' έχει. Μήπως το μπέρδεψες με τα μίλια, που έχει 11.4' στο 0-100mph, που είναι το 0-160 χ.α.ω?
-
Χαχαχαχχαχα...
Ε οχι και η τεσταροσα αργοτερη απο το πεζο 3008 diesel με 130 αλογα.....Τι ακυρη συγκριση ηταν αυτη...
-
underpowered λες εσύ.
Με βάση ποιο αυτοκίνητο; H testarossa είχε 0-100 σε 11,6'' με 4,9 λίτρα κινητήρα και πουλιόταν μέχρι το 1996 !
Όπως είπαν και άλλοι, η Testarossa επιτάχυνε από στάση ως τα 100 χ.α.ω. σε 5.3'' και η παραγωγή της σταμάτησε το 1991. Το 1996 σταμάτησε η παραγωγή της 512Μ που έκανε 0-100 σε 4,7''.
-
Το underpowered δεν το λέω εγώ. Το λένε οι επιλογές που υπάρχουν στα ίδια χρήματα. Ανέφερα μερικές, όχι τόσο εύστοχες (πχ hot hatch) αλλά σίγουρα πιο εύστοχες απ' την Τεσταρόσσα που έχει 0-100 κάτω από 6' προφανώς. :lol:
Από κει και πέρα εμένα μου περισσεύει εάν είναι σε κάποιον επαρκές το 0-100 σε 12' και σε 20' και σε 30'. Δεν παύει να ειναι κοροϊδία όμως να πρέπει να σκάσεις 30Κ+ γι' αυτές τις επιδόσεις όσο καλό και να είναι ένα όχημα σε όλους τους άλλους τομείς. Είναι αναχρονιστικό, πως να το κάνουμε?
-
Αναχρονιστικό ;
Είχα και μη 'αναχρονιστικά' αυτοκίνητα και έβγαινα κουρασμένος σε 3ωρα ταξίδια.
Επίσης για να βάλω βγάλω παιδιά και καρότσια πονούσε η μέση μου και μαλώναμε για το πόσες βαλίτσες θα πάρουμε μαζί στις διακοπές γιατί δεν χωρούσαν.
Όπως έγραψα είναι διαφορετικά αυτοκίνητα για διαφορετικές ανάγκες.
Σε άλλο Post κάποιος θα κατηγορεί τα ίδια αυτοκίνητα ότι δεν πάνε καλά σε λάσπη.
Και θα συγκρίνει porshe με niva και θα βγάζει καλύτερο το Niva.
Τώρα αν θα γράψει κάποιος δημοσιογράφος που έχει οδηγήσει και super car, ότι είναι underpowered, μου θυμίζει συζήτηση σε forum με high end που συζητούσαν μόνο για ηχοσυστήματα από 5000 και πάνω.
Λογικό να γράφουν αυτά αλλά και λογικό να μην τσιμπάμε, εφόσον το πορτοφόλι δεν σηκώνει.
Το underpowered δεν το λέω εγώ. Το λένε οι επιλογές που υπάρχουν στα ίδια χρήματα. Ανέφερα μερικές, όχι τόσο εύστοχες (πχ hot hatch) αλλά σίγουρα πιο εύστοχες απ' την Τεσταρόσσα που έχει 0-100 κάτω από 6' προφανώς. :lol:
Από κει και πέρα εμένα μου περισσεύει εάν είναι σε κάποιον επαρκές το 0-100 σε 12' και σε 20' και σε 30'. Δεν παύει να ειναι κοροϊδία όμως να πρέπει να σκάσεις 30Κ+ γι' αυτές τις επιδόσεις όσο καλό και να είναι ένα όχημα σε όλους τους άλλους τομείς. Είναι αναχρονιστικό, πως να το κάνουμε?
-
Ομολογώ ότι τα νούμερα των 11-12 δευτερολέπτων παραπέμπουν και τη δική μου σκέψη σε αμάξια δεκαετίας και βάλε...
Αλλά αν κάποιον άλλον δεν τον ενοχλεί...ΠΑΣΟ!!
Αυτός θα το οδηγεί! Προσωπικά εύχομαι μακάρι να μην χρειαστεί να ξαναέχω αμάξι αργό ή άγευστο οδηγικά...
-
Θες να το πάμε αλλιώς? Έχω οδηγήσει ΟΛΑ τα μεσαία suv σε διάφορες εκδόσεις. Το 3008 είναι ίσως το καλύτερο overall ΑΛΛΑ είναι αργό ακόμα και με τον 1.6. Στα χρήματα του 3008 1.2Τ παίρνεις Tarraco 150hp και είσαι παντού πιο σβέλτος, πιο εξοπλισμένος και με περισσότερους χώρους. Τέτοιου είδους συγκρίσεις προκαλούν χαρακτηρισμούς τύπου 'αναχρονιστικό'.
Να επαναλάβω σε περίπτωση που δεν έχει γίνει κατανοητό ότι το μόνο αναχρονιστικό (άντε μαζί με τον ημιάκαμπτο) στο 3008, είναι οι επιδόσεις του και τίποτα άλλο.
Peugeot 3008 2016