-
Ειναι λίγο ζόρι να παρθεί μια απόφαση ζυγισμένη σωστά.
Εμένα μου πείρε 6 μήνες να διαλέξω ανάμεσα σε 3008 1.2 και TUCSON 1.6 177ps και όταν την πήρα μου είπανε, λάθος διάλεξες γέροντα, ξαναδές το..
Καμια φορά λοιπόν τα πράγματα πάνε μόνα τους.
-
το θέμα ειναι ότι γινεται αρκετή θυσία στις επιδόσεις, προσφέροντας αυτά τα αμαξώματα σε τέτοιους κινητήρες. είμαστε και οι Έλληνες πουλ Μουρ οπότε τσιμπαμε..
θα πει κάποιος σκάσε και τράβα πάρε δίλιτρο..σωστό και αυτό.οποτε σκάω και μιλάμε σε άλλο τοπικ. είμαστε εκτός θέματος ετσι κι αλλιως.
-
Δεν υπάρχει off-topic εδώ. Η χούντα άλλων forums εδώ δεν βλέπω να έχει εφαρμογή. Πάντως επειδή 'ζύγισα' πρόσφατα την επιλογή των 2 λίτρων νομίζω ότι και πάλι για τον μέσο χρήση δεν αξίζει.440€ φόρος πολυτελείας, 7500€ τεκμήριο, δεν ξέρω πόσο % επιπλέον ασφάλιστρα για επιλογές 'mainstream' όπως CX30, Corolla sports touring 2.0l Hybrid ή κάποιο 2λιτρο diesel. Φυσικά αλλάζουν τα πράγματα αν έχεις την οικονομική επιφάνεια να μπορείς να αγοράσεις/συντηρήσεις premium brand που το αξίζει όπως BMW/MERC. Άλλωστε (προσωπική άποψη) τα premium brands 'απαιτούν' και ένα προσωπικό status quo. Στην δική μου 'τάξη' πχ θεωρώ ότι ειναι too much. Το να πάρεις BMW series 1 ή Merc series A είναι ημίμετρο. Αν έχεις κάκαλα πάρε από series 3, c-class και άνω....
-
Δηλαδή Φάνη, αν ενθουσιαστείς με μια τέτοια Χ2, αν οδηγήσεις μια αντίστοιχη σειρά 1, τι θα πρέπει να πάθεις; Να τα κάνεις πάνω σου από τη χαρά;
Για την καινούργια δεν έχω άποψη Χάρη...αλλά μια 125i F20 που είχα οδηγήσει, ναί λίγα 'τσισάκια' μου έφυγαν....
ΥΓ: βέβεια η 135 + Schnitzer ήταν ο ορισμός του ενθουσιασμού!!
συγνώμη για τα εκτός θέματος...σκάω!
-
δεν έχω οδήγηση καθόλου μα καθόλου suv. δεν ξέρω περίμενα κάτι διαφορετικό..σαν να οδηγούσα το γκολφ μου του 08 με τα 80 άλογα και έστριβε σαν μαούνα. σίγουρα πρέπει να δοκιμάσω και άλλα και να κατέβω στην γη όσον αφορά την συμπεριφορά των suv
Μόνο απο BMW θα βρεις τα δυναμικά χαρακτηριστικά που αναφέρεις. Εμπειρικά από τον 4.4 Χ5 του παρελθόντος, ήταν σαν να πηγαίνω με Fiesta... Στήσιμο καλό, παρόλο το βάρος, σε έκανε να απορουσες με την φυσική και τους νόμους της.
-
Δεν ισχύει η φυσική για την BMW....
Δείτε πως πάνε τα Χ6 Μ...2.5 τόννοι θηρία... (όλα με δόση χιούμορ...μην αρχίσετε πάλι να πυροβολείτε!).
-
Το αυτοκίνητο επιλέγεται με βάση τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις επιθυμίες του καθενός.
Βάζεις κάτω τα χρήματα που διαθέτεις, τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που σε ενδιαφέρουν και επιλέγεις αυτό που καλύπτει τις περισσότερες από τις ανάγκες σου (χώροι, άνεση, εσωτερικό, εμφάνιση, επιδόσεις, οδηγική συμπεριφορά, εξοπλισμός κτλ.)
Αυτό που βάζει τικ στα περισσότερα θέλω σου και με βάση τις προτεραιότητές σου είναι η καλύτερη επιλογή.
Εννοείται ότι τα βαρύτερα και πιο μεγάλα αμαξώματα απαιτούν και περισσότερα άλογα αλλά και περισσότερο...'σανό' για να κινηθούν. Αν θέλεις suv που να μην σιχτιρίζεις να προσπεράσεις...απαιτούνται και πολλά άλογα και ανάλογο κασέρι...ιδίως από τη στιγμή που η μόδα της εποχής τα έχει υπερκοστολογήσει...(εκτός αν πας σε λύση μεταχειρισμένου και βρεις ευκαιρία)
-
Παντως, να προσθεσω οτι μηπως εχετε υπερβολικες απαιτησεις; Σε tiguan με 150 αλογα και με 2+2 ατομα μεσα, δεν ζοριστηκα ιδιαιτερα σε προσπερασεις, ειτε σε επαρχιακο δικτυο ειτε στην εθνικη. Δηλαδη ρεπριζ 80-100 και 110-140 εγιναν ανετα. Προφανως και το αμαξι δεν ηταν πυραυλος, αλλα (με το dsg σε sport mode) δεν ενιωσα ανασφαλεια.
Εκει που τα πραγματα ειναι πιο ζορικα ειναι σε εκκινηση εκ του μηδενος
-
Παντως, να προσθεσω οτι μηπως εχετε υπερβολικες απαιτησεις; Σε tiguan με 150 αλογα και με 2+2 ατομα μεσα, δεν ζοριστηκα ιδιαιτερα σε προσπερασεις, ειτε σε επαρχιακο δικτυο ειτε στην εθνικη. Δηλαδη ρεπριζ 80-100 και 110-140 εγιναν ανετα. Προφανως και το αμαξι δεν ηταν πυραυλος, αλλα (με το dsg σε sport mode) δεν ενιωσα ανασφαλεια.
Εκει που τα πραγματα ειναι πιο ζορικα ειναι σε εκκινηση εκ του μηδενος
εμένα πάλι το συγκεκριμένο αμάξι με άφησε παγερά αδιάφορο οδηγικά...
πολύ καλύτερο το kuga και καλύτερο και το 3008...
-
προσοχη, δεν αναφερθηκα σε οδηγικη εμπειρια, μιλησα μονο για το θεμα της ιπποδυναμης (που ολα τα suv στα λεφτα αυτα, καπου εκει γυρω παιζουν) και πως αυτη φτανει στον δρομο για να κινησει οχημα αυτων των κιλων.
-
The_Emperor wrote:
προσοχη, δεν αναφερθηκα σε οδηγικη εμπειρια, μιλησα μονο για το θεμα της ιπποδυναμης (που ολα τα suv στα λεφτα αυτα, καπου εκει γυρω παιζουν) και πως αυτη φτανει στον δρομο για να κινησει οχημα αυτων των κιλων.
Προσωπικά δεν με ικανοποίησε ούτε αυτό στους επαρχιακούς δρόμους της Ηπείρου, όπου ομολογώ ότι οι ευθείες είναι συχνά μικρές και χρειάζεσαι δυνατό αυτοκίνητο για να προσπεράσεις με ασφάλεια...Μου φάνηκε νωχελικός ο κινητήρας αυτός για τα άλογά του...
-
Δοκίμασα όλα σχεδόν τα SUV με κινητήρες βενζίνης 130-150 ίππων. Ασχετα με τις υπόλοιπες χάρες που έχει το καθένα, υπήρχε θέμα με την διαθέσιμη δύναμη σε δρόμους που θα κινούμαι εγω. Μιλάω για κακούς η σακατεμένους, κακοσχεδιασμένους ασφαλτοστρωμένους δρόμους, με μεγάλη κλίση και πολύ συχνά με πιθανότατο σταμάτα ξεκίνα φορτωμένο, περιορισμένες ευθείες, κατασκευασμένους το 1970, ξερούς χωματόδρομους, η όμορφη Κέρκυρα δλδ.
Το 3008 πρέπει να το μισείς για να το βάλεις σε αυτη τη δοκιμασία με τον 1.2. Και τα υπόλοιπα δεν πήγαν καλύτερα.
Το μόνο που δεν πήρε χαμπάρι είναι ένα Tucson 177ps, όχι test drive αντιπροσωπείας. Είμαι σίγουρος ότι και όλα τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού θα πήγαιναν εξίσου καλά σε αυτό το επίπεδο κινητήρων.
Είστε τυχεροί όσοι έχετε ένα επαρκές ποιοτικά οδικό δίκτυο να πατάτε. Πολύ τυχεροί.
Πρέπει να εξατομικευτούν ιδιαίτερα οι ανάγκες. Μια 125i F20 πού λέει ο Φανης, εμένα θα μού ήταν εντελώς άχρηστη και μη λειτουργική, 100%.
-
Τοτε λοιπον, ξερεις προς τα που πρεπει να κοιταξεις. Ισως να πρεπει να ριξεις μια ματια και στο vitara, αν σε ικανοποιουν οι χωροι του, που λενε οτι τα παει πολυ καλα εκτος δρομου, και με τον 1.4 boosterjet πρεπει να πεταει στο δρομο.
-
Εγω που ειχα παντως την τυχη να οδηγησω το 3008 του κουμπαρου μου, ενθουσιάστηκα
Μεσα στην Αθηνα, ειναι εξαιρετικά σβελτο και δεν δείχνει τον ογκο του
Στην διαδρομη Αθηνα-Καστορια με ενθουσιασε γενικα σαν αμαξι, απαράμιλλη ανεση ταξιδιού. Επειδη την συγκεκριμενη 6ωρη διαδρομη την κανω πολυ συχνα και την εκανα παλαιοτέρα με Auris και RAV, κυριολεκτικά η μερα με την νυχτα. Ειδικα πχ στα τμηματα της Εγνατιας εξω απο το Μετσοβο που η ασφαλτος εχει χαρακωθει (και που δεν επισκευαζει κανεις) ενω με το RAV επαιρνα την σπονδυλικη στο χερι, το 3008 απλα υπερίπτατο
Και ο κινητηρας ηταν αθορυβος,πολιτισμενος και αρκούντως δυνατος ωστε να μην προβληματιστω σε προσπερασεις νταλικων.
Επιπροσθετως στην διαδρομη Καστορια-Γρεβενα (απο Επταχωρι), που ειναι διαδρομη 2,5 ωρες με συνεχεις στροφες και ασχημη ασφαλτο δεν με προβληματισε πουθενα,ουτε με κρεμασε. 2 ατομα και αρκετα μπαγκαζια.
Μονο την τιμη του την θεωρω λιγο τσιμπημενη,για αυτο κινηθηκα προς το 'αδερφακι' Grandland X
-
Εχω τελειώσει με την επιλογή αυτοκινήτου.
Απλά επειδή μου αρέσει το 3008, το θεωρώ πιο 'ευπεπτο' εξωτερικά και ομορφότερο όλων των υπολοίπων, με στεναχώρησε που θα έπρεπε να κάνω υποχωρήσεις για να το επιλέξω. Παρόλα αυτα το επέλεξα αλλά έφαγα άκυρο από τη σύζυγο και το γιό. Μας έφαγε η δημοκρατία σύντροφε.
-
Εγω που ειχα παντως την τυχη να οδηγησω το 3008 του κουμπαρου μου, ενθουσιάστηκα.
Και ο κινητηρας ηταν αθορυβος,πολιτισμενος και αρκούντως δυνατος ωστε να μην προβληματιστω σε προσπερασεις νταλικων.
Η δοκιμή στο 3008 με ποιόν συνδυασμό κινητήρα/κιβώτιο έγινε;
-
Εχω τελειώσει με την επιλογή αυτοκινήτου.
Απλά επειδή μου αρέσει το 3008, το θεωρώ πιο 'ευπεπτο' εξωτερικά και ομορφότερο όλων των υπολοίπων, με στεναχώρησε που θα έπρεπε να κάνω υποχωρήσεις για να το επιλέξω. Παρόλα αυτα το επέλεξα αλλά έφαγα άκυρο από τη σύζυγο και το γιό. Μας έφαγε η δημοκρατία σύντροφε.
συγνωμη που δεν εχω καταλαβει, αλλα τελικα τι αγορασες;
-
Tucson 177ps πηρε, απ οτι λεει
Εγω παλι απορω πως δεν αρεσε στην οικογενεια το 3008 και αρεσε το Tucson
-
Ελα ντε; Κι εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω ακόμα. Μάλλον έχει να κάνει με το εσωτερικό που ειναι σαν πολεμικού αεροσκάφους, αλλά δεν το ομολογούν.
-
Ο γιος μαλλον επελεξε Tucson λογω ιπποδύναμης
Peugeot 3008 2016