-
30-35000 € , είναι σημαντική επένδυση κάθε εποχή . Σήμερα με αυτά τα λεφτά μπορείς να αγοράσεις ένα παλιό δυάρι και να το νοικιάσεις και να παίρνεις 350-400 τον μήνα ή και περισσότερο αν παίξεις με την airbnb και μετά να πάρεις με λήζινγκ με αυτά τα λεφτά το 3008...
-
μια και έκανα κι εγώ ένα test drive το Σάββατο που μας πέρασε, να καταθέσω κι εγώ την άποψή μου. Μέχρι το Σάββατο ήμουν ανάμεσα στο 3008 (1.2 Active Grip 130hp) και το Skoda Kodiaq (1.5 TSI 150hp). Τα οδήγησα και τα δύο, μάλιστα το ένα αμέσως μετά το άλλο.
Τα συμπεράσματά μου, είναι πως το peugeot δεν με ικανοποίησε καθόλου. Είναι ένα μέτριο αυτοκίνητο, με μέτριους χώρους, και μέτρια ποιότητα.Μου άρεσε το cock pit, η εντυπωσιακή ψηφιακή οθόνη, το μικρό τιμόνι, η πολύ μικρή ακτίνα κατά την αναστροφή του αυτοκινήτου, το ύψος του αυτοκινήτου, αλλά μέχρι εκεί.
Δεν μου άρεσαν το σκληρό πλαστικό στις πόρτες, οτι δεν ανοίγουν τα πίσω παράθυρα μέχρι κάτω, τα σκληρά πίσω καθίσματα (ιδιαίτερα το μεσαίο), οι περιορισμένοι χώροι για τους πίσω επιβάτες, η κακή ορατότητα στο πίσω παρμπριζ.Σε γενικές γραμμές, δεν θα έλεγα πως αξίζει κάποιος να δώσει 27.500 ευρώ. Εκφράζω πάντα την προσωπική μου άποψη και μόνο αυτή. Είναι καλό να γράφει κάποιος τη γνώμη του, γιατί πιστεύω βοηθάει άλλους φίλους, υποψήφιους αγοραστές.
-
Δεν μας είπες τι σου άρεσε στο Κοντιακ...
Η όψη του , η αισθητική του , το μοντέρνο ταμπλώ του...Για χώρους σίγουρα είναι καλύτεροι , αλλά υπάρχει το 5008 σε ανάλογα χρήματα .
Το ότι τα πίσω παράθυρα δεν ανοίγουν μέχρι κάτω , είναι θέμα κάποιας νομοθεσίας για τα μικρά παιδιά νομίζω .
Για την ποιότητα , ειδικά σε σχέση με το Κόντιακ , ας μιλήσουν άλλοι που το έχουν .
-
Καλημέρα σε όλους,
Φίλε Δία έχεις δίκιο, ένα καθημερινό αυτοκίνητο είναι στη πραγματικότητα. Απλά αν και πάντα θαύμαζα τα supercars και ζήλευα τους τυχερούς ιδιοκτήτες ποτέ δεν με φαντάστηκα ιδιοκτήτη κάποιου τέτοιου αυτοκινήτου. Μάλλον παραείμαι ρεαλιστής και πρακτικός τύπος. Άλλωστε πετριά μπορείς να φας και από τη κοπέλα στο ταμείο του super market δεν είναι ανάγκη να είναι η Monica....(βάλτε όποια θέλετε εσείς, μη φαγωθούμε και για τους κορίτσαρους...)
Cruiser καλά τα λες. Όμως αν προ κρίσης είχες τα χρήματα για κάτι καλό (30 - 35 χιλιάδες) τα έδινες πιο εύκολα. Τώρα και να τα έχεις το σκέφτεσαι δύο και τρεις φορές... -
Ο χρήστης mixalakis έγραψε:
Και στο αυτόματο ενοχλούν. Μην ξεχνάμε ότι κανονικά στην ακινητοποίηση πρέπει να βάζουμε Ν. Ειδικά σε κάνα πολύπαθο DSG.
Αυτό λένε οι πωλητές της VW όταν τους λες ότι τα DSG βγάζουν προβλήματα.
Προφανώς κανένας από όσους αγοράζουν αυτόματο δεν έχει όρεξη σε κάθε φανάρι να βάζει Ν. Άσε που με τα start/stop ίσως να μην χρειάζεται τόσο πλέονΗ Audi το λεει και το μεταφέρουν οι πωλητές/τεχνικοί. Λογικό είναι. Από τη στιγμή που κατά την ακινητοποίηση δεν αποσυμπλέκει, προκαλεί φθορά. Όχι ότι αυτό ήταν το πρόβλημα και σκόρπαγαν τα DSG αλλά εάν μπορείς να περιορίσεις λίγο τη φθορά γιατί να μην το κάνεις? Εγώ προσωπικά σε κάθε φανάρι βάζω Ν.
Το θέμα είναι ότι το 3008 πλέον προσφέρεται με σοβαρό μοτέρ σ' αυτά τα χρήματα και όχι μόνο με το 1.2 που είναι για super mini, βία μικρομεσαίο χατς.
Το έχεις οδηγήσει;
Το έχω το μοτέρ σε 208 και σε μερικές μέρες θα έχω και ένα 308 1.2Τ για 10ημερη δοκιμή. Στο 3008 είναι για κάλυψη πολύ βασικών αναγκών και δεδομένης της τιμής του κρίνεται οριακά επαρκές.
-
Φίλε cruiser, όπως έγραψα ξεκάθαρα είναι η προσωπική μου (υποκειμενική) γνώμη. Απλά, ενώ το Peugeot αρχικά μου έκλεψε το ενδιαφέρον, λόγω εξωτερικής εμφάνισης και όσων κριτικών είχα διαβάσει, στο δοκιμαστικό με απογοήτευσε.
Οι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι αρκετά περιορισμένοι. Θα έλεγα πως επαρκούν για δύο επιβάτες. Ο μεσαίος κάθεται σε ένα εντελώς άβολο σκληρό κάθισμα. Τα παράθυρα θεωρώ πως δεν κατεβαίνουν εντελώς κάτω, λόγω σχεδίασης και όχι λόγω νομοθεσίας, αλλά πάλι δεν είμαι σίγουρος. Για τον οδηγό, η ορατότητα που παρέχει το πίσω παρμπριζ είναι αρκετά περιορισμένη. Ο κινητήρας του μόλις το πίεζα ακουγόταν αρκετά. Τα πλαστικά στις πόρτες ήταν σκληρά, και τα χρήματα ήταν αρκετά για αυτά που πρόσφερε ή αν θέλεις οι παραπάνω αδυναμίες για να τις παραβλέψω ήταν αρκετές για τα χρήματα που ζητάει.
Όσον αφορά στο Kodiaq, μια και με ρώτησες το αυτοκίνητο της δοκιμής ήταν βέβαια αυτόματο και 4Χ4, με μια τεράστια ηλιοροφή, που σε κέρδιζε έτσι κι αλλιώς αμέσως. Αν εξαιρέσουμε όμως αυτά, το αυτοκίνητο ήταν τεράστιο εσωτερικά, με απίθανους χώρους και πολύ καλή κατασκευή και ποιότητα. Τα πλαστικά του ήταν όλα μαλακά. Δεν χρησιμοποιούσε κλειδί, αλλά το μοντέρνο start/stop πλήκτρο. Παρόλο το μέγεθός του, ήταν πολύ εύκολο να οδηγηθεί μέσα στην κίνηση και σε στενούς δρόμους. Η μηχανή ανταποκρινόταν αρκετά καλά, αν και το αυτόματο σασμάν ήθελε λίγα δεύτερα να ανταποκριθεί στην ξαφνική επιτάχυνση. Όμως αυτό το δοκίμασα σε στενούς δρόμους και σε χαμηλές στροφές. Το παρκάρισμα ήταν πολύ άνετο και οι πίσω αισθητήρες προσφέρουν απίστευτη βοήθεια με ακρίβεια. Σε γενικές γραμμές, το αυτοκίνητο με κέρδισε.
Να επισημάνω πως δεν έχω καμία σχέση με αντιπροσωπίες. Είμαι ένας υποψήφιος αγοραστής, που προσπαθώ να πάρω ένα αυτοκίνητο (με αρκετά χρήματα, πάνω από το αρχικό budget που διέθετα), το οποίο θα ικανοποιεί τις ανάγκες μου, θα μου αρέσει, δεν θα με προβληματίσει και δεν θα παρουσιάσει προβλήματα. Φαντάζομαι κάτι που όλοι όσοι είμαστε στην ίδια θέση κάνουμε. Γι αυτό άλλωστε ποστάρισα και στο φορουμ αυτό, από την μία να βοηθηθώ και από την άλλη να βοηθήσω.
Ευχαριστώ! -
Δεκτά όλα τα σχόλια περί χώρων κτλ. Αυτό που είναι δεδομένο και δε σηκώνει αμφισβήτηση είναι ότι το 3008 είναι απείρως ποιοτικότερο και σε συναρμογή και σε υλικά από το Kodiaq.
Αυτή τη στιγμή και μέχρι να δούμε το νέο Q3, σε αυτή την κατηγορία μόνο το Χ1 και το 3008 ξεχωρίζουν σε ποιότητα. Επίσης όταν κάνουμε συγκρίσεις καλό θα είναι να συγκρίνουμε όμοια πράγματα για να εξάγονται ωφέλιμα συμπεράσματα. Εάν, λοιπόν, η σύγκριση έγινε μεταξύ ενός βασικού 3008 και ενός Kodiaq με έξτρα απλά και μόνο επειδή έχουν παραπλήσια τιμή, τότε επομενο είναι το Kodiaq να εντυπωσίασε περισσότερο.
-
Να σημειώσω και εγώ πως όταν μπήκα σε 5008 γνωστού, ψιλό απογοητεύτηκα γιατί περίμενα να έχει καλύτερο ποιοτικά εσωτερικό. Σίγουρα δεν ήταν κακό, αλλά δεν με εντυπωσίασε κιόλας.
Από την άλλη αδικούμε το 3008 όταν το συγκρίνουμε με το Kodiaq, μιας και η πιο σωστή σύγκριση θα ήταν να γίνει με το 5008 που έχει και τρία ανεξάρτητα πίσω καθίσματα (αυτός ήταν και ο λόγος που το επέλεξε ο γνωστός μου). -
Το είχα γράψει και εγώ όταν το οδήγησα, μάλλον είμαι μειοψηφία όμως. Ποιοτικά μου φάνηκε ΟΚ το 3008 αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο και εάν το ψάξεις αρκετά, βρίσκεις αρκετές ποιοτικές ατέλειες, που π.χ. μια Χ1 έχει σε μικρότερο βαθμό.
-
Αυτό είναι το θέμα. Ότι πρέπει να ψάξεις για να βρεις τις ατέλειες, τηρουμένων των αναλογιών πάντα, έτσι? Αντίθετα η Χ1 ας πούμε υστερεί σε σημεία πολύ εμφανή. Πχ τα πλαστικά γύρω από το λεβιέ, τα πλαστικά γύρω από τα χειριστήρια του κλίμα και της οθόνης και γενικά ότι αγγίζεις για τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου σου αφήνουν μία πιο φθηνή αίσθηση. Μικροδιαφορές φυσικά αλλά υπαρκτές.
Πχ την αίσθηση, εικόνα και ποιότητα που σου αφήνουν τα piano buttons του 3008, η Χ1 δεν τα έχει. Αντίστοιχα και το τιμόνι του 3008 που φαίνεται να έχει καλύτερο δέρμα και λόγω σχήματος και μεγέθους δίνει πιο ωραία αίσθηση. Βέβαια το perception είναι εντελώς διαφορετικό για τον καθένα μας.
-
Συγνώμη, αλλά δεν είναι αστοχία η θέση των θηκών για τα ποτήρια στην κονσόλα του 3008? Εαν βάλεις ποτήρι εκεί, τότε σίγουρα δεν μπορείς να αλλάξεις ταχύτητες!
Όσον αφορά στον εξοπλισμό μεταξύ 3008 και Kodiaq, το μεν Kodiaq ήταν του βασικού (πλουσιότατου) εξοπλισμού - Ambition, ενώ του 3008 ήταν το Active (θεωρείται το μεσαίο). Όπως έγραψα και παραπάνω στην κριτική μου, προσπάθησα να μην επιρεαστώ από την ηλιοροφή, αυτόματο και 4Χ4 σασμαν του Kodiaq. Γι αυτό άλλωστε δεν τα ανέφερα και στα θετικά.
Αυτό που θέλω να πω, είναι πως το 3008 είναι ένα πάρα πολύ καλό και στιβαρό αυτοκίνητο, το οποίο όμως επουδενί δεν αξίζει τα 27.500 που ζητάει, γιατί απλά βρίσκεις κάτι άλλο καλύτερο στα χρήματα αυτά.
-
Κάλυμμα τιμονιου που θα μπορουσε να βρει κανεις εκτος απο custom made,ραψε-κοψε κτλ?
Ξερω οτι ειναι απιθανο αλλα ρωταω μπας και.... -
Πόσο έκανε το Κόντιακ που μας είπες ?
Γιατί το βλέπω στον τιμοκατάλογο με τα 4Χ4 αυτόματο στα 33980 . Με την ηλιοροφή πάμε αλλού .
Σ'ίγουρα σε χώρους υπερτερεί , αλλά το να λέμε το Κόντιακ ποιοτικότερο του 3008 , μάλλον δεν στέκει...
Περί ορέξεως βέβαια , ότι θέλει ο καθένας .
-
δευτερα πρωί.
πρεπει να πας στη δουλεια, στη φερανε - συνταξη μονο ο δεητζης στη γωνια.
μουρτζαφλος ησουν παντα.
μπαινεις στο τριο-οχτω.
αναβουν τα λαμπιονια.
ξεκινας. στο πρωτο φαναρι, ψαχνεις τη βιτρινα κοντρα στον ηλιο.
'η τεχνη δεν πρεπει να αντανακλα σαν τον καθρεπτη, μα σα φακος να μεγενθυνει'
ξεχασες τον δεητζή, παιρνεις και το φρεντο απο τον γρηγορη με το καπριτσιοζικο το γκομενακι. θα τον κρατας στο χερι μεχρι να φτασεις, που να αλλαξεις ταχυτητα.δευτερα πρωί.
πρεπει να πας στη δουλεια, στη φερανε - συνταξη μονο ο δεητζης στη γωνια.
μουρτζαφλος ησουν παντα.
μπαινεις στο τσεχοτζερμαν
κατι αναβει.
ξεκινας. στο πρωτο φαναρι, θυμασαι παλι τον δεητζη.
στο δευτερο, θυμασαι παλι τον δεητζη.
στο τριτο, θυμασαι παλι τον δεητζη.
καφε, στο γραφειο. απο εκεινο τον ιδιο γαλλικο της ιδιας καφετιερας. ναι γαλλικο... -
Φίλε μου, μάλλον δεν διαβάζεις τι γράφω:
'Όσον αφορά στον εξοπλισμό μεταξύ 3008 και Kodiaq, το μεν Kodiaq ήταν του βασικού (πλουσιότατου) εξοπλισμού - Ambition, ενώ του 3008 ήταν το Active (θεωρείται το μεσαίο). Όπως έγραψα και παραπάνω στην κριτική μου, προσπάθησα να μην επιρεαστώ από την ηλιοροφή, αυτόματο και 4Χ4 σασμαν του Kodiaq. Γι αυτό άλλωστε δεν τα ανέφερα και στα θετικά. '
Ο εξοπλισμός είναι ο ίδιος, τόσο του μοντέλου με το αυτόματο σασμάν, όσο και του απλου για το οποίο συζητάω, με τιμή 26.300 (έναντι 27.500 του Peugeot). Εννοείται πως η κρίση είναι υποκειμενική. Απλά εγώ συνέκρινα κάτι που είδα ο ίδιος με τα μάτια μου και δεν διάβασα στα περιοδικά ή στα sites.
-
Γάτε πας λίγο νωρίτερα και πίνεις το φρέντο στο 3008 χαζεύοντας το καπριτσιόζικο...
Μάλλον θα σε χαζεύει και εκείνο... -
Ερώτηση: Όσοι έχουν κάνει Software Update χάνει τα custom settings που έχεις βάλει και μετά πρέπει να τα ξαναβάλεις? Δλδ από ραδιοφωνικούς σταθμούς μέχρι προσωπικές επιλογές εμφάνισης κτλ.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Αντίστοιχα και το τιμόνι του 3008 που φαίνεται να έχει **καλύτερο δέρμα **και λόγω σχήματος και μεγέθους δίνει πιο ωραία αίσθηση.Eννοείται! Αυτό δεν είναι δύσκολο, είναι τόσο χάλια το απλό δέρμα στα τιμόνια της BMW, που απορώ πως το βάζουν ακόμα. Φυσικά τα Μ που έχουν Nappa είναι κλάσεις ανώτερο (όπως και το Lavalina των Alpina).
-
Ο χρήστης Neurotica έγραψε:
Ερώτηση: Όσοι έχουν κάνει Software Update χάνει τα custom settings που έχεις βάλει και μετά πρέπει να τα ξαναβάλεις? Δλδ από ραδιοφωνικούς σταθμούς μέχρι προσωπικές επιλογές εμφάνισης κτλ.Όχι δεν τα χάνει .Και επίσης και σε Maps Update κρατάει και εκεί τις αποθηκευμένες διευθύνσεις
-
Καλό!
Peugeot 3008 2016