-
Καλημέρα και καλή Ανάσταση σε όλους.
Η περίπτωσή μου είναι κάπως δύσκολη γιατί τα χρήματα είναι πολύ λίγα,μέχρι 2200 το πολύ, και οι απαιτήσεις πολλές .
Ψάχνω sedan 1600cc. Οι μετακινήσεις μου θα είναι στην πόλη και κυρίως στην εθνική οδό (Πειραιάς-Σχηματάρι).
Απαραίτητα χώροι καλοί για αποσκευές, a/c λόγω αρκετών μετακινήσεων το καλοκαίρι και ασθενών στην οικογένεια
Και πάνω απ΄όλα αξιοπιστία.Να μην είναι ευπαθές στις βλάβες (αν και αυτό είναι σχετικό) και να έχει σχετικά φθηνό service kai ανταλλακτικά.Εννοείται πως πριν το αγοράσω θα το ελέγξω σε συνεργείο.Από μια σχετική έρευνα που έκανα, κατέληξα στα εξής:
NISSAN PRIMERA P11 1.6
TOYOTA CARINA 1.6
OPEL VECTRA b 1.6
TOYOTA AVENSIS(οριακά σε αυτά τα χρήματα)Το OPEL μου αρέσει αρκετά, έχει χώρους και καλό εξοπλισμό, ( το vectra a του παππού μου που είχα οδηγήσει μου άρεσε αρκετά και στο δρόμο), αλλά δεν ξέρω από αξιοπιστία πως τα πάει.
Για τα ιαπωνικά, ακούω από όλους-και ιδιοκτήτες τα καλύτερα λόγια,
Θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας απόψεις - εμπειρίες.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Η περίπτωσή μου είναι κάπως δύσκολη γιατί τα χρήματα είναι πολύ λίγα,μέχρι 2200 το πολύ, και οι απαιτήσεις πολλές .
Ψάχνω sedan 1600cc. Οι μετακινήσεις μου θα είναι στην πόλη και κυρίως στην εθνική οδό (Πειραιάς-Σχηματάρι).
Απαραίτητα χώροι καλοί για αποσκευές, a/c λόγω αρκετών μετακινήσεων το καλοκαίρι και ασθενών στην οικογένεια
Και πάνω απ΄όλα αξιοπιστία.Να μην είναι ευπαθές στις βλάβες (αν και αυτό είναι σχετικό) και να έχει σχετικά φθηνό service kai ανταλλακτικά.Εννοείται πως πριν το αγοράσω θα το ελέγξω σε συνεργείο.Από μια σχετική έρευνα που έκανα, κατέληξα στα εξής:
NISSAN PRIMERA P11 1.6
TOYOTA CARINA 1.6
OPEL VECTRA b 1.6
TOYOTA AVENSIS(οριακά σε αυτά τα χρήματα)Το OPEL μου αρέσει αρκετά, έχει χώρους και καλό εξοπλισμό, ( το vectra a του παππού μου που είχα οδηγήσει μου άρεσε αρκετά και στο δρόμο), αλλά δεν ξέρω από αξιοπιστία πως τα πάει.
NISSAN PRIMERA P11 1.6
TOYOTA CARINA 1.6
OPEL VECTRA b 1.6
To primera απ αυτα τα 4.
-
Να προσθέσω στις επιλογές σου και το Mazda 323 1.5 1998-2001?
Τρομερά αξιόπιστο, πολύ οικονομικό, 'πάει' πολύ καλύτερα από τα ονομαστικά 90 άλογα.
Καλούς χώρους, καλή ποιότητα κίνησης και εξαιρετικά κρατήματα για την εποχή του. Θυμάμαι στο τεστ των 4t τότε ότι στο συμπέρασμα ανέφερε : 'Όταν την ώρα της αναζήτησης των μειονεκτημάτων καταλήγεις στο αν φωτίζονται ή όχι οι διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων και στο πάχος του αφρώδους υλικού των καθισμάτων, τότε ξέρεις ότι το αυτοκίνητο που οδηγείς προσεγγίζει τη χρυσή τομή' (μιλάμε για εποχές full ΚΚ που αν αφαιρούσες λίγο ιταλοσύνη και λίγο φαουβεσύνη μπορούσες από τα test να διαλέξεις το επόμενο αυτοκίνητο σου)
Είχα ένα από το 2000 έως το 2004 που το έδωσα με 130000km χωρίς να κάψει λάμπα...
Ο συνάδελφος που το αγόρασε το χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα σαν οικογενειακό με 400000km έχοντας αλλάξει μόνο δίσκο. Το χρώμα, τα πλαστικά κλπ ακόμη δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση...Ηταν βλέπεις made in Japan.
Δεν ξέρω βέβαια τι διαθεσιμότητα και τιμές παίζουν στα μτχ...http://www.4troxoi.gr/4tlibrary/article.php?year=1998&month=12&issue=46&cat=Δοκιμές&number=426
-
Ανετα επισης...
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7760370/ -
+1 για το Xedos (αν δεν του'χει ξεφύγει κάνα μηδενικό στα χιλιόμετρα). Και πολύ μπροστά απ' την εποχή του στο design.
-
Παρα πολύ καλό value for money έχουν αυτά τα δυο: 10ετιας, καλό εξοπλισμό, λιγα χιλιομετρα, αξιόπιστα και φθηνά ανταλλακτικά
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7069453/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5187016/
Αλλά ξεφεύγουν, μιας και είναι στα 2999 και 2900 έκαστο.
Υπάρχει κι αυτό στα 2500:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7057078/Αλλά τα δυο παραπανω αξίζουν το λίγο περισσότερο που κοστίζουν.
Στην αναζήτηση έβαλα μονο αττική, με βαση τη διαδρομή που αναφέρθηκε. Ίσως αν διευρυνθεί η αναζήτηση σε γειτονικά μέρη, να αυξηθούν τα αποτελεσματα.
-
Eυχαριστώ όλους για τις προτάσεις.Η αλήθεια είναι ότι τα MAZDA ta είχα ξεχάσει όπως και τα HYUNDAI.
Το ΟΠΕΛ τόσο χάλια για να μην μιλάει κανείς γι αυτό; -
**Το παρόν θέμα καθαρίστηκε από το off topic. Αν συνεχιστεί θα συνοδευτούν με τα ανάλογα warns **
-
Δεν χρειάζεται να υπάρχει τέτοια ένταση ειδικά για ένα θέμα το οποίο αφορά αποκλειστικά εμένα.
Όλες οι προτάσεις είναι σεβαστές και θα αξιολογηθούν.Άλλωστε εγώ ζήτησα να με βοηθήσετε με τις υποδείξεις σας .Τα κριτήρια που ανέφερα δεν μπορώ να τα υπερβώ ούτως ή άλλως.Εννοείται επίσης ότι θα αποφύγω τους εμπόρους.
Θα το ψάξω λίγο περισσότερο για vectra b και primera γιατί συνδυάζoυν τα πιο πολλά από αυτά που ζητάω σε χαμηλή τιμή και λίγα χιλιόμετρα.Θα με βοηθούσε πολύ αν μου έλεγε κάποιος τις βασικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα vectra b / primera 1996-1999 και στις facelift εκδόσεις που βγήκαν το 1999 και για τα δυο,ιδίως στον τομέα της αξιοπιστίας. -
Ο χρήστης yiorgosevzonas έγραψε:
Τα κριτήρια που ανέφερα δεν μπορώ να τα υπερβώ ούτως ή άλλως.Εννοείται επίσης ότι θα αποφύγω τους εμπόρους.Δοξα τω Θεο...
Θα το ψάξω λίγο περισσότερο για vectra b και primera γιατί συνδυάζoυν τα πιο πολλά από αυτά που ζητάω σε χαμηλή τιμή και λίγα χιλιόμετρα.Θα με βοηθούσε πολύ αν μου έλεγε κάποιος τις βασικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα vectra b / primera 1996-1999 και στις facelift εκδόσεις που βγήκαν το 1999 και για τα δυο,ιδίως στον τομέα της αξιοπιστίας.
Εν δυναμει πιο αξιοπιστο το primera με καλη οδικη συμπεριφορα για ιαπωνικο της εποχης.. απο το avensis λιγο καλυτερο στον τομεα συμπεριφορα θεωρω. Πιο ομορφο το opel, καλοφτιαγμενο μεσα, οχι ιδιαιτεροι χωροι πισω.. Οποιο βρεις σε καλυτερη κατασταση και πιο περιποιημενο το τσιμπας, αφου σ αρεσουν αυτα τα 2.. πολυ σημαντικο το προσεγμενο αμαξι σε μεταχειρισμενο..
-
Η πιο (και η μόνη για μένα) αξιόπιστη γενιά του Primera αυτή και ιδίως η (ασχημουτσικη) f/l έκδοση. Ο 1,6 του αθάνατος.
Μετά από τόσα χρόνια βέβαια σαν μτχ δεν ξέρω αν κάτι σαν φάντασμα ή ον νεκρανάστασης θα υπάρχει της προκοπής.... -
Να πάρεις αυτό που είναι στην πιο καλή κατάσταση και μετά από έλεγχο να δεις τι εργασίες συντήρησης χρειάζεται για να δεις αν σε συμφέρει. Όταν κοίταγα ένα Οπελ του 2005 ήθελε δισκόπλακες, τακάκια, ελαστικά, αμορτισέρ, πιθανώς δίσκο πλατώ, ψαλίδια, ακρόμπαρα κ.α. με συνολικό κόστος ένα χιλιάρικο τουλάχιστον, σε φιλικό φτηνό συνεργείο, χωρίς την κρεμαγιέρα που έκανε καινούργια ασύληπτο ποσό. Για την Ιστορία από 3500 χιλιάρικα που το πούλαγε η κυρία το πούλησε 1700 στο συνεργείο τελικά και πάλι μου είπε ο συνεργειάς ότι είχε πολλά φτιαξίματα που δεν φαινόντουσαν την πάτησε δηλαδή και αυτός. Συνήθως όσι το πουλάνε δεν το φτιάχνουν, απλά σκεπάζουν τυχόν προβλήματα, γι' αυτό προσοχή!
ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ SEDAN ΕΩΣ 2200