-
-
Διπλασιασμός, (300 hp), της ιπποδύναμης με τον νέο υπερσυμπιεστή, (διπλού κοχλία), για g60, της ΒΒΜ!
http://www.bahnbrenner.com/vw_audi/products/2652/BBM_G60_TWIN_SCREW_SUPERCHARGER_KIT
-
-
.
-
-
'Kαλά ρε, φτιάχνεις ένα παλιό και ξεπερασμένο MK II για να τρέχεις σε ράλλυ, το μετατρέπεις , λέει, σε SYNCRO και άλλα ασύγχρονα και ασυγχώρητα! (Aυτά τα έχουμε πετάξει στα σκουπίδια, εδώ στην Ελλάδα!). Καλά δεν έχετε, στις Η.Π.Α., κανένα καλύτερο αμάξι; Και μου γυρίζεις και...38 κλιπάκια για να μου το δείξεις; Πάσχεις από προβλήματα, έλλειψης αναγνώρισης στον κύκλο σου, αυτοπροβολής και διπολικής διαταραχής!'.
Aρρώστια...
PROJECT SYNCRO
-
-
Ο χρήστης Syncro for ever έγραψε:
'Έλεος!'.
Μόνο αυτό!!!!!
-
03/11/15 - 15/01/16
26.685 επισκέψεις.
Ταχύτερα από κάθε άλλο νήμα στο 'εκτός δρόμου'.
-
αν δεν φτάσεις τις 50 σελίδες με αναρτήσεις μόνος σου σαν το syncro τότε είναι αποτυχία...
-
Ο χρήστης pointer έγραψε:
αν δεν φτάσεις τις 50 σελίδες με αναρτήσεις μόνος σου σαν το syncro τότε είναι αποτυχία...Όταν, σε ένα αφιέρωμα,(το είπα από την πρώτη στιγμή πως πρόκειται για αφιέρωμα και για τα δύο θέματα), έχεις να παρουσιάσεις υλικό, από πολυετή μελέτη, με όγκο στοιχείων που πλησιάζει τα 5 DVD, απλά δεν γίνεται διαφορετικά.
-
Και ένας απολογισμός, (μέχρι στιγμής), για το παρόν αφιέρωμα.
Έως τώρα έχουν παρουσιαστεί:
1)140 φωτογραφίες από τις οποίες 45 πρωτογενείς.
(Περιλαμβάνονται φωτό πρωτότυπης κατασκευής για την αριστοποίηση της εισαγωγής αέρα στον σπειροειδή υπερσυμπιεστή).2)42 βίντεο, από τα οποία 5 πρωτογενή.
(Περιλαμβάνονται βίντεο πρωτότυπων κατασκευών, ενδεικτική λυχνία για ελεύθερο τροχασμό και λειτουργία με σπινθηριστές 'surface discharge').3)3 πρωτογενή θέματα κατασκευών επί του αυτοκινήτου.
(Aριστοποίηση εισαγωγής, λυχνία ελεύθερου τροχασμού, σπινθηριστές 'surface discharge').4)6 white papers.
5)2 αρχεία pdf, ένα από αυτά white paper.
6)7 δημοσιεύματα.
7)3 πρωτότυπα/πρωτογενή θέματα.
(Xρώμα φωτισμού πίνακα οργάνων, syncro vs quattro, επισκευή σερβομηχανισμών/climatronic).και...
8 )14, (εξοργιστικής και ασυγχώρητης αυταρέσκειας), πρωτογενή...διηγηματάκια, που, όμως, εξυμνούν την 'Queen bee', δηλαδή την 'Passatitsa', (b35i).
-
Μα είναι πραγματικά απολαυστικο νήμα!
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
απο τα καλύτερα τόπικ!
μου θύμισε παλαιούς 4Τ.
με σουμπαρού δεν πιστεύω να έχεις καμία τύχη πάντως...
κυκλοφορεί κανενα άλλο synchro G60 στην Ελλάδα σήμερα?
-
Φίλοι, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!
(Και ιδιαίτερη τιμή μου περιποιεί η σύγκριση με τους παλαιούς 4 τροχούς, πιστός αναγνώστης και θαυμαστής των οποίων υπήρξα, και, ιδιαίτερα, του γλάρου Ιωνάθαν, του Δάσκαλου, του Κώστα του Καββαθά.).
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
με σουμπαρού δεν πιστεύω να έχεις καμία τύχη πάντως...
κυκλοφορεί κανενα άλλο synchro G60 στην Ελλάδα σήμερα?
1)Πάντα υπάρχει και κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε η η από αυτό που εξετάζουμε.
Ωστόσο, σε σύγκριση των δύο συστημάτων τετρακίνησης, βήμα-βήμα, η υπεροχή του SUBARU δεν είναι ούτε απόλυτη ούτε αδιαμφησβήτητη.
Και επειδή το θέμα που θέτεις, το βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον, θα...το επιχειρήσω και κύριος οίδε τι έχω να ακούσω!
Ένα σημείο που σίγουρα κερδίζει η Passatitsa, πάντως, είναι η σπανιότητα και, καθώς απαντώ και στο δεύτερο ερώτημα σου,
2)σε ερώτηση μου προς την KARENTA, μου δόθηκε η, ανεπίσημη, απάντηση ότι τότε, (ας μην λησμονούμε πως μιλάμε για 20 και πλέον χρόνια στο παρελθόν), είχαν εισαχθεί μόνο 5 τέτοια αυτοκίνητα, καθώς η τιμή τους ήταν παραπλήσια, (η ξεπερνούσε), τα...τρέχοντα, (οπωσδήποτε), MERCEDES της εποχής, και θα έπρεπε κάποιος να είναι πολύ συνειδητός για να αγοράσει ένα τόσο κοινό, εξωτερικά, και συνάμα τόσο παράξενο αυτοκίνητο.
Ο πρώτος ιδιοκτήτης του δικού μου, ο αρχικός αγοραστής, (μακαρίτης πλέον), ήταν ηλεκτρονικός τηλεοράσων και, γενικότερα, άνθρωπος τρελλαμένος με την τεχνολογία.
Αγάπησε δε, τόσο πολύ, την Passatitsa του, που με ένα τρέηλερ, πηγαινοερχόταν Γερμανία και φόρτωνε ανταλλακτικά για τα οποία είχε αφιερώσει μία αποθήκη, για να την διατηρεί, πάντα, σε καινουργή κατάσταση.Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, τα οποία επίμονα ζήτησα από την KOSMOKAR, υπολογίζεται και εκτιμάται πως η παραγωγή τους, δεν πρέπει να ξεπέρασε τα 1.000-2.000 κομάτια, 'limousine' και 'variant', 700 από τα οποία, θεωρείται πως, απορρόφησε ο Καναδάς, για ευνόητους λόγους.
Παρεπιπτόντως, η Passatitsa, εμπίπτει πλέον στην κατηγορία των 'young timer' και, οσονούπω, των αντικών.
*(Kαι, όπως αντιλαμβάνεστε και από το ύφος του κυρίου στην παραπάνω φωτό, καθώς μελετάει το περιοδικό 'Young Timer' καθισμένος στο σαλόνι ενός b3, καμία αντίρρηση δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτή, επί τούτου). * -
System Syncro vs Subaru Impreza
'A few years ago a friend and I got up at 3am to drive down to Wales to spectate on the Lombard RAC Rally (well, the Wales Rally GB or whatever it now is). With bleary eyes and loads of coffee we drove down through Wales along lots of twisty back roads, perfect rally territory (and perfect for Police speed traps too - we were in no hurry). Out of nowhere a Subaru Impreza absolutely HAMMERS past, spitting flames out of the exhaust, clearly an enthusiastic spectator out trying to emulate Colin McRae.
**Glued to his back bumper though, and every bit as quick, was a Golf G60 Limited. Never forgotten seeing that flash of blue around the grille in the mirror and the whine as it surged past, on the limit'.
**(to be continued...)
-
Subaru Forester, handbrake as rear locker.
Passat Syncro g60, handbrake as rear locker.
+
IIHS death rates:
Subaru Legacy 2001-2004: 40 (με αερόσακους, 4wd).
Passat b3 1988-1992: 24 (χωρίς αερόσακους, 2wd).
**Όλα τα παραπάνω, μόνο προς δημιουργία εντυπώσεων! **
(Για σοβαρή αντιμετώπιση χρειάζεται πίστωση χρόνου). -
και στο rav4 αν σηκωσεις το χειρόφρενο λιγα κλικ, βρίσκει αντισταση το πισω διαφορικο τυπου τόρσεν και δίνει ετσι ροπή στον τροχό που πατάει κατω, και σε ξελασπώνει..
Ομως, τετρακίνηση rav με τετρακίνηση subaru και παλι καμία σχέση και φυσικά δεν αναφερόμουν σε χαμηλές ταχύτητες και περάσματα, αλλα πατημένα κομμάτια, που γλυστράνε κτλ...
εκείνο το βιντεάκι με την πίστα που το G60 πετάει μουτρα, κατα αυτόν τον τρόπο ένα subaru ειδικότερα sti δεν θα το έκανε ποτέ, μόνο με άσχετο οδηγό...
για την ιστορία παντως, αν εισαι κοντα στα 200 αλογα να βρουμε ενα wrx στην Αθήνα εργοστασιακό να πατήσετε απο σταση και εν κινήσει..θα χει ενδιαφέρον.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
και στο rav4 αν σηκωσεις το χειρόφρενο λιγα κλικ, βρίσκει αντισταση το πισω διαφορικο τυπου τόρσεν και δίνει ετσι ροπή στον τροχό που πατάει κατω, και σε ξελασπώνει..Ομως, τετρακίνηση rav με τετρακίνηση subaru και παλι καμία σχέση και φυσικά δεν αναφερόμουν σε χαμηλές ταχύτητες και περάσματα, αλλα πατημένα κομμάτια, που γλυστράνε κτλ...
εκείνο το βιντεάκι με την πίστα που το G60 πετάει μουτρα, κατα αυτόν τον τρόπο ένα subaru ειδικότερα sti δεν θα το έκανε ποτέ, μόνο με άσχετο οδηγό...
για την ιστορία παντως, αν εισαι κοντα στα 200 αλογα να βρουμε ενα wrx στην Αθήνα εργοστασιακό να πατήσετε απο σταση και εν κινήσει..θα χει ενδιαφέρον.
Τα Subaru, ας μετρήσουμε από το 1990, εποχή μοντέλου του Passat, έχουν πολλές παραλλαγές στην αρχιτεκτονική τους, πολλές εκδόσεις και, έτσι, διαφορετικές επιδόσεις κατά περίπτωση. Δεν βγαίνει άκρη, πάντως πρόκειται, σίγουρα, για εξαιρετικές κατασκευές.
-
Μου αρέσει πολύ το συμμετρικό της τετρακίνησης τους, το έχω γράψει και στο αφιέρωμα για το Τ3.
-
Όταν, περίπου το 2000, πήγα στην αντιπροσωπεία για να τα δω, με ξένισε η έλλειψη πλαισίου στα παράθυρα.
-
Ευχαριστώ για την πρόταση 'πατήματος', αλλά την Passatitsa την σέβομαι και δεν την ταλαιπωρώ, (ε, χμ, κατά το δυνατόν ).
-
Passatitsa (Vw Passat g60 syncro b35i, 1992)