-
Misa τα ξέρεις όλα πολύ καλά και τα μεταφέρεις με φανταστικό τρόπο εδώ πέρα για να τα μάθει ο κόσμος και ενδεχομένως να ενδιαφέρει και κάποιους. Όμως το TSP stage 1 που έχεις είναι και αυτό κονσέρβα και φτιαγμένο για να δουλεύει με όλα τα αυτοκίνητα. Θα σου άρεσε ένα πρόγραμμα μόνο για το δικό σου αυτοκίνητο. Πόσα psi σε πάει μαξ;
-
Το TSP Stage 1 είναι κονσέρβα που όμως το έχουν εγκατεστημένο πλήθος civic. Στην Αμερική, η Two Step Performance το δίνει δωρεάν με την αγορά του Ktuner αλλιώς το κόστος είναι 70Ευρώ. Επομένως είναι μια «φθηνή» κονσέρβα που απλά μεταμορφώνει το αυτοκίνητο.
Το targeting PSI είναι 23, ενώ έχω δει peak μέχρι και 26psi.
Προσωπικά οι επιδόσεις δεν είναι αυτοσκοπός αν αυτές δεν συνοδεύονται από την οδηγική εμπειρία και έναν σημαντικό fun factor.
Τα επόμενα βήματα είναι CAI, Intercooler και μόνιμο πρόγραμμα όπου και σταματάω.
Εννοείτε ότι το custom πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο πάνω στο δικό μου αυτοκίνητο είναι η καλύτερη λύση. Απλά θέλω πρώτα να γνωρίζω όλες τις επιλογές μου και κυρίως να έχω ολοκληρώσει τις όποιες αλλαγές έχω σχεδιάσει πάνω στο αμάξι.
-
Αν είχαν διεξοδικο χαρακτηρα. Κάθε σοβαρή τέτοια συζήτηση θα έπρεπε να αναφέρει και τα συνεπακόλουθα της αύξησης ισχύος. Διαβάζω ότι είναι άλλη οδηγική εμπειρια μετά την αύξηση. Όταν κάποιος ασχολείται μόνο με αυτή την εξελιξη τι να πω θα κουφαθουμε τελείως. Καμμία συζήτηση για φρένα λαστιχα. Πάει ο άλλος και βάζει πρόγραμμα στο Σεντάν που είναι ήδη βάρκα και αυτό λέγεται αναβαθμιση;;;
-
Σιγά ρε otokomae!
(Και λέω πότε θα πεταχτεί κάποιος να πει την κλασσική καραμέλα!)
Σιγά την αύξηση της ισχύος σε 220 άλογα που πρέπει να αλλάξεις και φρένα ή λάστιχα!
-
Μιας και τα ψάχνεις εκτός απο το wireless android auto adapter έχει παρουσιαστεί και αυτό
https://www.indiegogo.com/projects/cardroid-car-pc-android-auto-usb-computer-dongle#/
Είναι μία full android συσκευή η οποία χρησιμοποιεί την λειτουργία android auto του infotainment για να προβάλει το interface της, δλδ από android auto το κάνεις (θεωρητικά) full android
Είναι βέβαια croudfunded αρα μπορεί και να μη βγει ποτέ.
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, ησασταν κ οι δύο πολυ κατατοπιστικοι.Επειδη κ πριν είχα honda, χρόνια άκουγα για τον Νικηφόρο απ' το Κερατσίνι που είναι προφεσορ στα honda αλλά δεν έχω πάει ποτε ούτε ήξερα για επίσημος αντιπρόσωπος της ktuner κτλ., Vasila να σαι καλά.
@otokome φίλε θα συμφωνήσω με τον sargus οκ δεν το μετατρέπεις κ σε type r να πεις που πας ξυπολητος ούτε κάνοντας την αναβάθμιση θα βλέπεις τις στροφές ξαφνικά για ευθείες.
-
Σιγά ρε otokomae!
Σιγά την αύξηση της ισχύος σε 220 άλογα που πρέπει να αλλάξεις και φρένα ή λάστιχα!
Πόσο σε φτιάχνει εσένα να είναι η αναβάθμιση για να ασχοληθείς και με το θέμα στρίβω και σταματάω;;Αντέχει το σασμάν αυτά που τους υπόσχονται 35kg ροπης;; Και σοβαρά τώρα 40 άλογα + είναι αναβάθμιση της πλακας; Το πιστεύεις αλήθεια αυτό;;
Υ.Γ Δείτε λίγο το si τι καλουδια φοραει
-
για να συμπληρώσω όμως κ την άποψη του otokome εσείς που έχετε ασχοληθεί πολύ παραπάνω κ έχετε κάνει κ τις αναβαθμίσεις vasilas και misa33 από θέμα αξιοπιστίας κινητήρα μελλοντικά πιστεύετε ότι δεν υπάρχει θέμα?
-
για να συμπληρώσω όμως κ την άποψη του otokome εσείς που έχετε ασχοληθεί πολύ παραπάνω κ έχετε κάνει κ τις αναβαθμίσεις vasilas και misa33 από θέμα αξιοπιστίας κινητήρα μελλοντικά πιστεύετε ότι δεν υπάρχει θέμα?
Το δικό μου πρόγραμμα είναι custom δηλαδή φτιαγμένο πάνω στο δικό μου αυτοκίνητο ώστε όλοι οι δείκτες λειτουργίας να είναι στο τέλειο. Να μην ξεφεύγει τίποτα. Το αυτοκίνητο είναι υπολογιστής και όλα δουλεύουν όπως τα προγραμματίσεις ακριβώς.
Επίσης έχω ζητήσει να μην φτάνει ποτέ το αυτοκίνητο στα όρια. Είμαι από τη safe μεριά. Στο επίπεδο μου είναι δοκιμασμένη η λειτουργία για χιλιάδες χιλιόμετρα ήδη από Ελληνικά civic. Το θέμα είναι ότι ο Πλάτης έχει επαφές με Αμερική και υπάρχει feedback και από εκεί, από εκατοντάδες αυτοκίνητα.
Ο δίσκος του αυτοκινήτου αντέχει μερικά ακόμα άλογα πριν αρχίσει να πατιναρει ώστε να θες aftermarket προϊόν. Ίσως αρχίσει να πατιναρει από τα 240 άλογα και πάνω ή αν είναι κακορυθμισμενο και να έχει πολύ ροπή στις χαμηλές στροφές. Επίσης όπως λέει ο Misa, ένα intercooler χρειάζεται αν προγραμματίσεις εκτός αν δεν το πατάς συνέχεια το καλοκαίρι. Και μια εισαγωγή δίνει κάτι λίγο, κυρίως θόρυβο από το τούρμπο.
Γενικά όπως είπα και παραπανω, με τον τρόπο που είναι προγραμματισμένο το δικό μου civic, θα ήμουν μια πολύ ωραία έκπληξη για το Μ5 που είχα πίσω μου χθες.
-
Αν υπάρχει θέμα μπορούν να στο απαντήσουν μετά από 10 χρόνια, προφανώς τώρα πιστεύουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα (ή δεν τους νοιάζει τόσο πολύ τί θα γίνει σε 10 χρόνια)
-
Προφανώς κ ισχύει αυτό που λες αλλά ρώτησα τα παιδιά που σίγουρα έχουν κάνει την δική τους έρευνα επί του θέματος όπως είπε κ ο vasilas το πρόγραμμα είναι δοκιμασμένο σε πάρα πολλά αυτοκίνητα οπότε έχει ασχοληθεί σχετικά, έχει διαβασει ,έχει ρωτήσει κ κάποια πράγματα σχετικά θα του είπαν σίγουρα απ' την hondasports.Σιγουρα ξέρει περισσότερα από μένα όμως που δεν έχω ασχοληθεί σχετικά,με τα κακα αγγλικά μου δεν μπαίνω κ δεν παρακολουθώ ξένα forum οπότε με ενδιαφέρει να ακούσω από ανθρώπους που το έχουν στα αυτοκίνητά τους κ σίγουρα δεν τα έχουν για πέταμα.
-
RF4E wrote:
Αν υπάρχει θέμα μπορούν να στο απαντήσουν μετά από 10 χρόνια, προφανώς τώρα πιστεύουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα (ή δεν τους νοιάζει τόσο πολύ τί θα γίνει σε 10 χρόνια)
Αν πατάς το αυτοκίνητο που έχει τούρμπο πρωί μεσημέρι βράδυ χωρίς κανόνες, πάλι θα το σπάσεις κι ας είναι και εργοστασιακό
-
Αν φτιάξεις το αυτοκίνητο σου σωστά και το σέβεσαι και το αγαπάς, θα παίζεις και την γκάζια σου πέρα από τα 180 άλογα, αλλά και θα έχεις την γενική βελτιωμένη αίσθηση οδήγησης στην καθημερινή μετακίνηση.
Θεωρώ ότι ο Misa συμφωνεί μαζί μου.
-
sargus wrote:
Σιγά ρε otokomae!
Πόσο σε φτιάχνει εσένα να είναι η αναβάθμιση για να ασχοληθείς και με το θέμα στρίβω και σταματάω;;Αντέχει το σασμάν αυτά που τους υπόσχονται 35kg ροπης;; Και σοβαρά τώρα 40 άλογα + είναι αναβάθμιση της πλακας; Το πιστεύεις αλήθεια αυτό;;
Υ.Γ Δείτε λίγο το si τι καλουδια φοραει
Το si έχει ενισχυμένες μπιέλες και πιστόνια. Αντλία που επιτρέπει περισσότερο καύσιμο και 7 φτερά στο τούρμπο αντί για 11. Οι ενισχύσεις είναι επειδή οι Αμερικανοί τα βιάζουν οπότε και για αυτό κυκλοφορεί εκεί μονο.
Τα άλογα στο δυναμομετρο είναι 180 αλλά με πρόγραμμα παίρνει 65 άλογα αντί 40 που παίρνει το hatch
-
@all
Επαναλαμβάνω:
[…] το γεγονός ότι εγώ θεωρώ το civic «μη ισορροπημένο», είναι υποκειμενική άποψη και κυρίως δεν παροτρύνω κανέναν να μπει στην διαδικασία να το βελτιώσει [….]
Προσθέτω:
Αν κάποιος διαβάζει ότι γράφει ο κάθε άγνωστος στο Internet και το δέχεται χωρίς να κάνει την δική του έρευνα τότε είναι άξιος της μοίρας του. Ειδικά για το tuning του Civic η σύστασή μου είναι να σπαταλήσει μήνες διαβάζοντας ακόμα και αν επιλέξει να του κάνει άλλος το tuning.
Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θες να πεις (ούτε αν τελικά συμμετέχεις ή όχι στη συζήτηση αφού λες ότι δεν συμμετέχεις, αλλά γράφεις κανονικά). Βασικά δεν έχω καταλάβει αν περιμένεις απάντηση σε ερωτήματα. Εγώ θα απαντήσω και μπορείς απλά να τα αγνοήσεις. Πάμε λοιπόν.
-
Σωστά λες ότι δεν κάνω καμία συζήτηση για φρένα-λάστιχα και ούτε μπορώ και θέλω να γράψω τεράστια κείμενα εδώ. Όποιος θέλει να με ρωτήσει ευχαρίστως να του απαντήσω (αν γνωρίζω). Υπάρχει και το civicx το οποίο απαντάει σε όλα. Γενικά το tuning του Civic οι αμερικάνοι το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο και ο λόγος είναι ότι τα Civic κυριαρχούν στους δρόμους τους (σε πλήθος).
-
Τα φρένα και κυρίως τα λάστιχα δεν εξαρτώνται από την ιπποδύναμη, αλλά από τις συνθήκες οδήγησης και τον τρόπο οδήγησης. Άνετα μπορεί κάποιος να καταστρέψει καινούργιο σετ ελαστικών μέσα σε 3 ώρες ακόμα και με ένα αυτοκίνητο που έχει 80 άλογα.
-
Το σασμάν και ο δίσκος αρχίζουν να παρουσιάζουν πρόβλημα μετά τα 35Kg σε μικρό ποσοστό (δηλαδή όχι όλοι). Για τον λόγο αυτό τα προγράμματα σταματάνε στα 34Kg παρόλο που μπορούν εύκολα να δώσουν παραπάνω.
-
Ενημερωτικά, το Si έχει τον ίδιο δίσκο/σασμάν με το 1.5. Οι διαφορές του Si από το 1.5 εδώ: https://www.civicx.com/forum/threads/si-vs-non-si.22517/
Γνωρίζω την λύση CarDroid. Γενικά λόγο επαγγέλματος έχω μεγάλη ευχέρεια με το Android. Η λύση που προτείνεις δεν θα λειτουργήσει με το Civic και ο λόγος είναι ότι δεν υποστηρίζει την δημιουργία Hotsport (ή WiFi Direct) λόγω παλαιότητας λειτουργικού.
Αντίθετα όλες οι ελπίδες μου είναι στο Android Auto Wireless και συγκεκριμμένα στον Emil Borconi τον οποίο γνωρίζω και παρακολουθώ στο XDA εδώ και πολλά χρόνια. Γενικά το Android Auto είναι η μόνη ελπίδα για τους έχοντας το Sport Plus.
-
-
Η αξιοπιστία είναι σχετική και εξαρτάται εκτός από το αυτοκίνητο, από τον τρόπο οδήγησης και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή γίνεται.
Θεωρώ ότι ο καθένας από εμάς πραγματικά μπορεί να καταστρέψει ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο μέσα σε ελάχιστες ώρες ακόμα και αν δεν έχει γίνει κανένα tuning σε αυτό.
Επίσης κάπως θα πρέπει να ορίσουμε και το είδος της βλάβης. Βλάβη μπορεί να είναι το σπάσιμο του κινητήρα, αλλά μπορεί να είναι και η καταστροφή του δίσκου. Δεν είναι όμως το ίδιο ούτε ως βλάβη ούτε ως αξία αποκατάστασης.
Επομένως δεν μπορώ να απαντήσω σε ερωτήματα αξιοπιστίας εκτός από το να πω τα παρακάτω:
-
Εγώ τρέχω με πρόγραμμα εδώ και 1,5 χρόνο ή 15.000Km χωρίς κανένα πρόβλημα
-
Γνωρίζω μέσα από forum ότι υπάρχουν αρκετοί ακόμα σαν και εμένα. Παρέθεσα και σχετικό link σε προηγούμενο post μου.
Υποθέτω ότι είναι κατανοητό από όλους ότι ένα αυτοκίνητου που έχει γίνει Tuned είναι λιγότερο αξιόπιστο από ένα OEM. Τώρα αν ψάχνεις να σου απαντήσει κάποιος με διαφορετικό τρόπο ή να σου πει ότι είναι το ίδιο αξιόπιστο, τότε άδικα περιμένεις και αν τον βρεις δεν θα πρέπει να τον πιστέψεις.
Με άλλα λόγια, MONO ΕΣΥ μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση αυτή (ξαναλέω ότι η απάντηση εξαρτάται από τον τρόπο οδήγησής σου).
-
-
Δεν έψαχνα ένα σβέλτο οικογενειακό, για να καλύψει μετακινήσεις με άνεση, ασφάλεια και χαμηλά επίπεδα θορύβου και κατανάλωσης. Μάλιστα πιστεύω ότι υπάρχουν καλύτερες και φθηνότερες προτάσεις από αυτή του Civic Sport Plus. Οι χώροι του είναι τεράστιοι αλλά πέρασαν οι εποχές που έπρεπε να μεταφέρω την κούνια του μωρού. Το “σβέλτο” θα μου άρεσε, αλλά δεν θεωρώ ότι τα 180 άλογα το κάνουν σβέλτο (τόσα είχα και στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου). Απλά μέχρι εκεί έφτανε το budget μου.
Μου αρέσει πάρα πολύ η οδήγηση και έψαχνα ένα αυτοκίνητο για να συμμετάσχει μαζί μου σε αυτό.
O 2ος λόγος που επέλεξα λοιπόν το Civic είναι γιατί βοηθούσε στην δική μου ευχαρίστηση κατά την οδήγηση.
Έχουν γραφτεί από άλλους (στο παρόν forum) αρκετά θετικά για την θέση οδήγησης, για τον τρόπο που στρίβει, για το πάτημα κτλ. Δεν θα τα αναφέρω. Μάλιστα τα είχα διαβάσει και εγώ και πραγματικά δεν με βοήθησαν. Τι σημαίνει ότι το αυτοκίνητο έχει καλή θέση οδήγησης? Είναι καλύτερη από ένα μονοθέσιο της F1 ή από ένα πολεμικό jet? Τι σημαίνει ότι στρίβει καλά? Στρίβει καλύτερα από ένα Audi?
Έκανα το test drive, πείρα τα όποια ρίσκα και το αγόρασα και σήμερα μπορώ να περιγράψω καλύτερα τη σημαίνει “fun to drive”.
Παράδειγμα Α:
Ξεκινάω από την Μεταμόρφωση να πάω σε ραντεβού στον Αγ Στέφανο (13 Km, 11 λεπτά για όσους δεν γνωρίζουν). Στην διαδρομή κοιτάω την ώρα και βλέπω ότι είμαι νωρίς και ότι έχω χρόνο. Συνεχίζω λοιπόν μέχρι το Καπανδρίτι «άνευ λόγου και αιτίας» και επιστρέφω στον Αγ. Στέφανο (24Km επιπλέον μαζί με διόδια 6,6Ευρώ). Αντίστοιχες διαδρομές άνευ λόγου πρέπει να γίνονταν τουλάχιστον 1 φορά την βδομάδα.
Παράδειγμα Β:
Από το 2011 καταγράφω τα χιλιόμετρα που κάνω (βασικά χρησιμοποιώ αυτό το android app: https://www.drivvo.com/en). Τα παρακάτω έτη έχουν αρχή την πρώτη κάθε Ιουνίου (1/6/2019 ημερομηνία παραλαβής του Civic).
Έχουμε
2011: 12425
2012: 12111
2013: 12628
2014: 12005
2015: 12892
2016: 12711
2017: 12409
2018: 11916
<strong>2019: 16087
-
Το forum των 4 τροχών ήταν αυτό που ξεκίνησα την έρευνά μου το 2018 για την αγορά νέου αυτοκινήτου. Τελικά αγόρασα το Civic το 2019 (έκανα 10 μήνες για να το παραλάβω). Αποφάσισα πρόσφατα να γράψω μια σειρά από σχετικά άρθρα για να βοηθήσω άτομα σαν εμένα (που περιμένουν πχ να βρουν ένα δυνατό android ηχοσύστημα και μετά ξενερώνουν).
Το πρώτο θετικό στοιχείο του αυτοκινήτου (όπως έχω ξαναναφέρει) είναι η εμφάνιση.
Το 2011 είδα στην έκθεση και απέρριψα το τότε Civic διότι ήταν «πολύ εξεζητημένο εμφανισιακά». Σήμερα είμαι 42 χρονών παντρεμένος με παιδί 6 χρόνων. Ένας φίλος μηχανόβιος hontaκιας με πίεσε να δω και το νέο Civic. Μόλις το είδα στο internet το απέρριψα. Αν είχα απορρίψει ως εξεζητημένο αυτό του 2011 το τωρινό ήταν ακόμα χειρότερο. Ειδικά οι ψεύτικοι αεραγωγοί ήταν απαράδεκτοι. Ο πισινός επίσης ήταν ότι χειρότερο. Δεν υπήρξε ούτε ένας γνωστός ή φίλος που να μου είπε ότι του αρέσει. Ο μηχανόβιος hontaκιας με έπεισε να πάμε μια μέρα στο Σαρακάκη.
Μπαίνοντας στο Σ βλέπεις αρχικά τον πισινό. Μένω κάγκελο. Μετά από 30 δευτερόλεπτα συνειδητοποιώ ότι μπροστά μου έχω ένα αυτοκίνητο «ματσό», «γεμάτο», «πλήρες». Μπροστά του ότι άλλο είχα δει ήταν σαν συγκρουόμενα σε λουνα πάρκ. Ο όγκος του αυτοκινήτου ήταν συνταρακτικός και παρατήρησα ότι οι ψεύτικοι αγωγοί ήταν μέρος του εκτοπίσματος.
Αφού επεξεργάστηκα το αυτοκίνητο για 10-15 λεπτά, αναλώθηκα σε μια συζήτηση με τον φίλο μου, γιατί το Marketing της Honda δεν μπορεί να παρουσιάσει μια αυτοκινητάρα όπως έχει.
Πρακτικά, βλέποντας τον πισινό του αυτοκινήτου είχα ψηθεί. Το θέμα ήταν ότι δεν είχα καμιά ελπίδα να ψήσω την γυναίκα. Ξαναεπισκέπτομαι τον Σ μαζί με την γυναίκα (έχει προηγηθεί επίσκεψη σε Astra K και νέο Focus την ίδια ημέρα). Κατά τα άλλα δεν την είχα προετοιμάσει καθόλου. Γνώριζε ότι μου αρέσουν 3 μοντέλα και ότι θα τα βλέπαμε. Μόλις βλέπει το Civic (πάλι μόνο τον πισινό), γυρνάει και μου λέει: Γιατί συγκρίνεις αυτό με τα δύο προηγούμενα? Μόνο τον πισινό έχω δει και θεωρώ ότι είναι με διαφορά το ποιο όμορφο.
Αγόρασα το αυτοκίνητο και μετά από 10 μήνες που παρέλαβα έκανα έρευνα σε 6 άνδρες και 6 γυναίκες (ηλικίες από 30 μέχρι 70). Και οι 6 γυναίκες θεωρούν ότι είναι πανέμορφο αυτοκίνητο όπου ο πισινός είναι πιο ωραίος από το μπροστινό μέρος. Οι 3 άνδρες συμφωνούν μαζί τους. Οι 2 άνδρες πιστεύουν ότι είναι όμορφο αλλά το μπροστινό είναι πιο όμορφο από το πίσω. Ένας πιστεύει ότι είναι πολύ όμορφο αλλά και πολύ εξεζητημένο και δεν θα το οδηγούσε με ευχαρίστηση.
Με άλλα λόγια: Όποιος ενδιαφέρεται για το αυτοκίνητο να πάει να το δει στην έκθεση. Το Marketing της Honda έχει αποτύχει και αδυνατεί να παρουσιάσει την ομορφιά του αυτοκινήτου όπως έχει. Από την άλλη η ομορφιά του αυτοκινήτου είναι «αμερικάνικη» (έχει στοιχεία που παραπέμπουν σε muscle car ή έστω στα γούστα των Αμερικανών. Δεν είναι τυχαίο ότι το αγοράζουν σαν τρελοί).
-
Από μηχανικά και από ηλεκτρονικά δεν έχω ιδέα , επίσης δεν τρελαίνομαι να οδηγώ με τις ώρες και ποτέ μου δεν είχα γρήγορα αυτοκίνητα (πόσο μάλλον βελτιωμένα) !Διάβασα από την αρχή τα ποστ σου για τις βελτιώσεις που έκανες στο αμάξι και για το ' Γιατί επέλεξα το Civic' , μπράβο σου τα διάβασα με ευχαρίστηση γιατί τα έγραψες 'όμορφα και ωραία' χωρίς υπερβολές , με αγάπη για αυτό που έκανες! ! ! καλά και ασφαλή χιλιόμετρα !
+1 από μένα
-
Misa33, εξαιρετικές δημοσιεύσεις.
Νέο Honda Civic 2017