-
Τα 3/4 της αγοράς τρικυλινδρα είναι, το Honda φοβασε; Τελευταίο θα πάθει αν πάθει κάτι. Το 1,5 είναι άλλο επίπεδο αν το σηκώνει η τσέπη σου ξεφεύγεις αλλά όχι ότι θα έχεις θέμα με το 1,0.
-
Να βάλω μια υποσημείωση στα λεγόμενα μου, ήδη έχω παραγγείλει το 1.0 με παράδοση τέλη Απριλίου και είμαι στο τσακ να την αλλάξω για 1.5. Εκεί δημιουργείτε το εξής πρόβλημα με πιέζει ο χρόνος γιατί το εργοστάσιο θα μεταφερθεί από Αγγλία και μάλλον σταματά η παραγωγή για κάποιο διάστημα. Για αυτό η παραπάνω ερώτηση για αξιοπιστία του τρικυλινδρου σε βάθος χρόνου.
-
Αν μπορείς να περιμένεις και δεν καίγεσαι άμεσα για όχημα η προσωπική μου άποψη είναι ότι καλό θα ήταν να αποφύγεις την αγγλική παραγωγή. Αν το εργοστάσιο πάει όπως φημολογείται στην Ιαπωνία θεωρώ σίγουρη την ποιοτική αναβάθμιση της συναρμολόγησης του κάτι που είναι και το μοναδικό 'μελανό' σημείο του μοντέλου.
Έτσι και αλλιώς το να πάρεις ένα όχημα μετά το fl είναι ότι καλύτερο καθώς έχει πάρει βασικές διορθώσεις κάτι το οποίο έχει ήδη γίνει στο Civic. Πόσο μάλλον αν όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν με την αναβάθμιση στο φοβερό 1,5 μιλάμε αλλάζεις 3 lvl άμεσα χωρίς καμία δική σου ενέργεια, απλά με υπομονή.
Σκέψου σοβαρά τώρα. Ένα original made in Japan Civic 1,5 αξίζει για εμένα και ένα έτος υπομονή! Και μόνο στην σκέψη σηκώθηκαν σαν πρόκες τα λίγα μαλλιά που μου έχουν απομείνει...
-
Όπως απάντησαν όλοι, 1000αρι ή 1500αρι είναι πρωτίστως θέμα χρημάτων για εμένα. Εννοείται ότι αν είχα τη δυνατότητα θα αγόραζα το 1500αρι αλλά ήδη είχα ξεπεράσει το όριο με το οποίο είχα ξεκινήσει και υπάρχει και οικογένεια από πίσω. Επίσης αν έφτανα τις 26000 ευρώ, θα έμπαινε στη μέση η γυναίκα και θα αγοράζαμε μάλλον το τουσόν πετρέλαιο στην πλούσια έκδοση που είχε κόλλημα.
Σαν αξιοπιστία το σκέφτηκα και εγώ αλλά είπα να το ρισκάρω λόγω του ονοματος της Χόντα. Πάντως σαν ζόρι δεν δείχνει να τραβάει και πολύ ο κινητήρας. Έχει πολύ ροπή που θυμίζει πετρέλαιο και τραβάει από πολύ χαμηλά και σου βγάζει ένδειξη να αλλάζεις σχέσεις π.χ. στις 2200 στροφές. Επίσης ως τρικυλυνδρος θεωρητικά πάντα έχει στο μπλοκ 1/4 λιγότερα κινητά μέρη για να χαλάσουν. Από την άλλη έχει περισσότερους κραδασμούς οι οποίοι έως τις 4000 στροφές δεν γίνονται αντιληπτοί.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όταν το πήρα είναι το ότι ξεκινάει από στάση ακόμα και σε μεγάλη ανηφόρα χωρίς γκάζι, αφήνοντας απαλά τον συμπλέκτη. Βέβαια αυτό μπορεί να είναι και θέμα λογισμικού.
Στην τελική επιλογή σου να συνυπολογίσεις στο κοστος και το ότι ο 1000αρης έχει ιμάντα χρονισμού ο οποίος αλλάζει κάθε 100000 χλμ περίπου.
Για το ανδροιντ ότο να ρωτήσεις στην αντιπροσωπεία αν υπάρχει στην έκδοση που θέλεις, αν και δεν πιστεύω να κάνανε τέτοιο πισωγυρισμα. Πάντως να ξέρεις ότι αν σε ταξίδι χρειαστείς πλοήγηση τότε το Garmin του αυτοκινήτου μπορεί να σε πάει 'μέσω Λαμίας'. Παραλίγο να την πατησω δύο φορές αλλά ήξερα τον δρόμο και τη γλίτωσα. Στα ταξίδια απλά συνδέω το ανδροιντ ότο του οποίου οι οδηγίες απεικονίζονται στο κόκπιτ και η αναζήτηση προορισμού γίνεται φωνητικά.
-
[quote=Sabas_Thess]
Αν μπορείς να περιμένεις και δεν καίγεσαι άμεσα για όχημα η προσωπική μου άποψη είναι ότι καλό θα ήταν να αποφύγεις την αγγλική παραγωγή. Αν το εργοστάσιο πάει όπως φημολογείται στην Ιαπωνία θεωρώ σίγουρη την ποιοτική αναβάθμιση της συναρμολόγησης του κάτι που είναι και το μοναδικό 'μελανό' σημείο του μοντέλου.
Έτσι και αλλιώς το να πάρεις ένα όχημα μετά το fl είναι ότι καλύτερο καθώς έχει πάρει βασικές διορθώσεις κάτι το οποίο έχει ήδη γίνει στο Civic. Πόσο μάλλον αν όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν με την αναβάθμιση στο φοβερό 1,5 μιλάμε αλλάζεις 3 lvl άμεσα χωρίς καμία δική σου ενέργεια, απλά με υπομονή.
Σκέψου σοβαρά τώρα. Ένα original made in Japan Civic 1,5 αξίζει για εμένα και ένα έτος υπομονή! Και μόνο στην σκέψη σηκώθηκαν σαν πρόκες τα λίγα μαλλιά που μου έχουν απομείνει...
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά πιο είναι το θέμα τώρα; Σταματάει η παραγωγή για ένα χρόνο από ό,τι ειπώθηκε σε φίλο από αντιπροσωπία (όχι τον Σ) οπότε μιλάμε για παραδόσεις Ελλάδα το 23 και ίσως με νέα γραμμή υβριδικών. Το αμάξι θα πάρει φόρους γύρω στα 7,5 % από Ιαπωνία ενώ από Αγγλία μετά από αποχώρηση από Ε.Ε γύρω στο 10%.
-
Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Κάνεις δεν μπορεί να τα βάλει με το timing της ζωής.
-
Καλησπέρα σε όλους,
Αν και παρακολουθώ αρκετό καιρό το forum είναι η πρώτη φορά που γράφω. Αν όλα πάνε καλά μέσα στην επόμενη εβδομάδα μπαίνει παραγγελία για ένα civic 1.5 sport plus. Το αυτοκίνητο το έκανα test drive την προηγούμενη εβδομάδα και μου άρεσε πολύ. Τριγμούς και θορύβους που κατά καιρούς έχω διαβάσει στο forum δεν διαπίστωσα και οι χώροι του είναι επαρκέστατοι για τις ανάγκες μου. Αν και αυτή τη στιγμή έχω μεγαλύτερο σε διαστάσεις αυτοκίνητο (Mondeo MK3, 4d), οι αποσκευές που χώρεσαν στο Civic, με τον σε απόλυτα νούμερα μικρότερο χώρο αποσκευών, δεν χωρούσαν στο Mondeo. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση μου έκαναν τα φρένα του αυτοκινήτου που σε συνεχή πατήματα από τα 130-140 km/hr (κατόπιν προτροπής του πωλητή), ακινητοποιούσαν το αυτοκίνητο ακαριαία, χωρίς βυθίσματα και ψαρέματα. Τέλος δεν κατάλαβα διαφορά με τη sport ρύθμιση των αμορτισέρ, μάλλον όμως γιατί ο δρόμος ήταν ευθεία και σε σχετικά καλή κατάσταση. Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τον πωλητή στο Σ, αναμένεται τέλος Νοεμβρίου, μαζί με πλήθος άλλων μοντέλων της Honda και άγνωστο το πότε θα ξαναέρθουν αυτοκίνητα μετά.
Να πω την αλήθεια ο λόγος που επισκέφθηκα το Σ ήταν το γεγονός ότι στις προσφορές του στο site φαίνονταν καινούργιες καταχωρήσεις σε 4d comfort, που είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή στα χρήματα του και σου μένουν και 6.000. Σύμφωνα όμως με τον πωλητή αυτή τη στιγμή υπάρχει διαθέσιμο μόνο ένα λευκό 4d elegance και τα αυτοκίνητα που φαίνονται στο site θα έρθουν και αυτά μέσα Νοεμβρίου.
Δεν με χαλούσε αυτό, αλλά το γεγονός ότι είναι κατασκευής 2018 και παρκαρισμένα σε μια υπαίθρια αποθήκη στην Τουρκία για δύο χρόνια και. Μπορεί να είμαι υπερβολικός, αλλά θεωρώ ότι ένα αυτοκίνητο που κάθεται τόσο καιρό ακίνητο, θέλει αλλαγή ελαστικών, όλων των υγρών και σχολαστικότατο έλεγχο σε ελαστικά και πλαστικά μέρη (σωληνάκια κλπ), ενώ πιθανώς να υπάρχουν και εξωτερικές στο χρώμα, λόγω της έκθεσης στις εξωτερικές συνθήκες. Όταν ρώτησα για αυτά η απάντηση ήταν ότι το αυτοκίνητο είναι καινούργιο και δεν θέλει καμία αλλαγή. Θα πει κάποιος ότι με τη διαφορά χρημάτων τα αλλάζεις μόνος, αλλά παίρνεις καινούργιο, όχι μεταχειρισμένο.
Επειδή διάβασα αρκετές φορές για το γεγονός ότι το Sport Plus είναι η μοναδική επιλογή στον 1.5 5d στην Ελλάδα, ενώ στο εξωτερικό όχι, δεν ισχύει. Μπαίνοντας στα site της Honda σε Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία, η μοναδική επιλογή είναι και εκεί το Sport Plus σε χειροκίνητο και αυτόματο. Επιλέγοντας οποιαδήποτε άλλη έκδοση, γράφει ότι δεν είναι διαθέσιμη με αυτόν τον κινητήρα.
-
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά πιο είναι το θέμα τώρα; Σταματάει η παραγωγή για ένα χρόνο από ό,τι ειπώθηκε σε φίλο από αντιπροσωπία (όχι τον Σ) οπότε μιλάμε για παραδόσεις Ελλάδα το 23 και ίσως με νέα γραμμή υβριδικών. Το αμάξι θα πάρει φόρους γύρω στα 7,5 % από Ιαπωνία ενώ από Αγγλία μετά από αποχώρηση από Ε.Ε γύρω στο 10%.
[/quote]jimy θα σου δώσω μια συμβουλή γιατί είμαι παθών. Το αυτοκίνητο για να το έχεις παραγγείλει το γουστάρεις για μένα μην αλλάξεις τίποτα στην παραγγελία γιατί όντως δεν ξέρεις τι γίνεται στο μέλλον. Και γω ήμουν είμαι κολλημενος με το civic αλλά το diesel διστασα για ένα μήνα 2 δεν θυμάμαι και όταν το πήρα απόφαση το είχαν σταματήσει να το εισάγουν, τώρα προσπαθώ να βρω την χρυσή τομή για να το πάρω σε βενζίνη, ενώ θα μπορούσα να το χα όπως το γούσταρα. Γιαυτό σου λέω ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να έρθει ακριβότερο μπορεί να έρχεται μόνο υβριδικο=αυτόματο 1002
-
Καλημέρα από όσο έχω διαβάσει κανείς δεν έχει αναφερθεί στην απόδοση του κλιματισμού ποια είναι η άποψη σας. Και μια ερώτηση το sport plus δίνετε με δύο κλειδιά;
-
Ειδικά στις ημέρες που έκανε πολύ ζέστη 38-39 χρειάζεται ένα λεπτό για να μπορέσεις να κλείσεις τα παράθυρα! Σε κανένα αυτοκίνητο που είχα μέχρι τώρα δεν είχα τέτοια απόδοση κλιματιστικού. Φυσικά είναι διζωνικός. Και ναι θα πάρεις 2 κλειδιά για το αυτοκίνητο.
-
Αφορά Civic ( FC1, FK6 & FK7 ) για ενδεχόμενη αστοχία στην αντλία καυσιμου με ημερομηνίες παραγωγής Ιούνη του 2018 έως Ιανουάριο του 2019.
-
Που το είδες αυτό; Μόνο για αερόσακους λέει στο Honda.gr.
-
Το έγραψε στις 11/9/20 και λεει ότι ανακοινώνεται από από Γ.Γ Βιομηχανίας.
-
Ωραίος! Για να δούμε αν θα το βγάλει και ο Σ στο σαιτ (αν και θα έπρεπε ήδη να έχει ανακοινωθεί) ή αν θα μας ειδοποιήσει κανείς.
-
Αυτά παίρνουν πολύ χρόνο μέχρι να εγκριθούν, να γίνουν οι παραγγελίες ανταλλακτικών και μόλις έρθουν, ειδοποιουνται οι ενδιαφερόμενοι. Σε προηγούμενη ανάκληση που αφορούσε την 9gen και είχε επαναπρογραμματισμό E.C.U. τους πήρε κάνα χρόνο. Σπευδε βραδέως.
-
Καλημέρα από όσο έχω διαβάσει κανείς δεν έχει αναφερθεί στην απόδοση του κλιματισμού ποια είναι η άποψη σας. Και μια ερώτηση το sport plus δίνετε με δύο κλειδιά;
Το κλιματιστικό πιάνει αμέσως και δεν σε κουράζει μετά από ώρα. Το έχω σχεδόν μόνιμα αυτόματο στο 22.
-
Καλησπέρα σας,
Με συγχωρείτε αν έχει αναφερθεί ήδη, αλλά έχει βάλει κανείς δερμάτινα η έστω δερματίνη καλύμματα στα καθίσματα; Και αν ναι, έχετε κάποια πρόταση; Επίσης πως διατηρείτε καθαρά τα υφασμάτινα μέρη μέσα στην καμπίνα και αν είναι εύκολος ο καθαρισμός τους.
Ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα σας,
Με συγχωρείτε αν έχει αναφερθεί ήδη, αλλά έχει βάλει κανείς δερμάτινα η έστω δερματίνη καλύμματα στα καθίσματα; Και αν ναι, έχετε κάποια πρόταση; Επίσης πως διατηρείτε καθαρά τα υφασμάτινα μέρη μέσα στην καμπίνα και αν είναι εύκολος ο καθαρισμός τους.
Ευχαριστώ.
Η ποιότητα στο ύφασμα των καθυσματων είναι καλή. Το ύφασμα όμως στον τεμπέλη και στις πόρτες είναι ποιότητα για κάδο
-
NickGrJp wrote:
Καλησπέρα σας,
Ευχαριστώ.
Η ποιότητα στο ύφασμα των καθυσματων είναι καλή. Το ύφασμα όμως στον τεμπέλη και στις πόρτες είναι ποιότητα για κάδο
Το ύφασμα μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς αλλά δεν υπάρχει θέμα ποιότητας. Καθαρίζει με μωρομαντηλο σχεδόν από τα πάντα. Διαφορετικά βγαλτο να το πλύνει η σύζυγός με vanis oxi action. ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!
Σχετικά μετά δερμάτινα καθίσματα θεωρώ ότι είναι η πιο λάθος επιλογή. Ειδικά όταν έξω έχει 50C.
-
Εντάξει αν καθαρίζονται εύκολα τότε μια χαρά. Έτσι κι αλλιώς για να βάλεις δέρμα στα κομμάτια του τεμπέλη και στις πόρτες θα πρέπει να ξηλώσεις φαντάζομαι και δεν νομίζω να είναι ότι καλύτερο.
Γενικά έχετε κάνει καμία μετατροπή; Δεν αναφέρομαι σε καγκουριές που βλέπω σε κάτι βίντεο με Αμερικανούς που μας έχουν πρήξει με το Si αλλά σε πιο διακριτικές.
Νέο Honda Civic 2017