-
Το γνωριζω, ο sabbas μιλα για παλαιοτερη πλατφορμα αυτοκινητου και επιπεδου golf της εποχης
Η mqb πλατφορμα εχει κοινα στοιχεια σε ολες τις κατηγοριες. Αλλα σε καθε κατηγορια εχει και καποιες αλλαγες, για αυτο ειπα 'επιπεδου passat' και οχι golf.
Παραδειγματος χαρη η διαφορα της mqb με την mqb-b και με την ευρεια χρηση χαλυβα υπερυψηλης αντοχης και hot stamped φιλετα στο αμαξωμα καθως και με την γενικοτερη προσπαθεια μειωσης του βαρους.
-
Μην βγαίνουμε off-topic αδίκως. Το VAG είναι σαν να μην υπάρχει για εμένα. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά εφόσον άλλαξα σε γαλλικό της γυναίκας το Ford να αλλάξω το δικό μου σε Japan. Αν τελικά από τα suv καταλήξω ότι οδηγικά δεν με καλύπτει κανένα (τελευταία μου ελπίδα αύριο το Eclipse, για να πω ότι είδα και κορεατικά θα πάω σήμερα KIA/Hyundai για Sportage τις παραλλαγές του Ceed & Tuscon) 'χαμηλό' δύσκολα θα βρεθεί καλύτερο σύνολο 'κινητήρας-τιμονι- κιβώτιο-στησιμο' από το Civic. Και ειλικρινά επειδή γύρισα χθες από υπέροχο 3ημερο tour Θράκης με το καινούργιο μας Peugeot, είμαι ήρεμος και χαλαρός, μην βγει κανείς και μου βάλει πάλι δίπλα στο Civic το Focus γιατί θα το σπάσω το κινητό...
Επιπλέον εξαρχής το Civic sedan είναι όχημα που με εντυπωσίασε εξωτερικά παρά το ότι δείχνει τα χρονακια του μέσα. Εύχομαι μετά το Facelift να διορθώθηκε λίγο η συναρμολόγηση και η ηχομόνωση του και χαλάλι να φορτωθώ τον 'Σ'. Το κακό είναι ότι αποτι βλέπω η αντιπροσωπεία είναι χωμένη σε κεντρικό δρόμο μακριά από ανοιχτή διαδρομή και που θα το ανοίξω στα 130/140 να δω την κύλιση του...
-
Παίδες καλησπέρα! Θυμάμαι ότι αρκετοί είχαμε θέμα με τους αισθητήρες σε βροχερές ημέρες... Έχει προχωρήσει κάποιος από εσάς σε αντικατάσταση;
@s3raph Ρε συ Μάκη, επειδή θυμάμαι ότι το είχες ψάξει με τους συντονισμούς κι επειδή πάμε και στο ίδιο συνεργείο, μπορείς να κάνεις ένα σύντομο reminder σε ποια σημεία ακριβώς τους είχες εντοπίσει?
p.s. Αυτό το δέρμα ακόμα να το βάλουμε. Η αλήθεια είναι ότι το έχω αφήσει, μου σκάνε όλο στραβές και δεν μπορώ να μαζευτώ με τίποτα.
-
Για την ιστορία να πω ότι πήρα td Civic 4θ elegance M/T σήμερα. Εμφάνιση άγριας ομορφιάς. 'Ελαφριά' κατασκευή. Εσωτερικό που δείχνει τα χρονακια του με τίμια, όχι κορυφαία ποιότητα συναρμολόγησης. Τα υφάσματα των καθισμάτων δεν μου άρεσαν καθόλου. Πίσω με παιδιά θεωρώ ότι θα λερώνονται πολύ και δεν θα αντέξουν στον χρόνο.
Εσωτερικοί χώροι με περίσσευμα που κάνουν crossovers & b-suvs να κλαίνε. Χώρος αποσκευών πολύ μεγαλος αν και με κιτ οχι ρεζέρβα. Συγκλονιστικά σπορ χαμηλή θέση οδήγησης. Γίνεσαι η συνέχεια του οχήματος. Κλείδωσα παρά τα κυβικά μου εξαιρετικά.
Πεντάλ, κιβώτιο, τιμόνι στημένα για όργια, κινητήρας που δαγκώνει. Ροπή από το 1ο άγγιγμα του γκαζιου. Σε κακής ποιότητας οδόστρωμα (έξοδο πόλης Θεσσαλονίκης προς Αθήνα από ύψος Καλοχωρίου) δεν άκουσα κανέναν τριγμό σε όχημα td με 6200χλμ στο οδόμετρο. Δεν άνοιξα μέχρι την μέση παράθυρα που λένε ότι έχει θέμα. Τα είχα κλειστά να δω τελικά πόσο θόρυβο φέρνει μέσα στην καμπίνα. Μέχρι τα 140 που είναι η ταχύτητα με την οποία ταξιδεύω καμία ενόχληση από θορύβους ή τριγμούς, ελάχιστους αεροδυνσμικούς λογικά λόγο μεγάλων καθρεπτών (προτιμότερο).
Δεν το πίεσα χιλιομετρικά παραπάνω. Το πήγα δύο φορές μέχρι τα 140 αίμα. Οκ το αυτοκίνητο είναι μια μικρή πολεμική μηχανή. Δεν είναι ποιοτική κατασκευή όσο τα καλά ευρωπαϊκά αλλά δεν θα σε προβληματίσει εκτός αν έχεις λόξα με αυτό (όπως εγώ). Έχει εξαιρετική κύλιση για γιαπωνέζικο. Με την Corolla πχ που την έχω πρόσφατη είναι σαν τον Βόλο με τον κ@λο, sorry κιόλας...
Δεν βγάζει full LED εμπρός το sedan ούτε optional. Τα μόνα που μπορείς να προσθέσεις είναι s/r & cvt. Το hatchback εχει full LED και δεν κατασκευάζεται στην Τουρκία. Αν το αγόραζα θα πήγαινα σε αυτό και ας μου αρέσει περισσότερο το sedan γιατί έχει σχεδόν του ίδιους χώρους, είναι καλύτερα εξοπλισμένο και κοστίζει 2/3 χιλιάρικα λιγότερο. Τελικό συμπέρασμα το sedan δεν είναι vfm και νομίζω ότι το έβγαλαν για να το βγάλουν. Για το full experience μόνο hatchback! Συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες.
-
Σαββα εγώ που έκανα 2 test drive στον Σ στην Ολγας (HRV & Civic) πήγαμε στη Μουδανιών, μέχρι τη στροφή Θερμής. Άνετα μπορείς να το ανοίξεις.
Η ένσταση μου για το sedan είναι τα +1.000€ (τότε τόσα ήταν) κ η μικρή πόρτα - είσοδος για το πορτμπαγκάζ. Έχει μεγάλο χώρο, αλλά μικρό άνοιγμα... σπαστικό!!!
-
Παίδες καλησπέρα! Θυμάμαι ότι αρκετοί είχαμε θέμα με τους αισθητήρες σε βροχερές ημέρες... Έχει προχωρήσει κάποιος από εσάς σε αντικατάσταση;
@s3raph Ρε συ Μάκη, επειδή θυμάμαι ότι το είχες ψάξει με τους συντονισμούς κι επειδή πάμε και στο ίδιο συνεργείο, μπορείς να κάνεις ένα σύντομο reminder σε ποια σημεία ακριβώς τους είχες εντοπίσει?
p.s. Αυτό το δέρμα ακόμα να το βάλουμε. Η αλήθεια είναι ότι το έχω αφήσει, μου σκάνε όλο στραβές και δεν μπορώ να μαζευτώ με τίποτα.
Πας Σ τους το λες και σου παραγγέλνουν άλλο.. εγώ το έκανα και μου τον άλλαξα χωρίς να πληρώσω εννοείτε.. Μέσα σε 10 μέρες τον είχαν και όλα καλά.
-
Σαββα εγώ που έκανα 2 test drive στον Σ στην Ολγας (HRV & Civic) πήγαμε στη Μουδανιών, μέχρι τη στροφή Θερμής. Άνετα μπορείς να το ανοίξεις.
Η ένσταση μου για το sedan είναι τα +1.000€ (τότε τόσα ήταν) κ η μικρή πόρτα - είσοδος για το πορτμπαγκάζ. Έχει μεγάλο χώρο, αλλά μικρό άνοιγμα... σπαστικό!!!
Χρήστος λέγομαι, το Sabas είναι παρατσούκλι
Έχεις απόλυτο δίκιο για το κατώφλι φόρτωσης. Το hatchback έχει πολύ πιο πρακτικό τρόπο φόρτωσης και ας χάνει μερικά λίτρα καθαρού χώρου. Ένας λόγος ακόμα για να πάει κανείς στο hatchback. Σοβαρότερος κατ'εμέ τα full led.
Εγώ πήγα στου Καλοχωρίου την αντιπροσωπεία αλλά κομπλέ αυτά που ήθελα να δω τα είδα ;). Το αμάξι είναι δυναμίτης. Αν ο βασικός στόχος είναι το driving experience είναι το απόλυτο όχημα στην κατηγορία του. Σκαλωμενοι σαν εμένα που ψάχνουν την ιδανική ισορροπία στο overall θα βασανιζομαστε με ότι και να πάρουμε!
Πάντως η κουτοπονηριά του Σ δεν παίζεται. Έκανε τον έξυπνο ο πωλητής όταν τον ρωτούσα γιατί δεν έχει τα Facelift λέγοντας ότι 'δεν έχουν καμία διαφορά μόνο λίγο προφυλακτήρες και κάποια κουμπιά στην κονσόλα και στο Infoteinment' αλλά μετά που του ζήτησα προσφορά πριν φύγω έπεσε στην παγίδα του. 'Έχει βάλει πινακίδες σε αρκετά οχήματα ο Σ για να κλείσει υψηλά νούμερα για το 2019 οπότε αν ενδιαφέρεστε άμεσα για να κλείσετε όχημα έχει προσφορά σε αυτά Χ€' (δεν θυμάμαι πόσα ακριβώς, γύρω στα 1500 μείον)... Δηλαδή μεγάλε μας λες μπαρούφες για το facelift μέχρι να σας φύγει το στοκ από αυτά που πινακιδώσατε για να βγουν τα νούμερα. Εγώ αυτό καταλαβαίνω πάντως. Και αν αποφάσιζα να πάρω Civic θα ξαναπήγαινα μέσα καλοκαιριού για να έχουν φύγει τα περσινά να πάρω Facelift....
-
Εντ μεταξύ σε ότι χρώμα το έχω δει, του πάει. ακόμα και ένα άσπρο που χαζευα χτες στα Γιάννενα. εξωτερικά κρατιέται πολύ πολύ καλά.
-
Εξωτερικά ειδικά το sedan άσπρο είναι τόσο όμορφο που δεν το αγοράζεις, το πας να το συστήσεις στην μάνα σου που λεει και ο Παρασκευάς...
-
μπορεί να ακούγεται λαλακια, αλλά ρε Ιάπωνα. αν το 2020 το infotainment είναι σχετικά γτπ σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, πως θα νιώθω μετά από 10ετια 15 ετια; δώσε στο λαό μια κονσόλα τουμπανη και χρέωσε την έξτρα..
-
Σωστό αυτό που λες αλλά είναι τόσο ραγδαίες οι εξελίξεις που ότι και να σου δώσει τώρα, σε 5 χρόνια θα φαντάζει αστεία παλιό.
Οπότε πας και βάζεις τότε μια αφτερμαρκετ οθονάρα (όπως κάναμε παλιά με το ραδιοCD...), ένα ταμπλετ του τότε δηλαδή και είσαι άρχοντας!
Μην τρελαίνεστε παιδιά. Το αμάξι είναι πρωτίστως στήσιμο-κινητήρας-φρένα. Αν σου αρέσουν αυτά όλα τα άλλα αλλάζουν (καλά και αυτά αλλάζουν αν θες!).
Εγώ προσωπικά, αφού έπαιξα με τα μπλιμπλικια όταν το πήρα, πλέον δεν ασχολούμαι με τίποτα! Μόνο το οδηγώ. Βασικά, το μόνο πράγμα που χρησιμοποιώ από όλο το ινφοταίνμεντ, είναι να απαντάω στο τηλέφωνο από το τιμόνι. Αυτό! Όλα τα άλλα τα θεωρώ πλέον περιττά.
Αν άλλαζα δηλαδή αμάξι σήμερα, δε θα τα λάμβανα καθόλου υπόψη όλα αυτά τα ηλεκτρονικά καλούδια. Θα έπαιρνα απλά τον πιο δυνατό κινητήρα στα λεφτά μου.
-
Το sedan τιμολογιακά αξίζει μόνο στην comfort έκδοση στα 22.5 χιλιάρικα αφού στα λεφτά του elegance 1000αριού παίρνει κάποιος 'πολύ' αμάξι με τον δυνατό κινητήρα. Η elegance που είναι 4-5 χιλιάρικα πάνω (πιο ακριβή ακόμα και από το hatch sport) δεν αξίζει καθώς όπως σωστά λέτε σε αυτά τα χρήματα δεν δίνουν ούτε τα led. Αν είναι να τα δώσει κάποιος τόσα λεφτά για civic ας πάει στο χατς.
Το μικρό άνοιγμα του πορτμπαγκάζ με προβλημάτισε πολύ και εμένα όμως το τεστ-ντράιβ που του έκανα περιελάμβανε φορτοεκφόρτωση του μεγάλου καροτσιού για το μωρό που τελικά χώρεσε με άνεση. Επίσης το τι χωράει μέσα στο πορτ μπαγκάζ είναι απίστευτο. 2 καλοκαίρια με 2 παιδιά, το ένα βρέφος (καροτσια, παρκοκρέβατα, στρωμάτα) και το άλλο νήπιο (ποδηλατάκι κτλ) όλα χώρεσαν μέσα με ασφάλεια και τάξη.
Όσον αφορά το Infotainment, η comfort έκδοση έχει το απλό ραδιο/bluetooth/usb σύστημα των 5 ιντσών, ούτε καν δηλαδή το ήδη παρωχημένο 7-ιντσο android headunit της elegance/sport έκδοσης. Το οποίο αντικαταστάθηκε προ ολίγων ημερών με ένα android 9 ιντσών (ήταν ένα ευχάριστο μεταμεσονύκτιο DIY, καθώς το εγκατέστησα μόνος μου). Το συγκεκριμένο διαθέτει canbus module με το οποίο μπορεί να διαβάζει διάφορα δεδομένα του αυτοκινήτου π.χ. aircondition, πόρτες και δείχνει πληροφορίες για αυτά στην οθόνη καθώς και τα κουμπιά του τιμονιού για κλήσεις, αλλαγή ραδιοσταθμών ή μουσικής κτλ. Προσθέτοντας στα παραπάνω το γεγονός ότι αποκτάς μια κανονική android ταμπλέτα (4GB RAM, 64GB Storage) με GPS και την δυνατότητα να εγκαταστήσεις οποιαδήποτε εφαρμογή θες από το google play αποτελεί μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το πριν και με προσιτό σχετικά κόστος (υπάρχουν διάφορα μοντέλα/εταιρίες). Φυσικά λόγω του ότι είναι 'κινεζιά' έχω μια επιφύλαξη ως προς την αντοχή του στο χρόνο.
-
Ουαοαυ....αλλαξε ολο το εσωτερικο.
Του παει απιστευτα....δειξε και αλλες φωτο...
Ποιο ειναι ;;; λινκ;;;
Η comfort εχει acc;;;
Edit απο οτι βλεπω στο τιμονι εχει.
https://www.car.gr/23324194-honda-civic-comfort-1-5-vtec-turbo#modal
Sabbas πολυ δυσκολη επιλογη....να αφησεις εκτος το civic
Με 22.000 ευρω καθαρισες και μετα σιγα σιγα του βαζεις ωραια πραγματακια
Υ.γ δειτε τι βρηκα..
-
kostas4c wrote:
Πας Σ τους το λες και σου παραγγέλνουν άλλο.. εγώ το έκανα και μου τον άλλαξα χωρίς να πληρώσω εννοείτε.. Μέσα σε 10 μέρες τον είχαν και όλα καλά.
Εννοείς ότι αλλάζουν τον προφυλακτήρα ή κάποιο συγκεκριμένο εξάρτημα?
-
Το Civic -ιδίως με τον 1.5- είναι top αμάξι! Για όποιον δεν έχει πρόβλημα ως μοναδικό αυτοκίνητο με τις αυξημ. διαστάσεις του -κυρίως το μήκος- είναι μια από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία.
Το infotainment για μένα,αρκεί μαζί με το bluetooth να παίζει ΑΑ,CarPlay -αλήθεια,προβλέπεται καμιά μελλοντική αναβάθμιση από τη Honda;- και δε χρειάζεται τίποτα άλλο (ούτε gps χάρτες,γραφικά κ.τ.λ.)
Αυτό που παρατήρησα από φώτο και στο μαμά info,αλλά και στα aftermarket, είναι σαν να εμποδίζεται ο αέρας από τους αεραγωγούς ή κι όταν λειτουργεί το ψυχρό ή θερμό να φυσάει πάνω στο info που δε μου φαίνεται και πολύ ιδανικό. Είναι έτσι ή ξεγελάνε οι φώτο;
-
snp wrote:
kostas4c wrote:
Εννοείς ότι αλλάζουν τον προφυλακτήρα ή κάποιο συγκεκριμένο εξάρτημα?
Θα σε πάρω τηλέφωνο αύριο πρωί. Πάρε και εσύ αν θες σε περίπτωση που ξεχαστώ με τη δουλειά
-
@kostas4c Σου αλλάζουν το κομμάτι πάνω από τον προφυλακτήρα (για το μπροστα μέρος πάντα μιλάω) τη μάσκα στο ύψος του Η.
-
χαράς το κουράγιο σου παικτη.
Εντ μεταξύ επειδή έχω ερωτευτεί άλλοι τουτου, αυτοί οι Γερμανοί δν μπορούν να βάλουν κανένα σωστό υπότιτλο στα reviews? με τους αυτόματους παλεύω να καταλαβω
-
Αν αλλάξεις Infotainment χάνεις την εγγύηση ή μέρος της ή τίποτα από όλα αυτά; Ξέρει κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα;
-
Αφορά το civic i.d.tec 1600 9gen.
Νέο Honda Civic 2017