-
Όπως λέει κ ο τίτλος, θέλω να συζητήσουμε λίγο τη λειτουργία ECON.
Τη χρησιμοποιείτε κ πως; Δλδ συνέχεια για 1-2-3 γεμίσματα, μπας κ κερδίσουμε κάτι ή πχ την ενεργοποιείτε μόνο εντός ή εκτός πόλης;
Προσωπικά μιλώντας, σε μετρήσεις (λίγες) μεταξύ Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής (Κασσάνδρεια) με το ECON είχε ένα κέρδος, αλλά ανεπαίσθητο (με ταχύτητα 110-120-130). Εάν δλδ βάλεις στη ζυγαριά το κέρδος από τη μια κ από την άλλη το μη ξεπέταγμα του αυτοκινήτου που χάνεις με το ECON, προτιμώ τη normal λειτουργία. Με το ECON πατάς πατάς κ δεν τραβάει βρε αδερφέ!!
-
Ρε αδερφια με το συμπάθειο. Δεν αφήνετε τις ματζιροδιαδρομες για να γουσταρετε τις αμαξαρες σας. Έχετε 180+ άλογα ταιστε τα λίγο. Μου κάνει 1000 χιλιόμετρα ο άλλος στη πάθε με 3.9 λίτρα τα εκατό. Με πόσα πήγαινες,με 90; Ούτε το ντίζελ δε βγάζει τόσα
-
Ρε αδερφια με το συμπάθειο. Δεν αφήνετε τις ματζιροδιαδρομες για να γουσταρετε τις αμαξαρες σας. Έχετε 180+ άλογα ταιστε τα λίγο. Μου κάνει 1000 χιλιόμετρα ο άλλος στη πάθε με 3.9 λίτρα τα εκατό. Με πόσα πήγαινες,με 90; Ούτε το ντίζελ δε βγάζει τόσα
Χωρίς παρεξήγηση, με λίγο μεγαλύτερη παρατηρητικότητα στην τελευταία φωτογραφία με τα 3,9lt/100Km, θα έβλεπες από το στροφόμετρο, ότι είναι diesel! Οπότε μιλάμε για 120 και όχι 180+ άλογα...
Κατά τ' άλλα όμως έχεις δίκιο! Ακόμη και σε diesel τα 3,9 δε βγαίνουν με μια φυσιολογική ταχύτητα ταξιδιού στην εθνική οδό (κατ' εμέ τουλάχιστον 120 κοντεράτα), αλλά με ταχύτητες 'σαλίγκαρου' ή επαρχιακού δρόμου (90-100 Km/h).
-
Από αρχές Μαΐου που το έχω, έχω κάνει περίπου 10.500 χλμ. Το 90% είναι εκτός πόλης. Το περισσότερο Θεσσαλονίκη - 1ο πόδι Χαλκιδικής, απόσταση 90χλμ. Μέσα στην πόλη είναι ψάχνοντας παρκάρισμα!! Ταχύτητα 110-120-130. Μέση κατανάλωση περίπου 5.7.
Προσωπικα, στην αρχή για δοκιμή χρησιμοποιούσα το ECON εκτός πόλης, όταν έβαζα το ACC στα 130 κ το άφηνα να με πάει. Όταν οδηγούσα εγώ (κ όχι το acc) το έβγαζα γιατί δεν μου αρέσει που 'κόβει' πολύ. -
Κρίμα για αυτό το μοτέρ που σταματάει η παραγωγή του, είναι καθαρό διαμαντι απίστευτη ροπή 30kg οργώνει το εργαλείο. Το πιο ταξιδιαρικο civic ever
-
Κρίμα για αυτό το μοτέρ που σταματάει η παραγωγή του, είναι καθαρό διαμαντι απίστευτη ροπή 30kg οργώνει το εργαλείο. Το πιο ταξιδιαρικο civic ever
Ώπα, τι εννοείς σταματάει η παραγωγή του? Έχεις καμια σχετική πληροφορία?
-
Όπως είπε και ο Harisma έχω το πετρέλαιο και κυκλοφορώ σε αυτοκινητόδρομο και επαρχιακό καθημερινά.(δεν έχω μέσα στην πόλη)
Δυστυχώς οι ταχύτητες δεν είναι αυτές που θα ήθελα να κινούμαι αλλά είναι μεταξύ 90-110.
Γενικά το πετρέλαιο δεν καίει, και αν το ζορίσω κιόλας. Μπαγκάζια/παιδιά/A-C με το cruise κλειδωμένο στα 130 και ανοίγματα για προσπεράσεις πήγε στα 4.7-4.8.
Μάλλον μιλάει για το πετρέλαιο, που έχει σταματήσει η εισαγωγή του στην Ελλάδα σίγουρα (και πιθανώς η παραγωγή του).
-
Και εγω το ECON το βάζω μόνο αν το θυμηθώ σε μποτιλιάρισμα στην πόλη (που βρίσκομαι σπάνια) .Κόβει πολύ απο την ισχύ του κινητήρα και δεν πήρα τέτοιο αυτοκίνητο για να κάνω οικονομία στην βενζίνη (πόσο άραγε? ) δεδομένου οτι κάνω και λίγα χλμ το χρόνο (7500). Εκείνο το κουμπί που χρησιμοποιώ ανελλιπώς είναι το να βγάζω off το start stop όταν βάζω μπροστά το αυτοκίνητο
-
Λειτουργία start and stop λοιπόν...
Αν κ τα χλμ μου εντός πόλης είναι πιο πολύ κατά το ψάξιμο πάρκινγκ, ναι είναι λίγο σπαστική λειτουργία. Σύνηθως δεν το απενεργοποιώ, αλλά όταν βλέπω πως προχωράμε σιγά σιγά (σταματά ξεκινά) τότε ναι, το βγάζω κ γω.
-
Τις προάλλες είμαι έξω από το S/M. Πλησιάζοντας τη σιβικαρα ακούω 1 ζευγάρι να λέει ο σύζυγος. Από μπροστά είναι ωραίο από πίσω είναι σκέτη μαλα...και το κόβει ανολοκλήρωτο γιατί μόλις πάτησα το ξεκλείδωμα. Συγνώμη μου λέει όλο ενοχή δικό σας είναι; Δεν πειραζει του λέω εκφραστειτε ελεύθερα. Πετιέται η γυναίκα του, καλέ τι λες το αυτοκίνητο είναι πανέμορφο Γιάννη αυτό το αυτοκίνητο να πάρεις. Για 10 λεπτά με ρωτούσαν διάφορες πληροφορίες και εγώ σα το γύφτικο σκεπάρνι άλλο που δεν ήθελα. Συμπερασματικά το αυτοκίνητο είναι κραυγαλέο προκαλεί ακραία συναισθήματα. Πρέπει να το δει κανείς 5/6φορες για να το εμπεδωσει
-
Τις προάλλες είμαι έξω από το S/M. Πλησιάζοντας τη σιβικαρα ακούω 1 ζευγάρι να λέει ο σύζυγος. Από μπροστά είναι ωραίο από πίσω είναι σκέτη μαλα...και το κόβει ανολοκλήρωτο γιατί μόλις πάτησα το ξεκλείδωμα. Συγνώμη μου λέει όλο ενοχή δικό σας είναι; Δεν πειραζει του λέω εκφραστειτε ελεύθερα. Πετιέται η γυναίκα του, καλέ τι λες το αυτοκίνητο είναι πανέμορφο Γιάννη αυτό το αυτοκίνητο να πάρεις. Για 10 λεπτά με ρωτούσαν διάφορες πληροφορίες και εγώ σα το γύφτικο σκεπάρνι άλλο που δεν ήθελα. Συμπερασματικά το αυτοκίνητο είναι κραυγαλέο προκαλεί ακραία συναισθήματα. Πρέπει να το δει κανείς 5/6φορες για να το εμπεδωσει
Η άποψη του κυρίου είναι η άποψη που έχει και η πλειοψηφία Ειδικά για το sport.
-
Σε 5 χρόνια θα χουμε συλλεκτικά κομματια.!!!!!
-
@otokomae : Αν είχες golf, astra, a3 κλπ κλπ, απλά δε θα γυρνούσαν να κοιτάξουν. Το ότι στέκονται και κοιτάνε, σημαίνει ότι έχεις κάτι ιδιαίτερο. Κάτι που τραβάει τα βλέμματα. Άσχετα αν τελικά αρέσει ή όχι. Σημαίνει ότι κάποιοι έβαλαν γνώση και έμπνευση για να σχεδιάσουν κάτι από λευκό χαρτί και δεν αναμάσησαν γνωστά, εύπεπτα και βαρετά σχήματα (βλέπε golf 8). To civic είναι καρφί στο μάτι της Γερμανικής σοβαροφάνειας …
-
Βγήκαν και τα τέλη... 153,60€ !!!
Την ίδια ώρα πληρώνω 135€ για το 1.2 Agila της γυναίκας μου!
-
Εξ απο δω αυτά τα golf a3 astra και ψευτοσυντηριτισμος τους. Αλλά τώρα ας τα δώσουμε και λίγο στη honda. Εγώ θα περίμενα από το civic sport 1500 hatch να διαφοροποιειται από τα υπόλοιπα hatch διαφόρων επιπέδων εξοπλισμού και κινητηρων στο στήσιμο της ανάρτησης. Αν μη τι άλλο θα έπρεπε να έχει ένα ενδιάμεσο σετ απ αμορτισέρ τουλάχιστον σε σχέση με το si που φοράει αλλη ανάρτηση και αντιστρεπτικές. Τείνω να πιστεύω ότι αυτό έγινε για να μη ξεφύγει από τον προϋπολογισμό κόστους και τιμής ανταγωνισμού. Η λέξη sport όμως θα έπρεπε να δικαιολογηθεί και με άλλα χαρακτηριστικά εκτός της εξατμησης
-
otokomae wrote:
Όπως είπε και ο Harisma έχω το πετρέλαιο και κυκλοφορώ σε αυτοκινητόδρομο και επαρχιακό καθημερινά.(δεν έχω μέσα στην πόλη)
Δυστυχώς οι ταχύτητες δεν είναι αυτές που θα ήθελα να κινούμαι αλλά είναι μεταξύ 90-110.
Γενικά το πετρέλαιο δεν καίει, και αν το ζορίσω κιόλας. Μπαγκάζια/παιδιά/A-C με το cruise κλειδωμένο στα 130 και ανοίγματα για προσπεράσεις πήγε στα 4.7-4.8.
s3raph wrote:
Μάλλον μιλάει για το πετρέλαιο, που έχει σταματήσει η εισαγωγή του στην Ελλάδα σίγουρα (και πιθανώς η παραγωγή του).
Για να μην κάνουμε υποθέσεις ας μας απαντήσει και ο ίδιος. Για το πετρέλαιο είναι γνωστό οτι έχει σταματήσει ήδη η παραγωγή
-
@otokomae : Διαφωνώ !
Η ρύθμιση της ανάρτησης είναι η χρυσή τομή για άνεση και κράτημα ! Δεν αφήνει το μπροστινό να πλέει, δε γέρνει, εκτός αν το στραμπουλίξεις, κρατάει το μπροστινό βιδωμένο στην προδιαγεγραμμένη τροχιά με μηδενική υποστροφή. Εν τέλει, εκεί που το βάζεις εκεί πατάει. Ταυτόχρονα είναι πολύ άνετο στα χαλαρά ταξίδια και αρκούντως αθόρυβο. Θεωρώ ότι έχει γίνει εκπληκτική δουλειά στην ανάρτηση. Όσο για την έκδοση Si, από την στιγμή που δε θα τη δούμε ποτέ στην Ευρώπη, ας μη τη λαμβάνουμε καν στα υπόψη …
-
Για να μην κάνουμε υποθέσεις ας μας απαντήσει και ο ίδιος. Για το πετρέλαιο είναι γνωστό οτι έχει σταματήσει ήδη η παραγωγή
Καμία υπόθεση δεν κάνουμε. Από το στροφόμετρο που φαίνεται στην φωτογραφία, ήταν 100% σίγουρο ότι ήταν diesel.
Κι αν δεν σου φτάνει αυτό, το επιβεβαίωσε μετά και ο ίδιος:
-
@otokomae : Αν είχες golf, astra, a3 κλπ κλπ, απλά δε θα γυρνούσαν να κοιτάξουν. Το ότι στέκονται και κοιτάνε, σημαίνει ότι έχεις κάτι ιδιαίτερο. Κάτι που τραβάει τα βλέμματα. Άσχετα αν τελικά αρέσει ή όχι. Σημαίνει ότι κάποιοι έβαλαν γνώση και έμπνευση για να σχεδιάσουν κάτι από λευκό χαρτί και δεν αναμάσησαν γνωστά, εύπεπτα και βαρετά σχήματα (βλέπε golf 8). To civic είναι καρφί στο μάτι της Γερμανικής σοβαροφάνειας …
Πόσο δίκιο έχεις φίλε Ηλία.......Εδω και 15 μήνες που έχω το αυτοκίνητο ατελείωτα κεφάλια έχουν γυρίσει να το δουν , παρκαρισμένο να το περιτριγυρίζουν και να το χαλβαδιάζουν μέχρι και φωτογραφίες εχουν τραβήξει το αυτοκίνητο απο άλλα αυτοκίνητα απο πίσω και πλάι μου σε φανάρια.....Ποτέ δεν φανταζόμουν οτι θα έπαιρνα αυτοκίνητο και θα γινόταν αυτό κάτι το οποίο δεν το βλέπω να γίνεται και σε αρκετά ακριβότερα αυτοκίνητα.....
-
Ξαναλέω ότι για όλους τύπους hatchback διαφορετικού εξοπλισμού και διαφορετικών μοτέρ έχει επιλεγεί κοινό setup αναρτησης. Αυτό μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σαν μέσος όρος όχι όμως για το sport 1500. Στα φρένα για παράδειγμα έχουν επιλεχθεί μεγαλύτερα φρένα γιατί εδώ παίζει η ασφάλεια, στην ανάρτηση έγινε η οικονομία. Εδώ είμαστε για να τα λέμε όλα κι όχι μονο να καμαρώνουμε σα γύφτικα σκεπαρνια.
Νέο Honda Civic 2017