-
Enzo22 wrote:
Διαβάζω κάποια περίεργα και παράξενα σχόλια σχετικά με την συντήρηση του αυτοκινήτου . Δηλαδή εγω να χτυπάω συνέχεια κόφτες σε τουρμπάτο κινητήρα ή να κάνω ατέλειωτα χλμ μέσα στην πόλη και να παω για λάδια στα 30000 χλμ ή σε 2-3 χρόνια .....Τί λέτε ρε παιδιά ? Και να μου το έλεγε ο κατασκευαστής (για λόγους marketing φυσικά) σιγά μην το έκανα. Και στο κάτω κάτω σε νορμάλ χρήση η αλλαγή λαδιών είναι μια φορά τον χρόνο. Έκανα το πρώτο service ΑΒ ακριβώς στον 1 χρόνο με 7500 χλμ και ημερομηνία 10/07/2019 . Σήμερα έχουν περάσει 3 μήνες απο τότε και έχοντας κάνει επιπλέον 2400 χλμ οι μέρες που απομένουν για service όπως αναγράφει το service minder είναι 270 . Δλδ αλλαγή λαδιών ακριβώς σε ενα χρόνο απο το προηγούμενο .... Και χίλιες φορές προτιμώ να με ειδοποιεί το αυτοκίνητο να αλλάζω κάποια λάδια ή φίλτρα κλπ ανάλογα με την χρήση που κάνω στο αυτοκίνητο παρά να τα αλλάζω τυποποιημένα στα 2 ή τρία χρόνια
Τα minders κάνουν αυτό που έχουν προγραμματιστεί να κάνουν. Τα σημερινά long life λάδια αντέχουν 2 χρόνια, δεν είναι αγουρέλαια, όπως πριν από 50 χρόνια...
Ακριβώς, φίλε μου! Ο αλγόριθμος τους υπολογίζει με βάση τις εκάστοτε συνθήκες (κρύες εκκινήσεις, χιλιόμετρα ανάλογα την θερμοκρασία και την ταχύτητα, στροφές κινητήρα, σταμάτα ξεκίνα) το πότε πρέπει να αλλαχθούν τα λάδια, τα οποία προφανώς είναι αυτά που ζητάει ο κατασκευαστής! Κοίτα, είναι δεδομένο πως δύο ίδια αυτοκίνητα υπόκεινται διαφορετική ταλαιπωρία, ανάλογα τις ιδιαιτερότητες του οδηγού τους οπότε είναι αυτονόητο να έχουν λίγο διαφορετικές αλλαγές στα λάδια!
-
Καλημέρα, μια ερώτηση για το civic άσχετη με αυτό που συζητάτε. Οι κάτοχοι του 1.0 τι καταναλώσεις έχετε; Με ενδιαφέρει κυρίως για εθνική οδό και επαρχία, εκτός πόλης. Είδα σε ένα τεστ (trc off) ότι χτυπάει 10άρια ανά 100 κμ και με προσπάθεια άντε να πέσει στα 9. Αληθεύει ή ο δοκιμαστής είχε πολύ βαρύ πόδι;
-
Φίλε Geogemint στο drive στις μετρήσεις επιδόσεων τόσο θα γραψει και κάτι παραπανω
-
Δε χρειάζεται να ρωτάς κατόχους.
Πας στην παρακάτω ιστοσελίδα που γράφουν χρήστες από διάφορες χώρες και παίρνεις μια πολύ καλή εκτίμηση του αυτοκινήτου που θες και το πιο σημαντικό μπορείς να κάνεις συγκρίσεις των αυτοκινήτων που σε ενδιαφέρουν με εξαιρετική ακρίβεια καθώς η μεθοδολογία είναι κοινή. Στο δια ταύτα:
Honda civic 1.0: κατανάλωση 6,59 λτ/100 χλμ.
Ford focus 1.0 125 ps: κατανάλωση 6,78 λτ/100 χλμ.
-
10 λιτρα στα 100 δεν νομιζω να δεις ποτέ εκτός και αν το πηγαίνεις με τον κόφτη . Με το δικό μου, Ιωάννινα Βέροια με δύο άτομα με 125 χαω είχα 5.4 λιτρα μέσο όρο στο πήγαινε. Στο έλα με 130 χαω ανέβηκε στα 6 αν θυμάμαι καλά. Επίσης το καλοκαίρι σε ταξίδι Ιωάννινα Εύβοια, με δύο ενήλικες και δύο μικρά παιδιά, με φουλ γεμάτο πορτ μπαγκαζ και γεμάτη μπαγκαζιέρα οροφής και air contition, στο πήγαινε έκαψε 7.7 λίτρα με ταχύτητα 150 χαω από Λάρισα μέχρι Γλύφα, και στο έλα 6.7 με ταχύτητα 125 με 130 χαω. Σε μικτές διαδρομές που κάνω καθημερινά στα Ιωάννινα με πολύ χαλαρή οδήγηση έπαιζα από 5.8 έως 6.2. Τώρα που δεν το προσεχω πολύ αλλά δεν το πατάω κιόλας, είμαι στα 6.6. Αν σου αρέσει να τρέχεις σίγουρα θα φτάσεις τα 7 ή και τα 8 λίτρα.
-
Παρότι το στρώνω ακόμα δεν αντέχω στον πειρασμό να μην το ανοίγω σε κάθε ευκαιρία. Σε διαδρομή από και προς αεροδρόμιο (συνολικά 120km) και πολύ βαρύ πόδι (βράδυ αργά με κάποιες Χ5 και Q7 μπροστά μου) οπότε δεν άντεξα στον πειρασμό να δω τις επιταχύνσεις του από τα 120 ή τα 150 μέχρι 180+ η κατάνάλωση μηδενίζοντας πριν ξεκινήσω έφτασε τα 7,8.
Φαντάζομαι μετά το στρώσιμο(!!) ότι θα πέσει ακόμα περισσότερο. Βέβαια μιλάω για το 1.5 βενζίνη οπότε υποθέτω με το 1,0 θα δεις ακόμα χαμηλότερα νούμερα
-
Λοιπόν φίλοι μου όπως έχω αναφέρει σε παλιότερο ποστ το αμάξι εδώ και 1,5 χρόνο είναι στάδιο 1 με το hondata που μου το εγκατέστησαν τα παιδιά από Geartech Engineering. Το αμάξι έχει αυτή την στιγμή 16.000 χλμ όλα σε εθνική και δεν έχει κάψει ακόμη στάλα λάδι. Δεν μπορώ να βρώ το ποστ μου το παλιό να σας δώσω άλλες λεπτομέρειες. Η αναβάθμιση έγινε στα 6000 χλμ και με την αντιπροσωπεία δεν έχει κάποιο πρόβλημα.
-
Ποσα αλογα και ροπη εισαι.....πες το με τροπο...
-
H αντιπροσωπεία δε θα έχει κανένα πρόβλημα, ακόμα και αν τους το πεις, αρκεί να μη χαλάσει κάτι και ζητήσεις – χρειαστεί να το βάλουν στην εγγύηση. Τότε θα το ψάξουν πολύ και τα πράγματα θα «σοβαρέψουν» απότομα …
-
Λοιπόν φίλοι μου όπως έχω αναφέρει σε παλιότερο ποστ το αμάξι εδώ και 1,5 χρόνο είναι στάδιο 1 με το hondata που μου το εγκατέστησαν τα παιδιά από Geartech Engineering. Το αμάξι έχει αυτή την στιγμή 16.000 χλμ όλα σε εθνική και δεν έχει κάψει ακόμη στάλα λάδι. Δεν μπορώ να βρώ το ποστ μου το παλιό να σας δώσω άλλες λεπτομέρειες. Η αναβάθμιση έγινε στα 6000 χλμ και με την αντιπροσωπεία δεν έχει κάποιο πρόβλημα.
Full stage 1 είσαι; Με εισαγωγή και εξαγωγή; Ή μόνο το πρόγραμμα έβαλες; Μήπως έχεις καμιά φωτογραφία από το dyno πριν/μετά;
-
Φιλε μόνο το πρόγραμμα έβαλα και όχι δεν το έβαλα στο δυναμομετρο διοτι έπρεπε να περιμένω 2 ώρες ενώ είχα 3 ώρες για την εισαγωγή του προγράμματος, μπορείς να κάνεις τη δική σου χαρτογράφηση μέσω του hondata βεβαίως σύμφωνα και με τις συμβουλές του μηχανικού..Για περισσότερες λεπτομέρειες στειλε μου mailεαν θελεις gpapapostolou123@gmail.com
-
Επισης στο αμάξι βάζω παντα 100αρα βενζίνη shell Η EKO. Αυτό νομίζω λέει το βιβλιαράκι αυτό μου είπε και ο μηχανικός από την geartech λόγω του ότι ο εγκέφαλος λειτουργεί διαφορετικά με το συγκεκριμένο καύσιμο.
-
Όσον αφορά την εγγύηση εάν προκύψει κάτι μπορείς να επανέλθεις με τον ίδιο τρόπο στην παλιά χαρτογράφηση χωρίς να αφήσεις κάποιο ίχνος στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου.
-
Ερώτηση προς τους Γιαννιώτες κατόχους civic. Ποιος αντιπρόσωπος θεωρείται ότι έχει καλύτερο service, ο Γκαρτζονίκας ή ο Νούσιας?
-
220 άλογα 30 kg ροπή
-
Ερώτηση προς τους Γιαννιώτες κατόχους civic. Ποιος αντιπρόσωπος θεωρείται ότι έχει καλύτερο service, ο Γκαρτζονίκας ή ο Νούσιας?
Προσωπικά, έχω εμπειρία μόνο από τον Γκαρτζονικα και φάνηκε μια χαρά.... Για τον Νούσια δεν έχω άποψη, αλλά έχω ακούσει καλά λόγια!
-
Ρε παοκι.....με τροπο ειπαμε....
Αχ βαχ....
-
220 άλογα 30 kg ροπή
Καλή φάση paoki4.... Απο κατανάλωση τι παίζει? Τα ίδια ή έχεις δει κάποια ψιλο-αύξηση?
-
O μηχανικός μου είπε ότι έχει μετρημένα 230αλογα στο δυναμόμετρα που είχε μετρήσει ένα φίλο του. Από εκεί και πέρα το. Hondata σου δίνει την δυνατότητα να το φτάσεις μέχρι 33kg ροπή χωρίς να πατινάρει και να θες συμπλέκτη αλλά το θεώρησα υπερβολικό για τα κυβικά του. Η κατανάλωση είναι ακριβώς η ίδια εγώ το έχω φτάσει μέχρι 8,1 με 8,3 όταν είμαι μόνος σε ταξίδι από εκεί και πέρα στο Econ το οποίο και αυτό με την αλλαγή του προγράμματος δεν είναι τόσο ψόφιο και με 3ωρη οδήγηση της κυράς με 110 έως 130 εθνική μόνο, μου το παρέδωσε με 5,7 κατανάλωση και έμεινα μακακας. Συμπέρασμα η κατανάλωση είναι ακριβώς η ίδια περίπου στα 6,5 οδηγάω εγώ προσωπικά ψιλό σβέλτα.
υγ. Αυτό που έκανε τη διαφορά είναι η απενεργοποίηση του ηλεκτρονικού γκαζιού το οποίο το έκανε ποιο σβέλτο στην 1η και 2η ταχύτητα.δεν ανεβάζει ποια στροφές χωρίς να τσουλάει πλέον. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν δουλεύει σωστά σε δρόμο με ελαφρή κατηφορική κλίση το acc δεν μπορεί να κρατήσει σταθερό το γκάζι και σκορτσαρει λίγο (μπρος-πισω). Μπορώ να το επαναφέρω αλλά δεν το έχω αποφασίσει ακόμη αν το χρειάζομαι διότι συμπεριφέρεται καλύτερα στο ξεκίνημα.
-
Αυτό που έκανε τη διαφορά είναι η απενεργοποίηση του ηλεκτρονικού γκαζιού το οποίο το έκανε ποιο σβέλτο στην 1η και 2η ταχύτητα.δεν ανεβάζει ποια στροφές χωρίς να τσουλάει πλέον.
Εδώ κάπου μπερδέυεσαι. Αλλαξε ο προγραμματισμός του γκαζιου.
Νέο Honda Civic 2017