-
https://www.tirerack.com/tires/tiretech ... techid=336
Αυτο εννοω, αν δεις λεει πως υπαρχουν δυο εκδοσεις των ελαστικων που εξεταζουν. Μια χωρις και μια με κολλημενο καποιου ειδους ηχοαπορροφητικο. Αν δεις στις φωτο φαινονται πολυ απλα κολλημενα.
Δηλαδη το υλικο να ναι καλο και ισως αποφερει θετικα αποτελεσματα..
-
Α τώρα κατάλαβα....Καλό φαίνεται αλλά με τέτοιες ταχύτητες περιστροφής του ελαστικού πόσο θα κρατήσει το κόλλημα ?
-
Να βρουμε λινκ με το τι κολλα βαζουν αυτοι και να βρουμε στο εμποριο αν υπαρχει...πιστευω υπαρχουν κολλες σαν τσιμεντο.
Απο ηχομονωτικα χαμος. Υπαρχουν πολλα για καθε συχνοτητα.
Νομιζω ο θορυβος σαν φυσιμα που ακουγεται ειναι στα 400 με 600hz.Δεν μπορεις να καλυψεις ολους του ηχους αλλα τον βασικοτερο που μπαινει στο αμαξι
Τα ελαστικα λειτουργουν ως ηχειο. Οτι παταει ο τροχος κατω διογκώνεται ο ηχος μεσα απο το ηχειο του ελαστικου και περνα μεσα.
Επισης πολυ θορυβοι της κυλισης προερχονται απο τα ελαστικα και μεταδιδονται πο τους αξονες στο υποπλαισιο και επειτα στο αμαξωμα. Για αυτο η καλυτερη λυση ειναι να σταματησει ο ηχος στην πηγη. Δηλαδη μεσα στο ελαστικο -
Στο HRV απ’ ότι είχα διαβάσει, η HONDA είχε εγκαταστήσει ένα σύστημα που έβγαζε έναν «αντίθετο» ήχο από τα ηχεία, ώστε να εξουδετερώνει αυτήν την ηχορύπανση. Σε εμάς παίζει κάτι τέτοιο να υπάρχει;
Επίσης, μετά από το χαμό που έγινε στη Χαλκιδική, να ρωτήσω κάτι ..... με αλυσίδες χιονιού έχουμε κανένα πρόβλημα;;
(Θα το ρωτούσα κ παλιότερα, αλλά τώρα το ξαναθυμήθηκα)
Βασικά ρωτάω γιατί διαβάζοντας το βιβλιαράκι (Βίβλο) προς το τέλος κάπου λέει ότι εμείς που έχουμε το sport που φοράει τα 235/45/17, δεν υπάρχουν αλυσίδες κ θα πρέπει λέει να βάλουμε το 1ο σετ ελαστικών!!! -
Ο χρήστης architect_duth έγραψε:
Στο HRV απ’ ότι είχα διαβάσει, η HONDA είχε εγκαταστήσει ένα σύστημα που έβγαζε έναν «αντίθετο» ήχο από τα ηχεία, ώστε να εξουδετερώνει αυτήν την ηχορύπανση. Σε εμάς παίζει κάτι τέτοιο να υπάρχει;Επίσης, μετά από το χαμό που έγινε στη Χαλκιδική, να ρωτήσω κάτι ..... με αλυσίδες χιονιού έχουμε κανένα πρόβλημα;;
(Θα το ρωτούσα κ παλιότερα, αλλά τώρα το ξαναθυμήθηκα)
Βασικά ρωτάω γιατί διαβάζοντας το βιβλιαράκι (Βίβλο) προς το τέλος κάπου λέει ότι εμείς που έχουμε το sport που φοράει τα 235/45/17, δεν υπάρχουν αλυσίδες κ θα πρέπει λέει να βάλουμε το 1ο σετ ελαστικών!!!Ναι , το είχα διαβάσει και εγώ αυτό .Δεν ξέρω βέβαια αν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα αλλά το δικό μας civic σίγουρα δεν το διαθέτει.
Εγώ ούτε το σκέφτηκα καν για αλυσίδες. Θα γίνουν οι ζάντες αλουμινίου κ@λ@ς . Αγόρασα χιονοκουβέρτες και είμαι οκ...
-
Καλά ναι, για χιονοκουβέρτες μόνο μιλάμε... έχουμε να προτείνουμε καμία αξιόπιστη μάρκα, γιατί στο προηγούμενο αυτοκίνητο μου (Yaris) δεν είχα ποτέ.
-
Ναι το συστημα με αντι-ηχους ειναι ολοκληρη εργοστασιακη εγκατασταση.... δεν μπορει να μπει εκ των υστερων.
-
Ο χρήστης Enzo22 έγραψε:
Φίλε Ηλία έτσι ακριβώς..Και όχι μόνο ο χώρος που λείπει η ρεζέρβα αλλά ολόκληρος ο χώρος του πορτ μπαγκάζ λειτουργεί σαν ηχείο . Και περισσότερο στο Hatchback που δεν έχει καπελιέρα σε σχέση με το sedan . Σε βίντεο στο YouTube και κατόπιν μετρήσεων έβγαζαν το sedan πιο αθόρυβο σε σχέση με το hatchback και λόγω των ελαστικών ( 215/55/16) αλλά και της ύπαρξης καπελιέρας που όσο να ναι κόβει.... Είναι γνωστό ότι όσο αυξάνεται το πέλμα των ελαστικών αυξάνεται και ο θόρυβος κύλισης...
Καλά για το οδόστρωμα στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι έχουμε να σχολιάσουμε κάτι. Και δεν μιλάω για λακκούβες που άμα πέσεις μέσα θα ρημάξεις το αυτοκίνητο αλλά για την ποιότητα του οδοστρώματος....Εδώ σε εμάς στην Θεσσαλονίκη πχ αν πάρεις το δρόμο για Χαλκιδική απο το ύψος της Βούλγαρη μέχρι και την Καρδία θα μετρήσεις 50 διαφορετικά επίπεδα θορύβου στο αυτοκίνητο. Σε κάποιες στιγμές νομίζεις οδηγείς αυτοκίνητο 20ετιας με μηδενική ηχομόνωση......
Αυτο θα ήθελα να βελτιώσω δηλαδή , το βουητό που ακούγεται σε τέτοια οδοστρώματα . Και δεν είναι μονο σε χαμηλές ταχύτητες αλλά όσο αυξάνεται η ταχύτητα αυξάνεται και το βουητό... Και μετα αυξάνεις και την ένταση της μουσικής για να καλύψεις το βουητό ....Και το ξαναλέω , δεν μιλάμε για τραγικά πράγματα αλλά αν θα μπορούσε να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση θα ήταν τέλεια...Στους θόλους υπάρχουν κάποια ηχομονωτικά υλικά ( ποια και πού μάλλον θα μου απαντήσουν απο την Honda ) όποτε μπορεί να γίνει κάποια ηχομόνωση μόνο στο πάτωμα του πορτ μπαγκάζ....Εννοείται ότι αν μου πουν καμιά τιμή κουκουρούκου δεν πρόκειται να κάνω τίποτε. Θα περιμένω μετα την ώρα που θα αλλάξω ελαστικά για να βάλω κάτι καλό αλλά και όσο πιο αθόρυβο γίνεται....Ο χώρος της ρεζέρβας όμως έχει την θήκη του κιτ επισκευής κλπ, το οποίο είναι φτιαγμένο από χοντρό αφρολέξ. Αυτό δεν δρα ως μονωτικο για τον ήχο?
Επισης ένας άλλος λόγους που το Sedan είναι πιο αθόρυβο από το hatch, είναι η μαγκιά με τα μονωτικά που βάζει η honda στις ζαντες του σεντάν.
https://global.honda/innovation/technol ... ebook.html -
Ναι και εγώ είχα ακούσει για αυτά τα μονωτικά στις ζάντες του sedan αλλά δεν είχα διαβάσει κάτι περισσότερο...
Καλά μπορεί να μου πει κάποιος με ποιό σκεπτικό τις έβαλε η Honda στο sedan και δεν τις έβαλε στο hatchback που τα είχε περισσότερο ανάγκη ?? Στο πηγάδι κατουρήσαμε εμείς ???? -
Είναι απλό: Το δικό μας δεν είναι το απλό της σειράς αλλά το SPORT. Ενώ το άλλο είναι το κλασσικό οικογενειακό που έχει νόημα να είναι όσο πιο αθόρυβο γίνεται.
-
Δεν μου κολλάει....Το δικό μας είναι το sport
ok αλλά και εμάς είναι ήσυχο. Ούτε η εξάτμιση ακούγεται ούτε η μηχανή ουρλιάζει... Μόνο στον θόρυβο κύλισης υπάρχει η διαφορά ...
Πάντως σε κάποια βίντεο και άρθρα από Αμερική έλεγαν ότι η έκδοση touring είναι η πιο ήσυχη από όλες που σημαίνει ότι υπάρχει επιπλέον ηχομόνωση εκεί.... -
Οποιος αλλαξει ελαστικα ας κανει το κολπακι με το μονωτικο στο εσωτερικο του ελαστικου. Να το δοκιμασει στα παλια ελαστικα... Μπορει οντως να γινει δουλεια...
Το λεω και για ολα τα αλλα αυτοκινητα...αν ελαττωσετε το θορυβο αυτο, το αυτοκινητο αγγιζει το τελειο. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Οποιος αλλαξει ελαστικα ας κανει το κολπακι με το μονωτικο στο εσωτερικο του ελαστικου. Να το δοκιμασει στα παλια ελαστικα... Μπορει οντως να γινει δουλεια...
Το λεω και για ολα τα αλλα αυτοκινητα...αν ελαττωσετε το θορυβο αυτο, το αυτοκινητο αγγιζει το τελειο.Να ρωτήσω κάτι;
Το σχήμα των ελλαστικών μεταβάλλεται πάρα πολύ στη πορεία του αυτοκινήτου, ειδικά στις στροφές και τα φρεναρίσματα.
Αν προστεθεί κάποιο υλικό στο εσωτερικό, δεν θα μεταβληθεί πολύ το κέντρο μάζας του ελλαστικού όταν στρεβλώνεται το σχήμα του, μέχρι σημείου να πάνε περίπατο ζυγοσταθμίσεις κλπ? Ή και να αποκολληθεί στερεό σώμα μέσα στο λάστιχο;Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Η απαντηση ειναι μια...ΦΥΣΙΚΑ και ναι.
Αλλα η λεπτομερεια ειναι σε τι βαθμο;
Δηλαδη αν επηρεάσει σε βαθμο σαν να εχεις λιγο διαφορετικες πιεσεις απο τις προτεινομενες, ισως το αξιζει.
Αλλωστε καποια απο αυτα τα υλικα ειναι σαν αφρος σαντιγης καποια οχι. Παιζει ρολο δηλαδη, το σε ποια hz θα προσπαθησουμε να μονωσουμε. Το υλικο και η μικροδομη του αλλαζει αναλογα την συχνοτητα.
Αν η κολλα ειναι καλη και ταιριαζει με το υλικο γινεται ενα σωμα. Θελει να το ψαξουμε αλλα ισως φτασουμε σε σοβαρο αποτελεσμα και λυσουμε ενα προβλημα που υπαρχει σε ολα τα αυτοκινητα. Με τον ορο να λυσουμε εννοω για παραδειγμα μεχρι 5 με 6 db σε ταχυτητες ταξιδιου στον ηχο που παραγουν τα ελαστικα. Δεν μπορουμε παραπανω με τιποτα, το πλεγμα των συχνοτητων και η ενταση της ενεργειας τους δεν μπορει να απορροφηθεί απο ενα απλο υλικο. Τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω με το φτωχο μου μυαλο.
Ενας αλλος παραγοντας ειναι πως τα ηχητικα κυματα ως ενεργεια μετατρεπονται σε κατι αλλο...λογικα θερμοτητα...τι θερμοκρασια ομως ανεβαζουν αυτα τα μονωτικα υλικα και πως αυτη εππηρεαζει την ατμοσφαιρα εκει μεσα ..ισως μπορεσουμε να το μετρησουμ με την δοκιμη και την μετρηση της πιεσης πριν και μετα.
Βεβαια ισως η θερμοτητα δημιουργησει αλλες συνθηκες στα ηχητικά κυματα σε αλλες συχνοτητες και ισως γινει πιο θορυβωδες σε μικροτερες ταχυτητες αλλα λογω των μικρων ταχυτητων να τις απορροφα η εσωτερικη μονωση του αυτοκινητου και να μη γινεται αντιληπτό.
Αν και επειδη εχω δει απο κοντα μονωτικα η θερμοκρασια που αναπτυσουν ειναι σχεδον αστεια ισως δεν υπαρχει κανενα θεμα.Θελει δοκιμη.. αλλα εχω να αλλαξω ελαστικα σε 2,5 με 3 ετη απο σημερα .
-
Δεν θα έπαιζα με έναν τόσο σημαντικό παράγοντα ασφαλείας, όπως είναι τα λάστιχα.
-
Και εγώ πειράματα στα ελαστικά με αμφίβολα αποτελέσματα δεν πρόκειται να κάνω... Οπότε όσον αφορά τα ελαστικά όταν θα έρθει η ώρα της αλλαγής θα κοιτάξω να βρω κάποια με χαμηλότερο θόρυβο κύλισης.
Σήμερα πήγαμε για καφέ στους Νέους Επιβάτες (Μπαχτσές) . Σε όλη την διαδρομή ο θόρυβος κύλισης είναι έντονος και κυρίως στο κομμάτι του αεροδρομίου ακόμη χειρότερα. ...Εδώ ακόμα και η σύζυγος που ποτέ δεν παραπονέθηκε στην 19χρονη corolla που είχαμε για θόρυβο κύλισης σήμερα μου το ανέφερε ξανά.... Οκ η corolla είχε 175 λάστιχο όταν το Honda έχει 235.....
Ναι σε καλό οδόστρωμα το civic ακόμα και σε ταχύτητες 100+ είναι 'τάφος' αλλά στο 60 με 70 % των οδοστρωμάτων το πρόβλημα είναι εμφανέστατο και ενοχλητικό..... (Οκ δεν κόβεις φλέβες αλλά δεν το αγνοείς κιόλας)
Επίσης να σημειώσω ότι σε όποιον κάθεται στο πίσω κάθισμα ο θόρυβος είναι εντονότερος .
Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχω αλλά το πιθανότερο θα προχωρήσω στην ηχομόνωση του πορτ μπαγκάζ . Τουλάχιστον να λέω ότι ότι περνούσε από το χέρι μου για να βελτιώσω την κατάσταση το έκανα..... -
Δες από το 7:00 και μετα. Δες μαλιστα την οδηγεια που δινει η tesla σε περιπτωση καρφιου στο ελαστικο.
Τους λεει πολυ απλα βγαλτε τη μονωση, φτιαξτε το και ξανακολληστε το στο βουλκανιζατερ της γειτονιάς σας.
Ελα αφου θα πεισθεις στο τελος να το κανεις στα παλια σου ελαστικα σου οταν τα αλλαξεις για να δοκιμασεις... γιατι το κουραζεις ;;;
Για το αλατοπιπερο -
Ο χρήστης Enzo22 έγραψε:
Εδώ ακόμα και η σύζυγος που ποτέ δεν παραπονέθηκε στην 19χρονη corolla που είχαμε για θόρυβο κύλισης σήμερα μου το ανέφερε ξανάΤην έχεις ακόμα την Corolla? Θα είχε ενδιαφέρον μια μέτρηση των δύο αυτοκινήτων με ντεσιμπελόμετρο κινητού, στον ίδιο δρόμο και στις ίδιες συνθήκες. Επειδή θεωρώ δύσκολο η Corolla να ήταν πιο ήσυχη συνολικά, συμπεραίνω μάλλον ότι το Honda είναι αρκετά πιο αθόρυβο σε θέμα κινητήρα - αεροδυναμικού θορύβου και έτσι όταν πέφτει σε κακό οδόστρωμα, ο θόρυβος κύλισης γίνεται πιο αντιληπτός καθώς διαταράσσει την ησυχία που επικρατεί γενικά. Σίγουρα δεν βοηθάνε και τα 235... Τι μοντέλο είναι;
-
Παρατήρησα ότι στο τεστ ντραιβ του Drive για το civic 1.5 sport, έκαναν επανάληψη των μετρήσεων καθώς (όπως είχα γράψει και εγώ πολλάκις εδώ μέσα) ήταν καταφανέστατα λάθος οι αρχικές τους μετρήσεις (το έβγαζαν πιο αργό από ότι είναι στην πραγματικότητα).
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi ... vtec-turboΣυγκεκριμένα αναφέρουν 'οι μετρήσεις έγιναν δεύτερη φορά και το κείμενο ενημερώθηκε, μετά τη διαπίστωση ότι την πρώτη φορά το αυτοκίνητο για κάποιο λόγο ήταν πιο αργό από όσο έπρεπε'
Μπράβο στο Drive που πρόσεξαν και διόρθωσαν κάτι τόσο επουσιώδες. Φαίνονται σοβαροί επαγγελματίες!
-
Εγινε ακομα πιο πολυ γκ@@α και με τη βουλα.
Αυτοκινηταρα τι να λεμε;
Νέο Honda Civic 2017