-
Καλημέρα στην παρέα,
Έκανα κι εγώ το πρώτο service στα 7800km και το service reminder ήταν στις 360 μέρες από την ημερομηνία αγοράς. Η χρήση του αυτοκινήτου είναι κυρίως σε ανοιχτό δρόμο. Το κόστος στα 170€ σε αντιπροσωπεία της Αθήνας.
Έχω κι εγώ το ίδιο θέμα με το συντονισμό του παραθύρου οδηγού και έχουν παραγγείλει ανταλλακτικό το οποίο θα μου αντικαταστήσουν μαζί με ένα πλαστικό της κεντρικής κονσόλας που επίσης τρίζει κάποιες φορές. -
Το 1,5 sport έχω και εγώ και κάνω περίπου 12χλμ να παω και άλλα τόσα να γυρίσω απο δουλειά. Άρα καμια 25χλμ την ημέρα. ΣΚ καμια εκδρομούλα με την οικογένεια κτλ (πάνω απο 20χλμ). Περίεργο πάντως που απο 3 άτομα οι ενδείξεις του service reminder έχουν μεγάλη απόκλιση. Εγώ στα 5κ χλμ Α, ο Enzo στα 7,5κ χλμ ΑΒ και Ilias sta 500k χλμ χαχαχαχαχαχαχα. Τι αλγόριθμος έιναι αυτός?
-
Πήγα Σ για Α (φίλτρο λαδιού και λάδι) αλλαγή σε φιλτρο καμπινας και αέρα, σούμα:150 euros + τους ειπα να κοιτάξουν τους αισθητήρες παρκαρίσματος γιατί κάθε που βρέχει κανουν σαν παλαβοί και μου είπαν ότι υπάρχει ανάκληση από Σ για αυτό και μου παρήγγειλαν νέα μάσκα στο ύψος του (H) σήματος μπροστά και θα με πάρουν τηλ. για να την αλλάξουν, εντός εγγύησης φυσικά.
-
@S3raph: Ο κόφτης στροφών βρίσκεται στις 6500 σ.α.λ. και ο κόφτης τελικής ταχύτητας στα 230 χλμ/ώρα (ένδειξη DII).
Θα συνιστούσα φίλε μου, μόνος πάντα και όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, να αρχίσεις να «φλερτάρεις» αραιά και που με τις παραπάνω ενδείξεις.
Ο L15BA, το λατρεύει αυτό και θα σε ευγνωμονεί…
Βάλε και καμιά καλή 100άρα βενζίνη…
@snp : Ορίστε η απόδειξη όσων έγραψα παραπάνω. Ανάκληση, επειδή κάποιοι αναφέραμε το πρόβλημα με τους εμπρός αισθητήρες και ενημερώθηκαν τα κεντρικά.
-
Ο χρήστης snp έγραψε:
Πήγα Σ για Α (φίλτρο λαδιού και λάδι) αλλαγή σε φιλτρο καμπινας και αέρα, σούμα:150 euros + τους ειπα να κοιτάξουν τους αισθητήρες παρκαρίσματος γιατί κάθε που βρέχει κανουν σαν παλαβοί και μου είπαν ότι υπάρχει ανάκληση από Σ για αυτό και μου παρήγγειλαν νέα μάσκα στο ύψος του (H) σήματος μπροστά και θα με πάρουν τηλ. για να την αλλάξουν, εντός εγγύησης φυσικά.Ναι! Αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο ποστ. Μπράβο ρε φίλε! Θα πω και εγώ τα ίδια στους δικούς μου αν και μου το έκανε μια φορά μόνο με πολλές βροχές.
Εμένα στα 7500 χλμ περίπου μου ζήτησε το Α (γύρω στα 95 ευρώ) και τώρα στα 11500 χλμ θέλει να πάω σιγά σιγά για το Β. Από ότι καταλαβαίνω από τις διαφορετικές μας εμπειρίες, το σύστημα του αμαξιού μάλλον δουλεύει σωστά!
Όπως έχω ξαναγράψει εδώ πάντως, ο διευθυντής του συνεργείου μου είπε ότι το αμάξι μας μπορεί να μας φέρνει και 3 φορές το χρόνο για κάτι . -
Ο χρήστης ilias7 έγραψε:
@snp : Ορίστε η απόδειξη όσων έγραψα παραπάνω. Ανάκληση, επειδή κάποιοι αναφέραμε το πρόβλημα με τους εμπρός αισθητήρες και ενημερώθηκαν τα κεντρικά.
Όχι ότι διαφωνώ πως είναι συμφέρον για εμάς να τους ενοχλούμε για κάθε τι, αλλά πιο πιθανό μου φαίνεται να ήρθε οδηγία κατευθείαν από έξω για αυτό παρά να άκουσε ο Σ τα εγχώρια πελατάκια, να ενόχλησε αυτός τους έξω και μετά εκείνοι να ενέδωσαν στις πιέσεις του και να ενέκριναν την ανάκληση.
-
Απορία: Όταν υπάρχει ανάκληση δεν ενημερώνεται το site της Honda? Εκεί βλέπω μονο για τους αερόσακους. Το είχα και εγώ αυτό το θέμα με τους αισθητήρες παρκαρίσματος αλλά σε πολυ μικρό βαθμό, οποτε και το αγνόησα να το αναφέρω στην αντιπροσωπεία αφού googlarontas το είδα ότι σχεδόν όλες οι μάρκες αυτ/των έχουν αυτό το θέμα.
-
Σωστή η απορία σου. Και για αυτό γενικά δεν έχω πολλή πίστη ότι ο Σ νοιάζεται ιδιαιτέρως για εμάς!
-
@sargus : Το συμφέρον σου-μας είναι αποκλειστικά και μόνο να τους «ενοχλείς» (όταν πηγαίνεις για συντήρηση), για οτιδήποτε διαβάζεις στο φόρουμ και όχι μόνο, άσχετα αν το αυτ/το σου τα έχει παρουσιάσει. Και πάντα να τους λες να ενημερώσουν την Κεντρική Αντιπροσωπεία.
Εγώ αυτό κάνω και με το oil dilution και με ότι διαβάζω εδώ μέσα.
Παράδειγμα : Έχει κανείς oil dilution ??? OXI !!!!
Aν κάποιος είναι άτυχος και έχει μελλοντικά, θα έχουν ενημερωθεί από 5,10,50,100 πελάτες τους ότι υπάρχει όντως θέμα οσμής βενζίνης στο λάδι (το χειμώνα) και δε θα το αντιμετωπίζουν ως μεμονωμένο περιστατικό, βγάζοντας τρελλό-άτυχο ή κακό χρήστη τον πελάτη.
-
Ο χρήστης s3raph έγραψε:
Απορία: Όταν υπάρχει ανάκληση δεν ενημερώνεται το site της Honda? Εκεί βλέπω μονο για τους αερόσακους. Το είχα και εγώ αυτό το θέμα με τους αισθητήρες παρκαρίσματος αλλά σε πολυ μικρό βαθμό, οποτε και το αγνόησα να το αναφέρω στην αντιπροσωπεία αφού googlarontas το είδα ότι σχεδόν όλες οι μάρκες αυτ/των έχουν αυτό το θέμα.Και εμένα μου το έκανε αυτό με το μπροστινό αισθητήρα 2 φορές παλιότερα αλλά δεν το έκανε ξανά και το αγνόησα και εγώ.....Έβγαζε την κόκκινη ένδειξη οτι κάτι είναι πολύ κοντά ενω δεν υπήρχε τίποτε στον ορίζοντα.....Εννοείται οτι αν το ξανακάνει θα τους το πάω για αλλαγή....
-
για Oil dillution πάντως που ρώτησα μου είπαν ότι πρώτη φορά το ακούνε αυτό..εκτός έαν έκαναν το κινέζο..πράγμα πολύ πιθανό..
-
πάντως σκέφτομια σοβαρά την επόμενη φορά να πάω σε έναν άλλο εκεί δίπλα στον Π γιατί έκαναν 2 ώρες να πάρουν το κάρο μου μέσα.. έλεος.. κι αυτό γιατί έχει και άλλες 2 μάρκες και γίνεται ο ΧΑΜΟΣ! Για 90 χρόνων μαγαζί πάντως καθόλου οργάνωση συγκριτικά μέ άλλα που έχω πάει..από άλλες εταιρείες..
-
Ο χρήστης snp έγραψε:
για Oil dillution πάντως που ρώτησα μου είπαν ότι πρώτη φορά το ακούνε αυτό..εκτός έαν έκαναν το κινέζο..πράγμα πολύ πιθανό..Εγώ τους το είπα και το ήξεραν επειδή τους το είχαν πει άλλοι που το είχαν διαβάσει και αυτοί ....Δεν παρατήρησαν στην Ελλάδα τίποτε απολύτως μου είπαν....
-
Ο χρήστης Enzo22 έγραψε:
για Oil dillution πάντως που ρώτησα μου είπαν ότι πρώτη φορά το ακούνε αυτό..εκτός έαν έκαναν το κινέζο..πράγμα πολύ πιθανό..
Εγώ τους το είπα και το ήξεραν επειδή τους το είχαν πει άλλοι που το είχαν διαβάσει και αυτοί ....Δεν παρατήρησαν στην Ελλάδα τίποτε απολύτως μου είπαν....
Μου φαίνεται πολύ πιθανό έως σίγουρο όντως να μην έχουν παρατηρήσει κάτι εδώ στην Ελλάδα. Με τις θερμοκρασίες που έχουμε, οπότε νομίζω ότι αγχώνεστε χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
Παρακολουθώντας το τόπικ, (γιατί πως να το κάνουμε είναι στο τοπ 5 της κατηγορίας του ο σιβικουλας) δεν εχω δει να έχει πρόβλημα κάποιος, κάνω λάθος????
-
Καλησπέρα και από μένα... Οι τριγμοί παραμένουν γενικώς αλλά τους έχω συνηθίσει πλέον. Για το service εμένα μου έβγαλε το Α πριν αρκετά χιλιόμετρα και το πήγα στη Hertz (leasing) και απλά άλλαξαν τη μέτρηση λέγοντας πως η πολιτική τους είναι αλλαγή στα 20.000 ή στον ένα χρόνο ... Τους είπα πως θέλω να μου το στείλουν γραπτώς πως αν γίνει κάτι είναι δική τους ευθύνη. Απλά με ενημέρωσαν πως μιλησαν με Honda και πως είναι οκ να περιμένω ένα χρονο. Πλέον έχει ανάψει η ενδειξη Β. Έκλεισα για service 25 του μήνα και θα γίνει χαμός αν απλά μου κάνουν το Α. Είναι πλέον στα 12.700 κμ.
Επίσης να αναφέρω πως το χρώμα (τουλάχιστον το pearl grey) είναι ότι πιο ευαίσθητο είχα ποτέ σε αμαξι. Μια κουτσουλια να μείνει λίγο παραπάνω και κάνει μόνιμο σημάδι που δεν βγαίνει ότι και αν κάνεις.
Χτες κάποιος κομπλεξικος μου το γρατζουνισε με κλειδί σε όλη την πόρτα ... Καμία πρόταση για αλοιφή; Έστω να μη φαίνεται πολύ
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Να ρωτήσω κάτι? Ποιες οι διαφορές του sedan 1,5 comfort με το hatch 1,5 sport που τα χωρίζουν 5000 ευρώ περίπου.?!Και απορώ σε αυτά τα λεφτά τα 21.500 πως δεν έχει πουλήσει πολύ το sedan. Ένας συνάδελφος που πήρε το fastback όταν είδε την τιμή του sedan έκλαιγε που δεν το είχε πάρει χαμπάρι πριν παραγγείλει το fast.
-
Ο χρήστης gkouk έγραψε:
Χτες κάποιος κομπλεξικος μου το γρατζουνισε με κλειδί σε όλη την πόρτα ...Όχι ρε φίλε...τι αλήτες υπάρχουν;
Να ρωτήσω κάτι? Ποιες οι διαφορές του sedan 1,5 comfort με το hatch 1,5 sport που τα χωρίζουν 5000 ευρώ περίπου.?!Και απορώ σε αυτά τα λεφτά τα 21.500 πως δεν έχει πουλήσει πολύ το sedan. Ένας συνάδελφος που πήρε το fastback όταν είδε την τιμή του sedan έκλαιγε που δεν το είχε πάρει χαμπάρι πριν παραγγείλει το fast.
Δεν είναι 5000 η διαφορά. Μέχρι πρότινος, το χατς σπορτ κόστιζε 25.650 και το σενταν κομφορτ 22.500. Άρα η διαφορά τους ήταν 3.000 ευρώ. Τώρα πήγε το χατς στα 26.250 και το σενταν με κάποιο όφελος κατεβαίνει στα 22.000. Άρα γύρω στα 4.250 η διαφορά. Πάντα μιλάω για τιμές καταλόγου. Υπολόγισε ακόμη έξοδα προετοιμασίας, τέλη, έξοδα φακέλου κτλ. Ένας φίλος που πήρε μόλις πρόσφατα το σενταν, του βγήκε γύρω στα 23.000. Δεν υπάρχει δηλαδή 21.500.
Όσον αφορά τις διαφορές, υπάρχουν πολλές στον εξοπλισμό που δικαιολογούν τη διαφορά τιμής και ακόμα παραπάνω. Μπες στη σελίδα της Honda και θα τα δεις αναλυτικά. Ακόμη, το χατς έχει πιο σκληρή ανάρτηση, πίσω διπλή απόληξη εξάτμισης, μικρότερο χώρο πορτμπαγκαζ, μαύρες 17άρες ζαντες, πιανο μπλακ λεπτομέρειες γύρω γύρω κτλ. Είναι πιο σκληρό στις ανωμαλίες του οδοστρώματος και πιο τραίνο στις στροφές. Είναι βασικά διαφορετικά αυτοκίνητα. Καλύτερα να τα οδηγήσει και τα δύο κάποιος για να δει ποιο προτιμάει.
Εγώ, αν και λατρεύω το δικό μου (χατς), θα έλεγα ότι οδηγικά μου ταιριάζει περισσότερο το σενταν καθώς είμαι του πιο μαλακού σεταπ. -
Ο χρήστης gkouk έγραψε:
Χτες κάποιος κομπλεξικος μου το γρατζουνισε με κλειδί σε όλη την πόρτα ... Καμία πρόταση για αλοιφή; Έστω να μη φαίνεται πολύ
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στείλε μου ένα πμ Δευτέρα κατα τις 3 που θα είμαι στο σπίτι να σου στείλω ποιο χρησιμοποιώ εγώ χρόνια τώρα.Αν είναι γρατζουνιά επιφανειακή και όχι βαθειά κατά 99% θα φύγει!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
@gkouk: Ωραίο ποστ ! Καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με την Κεντρική αντιπροσωπεία και να τους ενημερώσεις ότι η εταιρεία χρονομισθωσης δε τηρεί το πρόγραμμα συντήρησης που προβλέπει ο κατασκευαστής. Επίσης να τους πεις και για τους τριγμούς. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν αυτοί.
Το sonic grey pearl κατά honda ή κοινώς battleship grey, είναι ιδιαίτερο, ξεχωριστό χρώμα. Αυτό με τη κουτσουλια συνεβει και σε μένα. Ένα κλειστό γκαράζ ή μία κουκούλα θα αποκρούσουν τις .... Χειροβομβίδες και τους κακόβουλους.
-
Καλησπέρα.
Μπορεί κάποιος να παραθέσει ένα review από το φόρουμ για τον 1.0 turbo, γιατί δεν βρίσκω σχολιασμό για τον συγκεκριμένο κινητήρα.
Υπάρχουν αρκετές προτάσεις μεταχειρισμενων με λίγα χιλιόμετρα που φαίνονται συμφερουσες 18.000 £
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Νέο Honda Civic 2017