-
Τι σχέση έχει η εξωτερική θερμοκρασία αφού μέσα στο κιβώτιο επικρατούν ούτως ή άλλως ανεβασμένες θερμοκρασίες;
Άσε που εδώ Κρήτη από τους 15 βαθμούς του χειμώνα πήγαμε στους 22 της άνοιξης (όταν έπιασα τα χλμ. αυτά)! Κλάιν!
Δε διαφωνώ ότι το Mazda θα είναι κορυφαίο! Επιφυλάσσομαι βέβαια να το δω από κοντά. Αλλά το γκολφ; Σιγά πια... A3 BMW και Merc παίζουν μόνες τους μπάλα και δεν τις βάζω στην εξίσωση αν και εκεί πιο πολύ ξεγελιέσαι με τη χλιδή που σου βγάζει η καμπίνα. Η ποιότητα είναι άλλο πράγμα. -
@sargus : Λόγω επαγγέλματος, γνωρίζω κάτι παραπάνω από εσένα. Όταν είναι κρύο (κρύα εκκίνηση) σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, γρατζουνάει. Τα λιπαντικά των κιβωτίων έχουν και αυτά ιξώδη και υπόκεινται σε θερμοκρασιακές διακυμάνσεις. Αυτά που εξαρχής φοράνε είναι κατά κόρον για θερμά κλίματα. Επίσης ανάλογα τα διανυθέντα χλμ και την χρήση πρέπει να επιλέγεται και διαφορετικό υγρό κιβωτίου. ‘Όλα τα παραπάνω αφορούν όσους μένουν σε ψυχρά κλίματα. Εσύ που μένεις στην Κρήτη, δε σε αγγίζει τίποτα !
-
Κοίτα, θεωρούσα δεδομένο ότι όταν μιλάμε για λειτουργία/αίσθηση κιβωτίου πάντα το κάνουμε όταν εκείνο έχει έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας και όχι στην εκκίνηση. Αν και δε 'γρατζουνάει' ούτε κρύο.
-
Με το που ζέστανε ο καιρός και το δικό μου δε γρατζουνάει στην κρύα εκκίνηση. Τον Νοέμβρη όμως, θα γρατζουνάει. Τότε θα προβώ σε upgrade αλλαγή υγρών κιβωτίου...
-
Ο χρήστης ilias7 έγραψε:
Με το που ζέστανε ο καιρός και το δικό μου δε γρατζουνάει στην κρύα εκκίνηση. Τον Νοέμβρη όμως, θα γρατζουνάει. Τότε θα προβώ σε upgrade αλλαγή υγρών κιβωτίου...Φίλε Ηλία γιατί δεν μας λες από τώρα σχετικά με το upgrade αλλαγή υγρών κιβωτίου να το έχουμε υπόψη μας ?
Θα με ενδιέφερε και εμένα αυτό.. -
@Enzo22 : Αν κατοικείς από τη Λάρισα και νοτιότερα, απλά δεν το χρειάζεσαι …
-
Αν μενεις στα χιονια, βρομα το λαδι μπενζινα.
Αν μενεις κατω απο Λαρισα παει καλα η βαλβολινη.
Ε φτιαξτε ενα σιβικχωριο καπου με τις καταλληλες συνθηκες να τελειωνει το θεμα
-
@lap :
Χαχαχαχαχαχα !!!
Στη Κρήτη που κατοικεί ο Σαργός είναι το ιδανικό μέρος για το Σιβικοχώρι !!!
Εκεί δε σε αγγίζει τίποτα …
Ούτε oil dilution, ούτε βαλβολίνες, ούτε τίποτα … -
Πέρα από τη πλάκα... Αυτό το αστείο με το oil dilution πρέπει να τελειώσει.
Υπάρχει έστω και ένας που είχε πραγματικά πρόβλημα στην Ελλάδα, για να μη πω στην Ευρώπη;
-
Ο χρήστης ilias7 έγραψε:
@Enzo22 : Αν κατοικείς από τη Λάρισα και νοτιότερα, απλά δεν το χρειάζεσαι …Ηλία κατοικώ στην Θεσσαλονίκη. Αν μπορώ να βάλω κάτι καλύτερης ποιότητας που θα κάνει διαφορά τότε να το βάλω...
-
Μια η λυση...
https://www.spiti24.gr/ -
Φίλε enzo22, θα το βάλεις όταν το χρειαστείς. Όχι τώρα. Είναι πάρα πολύ καινούργιο το αυτ/το σου για κάτι τέτοιο. Εγώ τώρα, αλλάζω τη αρχική μου σκέψη και σκέφτομαι να βγάλω και τον χειμώνα 2019-2020 και ανάλογα τι θα συμβεί να κάνω αλλαγή υγρών κιβωτίου τον χειμώνα 2020-2021. Αν όμως σώνει και καλά θέλεις να προβείς σε αλλαγή τώρα (κάτι που δε σου συστήνω), θα σου πρότεινα τα Amsoil synchromesh (1,9 λτ θα χρειαστείς). Θεωρώ ότι θα ανταπεξέλθουν τέλεια σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.
-
Εσεις λετε να αλλαξετε βαλβολινες ή να βαλατε προσθετα;
Γενικα τα προσθετα κανουν δουλεια ή αφηνουν μακα;
-
Έχει κανείς θέμα με oil dilution από δω μέσα.. Η μάς ζαλιζετε τζαμπα με αυτό το θέμα? Έχει κρύο έχει ζέστη έχει χιόνια έχει βροχή μυρίζει το λάδι... Χαρείτε το αμάξι και σταματήστε με το αν και όταν.. Αν συμβεί συνεβει.. Τι να κάνουμε? Όταν και εάν συμβεί ζημιά σε κάποιον τότε ας το πει..
-
@sakb : Κανείς δε σε ζαλίζει ! Αυτοζαλίζεσαι ! Καμία αναφορά δεν έκανα σε oil dilution. Mία νύξη μόνο έκανα στον lap ότι ο sargus που μένει στην Κρήτη δεν θα έχει ποτέ τέτοια προβλήματα, καθαρά με χιουμοριστική διάθεση. Διάβαζε σωστά !
-
Ε, μα ...δραμαμινη
-
Ο χρήστης ilias7 έγραψε:
Φίλε enzo22, θα το βάλεις όταν το χρειαστείς. Όχι τώρα. Είναι πάρα πολύ καινούργιο το αυτ/το σου για κάτι τέτοιο. Εγώ τώρα, αλλάζω τη αρχική μου σκέψη και σκέφτομαι να βγάλω και τον χειμώνα 2019-2020 και ανάλογα τι θα συμβεί να κάνω αλλαγή υγρών κιβωτίου τον χειμώνα 2020-2021. Αν όμως σώνει και καλά θέλεις να προβείς σε αλλαγή τώρα (κάτι που δε σου συστήνω), θα σου πρότεινα τα Amsoil synchromesh (1,9 λτ θα χρειαστείς). Θεωρώ ότι θα ανταπεξέλθουν τέλεια σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.Φίλε Ηλία αν δεν χρειάζεται εννοείται δεν το βάζω ....Απλά όταν θα έρθει η ώρα για αλλαγή θα βάλω το
Amsoil synchromesh όπως μου είπες. Λες στην αντιπροσωπεία να έχουν καμία αντίρρηση όταν τους το πάω να το βάλουν και να θέλουν να βάλουν το δικό τους ?Άρης
-
@enzo22 : Aν θυμάμαι καλά η Honda προτείνει (χοντρικά) αλλαγή υγρών κιβωτίου κάθε 120.000 χλμ. Το διάστημα αυτό είναι εκτός πραγματικότητας για κάθε αυτ/το και κάθε κλιματική συνθήκη. Αν κρίνω από αυτ/τα της VAG κατά κόρον, θα πετάξεις πρώτα το κιβώτιο και μετά θα αλλάξεις τα υγρά του, αν ακολουθήσεις αυτό το μοτίβο. Εννοείται ότι στην αντιπροσωπεία θα θέλουν να βάλεις τα δικά τους. Το πώς θα το διαχειριστείς είναι ένα θέμα που δε μπορώ να σε βοηθήσω. Πάντως περίμενε να δεις πως θα συμπεριφερθεί το κιβώτιο στον επερχόμενο χειμώνα και πράττεις ανάλογα στην μεθεπόμενη χειμερινή σεζόν. Θα ξαναμιλήσουμε γι’ αυτό το θέμα μελλοντικά και θα ανταλλάξουμε εμπειρίες …
-
Είστε σίγουροι ότι παίρνει 5w-30 το κιβώτιο του honda;
-
Ο χρήστης ilias7 έγραψε:
@enzo22 : Aν θυμάμαι καλά η Honda προτείνει (χοντρικά) αλλαγή υγρών κιβωτίου κάθε 120.000 χλμ. Το διάστημα αυτό είναι εκτός πραγματικότητας για κάθε αυτ/το και κάθε κλιματική συνθήκη. Αν κρίνω από αυτ/τα της VAG κατά κόρον, θα πετάξεις πρώτα το κιβώτιο και μετά θα αλλάξεις τα υγρά του, αν ακολουθήσεις αυτό το μοτίβο. Εννοείται ότι στην αντιπροσωπεία θα θέλουν να βάλεις τα δικά τους. Το πώς θα το διαχειριστείς είναι ένα θέμα που δε μπορώ να σε βοηθήσω. Πάντως περίμενε να δεις πως θα συμπεριφερθεί το κιβώτιο στον επερχόμενο χειμώνα και πράττεις ανάλογα στην μεθεπόμενη χειμερινή σεζόν. Θα ξαναμιλήσουμε γι’ αυτό το θέμα μελλοντικά και θα ανταλλάξουμε εμπειρίες …Ευχαριστώ φίλε Ηλία να εισαι καλά.
125000 χλμ είχα κάνει στην Corolla μου που πούλησα σε 19 χρόνια.... Όποτε εχουμε μέλλον......
Επανερχόμαστε στο θεμα λοιπόν με το καλο στον επερχόμενο χειμώνα....
Νέο Honda Civic 2017