-
Φίλε Άρη
Αυτό που σου συμβαίνει στο θέμα της ηχομόνωσης, όλως παραδόξως δε συμβαίνει σ’ εμένα. Μία ικανοποιητική εξήγηση είναι αυτή που ο REALZEUS, έγραψε παραπάνω. Το σιβίκ είναι πιό ήσυχο (από άποψη θορύβων κύλισης και κινητήρα) από αυτοκίνητα των 40 & 50 χιλιάδων ευρώ που είχα στο παρελθόν στη κατοχή μου. Μόνο σε χαμηλές ταχύτητες, εντοπίζω έναν συντονισμό – υπόκωφο θόρυβο από το χώρο του πορτ μπαγκάζ, όπως κι εσύ αναφέρεις, αλλά τίποτα το δραματικό ή μη υποφερτό. Κατά τα άλλα, είναι απολύτως ήσυχο σε καλά οδοστρώματα και ικανοποιητικό στα υπόλοιπα.
Πάντως έχω να δώσω μία ιδέα οριστικής λύσης του προβλήματος. ‘Όπως κι εσύ, έτσι κι εγώ, ζω στη βόρεια Ελλάδα. Σε 3 μήνες θα χρειαστούμε χειμωνιάτικα ελαστικά. Παραγγέλνουμε τις ζάντες του σεντάν με τη πατέντα noise reducing wheels (σελ. 163 qbiefox), σε διάσταση 16 ή 17 ιντσών και το «πρόβλημα» θα λυθεί χωρίς μονώσεις στο χώρο αποσκευών με αμφίβολα αποτελέσματα. Τα πάντα βέβαια θα εξαρτηθούν και από το κόστος.
-
Υποπτεύομαι ότι μόλις ακούσετε τις τιμές των εργοστασιακών ζαντών, θα φύγετε τρέχοντας...
-
Κι εγώ κάτι τέτοιο υποπτεύομαι, αλλά θα βάλω χειμερινά ελαστικά, στις υπάρχουσες ή σε άλλες ζάντες, οπότε θα κάνω και μία ερώτηση για το τι παίζει με τις ζάντες του σεντάν και θα επιλέξω την βέλτιστη λύση.
Έπειτα χωρίς να το έχω ψάξει, νομίζω ότι οι ζάντες του σεντάν είναι 7,0 ή 7,5JX17”, λόγω 215 ελαστικών, ενώ του sport hatch 1.5 είναι 8,0JX17”, λόγω 235 ελαστικών.
Οπότε αν είναι όντως έτσι, το πράγμα περιπλέκεται ...
-
Συμφέρει να πάρετε μικρότερες ατσάλινες ζάντες και να βάλετε μια τετράδα χειμερινά σε αυτές, στην μικρότερη διάσταση που προτείνει το εργοστάσιο.
-
+1
Μικρότερα λάστιχα θα είναι φθηνότερα και θα αντέχουν περισσότερο στις λακκούβες των ορεινών διαδρομών.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εδώ ακόμα και η σύζυγος που ποτέ δεν παραπονέθηκε στην 19χρονη corolla που είχαμε για θόρυβο κύλισης σήμερα μου το ανέφερε ξανά
Την έχεις ακόμα την Corolla? Θα είχε ενδιαφέρον μια μέτρηση των δύο αυτοκινήτων με ντεσιμπελόμετρο κινητού, στον ίδιο δρόμο και στις ίδιες συνθήκες. Επειδή θεωρώ δύσκολο η Corolla να ήταν πιο ήσυχη συνολικά, συμπεραίνω μάλλον ότι το Honda είναι αρκετά πιο αθόρυβο σε θέμα κινητήρα - αεροδυναμικού θορύβου και έτσι όταν πέφτει σε κακό οδόστρωμα, ο θόρυβος κύλισης γίνεται πιο αντιληπτός καθώς διαταράσσει την ησυχία που επικρατεί γενικά. Σίγουρα δεν βοηθάνε και τα 235... Τι μοντέλο είναι;
Φίλε REALZEUS το συμπέρασμα σου ηταν 100% σωστό ! Η Corolla liftback 1.3 mod 12/1999 ( την οποία την πούλησα) ηταν πιο αθόρυβη απο το civic σε μικτά (άσχημα) οδοστρώματα σε ταχύτητες μέχρι 80 χλμ την ώρα περίπου αλλά σε ταξίδι 110 - 130 χλμ σου έπαιρνε τα αυτιά... Αντίθετα το civic έχει θόρυβο κύλισης σε άσχημα οδοστρώματα αλλά σε ταξίδι σε καλό οδόστρωμα μέχρι και 160 χλμ που το έχω πάει δεν ακούγεται σχεδόν τίποτε....
Φίλε Άρη
Αυτό που σου συμβαίνει στο θέμα της ηχομόνωσης, όλως παραδόξως δε συμβαίνει σ’ εμένα. Μία ικανοποιητική εξήγηση είναι αυτή που ο REALZEUS, έγραψε παραπάνω. Το σιβίκ είναι πιό ήσυχο (από άποψη θορύβων κύλισης και κινητήρα) από αυτοκίνητα των 40 & 50 χιλιάδων ευρώ που είχα στο παρελθόν στη κατοχή μου. Μόνο σε χαμηλές ταχύτητες, εντοπίζω έναν συντονισμό – υπόκωφο θόρυβο από το χώρο του πορτ μπαγκάζ, όπως κι εσύ αναφέρεις, αλλά τίποτα το δραματικό ή μη υποφερτό. Κατά τα άλλα, είναι απολύτως ήσυχο σε καλά οδοστρώματα και ικανοποιητικό στα υπόλοιπα.
Πάντως έχω να δώσω μία ιδέα οριστικής λύσης του προβλήματος. ‘Όπως κι εσύ, έτσι κι εγώ, ζω στη βόρεια Ελλάδα. Σε 3 μήνες θα χρειαστούμε χειμωνιάτικα ελαστικά. Παραγγέλνουμε τις ζάντες του σεντάν με τη πατέντα noise reducing wheels (σελ. 163 qbiefox), σε διάσταση 16 ή 17 ιντσών και το «πρόβλημα» θα λυθεί χωρίς μονώσεις στο χώρο αποσκευών με αμφίβολα αποτελέσματα. Τα πάντα βέβαια θα εξαρτηθούν και από το κόστος.
Φίλε Ηλία ξύνεις παλιές πληγές τώρα.... Και εγω είχα κάνει σκέψεις να άλλαζα τα ζαντολάστιχα μόλις θα έπαιρνα το αυτοκίνητο και να έβαζα μικρότερης διάστασης λάστιχο και ζάντα (του σεντάν , μη γνωρίζοντας τότε την πατέντα noise reducing wheels ) αλλά στο τέλος δεν έκανα τίποτε.....
Καταρχάς έχω τα ίδια ελαστικά όλο τον χρόνο και δεν τα αλλάζω τον χειμώνα. Οπότε θα πρέπει να πουλήσω τα τωρινά ζαντολάστιχα (πόσο άραγε ?) και να παραγγείλω τα ζαντολάστιχα του σεντάν τα οποία σίγουρα θα βγαίνουν κανά 3άρι χιλιάρικα απο όσο φαντάζομαι....Παρεπιπτόντος να αναφέρω οτι λόγω των λίγων χλμ που κάνω τον χρόνο (περίπου 7-8000 ) οταν αλλάζω τα λάστιχα στην 5ετία έχω 35000 με 40000 χλμ. ....Γενικά ότι αλλάζω είναι βάσει ετών και όχι χλμ.....
Παραθέτω και κάτι που διάβασα και πήρα απάντηση διαφορετική απο ότι περίμενα γιατί νόμιζα με ένα σετ ελαστικά με χαμηλότερα db θορύβου θα βελτιωνόταν το πρόβλημα αρκετά......Παρμένο απο το civic.X.com
'For example, on my previous car I had Dunlop Sport Maxx RT (by the way, very-very good tyre, with huge amounts of grip) which were rated at 68dB (this is basically on the quiet side, as 67-68 is the lowest you can find). On rough / aggressive asphalt it was quiet as a mouse but on fine / very smooth asphalt they were quite noisy, giving a high pitch rolling sound.
Now, the current car cam equipped with Michelin Primacy 3 (235/45 R17) which are rated at 71db, a bit on the noisy side. On very smooth asphalt they are totally silent but on rough asphalt they can become quite noisy, giving a low pitch rolling sound. Compared to the Dunlops I mentioned earlier, it seems that each of them where build to handle the sound frequencies quite differently, so you need to factor that also. Just because someone says that it is a quiet tyre doesn't mean it is quiet on all road surfaces.'Οπότε πάπαλα και απο εδώ....
Και να το τονίσω ξανά , είμαι σούπερ ευχαριστημένος απο το αυτοκίνητο αλλά επειδή με ενδιαφέρει πιο πολύ το να είναι όσο πιο αθόρυβο το αυτοκίνητο παρά οι απόλυτες επιδόσεις αν μπορώ να βελτιώσω κάτι με νορμάλ κόστος θα το κάνω . Και ενα 10 με 20 % να χαμηλώσω τον θόρυβο κέρδος θα είναι.... -
Άρα, εφόσον είχες ως προτεραιότητα την άνεση και αθόρυβη κύλιση, ίσως δεν έπρεπε να πάρεις την έκδοση σπορτ, αλλά την elegance ή την comfort. Ίσως να συμβάλλει στο φαινόμενο helmholz (φύσημα σε μπουκάλι) και η κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση, οπότε αν αυτό ισχύει ότι μόνωση κι αν βάλεις δε θα αποφέρει αποτέλεσμα …
-
Ηλία δεν ήθελα να πάρω το 1000άρι αλλά ούτε και το σεντάν που ηταν πιο μεγάλο (2 άτομα είμαστε ) και γενικά το hatchback έχει και πολύ βολικότερο πόρτ μπαγκάζ . Η εξάτμιση αυτή καθαυτή δεν ακούγεται , άλλοι διαβάζω βάζουν άλλη για να κάνει θόρυβο.....Τώρα αν συμβάλλει στο φαινόμενο helmholz (πρώτη φορά το ακούω.... ) και έχει αντίκτυπο στον θόρυβο κύλισης τι να πω....
-
Να βαλω τιμες απο ηχομονωτικα, ή οχι ακομα;;;;
Θες κ αλλο ψησιμο;;; -
Ο χρήστης Enzo22 έγραψε:
1.3 mod 12/1999Δικό μου λάθος που δεν το διευκρίνισα, αλλά εννοούσα το μοντέλο του ελαστικού που φοράει το Civic.
Θα πω και κάτι που ίσως φανεί αστείο, αλλά δουλεύει. Σε μεγάλα ταξίδια μπορείτε να δοκιμάσετε ωτοασπίδες (τις απλές κίτρινες από το φαρμακείο). Αν δεν τις στρίψετε και τις βάλετε πολύ λίγο μέσα στο αυτί (ώστε να περνάνε οι ήχοι που πρέπει - του δρόμου, του αυτοκινήτου κλπ), κόβεται σε μεγάλο βαθμό η βαβούρα και μένουν μόνον οι πιο δυνατοί ήχοι (κόρνες, μουσική κλπ) που θέλετε να ακούτε. Φτηνό κι απλό.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
1.3 mod 12/1999
Δικό μου λάθος που δεν το διευκρίνισα, αλλά εννοούσα το μοντέλο του ελαστικού που φοράει το Civic.
Θα πως και κάτι που ίσως φανεί αστείο, αλλά δουλεύει. Σε μεγάλα ταξίδια μπορείτε να δοκιμάσετε ωτοασπίδες (τις απλές κίτρινες από το φαρμακείο). Αν δεν τις στρίψετε και τις βάλετε πολύ λίγο μέσα στο αυτί (ώστε να περνάνε οι ήχοι που πρέπει - του δρόμου, του αυτοκινήτου κλπ), κόβεται σε μεγάλο βαθμό η βαβούρα και μένουν μόνον οι πιο δυνατοί ήχοι (κόρνες, μουσική κλπ) που θέλετε να ακούτε. Φτηνό κι απλό.
Το civic φοράει τα Michelin primacy 3 σε 235/45/17 διάσταση.
Εγώ φοράω τις ωτοασπίδες 3m τις πορτοκαλί εδω και 10 χρόνια τουλάχιστον που είναι ακόμη πιο μαλακές και στο σπίτι και στις διακοπές , αν δεν ήταν και αυτές θα είχα σαλτάρει από καιρό.....
Στο αυτοκίνητο δεν τις έχω δοκιμάσει , αλλά εδώ δεν φόρεσα στην Corolla σε ταξίδια τώρα στο Civic θα τις φορέσω ?
Είπαμε έχει ένα θεματάκι με το θόρυβο κύλισης αλλά όχι και για ωτοασπίδες -
Τουλάχιστον εγκληματικό να προτείνονται ωτοασπίδες σε οδηγό... Edit [Mod] Υποτίθεται στο τιμόνι βάζουμε το 100% των αισθήσεων μας για την ασφάλεια και την δικιά μας και των άλλων.
Δεν χρειάζονται προσωπικοί χαρακτηρισμοί [Mod]
-
Καλά, χαλάρωσε και εσύ λίγο. Μην είσαι τόσο επιθετικός.
Η σύσταση ήταν να τις φοράει 'ελαφριά'. Άλλωστε με το σκεπτικό σου, θα έπρεπε να απαγορευτεί και το ήχοσύστημα στα αυτοκίνητα ή οι ομιλίες μεταξύ των επιβαινόντων ή να μη τραγουδάνε τα παιδιά σου στο πίσω κάθισμα κτλ. Καταλαβαίνεις ότι δεν έχει κ πολύ λογική όλο αυτό έτσι;(Πάντως λίγο κούρασε η φάση με το θόρυβο κτλ. Δεν αλλάζουμε θέμα;)
-
Με εχετε κανει μπλοκ ή κανεις δεν ειδε το βιντεο με τα λαστιχα του tesla...
Ουουου με ακουει κανεις;;;
-
Έχει δίκιο ο σαργος. Δεν μιλάμε για oil dilution καλυτερα;
-
Ο χρήστης elefasgr έγραψε:
Έχει δίκιο ο σαργος. Δεν μιλάμε για oil dilution καλυτερα;Ή μήπως να μιλήσουμε για το ύφασμα του τεμπέλη και στις χειρολαβές που είναι για τα μπάζα ????
Οκ , τότε οταν θα έχω νεα απο την Honda ή απο κανένα κατάστημα που κάνει ηχομονώσεις θα επανέλθω για ενημέρωση... -
Το σιβίκ έχει τόσα πολλά θετικά, που θα μπορούσαμε να γράφουμε για μήνες ολάκερους. Ο λόγος ύπαρξης όμως αυτού του φόρουμ (διορθώστε αν κάνω λάθος), δεν είναι να εκθειάζουμε το όποιο «μεγαλείο». Άλλωστε αυτό το απολαμβάνουμε κάθε μέρα. Ούτε να λειτουργούμε σα promotion του Σ και της Χόντα, αλλά να ανταλλάσσουμε απόψεις και να αλληλεπιδρούμε, σχολιάζοντας τα όποια αρνητικά και τα τυχόν προβλήματα που μελλοντικά ίσως προκύψουν, δημιουργώντας παράλληλα μία συμπαγή κοινότητα με σοβαρή καταναλωτική συνείδηση και ομαδικό πνεύμα.
Αυτό κάνουν στα φόρουμ του εξωτερικού. Γι’ αυτό πέτυχαν ανάκληση στο θέμα του oil dilution. Γι΄αυτό η Ford αντιμετωπίζει αγωγές 4 δις. $ για το ελαττωματικό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της. Ας προσανατολιστούμε προς αυτό το σκεπτικό, διότι βλέπω ότι όταν εκφράζεται κάποιος προβληματισμός ή όταν υπάρχει κάποιο μικρό έστω πρόβλημα, οι περισσότεροι από εμάς αντιδρούμε είτε με συμπάθεια - απάθεια, είτε με τη λογική: «Αφού δε μου έτυχε εμένα τι με νοιάζει… Και τελειώστε το θέμα να πούμε κανέναν διθύραμβο και να εξασφαλίσουμε πωλήσεις στον Σ, πείθωντας κι άλλους να κάνουν την αγορά του αιώνα».
Καταλαβαίνω ότι για κάποιους εδώ μέσα και για μένα, είναι η καλύτερη αγορά τους. Κι ίσως πολλοί από εμάς να μην έχουμε ποτέ ξανά τη δυνατότητα, να πάρουμε κάτι καλύτερο.
Αυτό που πραγματικά με κουράζει όμως και πιστεύω και πολλούς άλλους, γι΄ αυτό άλλωστε πλέον δεν αντιδράνε, είναι να διαβάζω πράγματα που ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ, ελαφρώς ή και βαρέως διογκωμένα, λόγω «λατρείας και οπαδισμού» κάποιων μελών. Θα ήθελα να διαβάζω εντυπώσεις από τη συντήρηση του αυτ/του, κόστους ανταλλακτικών, αντιμετώπιση εξουσιοδοτημένου δικτύου, βλάβες, αστοχίες, προβλήματα μεγάλα και μικρά και την λύση τους ή μη.
Τι έγινε άραγε με τους φίλους που είχαν προβλήματα τριγμών ??? Αναφέραμε άραγε στις αντιπροσωπείες ότι σε κάποιους από εμάς τον περασμένο χειμώνα, το λάδι μύριζε βενζίνη ??? Και άλλα που δε θα αναφέρω, γιατί θα μακρηγορήσω. Αναφέρει κάτι κάποιος, εισπράττει συμπάθεια ή απαξίωση και μετά προσπαθεί μόνος του να λύσει το θέμα και φυσικά και πολύ καλά κάνει, όταν το λύσει δεν αναφέρει τη λύση, λόγω της απαξίωσης που εισέπραξε.
Ας λειτουργήσουμε με ομαδικό πνεύμα και σταματήσουμε να είμαστε παρτάκηδες και οπαδοί.
Το μόνο κοινό που έχουμε μεταξύ μας είναι το σιβίκ.
Και αυτό, όπως και όλα, δεν είναι αλεξίσφαιρο…
Με απόλυτη συμπάθεια και σεβασμό προς όλους.
(ΥΓ: Φίλε Άρη, συγγνώμη που δε σε βοηθήσαμε ιδιαίτερα για το θέμα των θορύβων κύλισης, αλλά το συγκεκριμένο θέμα είναι λίγο 'γκρίζα ζώνη'. Αν μη τι άλλο ξέρεις τι δεν πρέπει να κάνεις.)
-
Καλά τα είπες Ηλία, μπορεί να μην γράφω συχνά αλλά τσεκάρω καθημερινά το forum. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο εμένα στο civic (και πιστεύω πραγματικά οτι οι περισσότεροι απο εμάς το έχουν σαν πρόβλημα) είναι ο εκνευριστικός συντονισμός των παραθύρων (οδηγού-συνοδηγού) όταν είναι μισάνοιχτα. Όπως έχω αναφέρει μου άλλαξαν τους γρύλους και δεν ακουγόταν κιχ για κανα 2μηνο. Μετά πάλι τα ίδια. Το θέμα είναι δεν ξέρω τι να κάνω. Να ξαναπάω service και να μου ανοίγουν πόρτες κτλ ή να ζήσω με αυτό? Επίσης αυτό που παρατήρησα (έχοντας το αυτ/το σχεδόν 1 χρόνο) είναι οτι κάθε 5-6χιλ χλμ μου εμφανίζεται το service reminder. Στα 5χιλ χλμ ήταν το Α: αλλαγή λαγιών, φίλτρων και τώρα στα 10χιλ χλμ μου δείχνει Α και Β. Η απορία μου είναι η εξής (που θα λυθεί μάλλον στον 2ο χρόνο κατοχής του αυτ/του): Πρέπει να αλλάζω λάδια καθε 5-6χιλ χλμ ή επειδή ήταν καινούριο το αυτοκίνητο συμβαίνει αυτή η συχνή αλλαγή? Εγω περίμενα να αλλάζω λάδια κάθε 10χιλ χλμ (ή στον 1 χρόνο) όπως είναι συνήθως στα βενζινοκίνητα.
-
@S3raph: Εφόσον το θέμα των παραθύρων δε λύθηκε, θα πας και θα ξαναπάς και θα τους αλλάζουν μέχρι να λυθεί. Θα το αναφέρω και εγώ ως πρόβλημα (παρότι δεν το έχω) στην αντιπροσωπεία μου, με την υποχρέωση να κοινοποιηθεί στα κεντρικά.
Για το θέμα του σέρβις, εγώ έχω ήδη 5000 χλμ και μου δείχνει άλλες 200 ημέρες (1.5 hatch sport). Μήπως κάνεις μικρές επαναλαμβανόμενες διαδρομές και ο αλγόριθμος μετράει διαφορετικά ???
Όπως και να ‘χει μόνο καλό κάνεις με συχνές αλλαγές λαδιών. Επιβαρύνει λίγο τη τσέπη, αλλά αυξάνει το προσδόκιμο ζωής και την καλή κατάσταση του μοτέρ.
-
Φίλε Ηλία πάρα πολύ ωραίο το κείμενο σου και πολύ σωστά όσα γράφεις με εκφράζουν απόλυτα . Έτσι πρέπει να είναι δομημένο ενα φόρουμ και να βασίζεται στην αλληλοβοήθεια των μελών του.
Υ.Γ Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα φίλε , έτσι και αλλιώς έχω διαβάσει πάρα πολλά άρθρα και έχω δεί πολλά βίντεο για το θέμα . Έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα , αλλά απευθύνθηκα στο φόρουμ πιο πολύ με την ελπίδα οτι κάποιος προχώρησε σε κάποια ηχομόνωση στο αυτοκίνητο του για να μας πει αποτελέσματα απο πρώτο χέρι...
Για οτιδήποτε νέο θα ενημερώσω.
Υ.Γ 2 Πριν απο μια βδομάδα έκανα το πρώτο ετήσιο service στον Σ. Είχα 7400 χλμ και μου είχε βγάλει ΑΒ στο service reminder . Συνολικό κόστος με την έκπτωση στα 122,80 €.
Νέο Honda Civic 2017