-
@alexandros.k : Μάλλον θα ήμουν καθ' οδόν προς Αμβέρσα με πολλούς τόνους φορτίο στη νταλίκα και και κάποιος με περισσότερο ελεύθερο χρόνο από εμένα με πρόλαβε..
-
Δεν μπορεις να ξερεις ποσο ελευθερο χρονο εχει ο καθενας και τι κανει στην ζωη του... Αν ηταν ετσι οι φυλακισμενοι θα εγραφαν 150 ποστς την μερα
-
Μήπως λόγω εκλογών σας έχουν ψεκάσει?
Πολύ αναίτια επιθετικότητα διακρίνω. Ειρήνη ημιν -
Παίδες, καλημέρες! Βλέπω πως και πάλι το θέμα του oil dilution(το οποίο πρώτος επεσήμανα στο φόρουμ, έχοντας διαβάσει σχεδόν όλη την πληροφορία που κυκλοφορεί στο ίντερνετ)είναι στην πρώτη γραμμή και μάλιστα διχάζει! Ας ξεδιαλύνουμε λίγο την σύγχυση, που επικρατεί! Κάποιοι αγοράσαμε το αυτοκίνητο, όντας το θέμα εις γνώση μας...και πολύ καλά κάναμε!!!Λοιπόν, έχουν πωληθεί γύρω στο 1 εκατομμύριο τέτοιοι κινητήρες στην Βόρεια Αμερική και το θέμα έχει παρουσιαστεί σε μερικές εκατοντάδες(που λόγω ιντερνετ φαντάζουν πολύ περισσότερες)περιπτώσεις...σε μια αμελητέα δηλάδή ποσότητα αυτοκινήτων και λόγω συγκεκριμένων συνθηκών(πολλές μικρές διαδρομές σε κρύο καιρό, χωρίς να προλάβει ο κινητήρας να ζεσταθεί και να εξατμιστή η βενζίνη στα λάδια)! Εν συνεχεία, το θέμα παρουσιάζεται σε όλους τους κινητήρες άμεσου ψεκασμού και το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι πραγματικά απλό...ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MAINTANCE MINDER! Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο!Όσον αφορά την Honda...έχουν ακουστεί αρκετές ασυναρτησίες δυστυχώς! Η εταιρεία αυτή είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής κινητήρων στον κόσμο, ξέρει πολύ περισσότερα απ'όλους μας κι όταν σου λέει ότι αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος χρήσης του αυτοκινήτου οφείλεις να το σεβαστείς! Όποιος θέλει έναν κινητήρα 1,5 turbo, που απλά γαμάει ο συνδιασμός δύναμης και κατανάλωσης, με το συγκεκριμένο στήσιμο του αυτοκινήτου, που σε κάνει να απολαμβάνεις την οδήγηση και θέλει να μην έχει oil dilution, απλά ας ψάξει για κάτι άλλο...η πραγματικότητα πάντως λέει πως υπάρχουν χιλιάδες CivicX με 150000 μίλια στην Βόρεια Αμερική, χωρίς κανένα πρόβλημα, οπότε χαλαρώστε κι απολαύστε το αυτοκίνητο!!!
-
@imakis : Συμφωνώ μαζί σου, αλλά θέλοντας να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου : Ποιός είναι ο ιδανικός τρόπος χρήσης ενός αυτ/του και ποιός κατασκευαστής θα τον υπαγορεύσει ??? Πως «απαγορεύεις» σε όποιον ζει σε περιοχή με δριμύ ψύχος, να χρησιμοποιεί το αυτ/το του κατά βούληση και για την εξυπηρέτησή του και μόνο, μιάς και τέτοιες συνθήκες δεν ευνοούν τη διάνυση μεγάλων αποστάσεων ???
Εδώ προκύπτει το νομικό πρόβλημα σε ΗΠΑ, Καναδά και Κίνα και γι’ αυτό η χόντα αντέδρασε άμεσα, φοβούμενη μαζικές αγωγές.
Αν το πρόβλημα προκύψει στη χώρα μας, έστω σε μεμονωμένες περιπτώσεις, πως αντιδρά ο 'δύσμοιρος' Έλλην καταναλωτής, που δε ζει σε χώρα με ισχυρή καταναλωτική συνείδηση, ενώσεις καταναλωτών και υπέρ του νομοθεσία ???
-
καλημέρα σε όλους και καλό μήνα! Άσχετο: Ξέρει κανείς καμιά τρόμπα ηλεκτρική που να συνδέεται στο φις του αναπτήρα και να φουσκώνει και ξεφουσκώνει λάστιχα αυτοκινήτου, ποδηλάτου, μπάλες, και στρώματα νερού; Παρακαλώ μόνο όσοι έχουν προσωπική εμπειρία να μου πουν. Ευχαριστώ
-
Δεν ξέρω εάν έχει τα κατάλληλα ανταπτοράκια (για το αυτοκίνητο τα έχει), αλλά λογικά κάνει και το μηχάνημα που έχει κάτω από το πορτ μπαγκάζ.
Πάντως για το θέμα με τους μπροστινούς αισθητήρες παρκαρίσματος και τη δυνατή βροχή, χθες που έριχνε καρέκλες στη Μουδανιών, δεν είχα κάποιο πρόβλημα με αυτούς.
-
Ο χρήστης snp έγραψε:
καλημέρα σε όλους και καλό μήνα! Άσχετο: Ξέρει κανείς καμιά τρόμπα ηλεκτρική που να συνδέεται στο φις του αναπτήρα και να φουσκώνει και ξεφουσκώνει λάστιχα αυτοκινήτου, ποδηλάτου, μπάλες, και στρώματα νερού; Παρακαλώ μόνο όσοι έχουν προσωπική εμπειρία να μου πουν. ΕυχαριστώΕίχα πάρει παλιότερα από το Praktiker έναν αεροσυμπιεστή της Michelin.
https://www.skroutz.gr/s/8473764/Michel ... 09520.htmlΕίναι ιδιαίτερα μικρός και τον έχω στο πορτμπαγκάζ.
Το χρησιμοποιώ για να συμπληρώνω αέρα. Δείχνει πόσο αέρα έχει το ελαστικό.
Είναι αυτόματος. Βάζεις PSI ή BAR και φουσκώνει/ξεφουσκώνει μόνο του και σταματά αυτόματα.
Το καλώδιο που μπαίνει στον αναπτήρα είναι πολύ μεγάλο για να φθάνει σε όλα τα λάστιχα ο συμπιεστής.
Αρνητικό ότι κάνει πολύ θόρυβο, οπότε δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε ώρες κοινής ησυχίας.
Επίσης για να μην σκίζει την μπαταρία, εγώ το χρησιμοποιώ με αναμμένη τη μηχανή του αυτοκινήτου.
Έχει και αξεσουάρ για άλλες χρήσεις.Τελευταία φορά που το χρησιμοποίησα ήταν πριν ένα μήνα, όταν ξαφνικά και μέσα στην ερημιά (κάπου προς το Σούνιο) το αυτοκίνητο έβγαλε ενδείξεις για χαμηλή πίεση. Οπότε μέσα στην ερημιά έβαλα αέρα στα λάστιχα.
-
Ο χρήστης imakis έγραψε:
Παίδες, καλημέρες! Βλέπω πως και πάλι το θέμα του oil dilution(το οποίο πρώτος επεσήμανα στο φόρουμ, έχοντας διαβάσει σχεδόν όλη την πληροφορία που κυκλοφορεί στο ίντερνετ)είναι στην πρώτη γραμμή και μάλιστα διχάζει!Ουτε εσυ ησουν.... Και για να μην βγει κι αλλος και πει το ιδιο , εγω το ειπα πρωτος
https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 9#p3261169
Γι αυτο και δεν το αγορασα...ειναι μαπα
Ειχα παραγγειλει ενα κοκκινο , αλλά το ακυρωσα....Βεβαια βρηκαν αλλο θυμα και του το φορτωσαν -
Μεγάλη μάχη για την πρωτοκαθεδρία!
Τα περίφημα bragging rights!
Αποφασίστε ποιος είναι πρώτος, για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καισάρι...
-
imakis έγραψε:
Παίδες, καλημέρες! Βλέπω πως και πάλι το θέμα του oil dilution(το οποίο πρώτος επεσήμανα στο φόρουμ, έχοντας διαβάσει σχεδόν όλη την πληροφορία που κυκλοφορεί στο ίντερνετ)είναι στην πρώτη γραμμή και μάλιστα διχάζει!Ουτε εσυ ησουν.... Και για να μην βγει κι αλλος και πει το ιδιο , εγω το ειπα πρωτος
https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 9#p3261169
Γι αυτο και δεν το αγορασα...ειναι μαπα
Ειχα παραγγειλει ενα κοκκινο , αλλά το ακυρωσα....Βεβαια βρηκαν αλλο θυμα και του το φορτωσανΈχεις απόλυτο δίκιο, φίλε μου...δεν το είχα προσέξει, μάλλον επειδή αναφέρθηκες στο CRV, ενώ εγώ απευθείας στο Civic! Ήσουν ο πρώτος λοιπόν...συγχαρητήρια!!!
Αυτό για το οποίο δεν μπορώ, προφανώς, να σου δώσω συγχαρητήρια, είναι ότι αυτό σε φόβισε τόσο πολύ, που σε έκανε να ακυρώσεις την παραγγελία!Μου θυμίζεις τον τριχρονο γιο μου, που φοβάται τους κεραυνούς και τρέχει να κρυφτεί...γιατί δεν έχει ιδέα τι είναι!
Ακριβώς, όπως κι εσύ μάλλον δεν έχεις ιδέα από αυτοκίνητα...μην με παρεξηγέις, δεν το λέω επιθετικά, αλλά με πολλή συμπάθεια, μιας και δεν μπορώ να βγάλω άλλο συμπέρασμα, από τον χαρακτηρισμό σου 'μάπα' για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο!Και δεν το λέω επειδή το έχω έγω ή επειδή το θέμα(δεν το θεωρώ καν πρόβλημα)του oil dilution δεν με φοβιζει, μιας κι αν παρατηρηθεί σε κάποιο όχημα η λύση, όπως έχει ειπωθεί από χιλιάδες ειδικούς ανά τον κόσμο, είναι απλή...αλλαγή λαδιών σύμφωνα με το σύστημα του αυτοκινήτου!Όχι, όχι...το λέω γιατί το αυτοκίνητο απλά ΓΑΜΑΕΙ!!! Σε επιδόσεις, σε κατανάλωση, σε οδηγική συμπεριφορά, σε χώρους, σε εμφάνιση, σε εξοπλισμό, είναι με διαφορά η πιο ολοκληρωμένη πρόταση στα χρήματα του και λίγο παραπάνω θα πρόσθετα εγώ...για όσους γνωρίζουν από αυτοκίνητα!!!
Και φτάνουμε στο κρίσιμο ερώτημα....εφόσον ακύρωσες, τι πήρες στην θέση του , που δεν είναι 'μάπα';
Υ.Γ.Φτιάξε μας την διάθεση, σε παρακαλώ...είναι βροχερός ο καιρός στα Γιάννενα και δεν μπορώ να πάρω την οικογένεια, να φορτώσω το Civic ομπρέλες κλπ, να σκίσω καμιά Α class ή αντίστοιχα μοντέλα στον δρόμο και να κάνω το μπανάκι μου, οπότε επαφύομαι στην απάντηση σου να μου χαρίσεις το γέλιο, που μου έκλεψε ο καιρός!!! -
Η αλήθεια είναι ότι για να λες ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι μάπα αλλά και ότι το θέμα του oil dilution σε απέτρεψε από το να το αγοράσεις με κάνει να συμφωνήσω με τα παραπάνω του imakis.. και είναι και λυπηρό από τη στιγμή που δεν το πήρε ή δεν το ήθελες το αυτοκίνητο για του όποιους λόγους προσωπικούς σου (oil diluttion, κτλ..)να ασχολείσαι πλέον και με το εν λόγω forum του 'Νέο Honda Civic 2017'. Θέλω να πω από τη στιγμή που το ακύρωσες και τ οθεωρείς και μάπα, γιατί γράφεις εδώ μέσα; Εγώ δηλαδή εάν ήθελα τo Audi a3 και τελικά κατέληγα στο Civic X δε θα ξαναασχολιόμουν με το forum του Α3.. αλλά με εκείνο του Civic X..Εγώ ξαναλέω βέβαια.. απλά προσπαθώ να καταλάβω τον τρόπο σκέψης κάποιων ανθρώπων..
-
Η αλήθεια όπως πάντα είναι κάπου στη μέση και το γράφω μόνο και μόνο γιατί βλέπω εκατέρωθεν υπερβολές.
Το Civic είναι ένα καλό αυτοκίνητο. Από τα καλύτερα μιας εντελώς mainstream κατηγορίας. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Υπάρχουν πολλά, εξίσου καλά αυτοκίνητα όπως το Focus, το Golf, το νέο Corolla κτλ.
-
stefan147 » 04 Ιουν 2019 08:25
Η αλήθεια όπως πάντα είναι κάπου στη μέση και το γράφω μόνο και μόνο γιατί βλέπω εκατέρωθεν υπερβολές.
Το Civic είναι ένα καλό αυτοκίνητο. Από τα καλύτερα μιας εντελώς mainstream κατηγορίας. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Υπάρχουν πολλά, εξίσου καλά αυτοκίνητα όπως το Focus, το Golf, το νέο Corolla κτλ.
Φίλε μου, δεν θεωρώ αυτό που έγραψα ως υπερβολή, γιατί δεν έγραψα ότι είναι το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου(αυτό θα ήταν υπερβολη), αλλά ότι είναι η πιο ολοκληρωμένη πρόταση στα χρήματα του και την κατηγορία του, αν θες! Κι εξηγούμαι: Το Focus έχει εξίσου καλές επιδόσεις κι οδηγική συμπεριφορά, αλλά δεν έχει χώρους! Το Golf είναι υπερτιμημένο, επίσης χωρίς χώρους! Το Corolla σέρνεται....οπότε όλα αυτά είναι καλά αυτοκίνητα, αλλά το πακέτο δεν είναι ολοκληρωμένο, όπως του Civic!Κι επίσης για μια mainstream κατηγορία to Civic έχει μια τελείως διαφορετική και καθόλου mainstream αισθητική!
-
Όλα σχετικά είναι. Δεν υπάρχει η απόλυτη αλήθεια. Είναι πιο ολοκληρωμένο για τις δικές σου ανάγκες και τα δικά σου γούστα. Για κάποιους είναι απλά άσχημο, για άλλους είναι απλά μακρύ (εξ΄ου και οι χώροι) και για άλλους δεν είναι αρκετά άνετο.
Τα oil dilution κτλ δεν τα λαμβάνω καν υπόψη. Είναι λαχείο και θεωρώ η Honda είναι αρκετά σοβαρή εταιρία σε τέτοια θέματα και θα καλύψει ότι είναι αν όντως προκύψει θέμα.
-
Όπως και να έχει το θέμα, είναι άκομψο να μπαίνεις σε ένα forum και να γράφεις για ένα αυτοκίνητο ότι είνια μάπα το οποίο καν δεν έχεις αγοράσει άρα και δεν μπορείς να έχεις άποψη σφαιρική. Επίσης το να έρχεσαι και να γράφεις ότι ουσιαστικά εσύ είσαι ο έξυπνος και όλοι οι άλλοι τα κορόιδα που το πήραν είναι τουλάχιστον χυδαίο..αλλά βέβαια κάθε άνθρωπος ανάλογα με το επίπεδο που έχει πράττει..όλα τα άλλα είνια υποκειμενικά συμφωνώ.. πόσο μεγάλο/μικρό ομορφο/άσχημο, κτλ..
-
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το παραπάνω . Όταν πήρα το Citroen C4 e-hdi το 2012 σε όλα τα φορα το έβριζαν και το έλεγαν άχρηστο . 7 χρόνια μετά και με καινούργιο bmw στον στόλο νου έχω να πω πτι είναι το καλύτερο αμάξι συνολικά που είχα ποτε . Άρα μην αφορίζουμε
-
Χαιρετώ την παρέα !!
Αφού διάβασα τις τελευταίες 100 σελίδες της ενότητας ήρθε και η σειρά μου να γράψω.... Είμαι κάτοχος του 1,5 sport απο τον Ιούλιο του 2018 αλλά μόλις πριν δυο μέρες πήρα χαμπάρι ότι στους 4Τ υπάρχει ενότητα για το νέο Honda civic.... Δεν πειράζει όμως θα αναπληρώσω απο εδω και πέρα...
-
Γειά σου φίλε καλώς ήρθες.. βέβαια να ξέρεις πως το civic που πήρες είναι μάπα και λόγω του Oil dilution που έχει εμφανιστεί μόνο στις βόρειες περιοχές του εξωτερικού Καναδά, Κίνα και Βόρεια Αμερική μάλλον έκανες μια τρύπα στο νερό..(αστειέυομαι εννοείται!).. το κάρο απλά κεντάει..συναντιέμαι στην Αθήνα στους δρόμους με άλλους κατόχους civic και κοιταζόμαστε και χαμογελάμε, μιλώντας με τα μάτια..αλήθεια Lunar silver metallic είναι το δικό σου;
-
Καλώς σας βρήκα φίλε μου
Ναι , μάπα με περικεφαλαία...... ......Τέσπα επειδή φεύγω τώρα απο το γραφείο σταματάω το γράψιμο....Αλλά έχουμε πολλά να πούμε εδω μέσα......Και κάποιο στιγμή θα σας πω και τις εφιαλτικές μου αναμνήσεις απο ενα Polo 16v που είχα και μετά να μου πουν μερικοί για Oil dilution και πράσινα άλογα.....
Υ.Γ Το Polished metal είναι
Νέο Honda Civic 2017